Widok

zez u niemowlaka?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Drogie Mamusie może pomożecie,
mój syn skończył 9 miesięcy i "ucieka" mu jedno oczko. Tak jak sie na niego patrzy to nie widać tylko trzeba się dobrze przyjrzeć . I wychodzi to na zdjęciach. Myślicie że to należy skonsultować z okulistą czy zaczekać jeszcze i samo się unormuje?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Może się unormować a nie musi. Najlepiej idź do lekarza i on oceni sytuację.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
ZDECYDOWANIE OKULISTA. byc moze trzeba bedzie okularki zaleznie od przyczyny zeza. moj synek mial np b. slaby wzrok i meczyly sie miesnie oka i daltego zezował. dostal okularki i jest coraz lepiej. polecam dr sildadtke bauer swietna do dzieci w gdyni, a w gdansku dr KOberda
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Zapytaj pediatrę. Mojej córce w podobnym wieku "uciekało" oko, byłam z nią w poradni zeza, ale w rezultacie oko samo "dojrzało" i nic nie trzeba było robić. Natomiast mam w najbliższym otoczeniu dziewczynkę, której podobnie "odjeżdżało" oko i potrzebne były ćwiczenia rehabilitacyjne.
Tak czy siak - warto spytać o zdanie pediatrę, który pokieruje Cię dalej.
Okulista i to szybko
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Mojej córce tak delikatnie ucieka oczko. Ma zeza ukrytego i nosi okulary. Do pediatry możesz jedynie iść po skierowanie (choć nie pamiętam czy do okulisty jest potrzebne). My chodzimy na Wałową w Gdańsku.
Mojej córce też delikatnie uciekało oko. Bylismy pierwszy raz u okulisty jak miała chyba z 8 mies.
Nie bylo tak tego widać, tylko jak dobrze człowiek się przyjrzał, ale pediatra wyłapała i dała skierowanie.
Trafiliśmy do dr Skweres, którą polecam.
Chodzimy z córą raz w roku na kontrolę, ale nic się nie działo i nadal nie dzieje a oczko samo się "naprawiło".
Córka ma teraz 6 lat i sokoli wzrok :)
Także ja bym wzięła skierowanie od pediatry i zapisala się na wizytę do okulisty. Warto to skontrolować.
Od blisko 2 lat potrzebne jest skierowanie do okulisty.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

jechać czy nie jechać... oto jest pytanie ;) (58 odpowiedzi)

hej jestem mamą 2 dziewczynek - 4 letniej i rocznej na codzien sama zajmuję się dziećmi, bez...

otworzyć firmę ?? (36 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

Jaką piaskownicę polecacie do ogrodu? (27 odpowiedzi)

Zdecydowanie nadszedł czas tego zakupu ;) najpierw myślałam o plastikowej, zamykanej -...

do góry