Widok

zez u niemowlaka?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Drogie Mamusie może pomożecie,
mój syn skończył 9 miesięcy i "ucieka" mu jedno oczko. Tak jak sie na niego patrzy to nie widać tylko trzeba się dobrze przyjrzeć . I wychodzi to na zdjęciach. Myślicie że to należy skonsultować z okulistą czy zaczekać jeszcze i samo się unormuje?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Może się unormować a nie musi. Najlepiej idź do lekarza i on oceni sytuację.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
ZDECYDOWANIE OKULISTA. byc moze trzeba bedzie okularki zaleznie od przyczyny zeza. moj synek mial np b. slaby wzrok i meczyly sie miesnie oka i daltego zezował. dostal okularki i jest coraz lepiej. polecam dr sildadtke bauer swietna do dzieci w gdyni, a w gdansku dr KOberda
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Zapytaj pediatrę. Mojej córce w podobnym wieku "uciekało" oko, byłam z nią w poradni zeza, ale w rezultacie oko samo "dojrzało" i nic nie trzeba było robić. Natomiast mam w najbliższym otoczeniu dziewczynkę, której podobnie "odjeżdżało" oko i potrzebne były ćwiczenia rehabilitacyjne.
Tak czy siak - warto spytać o zdanie pediatrę, który pokieruje Cię dalej.
Okulista i to szybko
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Mojej córce tak delikatnie ucieka oczko. Ma zeza ukrytego i nosi okulary. Do pediatry możesz jedynie iść po skierowanie (choć nie pamiętam czy do okulisty jest potrzebne). My chodzimy na Wałową w Gdańsku.
Mojej córce też delikatnie uciekało oko. Bylismy pierwszy raz u okulisty jak miała chyba z 8 mies.
Nie bylo tak tego widać, tylko jak dobrze człowiek się przyjrzał, ale pediatra wyłapała i dała skierowanie.
Trafiliśmy do dr Skweres, którą polecam.
Chodzimy z córą raz w roku na kontrolę, ale nic się nie działo i nadal nie dzieje a oczko samo się "naprawiło".
Córka ma teraz 6 lat i sokoli wzrok :)
Także ja bym wzięła skierowanie od pediatry i zapisala się na wizytę do okulisty. Warto to skontrolować.
Od blisko 2 lat potrzebne jest skierowanie do okulisty.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Gdzie ubieracie swoje dzieci (36 odpowiedzi)

Witam, zastanawiam sie gdzie mogłabym nakupowac swojej córce troche rzeczy, chodzę szukam i...

Jaką nakładkę na WC polecacie? (11 odpowiedzi)

Jestem zielona w temacie, każda pasuje? jaka jest najlepsza, najwygodniejsza? proszę o poradę....

jak żyć po śmierci jedynego dziecka ? (23 odpowiedzi)

22 lipca 2016 straciłam mojego jedynego ukochanego Syna ...miał zaledwie 25 lat... Poszedł spać i...

do góry