Widok

zgrzytanie zębami podczas snu

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
mój prawie 3 letni synek zgrzyta zębami podczas spania, czy u waszych dzieci zdarzało sie coś podobnego?
i co z tym robić?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Coz, ostatnio lekarz się wypowiadał, że każdy człowiek ma robaki...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Moze Pani vos wiecej napisac? Moj syn ma refluks i często zgrzyta w nocy zebami
Skad pewnosc ze nie macie pasozytow
bo to musicie być wybrankami losu, biorac pod uwagę , ze nawet 90% społeczeństwa ma pasożyty w organizmie
Tez sie z tym zgadzam moja córka zgrzyta zebami i podawalam jej leki na Owsiaka i nadal zgrzyta moja siostra całe życie zgrzytalo zebami i je poprostu zjada około 40 musiała sobie wstawić żeby bo te wyglądały jak 2 milimetry od działa napewno pójdę do dentysty i poproszę o wkladke
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Wszyscy piszą tylko o owsikach a mój syn zgrzytał zębami przez refluks żołądkowy!nigdzie o tym nie mówią a szkoda bo męczyliśmy się i dopiero wizyta u dobrego gastrologa przy innym problemie nam pomogła.lekarz wyjasnił skąd i dlaczego.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Rozmawiałam ostatnio z pediatra o zgrytaniu zębami. Powody mogą być różne - pasożyty, wada zgryzu, albo na przykład stres
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Moja kuzynka obecnie lat 29 zgrzytala zebami od dziecka, scierala je nosila aparat na zeby mialo to pomoc i wkladki nan noc zapobiegajace scieraniu, wszystkie problemy zniknely po przejsciu kilkumiesiecznej kuracji na odrobaczenie jakies 3 lata temu nie ma nawrotow. stosowala bardzo scisla diete wiem tylko ze nic na drozdzach. miala uprzednio tez inne objawy zaparcia i ostre bole brzucha ktore przechodzily po wychlodzeniu organizmu jak kladla sie na zimne kafelki dostawala drgawek a pozniej bol przechodzil w chwili obecnej nie ma zadnych z uprzednich dolegliwosci. Dodam ze kuzynka od lat mieszka w kanadzie i tam tez sie leczyla.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
moze da sie przekonac jak pomysli ze mogl zarazic dziecko i moze niezbedne jest by sam byl zdrowy
badanie jest skuteczne tylko w 20-40 procentach.należy je powtarzać 4 razy,ponieważ podczas badania pasożyt akurat może nie wydzielać jajeczek,które to pokazują obecność pasożyta.
moj sunus ma 10,5 miesiaca. ma 4 zabki ktorymi juz na pewno raz zgrzytal a czy wiecej to nie wiem. czytalam, ze to moze byc objaw owsikow ale mam wrazenie, ze odziedziczyl to po tatusiu. moj maz wiecznie spi z zacisnieta szczeka, ze trudno mu otworzyc usta podczas snu. strasznie zgrzuta zebami ale nie kazdej nocy - moze tak co 2-3 noc powiedzmy. ogolnie ma problemy z zebami ale to dlatego nie zostal do konca dopilnowany w dziecnstwie przez swoja mame. za kilka dni mam wizyte u pediatry i jestem ciekawa co na ten temat powie...
dobrze, ze zajrzalam na internet z tym problemem, bo jezeli to ktoras z tych "chorob" to jestem szczesliwa, ze moge im zapobiec lub z nich wleczyc.
tylko problem jest: moj maz nie pojdzie ani do lekarza ani do dentysty-mam z nim straszny problem podtym wzgledem...masakraaaaaaaaaa!!! i niczym nie da sie przekonac...
Z tym można sobie poradzić. W tym momencie istnieje wiele metod walki ze zgrzytaniem zębów. Doskonały przykład - http://www.drogapozdrowie.pl/Zgrzytanie_zebami_u_dzieci,14395.html Poczytajcie - zgrzytania można się uwolnić.
ale szynę powinien robić dentysta do konkretnego pacjenta.
ostatnio przeczytałam o tym na blogu o adresie http://stomatologgdansk.blogspot.com/2010/10/bruksizm-scieranie-zebow.html tam piszą, że to dosyć poważna sprawa.
ja niestety teraz mam tak, że boli mnie ząb i ciągle w nocy się budzę z bolącym. Czuję, że strasznie przygryzam, tylko nie wiem gdzie mam pójść do dentysty?

Jak pozby sie owsikow

Moim dziecia lekarz doradzila zeby oprocz pizamy spac w majtkach i od tej pory nie maja dzieci i ja owsikow.
Moim dziecia lekarz doradzila ze oprocz pizamy spac w majtkach i od tej pory moje dzieci i ja nigdy nie mielismy owsikow.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Moja Wiki też starsznie zgrzyta zębami.
Miała kilka dni temu robione badania - pasożytów nie ma.

ja tez zgrzytałam miałam taka płytke relaksacyjna i nie pomagało - dalej zgrzytałam - teraz po urodzeniu synka samo ustapiło - moze po prostu wyluzowałam hihi - mam nadziej ze juz mi nie wróci
Zgrzytanie zebami to nie tylko owskiki..tak sie objawia stres - mozecie sie smiac ale porozmawiajcie ze stomatologami - mozna zamowic u nich plytki relaksacyjne zeby sie szkliwo przy tym nie scieralo i rozluznialy sie miesnie
Ja tylko tak odnośnie tej wypowiedzi o przedszkolu" że wystarczy jedno dziecko z owsikami a reszta może się zarazić"Kochani ja trafiłam do pediatry która opowiedziała mi jedną historyjkę ze Swoich studiów.Podczas praktyki badali powietrze w jednym z przedszkoli.Polega to na tym że mają pojemnik w który łapią powietrze to wygląda tak jak coś na zasadzie łapania motyli ,tyle że tu jest pojemnik z zapadką a nie siatka.Potem to było odwirowane i pod mikroskop.Na milimetrowym kawałeczku była podobno masa jaj owsika.Jak zapisała wynik to profesorowie poszli sprawdzić bo wydawało im się że źle zrobiła Swoje zadanie.Wszyscy byli w szoku tymi wynikami.Tak więc kochani dużo nie trzeba by się zarazić owsikami.Bo to dziadostwo jest tak lekkie że unosi się w powietrzu.A i jeszcze jedno podobno gdy jedna osoba w domu ma to nie ma bata reszta tez może się zarazić dlatego jak lekarz stosuje kuracje to dla całej rodziny.Pamiętam jak moja córka w wieku 8 lat miała owsiki.Lekarz zalecił mi codzienne wycieranie kurzu w domu i prasowanie bielizny,pościeli,przez dwa tygodnie już miałam dosyć tego.Bo ile można prasować pościel całej rodzinie i bieliznę.Codzienne odkażanie deski klozetowej.Ale udało się moja córka ma 18 lat i jest cisza owsików ani śladu.Jestem przerażona tym co przeczytałam że ktoś tam już 10 lat z tym walczy.A może trzeba tak jak ja to robiłam prasować wszystko dzień w dzień całej rodzinie ,deska klozetowa sterylna ,bielizna prasowana ,zero kurzu w domu.Pozdrawiam i życzę powodzenia w walce z robalami
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
a ja nadal zgrzytam i jestem nadal zdrowa:P
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dom czy mieszkanie??? (434 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (69 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

Zakup mieszkania - rozterki (63 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

do góry