Widok

zimowe spacery- jak sobie radzicie z siusianiem?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam,
mam pytanie do mam odpieluchowanych 2-latków, jak radzicie sobie z akcją "chce siusiu" na spacerze w zimie (albo np. w kościele na mszy)?
Wiadomo,ze w tym wieku dziecko nie wytrzyma zbyt długo nim popuści, a w krzaczki chyba zbyt zimno? macie jakieś sprawdzone patenty?
z góry dziękuję za pomoc
pozdr.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
i wlasnie z tego powodu zabieram sie za odpieluchowywanie dopiero na wiosne :) tez sie podlaczam, moze ktos ma jakis mega skuteczny sposob, chociaz sciaganie spodni zimowych np. na szelkach +kurtka+rajstopy lub jednoczesciowego kombinezonu jest chyba malo realne ;) Mozna oczywiscie zakladac pieluche na wyjscie, ale moim zdaniem, to tylko maci dziecku w glowie. Moje dziecko jak juz zrezygnowalo z pieluchy w domu, to za zadne skarby nie chcialo jej juz zalozyc (na spacer albo w dluga podroz samochodem) :(
hej Zuzka, obawiam się ze po wiośnie przyjdzie lato,jesień i znowu zima...wiec od problemu nie uciekniesz;)
moje dziecko też było odpieluchowywane w maju:)
Nie, u mnie jest termin i nie ma zmiluj-z pierwszym dzieckiem tak bylo (ze smoczkiem, z pielucha-troche ciezej, ale po 3 probach sie udalo) i drugie tez idzie tym rytmem ;) Planuje zaczac od kwietnia i mam nadzieje, ze do konca wakacji na bank bedzie juz spokoj z natychmiastowym siusianiem gdzie popadnie :) Ale gdyby ktos podal sprawdzony sposob, poza tym zakladaniem pieluchy na spacer, to tez zaczne juz na dniach, bo Maly chetnie siada na nakladke i daje mi znac, ze siku sie zbliza:)
Moj maly co prawda juz wytrzymuje dosc dlugo, ale jak czasami mu sie chce bardzo, to ide z nim do najblizszego McDonalda, czy cos w tym stylu. Zawsze zalatwia sie przed wyjsciem.
image
image
mój smyk wczoraj przed wyjściem się załatwił,pohasał po śniegu i zlał się po 20minutach zabawy:(
no właśnie, a nie przy kazdym parku/ kościele, czy innym miejscu gdzie idziemy na spacer jest kawiarnia czy inna knajpka gdzie można skorzystać z wc.
jak sobie radzicie doświadczone mamy?
Co za durne pytanie?Jak mamy sobie radzić?Z własnym toytoyem chodzić ogrzewanym?Pomyśl zanim cokolwiek napiszesz nastepnym razem.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5
Jak nie masz pomysłu to proponuje nie zabierać głosu, no chyba żeby się pochwalić brakiem pomysłu i nerwowym usposobieniem;)brawo...to już osiągnęłaś...no i Kochana, nie denerwuj się tak, bo Ci się zmarszczki zrobią:)
pozdrawiam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
zimą u 2-latka wkładalam na dalszy spacer (ew inne wyjścia z utrudnionym dostępem do toalety) pieluchomajtki bo wolałam aby nie chodził mokry w mróz, generalnie odpieluchowany był pozniej niestety bo sikał gdzie popadło i jak zrobiło się ciepło wróciliśmy do tematu i do lata ładnie wołał a na jesień sypiał już bez pieluchy nawet.
A jakim można sie tu pomysłem wykazać?
O moje zmarszczki się nie martw, lepiej zadbaj o głowe.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
My też na wszelki wypadek wkładamy pieluchomajtki i siusiu obowiązkowo przed każdym wyjściem. Jeżeli jest możliwość zrobienia gdzieś po drodze siusiu to robimy (pieluchoajtka w tym nie przeszkadza :) ), no a jeśli nie ma od razu na miesjcu i synek już się załatwi to... trudno. Za każdym razem jednak woła. Raczej nie ma jakiegoś super sposobu, no chyba że na mróz chcesz wystawiać gołą pupę lub siusiaka.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

7latek nie chce czytać (34 odpowiedzi)

Mój syn mimo znajomości wszystkich liter nie chce czytać. Nie umie,nie chce złożyć wyrazu w...

Dziecko z ADHD a sąsiedzi (16 odpowiedzi)

Czy ma ktoś problem z sąsiadami. Moje dziecko ma 7 lat i ma zdjagnozowane ADHD i problemy z...

mąż uzależniony od pokera internetowego. (15 odpowiedzi)

Mam problem i nie potrafię sobie z nim poradzić. Mój mąż jest uzależniony od pokera...

do góry