Widok
Wybraliśmy https://www.monsan.pl/jak-dobrze-wybrac-zlew/ bardzo dobra oferta.
z ociekaczem
też u nas malutka kuchnia, ale nie żałuję poświecenia miejsca na ociekacz
tak jak dziewczyny napisały - gary, warzywa mają gdzie schnąć (albo namakać - gary)
ja mam taki ociekacz (ale to chyba nic nadzwyczajnego), na którym gdy mi mało miejsca w kuchni, bez problemu mogę coś postawić, więc generalnie miejsce nie stoi niewykorzystane
a duże blaszki (te całopiekarnikowe) i tak myję pod prysznicem (mycie w zlewie kończyło się zalaniem kuchni
też u nas malutka kuchnia, ale nie żałuję poświecenia miejsca na ociekacz
tak jak dziewczyny napisały - gary, warzywa mają gdzie schnąć (albo namakać - gary)
ja mam taki ociekacz (ale to chyba nic nadzwyczajnego), na którym gdy mi mało miejsca w kuchni, bez problemu mogę coś postawić, więc generalnie miejsce nie stoi niewykorzystane
a duże blaszki (te całopiekarnikowe) i tak myję pod prysznicem (mycie w zlewie kończyło się zalaniem kuchni
ja tez mam zmywarke i zlewozmywak jednokomorowy z ociekaczem i przydaje sie bardzo!
Nie wszystko myje w zmywarce, naczynia i sztucce Mlodej myje na bieząco, a zmywarke wlaczam mniej wiecej co drugi dzien wiec bez ociekacza byloby ciezko, mialabym pozalewana kuchnie :D
Tak samo jakies duze miski, sitkaktore myje recznie i sobie ociekają :)
Nie wszystko myje w zmywarce, naczynia i sztucce Mlodej myje na bieząco, a zmywarke wlaczam mniej wiecej co drugi dzien wiec bez ociekacza byloby ciezko, mialabym pozalewana kuchnie :D
Tak samo jakies duze miski, sitkaktore myje recznie i sobie ociekają :)
Mam od trzech lat mały okrągły bez ociekacza i właśnie chcę wymienić na półtorej komory z ociekaczem. Nie mam nawet gdzie postawić naczyń Młodej po umyciu, wszystko cieknie na blacie. A niedługo będzie dwójka dzieci, więc jeszcze więcej zmywania poza zmywarką.
Bez ociekacza sprawdzał się dopóki byliśmy z mężem sami.
Bez ociekacza sprawdzał się dopóki byliśmy z mężem sami.
Wszystko zależy od jakości, zlewy tanie ok 300 zł nie są dobrej jakości, szybko zdziera się warstwa ochronna tym bardziej że wiele osób używa mocnych środków czyszczących typu domestos. Dlatego w wielu przypadkach szybko wchłania się brud i zachodzi kolorami np. z kawy, warzyw itp. Zanim kupiłam zlew poczytałam opinie, wybrałam z firmy Kuchinox (firma ma świetne zlewy granitowe), mam 4 lata i jest super, co jakiś czas olejem przecieram i jest jak nowy ale kosztował 750zl.