Widok
mój synek również chodzi do Tabalugi,panie są bardzo miłe,mają bardzo dobre podejście do dzieci,synek ma dopiero 8 mc,więc odawałam go z bolącym sercem,ale zachowanie małego(to że zostaje tam bez problemów)uspokoilo mnie,on już potrafi pokazać jak kogoś nie akceptuje.Do żłobka zadzwoniłam pod koniec tygodnia ,raz byłam z synkiem dwie,trzy godzinki,a od poniedziałku juz mogłam go zostawiać.
Już 2 razy próbowałam zamieścić komentarz, ale był za długi, więc konkretnie:
- w grupie maluchów 1 opiekunka, a grupa liczy średnio 8-10 dzieci, choć na liście jest ich chyba 15
- z tego co wiem do maja zmieniły się 2 opiekunki, a wg mnie maluchy przywiązują się do osób, więc w kółko nowe Panie, to stres dla dziecka
- dziecko wkładane do łóżeczka, gdy płacze i słowa "jak przestaniesz płakać, to będziemy się bawić, teraz cię nie wezmę" – czy roczne dziecko to zrozumie?
- w grupie maluchów 1 opiekunka, a grupa liczy średnio 8-10 dzieci, choć na liście jest ich chyba 15
- z tego co wiem do maja zmieniły się 2 opiekunki, a wg mnie maluchy przywiązują się do osób, więc w kółko nowe Panie, to stres dla dziecka
- dziecko wkładane do łóżeczka, gdy płacze i słowa "jak przestaniesz płakać, to będziemy się bawić, teraz cię nie wezmę" – czy roczne dziecko to zrozumie?
c.d.
- tak naprawdę, to nikt z dziećmi się nie bawi, bo zawsze któreś płacze, któreś trzeba nakarmić, a jest tylko 1 Pani
- dzieci są w kółko usypiane, bo choć ledwo przyjdą do żłobka, to już "ale jesteś zmęczona"
Nie piszę tego, aby zrobić komuś na złość, ale aby ostrzec rodziców. Niech każdy oceni sam, a zanim odda tam dziecko, niech się przyjrzy jak wygląda tam opieka. Mogę ocenić jedynie pracę opiekunki młodszej grupy, nie wiem jak jest w starszej.
- tak naprawdę, to nikt z dziećmi się nie bawi, bo zawsze któreś płacze, któreś trzeba nakarmić, a jest tylko 1 Pani
- dzieci są w kółko usypiane, bo choć ledwo przyjdą do żłobka, to już "ale jesteś zmęczona"
Nie piszę tego, aby zrobić komuś na złość, ale aby ostrzec rodziców. Niech każdy oceni sam, a zanim odda tam dziecko, niech się przyjrzy jak wygląda tam opieka. Mogę ocenić jedynie pracę opiekunki młodszej grupy, nie wiem jak jest w starszej.
Moje dziecko chodzi tam prawie od początku istnienia tego przedszkola/żłobka (koniec sierpnia,2010). Początkowo opłata wynosiła 700/800 zł i została obniżona do 500 właśnie z powodu WIĘKSZEJ ilości dzieci a nie, "że nie ma dzieci"... Panie opiekunki (p. Magda i p. Tamara) są od początku i się nie "zmieniają co chwilę" jak to czytałam tutaj wyżej (??!!). To jeśli chodzi o przekłamania, które tu czytałam. Natomiast opinia jest opinią subiektywną jak wiadomo i to, że komuś się podoba a komuś nie, jest poza sporem.
Osobiście jestem zachwycona tym przedszkolem, moje dziecko chodzi tam z radością i wszystkim znajomym polecam z czystym sumieniem.
Osobiście jestem zachwycona tym przedszkolem, moje dziecko chodzi tam z radością i wszystkim znajomym polecam z czystym sumieniem.
a gdzie te dzieci wychodzą na dwór? pani mi powiedziała, że chodzą na pobliski plac zabaw... no ja mieszkam w pobliżu, codziennie chodzę z dziećmi na plac, który jest najbliżej i nigdy dzieci ze żłobka tam nie widziałam...
gdzie chodzą na dwór? nie wyobrażam sobie, żeby moje dziecko kisiło się cały dzień w mieszkaniu...
gdzie chodzą na dwór? nie wyobrażam sobie, żeby moje dziecko kisiło się cały dzień w mieszkaniu...
moja mała chodzi tam od sierpnia pierwsze 2 miesiące przepłakała (rok spędziła tylko ze mną) teraz chodzi bardzo chętnie pomimo,że w grudniu nie była ani dnia dziś szła normalnie bez płaczu - rzuciła się z uściskami na Panią Tamarę więc nie wierze,że jest jej tam źle bo wiem jak nie lubi ludzi którzy ją męcza itd (moja młodsza siostra traktuje małą jak lalkę)
dziecko brudne? siedząc w domu z mężem jest brudna przy każdym jedzeniu w żłobku raz na jakiś czas mała plamka ale to są tylko dzieci nie miałabym problemu z tym nawet jakby była upackana cały czas :)
dziecko brudne? siedząc w domu z mężem jest brudna przy każdym jedzeniu w żłobku raz na jakiś czas mała plamka ale to są tylko dzieci nie miałabym problemu z tym nawet jakby była upackana cały czas :)