Widok

"zmrowiałe" palce po porodzie

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
może ktoś miał taką przypadłość i wie jak mi pomóc, zaraz po porodzie poczułam, że na lewej ręce mam trzy palce zmrowiałe, tak jak bym cały dzień leżała na ręku. Próbowałam ruszać bo wiadomo krew dopłynie i będzie ok. Okazuje się, że mijają 4 tyg. a ja wciąż mam to samo. Może to od kroplówki którą miałam przy porodzie właśnie w tą rękę?? Sama nie wiem, ogrzewam te palce, smaruje kremem i nic? Może ktoś mi coś podpowie??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Za rece odpowiada odcinek szyjny kregoslupa, jak dziecko mialoby je ucisnac?
Uważajcie na magnez rozpuszczalny. neurolog mi powiedział że w tbl rozpuszczalnych jest za duże stężenie magnezu co może szkodzić dziecku jeśli karmicie piersią. Mi kazał łykać magnez

url=http://www.maluchy.pl]image
może jakieś ćwiczenia???
dzięki za porady
Radzę iść z tym do neurologa. To prawdopodobnie porażenie nrwów szkieletowych. Dziecko w trakcie ciąży albo porodu mogło ucisnąć wam jakieś miejsce przy kręgosłupie, które odpowiedzialne jest za czucie w palcach. Może minąć samo albo nie minie wcale.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
U mnie mrowienie i drętwienie zaczęło się jeszcze w czasie ciąży, czucie w palcach odzyskałam jakieś 4 miesiące po porodzie, nic z tym nie robiłam. W ostateczności można udać się z tym do neurologa.
Ja mialam lekie mrowienie zaraz po porodzie, osłabienie organizmu niby- pijcie magnez! Mi pomógł...szkoda, ze tylko na mrowienie;(
Goralko ja mam dokładnie taka samą "przypadłość" i tez nie wiem jak się tego pozbyc. U mnie zaczęło się już w ciąży, razem z opuchlizną przyszły zdrętwiałe i obolałe ręce. Mówiłam o tym lekarzowi, ale powiedział że to normalne i po porodzie przejdzie. O ile opuchlizna powoli mi schodzi to zdrętwiałe ręce mam cały czas, denerwuje mnie to bo nie mam dobrego czucia w palcach i nie wiem jak sobie pomóc. Żadne machanie, kręcenie rękoma nie pomaga. Może rzeczywiście na to potrzeba więcej czasu?
A zauważyłam, że mamy takie same suwaczki:)))

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry