Widok

"zmrowiałe" palce po porodzie

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
może ktoś miał taką przypadłość i wie jak mi pomóc, zaraz po porodzie poczułam, że na lewej ręce mam trzy palce zmrowiałe, tak jak bym cały dzień leżała na ręku. Próbowałam ruszać bo wiadomo krew dopłynie i będzie ok. Okazuje się, że mijają 4 tyg. a ja wciąż mam to samo. Może to od kroplówki którą miałam przy porodzie właśnie w tą rękę?? Sama nie wiem, ogrzewam te palce, smaruje kremem i nic? Może ktoś mi coś podpowie??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Za rece odpowiada odcinek szyjny kregoslupa, jak dziecko mialoby je ucisnac?
Uważajcie na magnez rozpuszczalny. neurolog mi powiedział że w tbl rozpuszczalnych jest za duże stężenie magnezu co może szkodzić dziecku jeśli karmicie piersią. Mi kazał łykać magnez

url=http://www.maluchy.pl]image
może jakieś ćwiczenia???
dzięki za porady
Radzę iść z tym do neurologa. To prawdopodobnie porażenie nrwów szkieletowych. Dziecko w trakcie ciąży albo porodu mogło ucisnąć wam jakieś miejsce przy kręgosłupie, które odpowiedzialne jest za czucie w palcach. Może minąć samo albo nie minie wcale.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
U mnie mrowienie i drętwienie zaczęło się jeszcze w czasie ciąży, czucie w palcach odzyskałam jakieś 4 miesiące po porodzie, nic z tym nie robiłam. W ostateczności można udać się z tym do neurologa.
Ja mialam lekie mrowienie zaraz po porodzie, osłabienie organizmu niby- pijcie magnez! Mi pomógł...szkoda, ze tylko na mrowienie;(
Goralko ja mam dokładnie taka samą "przypadłość" i tez nie wiem jak się tego pozbyc. U mnie zaczęło się już w ciąży, razem z opuchlizną przyszły zdrętwiałe i obolałe ręce. Mówiłam o tym lekarzowi, ale powiedział że to normalne i po porodzie przejdzie. O ile opuchlizna powoli mi schodzi to zdrętwiałe ręce mam cały czas, denerwuje mnie to bo nie mam dobrego czucia w palcach i nie wiem jak sobie pomóc. Żadne machanie, kręcenie rękoma nie pomaga. Może rzeczywiście na to potrzeba więcej czasu?
A zauważyłam, że mamy takie same suwaczki:)))

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (11 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

Atopowe zapalenie skory (13 odpowiedzi)

Czego uzywac do pielegnacji?? Co podawac a czego nie do jedzenia??

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry