Widok

zmywarka kompaktowa na 6 kompl.naczyc....pytanie

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
dziewczyny w zwazku z tym,ze w kuchni brakuje mi miesca na duza zmywarke pomyslalam,ze zakupie wlasnie taka kompaktowa na 6 kompletow naczyc dla 2 osob,czy moze uzywacie wlasnie takowej? nie widzialam jej na zywo tylko w necie,zastanawiam sie jak z jej pojemnscia? pomyslalam ,ze bedzie ulokowana pod zlewozmywakiem w szafce 80,co wy na to ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
może ktoś?
Też chcieliśmy kupić tą mniejszą ze względu na brak miejsca w kuchni ale jak zobaczyliśmy ją na żywo w sklepie i porównaliśmy z ilością brudzonych przez nas naczyń to zdecydowaliśmy się na większą :) Miejsce się jakoś znalazło a szczerze to czasem w tej większej brakuje miejsca na brudy ;))
image[/url]
image[/url]

Ja bym tez takiej małej nie kupowała, my mamy 45 a i tak czasem miejsca brakuje. Też myślałam o tej małej ale jakos wykombinowałam miejsce na normalną tzn wywaliłam jedna szafkę :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
My mamy 60 i jakos malo w niej miejsca:P
Ale siostra zrobila sobie 45 w szafce 80 i poprostu robi 2 zmywania dziennie a my jedno tyle tylko sie rozni:P
image.
[url=http://www.suwaczek.pl/][img]
image
a ja mam taka mala i jestem bardzo zadowolona, wlaczam ja raz na dzien lub raz na dwa dni.
tylko w dniu imprezy wlaczam 2 lub 3 razy.
Mamy 4-osobowa rodzine.
image
image
Caroca-jakiej firmy masz zmywarke? mam jeszcze pytanko ile max pomiesci talerzy,kubkow???
mam Elektroluxa ESF 2440
miesci sie w niej: 12 talerzy, 6 malych deserowych (ja tu upycham miseczki dzieci lub kubki i szklanki, 4 szklanki na dole, i po 2 na dwoch "poleczkach" u gory, jest jeszcze kawalek wolnego miejsca na dole, np. na maly garnek, garnek do mleka lub miseczki chlopakow.
jeden minus - nie ma opcji 3 w 1 (czyli potrzebuje osobno sol, nablyszczacz i proszek lub zel lub ew. tabletke, ale one nie zawsze sie rozpuszczaja).
image
image
Jak się używa tabletek z ludwika to nie ma tematu typu nie rozpuszcza się.A fantazje na temat cudownej pracy calgonitu idą do kosza .To najgorsze śmiecie na rynku.Do tego za cenę małej paczki mam 150 sztuk ludwika.
To zależy, czego oczekujesz od zmywarki ;) Znam kilka osób, które zmywarkę mają, ale połowę naczyń (a nawet więcej) dalej myją ręcznie. Ani w ten sposób nie oszczędzają rąk, ani czasu, ani kasy (wydali na zmywarkę i drogie detergenty, a jeszcze marnują wodę).

Mam 45-tkę, niestety, nawet na naszą małą rodzinę jest za mała. I wiecznie jakaś patelnia albo gar nie chce się zmieścić. Najczęściej włączam ją dwa razy dziennie, jak są goście choćby na herbacie, to trzy razy. Gdybym miała 60-tkę, to zaoszczędziłabym dużo prądu, wody i detergentów.

Takie maleńkie zmywarki oglądałam do poprzedniego, tymczasowego mieszkania, zrezygnowałam, bo nic bym tam nie zmieściła.

Myję w zmywarce wszystko, nie tylko talerze i szklanki, ale garnki, patelnie, deski do krojenia, butelki. Żałuję, że nie mam 60-tki. Przedtem wiele lat miałam dużą zmywarę, tam mieściło się wszystko idealnie.
pierdoła mnie wyszła
rzeczywiscie zdarza sie, ze jakis garnek musze umyc recznie, jesli mi nie wlezie do zmywarki, ale to dla mnie nie problem.
odkad mamy zmywarke mam zwroty wody (pomimo koniecznosci umycia czegos recznie), a koszty energii nam w ogole nie wzrosly.
duzo ludzi mi odradzalo zakup tego "malucha", ale ja nie zaluje.... dla nas jest ok.
image
image
dzieki Caroca,,,dziewczyny wiecie może gdzie na żywo takie zmywarki kompaktowe zobacze,,,,?
ja mam na sprzedaz mala zmywarke :)

niemiecka exquisit
image
image
niestety nie pomoge, bo kupowalam w sklepie internetowym z dostawa do domu,
no chyba ze u mnie w domu :-)
image
image
ja rowniez bede zakupy robic przez internet,ale chcialam tak na zywo zobaczyc ten kosz na naczynia...
jak nie uda Ci sie jej obejrzec na zywo, to daj znac, wyjme kosz i porobie dokladniejsze fotki
image
image
Caroca,jesli to nie sprawi kłopotu to prosze wymierz mi ten kosz,ok? z gory dziekuje :)
jak poloze malolatow spac, to pomierze i napisze
image
image
ok,bardzo dziekuje :)
hoopka
Jestem, przepraszam, ze tak pozno, ale zasnelam z mlodym ;-) dopiero wstalam...

szerokosc kosza - 49 cm
dlugosc kosza (w glab) - 45 cm
szerokosc poleczek gornych - 10 cm
szerokosc miejsca na kubki, szklanki - 12 cm
szerokosc miejsca na talerze - 24 cm
image
image
hey,
dzieki :) jestem pod wrazeniem,moim zdaniem wymiary odpowiadaja standardowej zmywarki,kosze sa niemal identyczne z taka roznica,ze jest tylko jeden,postaram sie poszukac tych zmywarek w sklepach...raz jeszcze dziekuje....pozdrawiam
k*tas

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Cosinius - ktoś tam się uczy? (6 odpowiedzi)

Witam chciałąbym od lutego iść do szkoły policealnej , terazm mam dylemat do której profil...

Pomysł na wieczór panieński ? (17 odpowiedzi)

Przyjaciółka poprosiła mnie żebym została świadkową na jej ślubie. Zgodziłam się i wiąże się z...

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (64 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

do góry