Widok

zrzucamy kilogramy :-)

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Robicie cos kwestii nadprogramowych kilogramow? Jakie macie metody, sprawdzone i wyprobowane? Ile udalo sie wam zrzucic przed slubem?
Potrzebuje inspiracji, bo choc sobie obiecalam ze od Nowego Roku... bla bla bla ... to jakos nie udaje mi sie dotrzymac tego postaniowienia...
Jak jest u was?

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
najlepsza metoda, to ograniczyć jedzenie,przede wszystkim słodycze,białe pieczywo i ciężkie sosy ;) no i nie odmawiać sobie ruchu ;)

ja sporo zrzucilam bo ponad 20 kg ale nie ze wzgledu na slub tylko dla samej siebie a najlepsza dieta to jesc co 2-3 h regularnie i roznego rodzaju pokarmy i sie nie obiadac:) No i sporo pic wody, zielonej herbaty;)

image
image
wooow monia:)
gratulacje :)
a w jakim czasie?

image
image
dobry watek :)
ale po pierwsze potrzeba motywacji :P
w wiekszosci przypadkow wystarczy nie jesc slodyczy.. i jesc tylko do 18tej
czyli styl zycia ;)

niby proste.. i latwe
a duzo daje :)

image
image
Tak zgadzam sie, motywacja jest podstawa...
Ale co ja zrobie jak wprost uwielbiam czekolade!

Chyle czola przed wszystkimi ktorym udalo sie schudnac!
I zgadzam sie ze robimy to przede wszystkim dla siebie...Ale wydaje mi sie ze slub jest dobrym "pretekstem" zeby zaczac...

image
taaaak:)
dobry pretekst musi byc :)
no to zaczynamy:)
ty masz czas do sierpnia.. ja do wrzesnia :) ale pewnie mam wiecej do zgubienia wiec jest ok :D

tylko powoli... i zdrowo - to podstawa:)

image
image
trwalo to 8 miesiecy:)

image
image
no to super :)
akurat tyle mam do slubu :)

dobra motywacja... kolezanka z forum schudla w tym czasie 20kg :D

image
image
Macie rację dziewczyny że mniej jeść ale jak na mnie nie bardzo coś takiego działa i aby rozpocząć dietę najpierw się oczyszczam i ok 7 dni jestem na cambridgu, próbowałam też innych diet kapuścianej, kopenhaskiej, owocowej ale wg mnie wszystkie były guzik warte.
Moim zdaniem każda z nas dokładnie wie z czym najbadziej się objada i z czym powinna się ograniczać :)) Moją słabością są frytki i pizza no i uwielbiam też coca colę i problem w tym że nie light :))) hihihihi

image

image
Ja zaczelam diete GI, ktora jest w Polsce znana pod nazwa dieta plaz poludniowych (czy cos takiego).
To nawet nie tyle dieta ile po prostu sposob odzywiania. Opiera sie na indeksie glukemicznym produktow i im mniejszy indeks tym lepiej bo to oznacza ze dluzej sie trawi i rozklada i dluzej utrzymuje sie uczucie sytosci. Dobre jest to ze mozna jesc dowoli az sie czlowiek naje, tylko ze wlasnie te produkty/potrawy o niskim GI.
Potrawy sa smaczne wiec dosc latwo sie do nich przyzwyczaic i nawet nie ma sie takiej ochoty na slodycze (oprocz wspomnianej przeze mnie wyzej czekolady, bez ktorej nie wyobrazam sobie zycia!!).

image
ja stosuje tabletki meridia,

imageimage
ja tez sie odchudzam :P nawet udalo mi sie zrzucic juz 2 kg ;)
cwicze,nie jem slodyczy, białego pieczywa,fast food'ów itp

do marca chce zrzucić jeszcze 2kg, a do slubu jeszcze 3kg :)

Jestem Mamą Aniołka [*] + 24.05.2011 (9tc) - Oleńka...
Gratulacje!
Ja chce w sumie zrzucic jakies 4-5 kilo, wiec powinno mi sie udac jak sie wezme... grrr...

image
no ja generalnie tez jeszcze 5 kg :) uda sie :P jak sie chce to sie uda... ja nawet polubiłam cwiczenia. skonczylam szkołę sportową, także jestem przyzwyczajona ;)

Jestem Mamą Aniołka [*] + 24.05.2011 (9tc) - Oleńka...
ja mialam taki okres 2-3 lata temu ze nie wychodzilam z fitness klubu prawie wcale, codziennie latalam na cwiczenia...
Ale teraz jakos nie moge sie przemoc...
Postawie chyba na spacery i szybkie marsze.

image
kasia0075 napisał(a):

> ja stosuje tabletki meridia,

Kasia - dużo masz kg do zrzucenia? jak efekty? zaobserwowałaś jakieś skutki uboczne tych tabletek?

bo jak poczytałam http://www.psychiatria.pl/forum/vt,49,243,27425
http://www.dieta.twoja.org/index.php?option=com_content&task=view&id=34&Itemid=1
to mam mieszane uczucia...

hej, duzo niemam, ale dobrze mi idzie, po tabletkach wszystko jest ok niema zadnych skutków ubocznych, przynajmniej w moim przypadku, narazie 8kg w 2mc,,,

imageimage
Uważajcie z meridią -ja myślałam,że walnę na serce,pamiętam nie spałam ,telepka itd..
nie wiem ile schudłam w kg(od lat nie wchodzę na wagę-po co mam się stresować ;))
ale każdy widzi, że zjechałam na wadze :D
ja widzę ubytek kilku cm w biodrach i pasie :D ponoć po buzi też widać :D

i to w ciągu ok m-ca :D

mój sposób?

jem na co mam ochotę - nie ograniczam się :P

za to odstawiłam cukier - herbatę piję tylko "slim figurę, fazę 1 - spalanie" (3 dziennie) nie słodzoną :D
z kawy zrezygnowałam :)

do tego przez grudzień wykorzystywałam w pracy stoisko z fotelami masującymi - masowałam się po 30 minut dziennie ;) (przez ok 10 dni) - i widać było z tyłu, że zmalałam :P
a w ostatnich dniach grudnia kupiłam na tym stoisku pas masujący - i zakochałam się w nim :D podobnie jak moja Mama, narzeczony, 3 koleżanki mojej Mamy, moje 2 sąsiadki... ;) nie licząc koleżanek z pracy, które też kupiły pas :P (i ich rodzin)
nie wiem jak te pasy z Allegro albo TV, ale nedo24 "kocham" :D

pracuję w sklepie z ciuchami dla grubszych babek ;)
kilka dni temu była klientka, która w ciągu 3 m-cy schudła z rozmiaru 54 do 44-46(żakiet 44 był troszkę za mały, a 46 za luźny)...
ponoć dzięki tabletkom, które kupuje na Allegro - "ODOVITAX"
planuje pobrać je jeszcze 3m-ce :)
ciekawe jaki będzie efekt końcowy :D

zastanawiamy się z koleżankami czy nie kupić takich tabletek... słyszałyście coś o nich?

http://www.allegro.pl/item299102385_przyjemne_i_profesionalne_odchudzanie_nowosc.html odowitax

Ja też planuję schudnąć do ślubu jakieś 5-7 kg, ale póki co nie mogę jakoś się zebrać w sobie, zeby zacząć i ciągle to odkładam na później, tłumacząc to sobie tym, że mam jeszcze czas ;) A co do tabletek, to wiem, ze to łatwy sposób, ale chyba bym się trochę bała... słyszałam o przypadku, że kobieta po tabletkach kupionych przez allegro owszem - schudła, ale za sprawą tasiemca, który się u niej wytworzył... pracuję w Szpitalu, więc wiem, że lekarze zdecydowanie odradzają takie tabletki... Jak zacznę się odchudzać to spróbuję ograniczyć słodycze (już powoli to robię) no i jeść mniej, a więcej się ruszać.... ale z tym drugim to najłatwiej jest wiosną i latem jak można wsiąść na rower, popływać, spacerować itp. :) Najgorsze jest to, że ciągle "coś" mi przeszkadza w tym, żeby zacząć się odchudzać, np. w sobotę idę do dziadka na urodziny - wiadomo, będą ciasta itp., w niedzielę robiemy pierwszy obiad dla rodziców w naszym nowym mieszkaniu... a po obiedzie oczywiście ciasto... ;) W lutym moje Kochanie ma urodzinki, również będę musiała zrobić jakieś dobre jedzonko.... no i tak ciągle coś... czy wam takie "okazje" nie przeszkadzają w odchudzaniu? Ja nie mam na tyle silnej woli, żeby sobie odmawiać takich pyszności jak inni jedzą...

image
image
Ja też musze zrzucić gdzieś z 5-7 kg.
Zaczełam od poniedziałku, narazie mi jakoś idzie 0 chleba, 0 moich ulubionych ziemniaczków no i 0 słodyczy.
Bez słodyczy mogłabym jakos życ ale jak przechodze koło pizzeri to normanie nie moge wytrzymac :)
Trzymajcie za mnie kciuki :) Pozdrowionka dziewczyny i bądźcie twarde :)

Ps: pare lat temu próbowałam różnych tabletek i nie polecam zawsze miałam jakieś problemy później, albo z cerą - później sie leczyłam 3 miesiące, albo z żołądkiem. Na serio nie warto :(
image
ja też nie mam silnej woli :P

nie opycham się ciastami/słodyczami - ale gdy mam ochotę, to sobie zjem kawałek ciasta, jakieś ciastko, czekoladę itd.

najważniejsze - jem co chcę, a i tak cm ubywają ;)

ja może niedługo zrzucę co nieco, ponieważ moja koleżanka prowadzi badania na nowych maszynach wibrujących w połączeniu z ćwiczeniami na nich, no i mam nadzieję, że będą tego jakieś efekty ;)

Agusia, mogłabyś napisać coś więcej o tym pasie wibrującym, który kupiłaś? Gdzie i za ile? No i czy widać jakieś efekty? Pozdrowionka :)

image
image
sunny1984 - tutaj pisałam o pasie
http://forum.trojmiasto.pl/read.php?f=11&i=460704&t=456440 :)

kto chce - niech wierzy :) kto nie chce - niech nie wierzy ;)

najważniejsze, że ja jestem baaaaardzo zadowolona(widać efekty!!! teraz chodzę i znajomych męczę żeby dotykali mojej pupy :P zrobiła się taka jędrna, że mój Mariusz chwytając mnie za pośladki zapytał, czemu mam tak napięte mięśnie ;) a miałam rozluźnione :D później mu pokazałam jak to jest, gdy napnę mięśnie...) i z czystym sumieniem mogę polecać pasy tej firmy - bo przetestowałam i jestem dowodem na to, że działają :D

pas jest droższy niż te na Allegro, czy w TV... nie wiem jak z wynikami tych tańszych wersji - ale mój pas zdecydowanie jest wart swojej ceny :D

ja chodze do dietetyka, mam ulozona diete pod siebie......biorac pod uwage moje predyspozycje, upodobania itd
Przed 3 miesiace schudlam 13,5 kg. DO celu zostalo 1,5 kg :)
BOSKO

A do jakiego dietetyka ? i ile to kosztuje ?
image
No i ciekawe ile kosztuje ten pas Nedo ?
image
Marta / Parma, ale co Ty chcesz zrzucac?:-)

image

Dzięki Agusia za informacje ;) Trochę drogi ten pas i musiałabym go najpierw wypróbować zanim bym się zdecydowała... Daj znac jakbyś wiedziała czy gdzieś jest stoisko z tymi pasami :) Pozdrowionka :)

image
image
xElka - ja za pas NEDO płaciłam równe 300zł - ale ponoć miały podrożeć...

swoją drogą ciekawe czy już dotarł ich transport do Polski :P

Ichilec, poproszę o namiary na tego dietetyka... Zdradź mi proszę kilka szczegółów, m. in. czy jesteś na ścisłej diecie, czy tylko zmieniłaś nawyki żywieniowe i jaki jest koszt takich porad? Moze być na maila jesli nie chcesz robic reklamy ;) Dzięki z góry!!!
ja schudłam 10 kg myślałam że to stres przedślubny ale okazało się że to niestety choroba. Z rozmiaru 40 spadłam na 38 i z miseczki E spadłam na D.
Teraz walczę dalej z chorobą ale całe szczęście już nie chudnę.

cywilny
image
kościelny
image
Do floraska: ty sie tu nie madrz ;-) (zartuje oczywiscie!) dawno mnie nie widzialas to nie wiesz ;-)

A ogolnie do tematu:
Jestem zdecydowana przeciwniczka wszelkich tabletek!! Wlos mi sie jezy gdy slysze ze dziewczyny cos lykaja na spadek wagi, a w szczegolnosci jakies ziolowe preparaty sprowadzane Bog wie skad....

Najzdrowsze i najbardziej skuteczne to ograniczenie jedzenia + ruch... stara prawda niestety...

image
To prawda, dawno sie nie widzialysmy, niestety:-( Ale na zdjeciach wygladasz slicznie:-)

image

ja tez bym chciala namiary na tego dietetyka, ja swego czasu chodzialm do nauturhaus schudlam co prawda ale panie strasznie naciagaja ;-(, skuteczna metoda to mŻ-mniej zrec i tyle dziewczynki, ja to bym chciala z 5 kg schudnac, jak mi sie nie chce ;-(

image
image
ja też poproszę o namiary na tego dietetyka :)

image
image

info dla dziewczyn zainteresowanych pasem - wysłałam maila do firmy, żeby zapytać gdzie mają stoisko...

"Na dzień dzisiejszy pasy można zobaczyć tylko w siedzibie firmy.
Od pon. do pt. w godz. 8:30 - 17:00
oraz sob. od 10:00 - 14:00

T: +48 058 303 92 52 NEDO
F: +48 058 732 24 96 80-125 Gdańsk
W: www.nedo24.pl Ul. Kartuska 370"

Przepis na pyszna, prosta i zdrowa salatke!
Robi sie doslownie w 5 minut.

Skladniki:
grillowana piers z kurczaka (150-250 g)
salata zielona (ja biore taka sprzedawana w malych doniczkach, ale moze byc jakakolwiek)
tarty parmezan

Dressing:
1/2 lyzki oliwy z oliwek
1 lyzka octu (ja uzywam z bialego wina, moze byc inny)
1 lyzeczka musztardy Dijon
sol i bialy pieprz

Przygotowanie:
Pokroic kurczaka na kawalki, porwac salate i wymieszac.
Wymieszac dokladnie skladniki na dressing. Polac salate.
Posypac parmezanem.

Gotowe!

image
mniam mniam parmezan :)

a ja moge wam zaproponowac dobra, zdrowa sorowke do jakiegos mieska:

kapusta biala
marchewka
cebula
wszystko poszatkowane jak najdrobniej - lepiej smakuje :)
do tego sol,pieprz i kapka majonezu...

mmmmmmm..
trzeba sprobowac jak smakuje :)
a jakie sycace;)

image
image
do Ichilec:
Błagam o namiary na twojego dietetyka, ja przytyłam 10kg:(:(:(
Najgorsze jest to, że mój narzeczony również mnie takiej nie akcepute, ja czuję się fatalnie.
Nie mam silnej woli, uwielbiam piwo, chipsy, jeść wieczorem.
;/;/;/
moj adres: misis78@wp.pl

dzięki

Ju
ja tez poprosze namiary na tego dietetyka ;-)

image
image
moj mail joannajozefczyk@wp.pl

image
image
Mam podobny problem co prawda ślub w 2009 ale już teraz nie zaszkodzi schudnąć;) mam az 12 kg do zrzucania i szukam fajnego klubu i taniego. Może coś polecicie w centrum Gdańska (coś tańszego niż Gymnasion)?
polecam rolletic :) i do tego dietka :) naprawde widze efekty, tylko trzeba byc systematycznym i nie pozwalac sobie na slodycze a bedzie dobrze :)
Ja zeszłą wiosną schudłam 6 kilo w 4 tygodnie i to bez większych wyrzeczeń:
To co wyłączyłam z diety to białe pieczywo, ziemniaki, ciasta, ciastka i pączki:P
Poza tym jadłam właściwie normalnie, tylko np zamiast wielkiego kotleta wybiarałam mały kawałek chudego mięsa, podwójna ilość surówki i średniej wielkości porcję ryżu - ale jadłam aż się "zapchałam", nie ograniczałam się ilościowo. Zamiast chipsów podjadałam owoce. Jadłam też czekoladę do kawy - słyszałam że niewielka ilośc słodyczy jest przy diecie wskazana bo cukry pobudzają spalanie tłuszczów - nie wiem czy to prawda, ale moja dieta działała więc chyba tak:p
Robiłam też jeszcze jedną rzecz, która ponoć jest zabójstwem przy diecie - piłam wielkie ilości gazowanej wody. Niegazowanej po prostu nie lubię a przez gazowaną czułam się tak "napomopowana", ze w ogóle nie chciało mi się jeść:p
dziewczynki ja tez schudłam z jakies 2 lata temu 15 kilo matko jakie to były piekne czasy ale robiłam bardzo nie dozwolone rzeczy wiec....zycze wam powodzenia i sama tez musze wziasc sie za siebie:)

image
ja polecam tylko ruch!!! Siłownia, rowerek, basenik, schody zamiast windy, spacer zamiast samochodu...efekt ---> swietnie samopoczucie, więcej energii, a co najważniejsze spadek wagi.

Co wam dadzą same diety, poszczenie sie.. ciągła walka z głodem. Chyba każdy słyszał o efekcie jojo. To czego sobie odmawiacie przez jakis czas, bedzie upragnione przez organizm po pewnym czasie i znowu malymi kroczkami wrocicie do wagi wyjsciowej. łaknienie oszukacie na troche:)

A więc ruszajcie się laski bo warto:)
Floria, mowisz jak moj narzeczony... ;-)

Wiem ze masz racje ale to tak trudno...

image
moze nowe pomysły:)

image
no dziewczyny narazie sie trzymam dietki:)

image
od poczatku roku schudlam 4 kg nie jest to duzo ale w zdrowym tempie - troche wiecej ruchu troche stresu (ale to niewskazane:-) duzo wody i trzymac sie regularnych posilkow sniadanie obowiazkowo do tego jem zdrowe rzeczy wiecej ryb warzyw owocow nie smazone a gotowane na parze i obowiazkowo raz dziennie jakis jogurt pozwala to na regulacje trawienia mi pomoglo

Nadeszła i na mnie kolej:) Zaczynam od dzisiaj odchudzanie!!!:D Co prawda nie drastyczne, bo eliminuję ze swojego pożywienia tylko słodycze i obfite kolacje (tego mi najbardziej szkoda:P) i wprowadzam trochę ruchu, ale kilka lat temu zauważalnie schudłam, dzięki tej metodzie, więc i teraz jestem dobrej myśli:D. Trzymajcie kciuki!

Wercia ja też dziś zaczełam mam nadzieje ze się uda do lipca schudnac ;) pozdrawiam

image
image
Miłość jest opowieścią wyrażaną gęstem,dotykiem,
zapachem,
niedołujcie mnie dziewczyny,bo ja mam czas do maja.Dajcie namiary na tego dietetyka!!!!
Więc, Rybko, odchudzamy się razem:) Fajnie, będzie większa motywacja:D Pisz o efektach i sposobie odchudzania, mój już znasz - nieskomplikowany, nie wymagający wielu wyrzeczeń i bezpieczny:).

Dziewczyny ja też zaczynam dietkę! od jutra koniec z pieczywem, słodyczami, chipsami...muszę schudnąć 5-7kg. Trzymajcie kciuki!!! Mam nadzieję, że tym razem moja silna wola spisze się na medal!!!

image

image
To super, dziewczyny, im nas więcej, tym lepiej!:) Więc dziś jest nasz "dzień 0" :) Helenka, nie martw się, do maja na pewno co nieco zdążysz zrzucić;). A i tak w dniu ślubu najważniejszy jest sakrament, a na weselu dobra zabawa, no a w życiu - zdrowy dystans do siebie;). Powodzenia, dziewczyny!

helenka i co sie nie odezwalas w sprawie naszych mieszkan, w ktorym budynku bedziesz miala m?

image
image
ooo widze ze Wielki Post jest dobrym impulsem :)

no przez te 40dni to slodyczy nie rusze....

image
image
no ja mam 2 kilo mniej przez tydzień oby tak dalej chodz zdaje sobie sprawe ze dopiero woda ze mnie zeszła

image
ja dopiero sie przygotowuje psychicznie do odchudzania :) na razie tylko nie podjadam :) ze slodyczami lodami itp. nie mam problemu bo porostu za nimi nie przepadam :) moim problemem sa tluste sosy...:) pychotka i cala reszta tlustego jedzonka :) pozdrawiam, gratuluje tym co sie powoili udaje i trzymam kciuki za te co zaczynaja buziaki dziewczyny!!!

image
buuu )-; a ja stres zabijam słodyczami i nie moge sie pochamowac...jakos brak mi motywacji :-((((

image
image
andzia.79 napisał(a):

> buuu )-; a ja stres zabijam słodyczami i nie moge sie
> pochamowac...jakos brak mi motywacji :-((((
>
no to witam w klubie ja również na stres reaguję wzmożonym obrzeraniem się :( jak moja córka urodziła sie ciężko chora to przybrałam więcej niż w ciąży :(

i tak juz zostało ale teraz sie zabieram za siebie od wczoraj sie oczyszczam dietą kapuścianą kiedyś ją stosowałam na mnie działa tylko ta zupa...mam aż refluks od niej ale jakoś dam radę :) chce wkońcu wyglądać tak jak kiedyś :) bo jak oglądam zdjęcia to tak mi żal...

córcia nr1
image

córcia nr2
image
No to dołączam do Was dzisiaj dziewczyny w kwestii odchudzania. Wczoraj byłam u lekarza i mam dietke na następne 3 tygodonie do stosowania- zaczełam od dziś - nawet nie jestem bardzo głodna:P tylko najbardziej obawiam się tego że przy moim stylu życia- kiedy 4 razy w tygodniu od rana do 22-23 jestem poza domem nie dam rady 2 razy dziennie sama przygotowywać jedzonka wg zaleceń dietetyk... :/ Czasem mi się wydaje że te wszystkie diety są dla kobiet które nie pracują i cały czas są w domu, bo jak np ćwiczyć 3 razy dziennie na macie albo gotować dwa posiłki dziennie kiedy ok 14 godz dziennie jest sie poza domem... :(
pozdr K

[url=http://http://www.tandem.digfot.com/images/banerek.jpg]
image
Nigdy bym nie pomyslała ze dołącze do Was bo nigdy w zyciu się nie odchudzałam, ale siła wyższa - suknia ślubna jest na mnie za mała a nowej juz przeciez nie kupie:-(( Od dzis koniec z kolacja o 21, od jutra siłownia i może pobiegam w dni kiedy na siłownie chodzic nie bede. Mam zamiar kupić l-karnityne i zrezygnowac ze slodyczy ale obawiam się ze mam za mało czasu żeby osiagnąć jaieś efekty.

image

Spokojnie, jeśli weźmiesz się za to, tak sumiennie, jak napisałaś, to na pewno zdążysz, poza tym masz dużą motywację, to będzie Ci łatwiej:). Pij też dużo wody mineralnej i zielonej i czerwonej herbaty. Jako formę aktywności proponuję też basen. Powodzenia!

ja też planuję coś zrzucić ... tak ok 4 kilo by brzuszek był bardziej płaski :))
ale katowac się nie będę, mam nadzijeż że przedślubne emocje mi pomogą :)

papilio1@op.pl
ja się wczoraj ważyłam troche sie bałam bo w dzień kobiet miałam dyspensę :) ale mimo tego i tak na liczniku od zeszłego tygodnia następne kilo mniej :)

łącznie od początku mojego odchudzania zeszło już jakieś 9kg :)

córcia nr1
image

córcia nr2
image
w piatek bedzie 1,5 miesiaca diety... jak do tej pory 10,8 kg:)
usiadł, i wytrwale czekał...
pingwinek jak ty to zrobilas??

image
image
zapachem,
pisałąm juz wczesniej:)
dieta wątrobowa,trzymajcie sie jej sciśle a gwarantuje dobre wyniku spadku wagi:)
pingwinek a podasz mi linka do twojej wczesniejszej wypwiedzi bo nie mogę znalesc,a duzo mialas do zrzucenia??pozdrawiam

image
image
zapachem,
A ja ćwiczę na silowni 3 razy w tyg po 1,5 h i 3 razy w tyg około 2h tanca. Waga stoi w miejscu, tylko sylwetka mi się zrobiła taka fitnesowa i szczerze mówiąc , co mnie dziwi, dzinsy zrobiły sie strasznie opiete na udach, co mnie wcale nie cieszy
Tłuszczyk zaminił się w mięśnie, waga się nie zmienia bo mięśnie są cięższe niż tłuszcz ;)

image

image
dziewczyny, moze to glupie pytanie, ale jak zamawia sie suknie i sie jest - no nazwujmy to : nie takim szczuplym jakby sie chcialo - i potem sie schudnie np 5-7kg to czy te babki w salonie sa w stanie az tak zmniejszyc suknie, zeby pasowala i nie bylo wudac, ze jest przerabiana? czy ona nie straci proporcji?
zawsze jest tak przy cwiczeniach...a najgorzej miesien czteroglowy...on sie najpierw rozrasta a dopiero potem ksztaltuje i szczupleje...
ja uprzedzilam pania ze schudne dosyc sporo i z 42 mam juz 38 rozmiar..slub we wrzesniu na poczatku sierpnia mam ja poinformowac o zmianie rozmiaru:)
dziekuje mam nadzieje, że dam rade. pozdrawiam

image

ja tez chce byc chuda!!!!!!!!!!

image
image
jesli hcecie wyprodkuje wam drogie panie liste rzeczy ktore jem a ktorych pod zadnym pozorem nie wolno wziasc do ust:)

wiecie co jest w mojej sytuacji najlepsze:)
to ze ja jestem po operacji i wiem ze nie moge sie skusic a wy macie ta mozliwosc skubniecia czegos dobrego:)
choc nie powiem ze to co jem jest zle...
poprostu czasami nasze przyzwyczajenia zywieniowe nie do konca sa zdrowe,choc baaardzo smaczne:)
pierwszy tydzien mialam najbardziej kryzysowy...szlam do lodowki,zagladalam,wracalam do pokoju i plakalam bo bylo tam tyle pysznosci...teraz po 1,5 miesiacu diety powiem wam ze to co jem sprawia mi przyjemnosc,a nie ktore rzeczy ktore sa zjadane w moim domu powoduja we mnie wstret a kiedys je wsuwalam...
zmiana psychiki,nastawienia,no i efekty powoduja ze przychodzi taki dzien gdzie zdaje sobie sprawe ze dieta jest SUPER!!

P.S. przede wszytskim jem zdrowo,nie katuje sie,jem czesciej a mniej, tracac kilogramy nie trace wartosci odzywczych,witamin,moja cera jest dalej w swietnej formie,no ewentualnie przydaje sie ujedrniajacy balsam do ciala:)

POWODZENIA
ta dieta wcale nie jest taka super. Tez na niej bylam - 3 m-ce, bo tak trzeba. Ale poza spadkiem wagi nabawilam sie anemii. Zrob sobie badanie krwi, a sie zdziwisz. W tej diecie wielu skladnikow, witamin i mikroelementow brakuje.

image
image
wyniki moja kochana mam super
jem bardzo duzo warzyw,marchew,seler,szpinakiem opycham sie ile wlezie
kurczaka tez sobie nie zaluje,jem nabial,praktycznie wszystko ale z mala ilscia tluszczy...pije duzo sokow...
wyniki mam bardzo dobre bo bylam w zeszlym tygodniu u kontroli i musialam zrobic wszytskie badania...
to gratuluje, ale jesli jesz "praktycznie wszystko", to nie jest to dieta watrobowa. Ale liczy sie efekt! :D Gratuacje

image
image
wszytsko tzn...
warzywa gotuje sobie na oarze...procz kalafiora i brokulow ktore wzdymaja..ja ich nie moge wy owszem..
kurczak do oporu..oczywiscie gotowany badz na parze...choc osttanio jadlam rowniez w piekarnika w sosie wlasnym...bez zadnych tluszczy itp.
ziemniaki,makarony,ryz...czesto robie sobie spaghetti makaron i rozgotowane pomidory przyprawione...oczywiscie bez mielonego:)
jem duzo jablek prazonych i gotowanych,czasami jak mi sie nie chce robic to kupuje takie deserki dla niemowlaczkow...
pieczywo dwudniowe,dzemy,miod
nabial z wykluczeniem zoltych serow i topionych serkow,nie wolno mi jajek tzn zoltek,jajecznica ewentualnie na suchej patelni z samych bialek z paroweczka jedna....
najrozniejsze zupy,chude wedliny z kurczaka..
polubilam flipsy zamiast chipsow do filmu...
nie moge alkoholu i napoi gazowanych,ale soki woda,do oporu
no i zadnych czekoladek,ciasteczek z duza zawartoscia tluszczy i fast food'ow
moim zdaniem najlepszy sposob to bardziej kontrolowac co sie je no i wiecej ruchu niestety wiosna z nadejsciem sie ciagle ociaga co nie sprzyja wysilku fizycznemu na swierzym powietrzu dlatego siegnelam po tabletki odchudzajace dla osob ktore nie prowadza zbyt intensywnego wysilku a chca spalic troche tkanki tluszczowej tabletki na prawde dzialaja i sa bezpieczne jedyne przeciwskazanie do ich stosowanie to klopoty z krazeniem tabletki nazywaja sie clenburexin naprawde polecam cos wiecej o nich na stronie www.trec.com.pl

image
image
Karolajna a gdzie kupowalas te tabletki? przez internet czy maja jakies sklepy w 3miescie? i jaka cena? :)
Pozdrawiam

image
ja w ciagu 6 miesiecy schudłam 45 kg ;)

do ata211 kupilam je na morenie w cerrfourze na korytarzu niedaleko douglasa i carry jest stanowisko z odzywkami dla sportowcow kosztowaly 94 zl i jest to 180 tabletek ktore starczaja na 1,5 miesiaca

image
image
Ja zamówiłam l-karnitynę i therm line II ale wiem że tabletki nic nie dadza no chyba że w połączeniu z dietą i wysiłkiem fizycznym. ...........od 7 dni nie jem slodyczy to sukces:-)

image

najlepsza dieta na świecie to MŻ - MNIEJ ŻREĆ!
a tak bardziej poważnie, to proponuję prosty trik - duży obiadowy talerz zamienić na śniadaniowy - im mniej się zmieści, tym mniej zjesz. Trawienia zaczyna się 20 min po jedzeniu. Jak po ponad pół godzinie będziesz głodna, wtedy zjedz więcej. Wcześniej nie.

Spełnij marzenie chorego dziecka www.trzebamarzyc.org

kamiś21, 45 kg?????, chyba kojarze Ciebie z fotek, nie wygladałas na osobe z 45 kg nadwagi
racja nie miałam nadwagi ale 1 stopien otyłosci.....

a to coś gorszego niż nadwaga???????
zdecydowanie tak...jezeli masz duzo nadwagi (w moim ptzypadku ponad 30kg) to zalicza sie to do otyłosci

KAMIS21
JAKĄ STOSOWAŁAŚ DIETĘ?

hmm u mnie to troszke inna bajka...mam bardzo drastyczna diete...i niestety nie jest to dieta z wyboru;/ jestem po ostrym stanie zapalnym trzustki i poki co jem kaszki, kleiki, sucharki, chude szyneczki i gotowane mieska....

Ja jestem na diecie od 2 miesięcy :) schudłam 8 kilogramów :) i dalej się trzymam :)
Powodzenia kobitki wszystko jest mozliwe :)

Bubek napisał(a):

> Ja jestem na diecie od 2 miesięcy :) schudłam 8 kilogramów :) i
> dalej się trzymam :)
> Powodzenia kobitki wszystko jest mozliwe :)
>
>

Jak to zrobiłas jesli moge wiedziec, własnie 8 kilo potrzebuje schudnać a mam 2 miesiace i 20 dni:-)

image

NIe jadlam chleba, ziemniaków, słodyczy :) duzo wody i zielonej herbatki:)
I po 18.00 zero jedzenia :) tylko picie picie i picie ;) i troszke ruchu:) ja duzo chodze :)

slyszalyscie cos o tabletkach zoltrix15?

image
szatynkaa napisał(a):

> slyszalyscie cos o tabletkach zoltrix15?
>
>

Ja nie słyszałam ale od razu napiszę, żebyście dziewczyny raczej uważały z tymi tabletkami cudami z internetu (mówię tu o różnych specyfikach z allegro, które nawet nie mają polskich instrukcji), ponieważ mój szwagier, który pracuje w szpitalu powiedział mi kiedyś, że taki pigułki mogą zawierać pochodne amfetaminy i łatwo o odwodnienie organizmu. Oczywiście nie chcę mówić, że wszystkie tabletki na odchudzanie są złe, ale zalecam ostrożność.

Najlepszą metodą jest po prostu mniej podjadać, więcej się ruszać ;) Wiem, że rączki czasem same pchają się po coś do lodówki, ale w takiej sytuacji zjedzcie sobie surową marchewkę, zdrowa i poprawi kolor skóry ;)
moze ktoś jeszcze sie podzileli:)

image
ja w poniedzialek tydzien temu zaczelam diete, jak na razie kilo mniej ;)

wyeliminowalam z jadlospisu biale pieczywo, makaron, ryz, cukier, sol
jem wiecej warzyw, owocow, ogolnie jem mniej i duuzo wody

jakos idzie, ja chcialabym schudnac do konca czerwca bo wtedy mam pierwsza przymiarke

image
image
a ile musisz schudnac?? ja dopiero zaczne od dzisja moje nastepne podejscie tylko jest jeden problem nie mam silnej woli kiedys byłam uparta jak powiedziałam nie to nie a teraz wcinam ze szok kurcze az jestem zła na siebie:(

image
była u mnie klientka, która w ciągu 2,5 m-ca schudła 16 kg... a jej siostra - w 4 m-ce zrzuciła 30 kg!!!
i to wszystko pod kontrolą dietetyka i psychologa! :)
dietetyk ustalił im diety - właściwie mogły jeść wszystko ALE wyważone co do grama! nawet w czasie świąt mogły "zajadać" się świątecznymi daniami - ale też w ograniczonej wagowo ilości :)

ponoć nie ma poczucia głodu - bo je się 4 posiłki dziennie (nawet deser).
Ale wychodzą np. takie ilości sałatki, że ciężko to zjeść :P

u tej pierwszej efekt był powolniejszy, ponieważ na początku olewała "gramaturę" i jadła troszkę więcej :P

wow to super efekty:) ja musze sie wziasc za siebie bo strasznie przytyłam po hormonach:( własnie siedze z moim pasem :) moze cos mi da:) dzisiaj juz biegałam i do tej pory wypiłam cała butelke wodu kuczne zebym była tak uparta dalej. wydrukowałam sobie kaledarz na maj i bede zaznaczac czy mi sie udało czy nie:) i to w pewnym sesie przypomnienie czego nie wolno mi robic:)

image
mmmhhh ja też mam postanowienie zrobienia czegoś ze swoim ciałkiem- przez tabletki antykoncepcyjne na przełomie 3 lat przytyłam 6 kilo:(:( i własnie te 6 kilo chciałabym schudnąć! narazie mam 3 x w tygodniu fitnes + biorę tabletki nivelzione ( wspomagające proces spalania tkanki tłuszczowej) zobaczymy czy cos mi to pomoże czy nie...no i mój wielki minus, czekolada, frytki, cola ......chociaż z chipsów juz powoli rezygnuję:)

też biorę te tabletki Nivelazione, pomogły mi tylko na cellulit...
... ja przytyłam po odstawieniu tabletek anty...
i chociaż staram się ograniczać wiele rzeczy, swego czasu intesywnie ćwiczyłam to nie udało mi się zrzucić tych paru kilo... więc generalnie przestaje się starać...

image
image
a co to za tabletki, bop ja musze zgubic z 10 kg przynajmniej i wole to robic tradycyjnie - czyli poprzez sensowny ruch,ale cellulitis to zmora
iz checia bym wspomogła to farmakologicznie jakos

ile one kosztują i co one robia?

[b]chaberek.dodatki.slubne@gmail.com[/b]
image

[b][i]SWAROVSKI BIŻUTERIA!!!!--------------- http://picasaweb.google.pl/dodatki.slubne[/b][/i]
http://www.taniekosmetyki.pl/produkt.php?2648=

http://www.farmona.pl/pielegnacja-ciala/nivelazione-woman-pielegnacja-ciala/

ostatnio w Rossmanie była na nie promocja... chyba normalnie kosztują koło 27pln, a tak było po 20 pln. W sumie biore trzecie opakowanie - i po tym przestaje... ja strasznie nie lubię smarować się kremami dlatego miałam nadzieję, że tabletki mi pomogą :)

image
image
o moze sobie kupie a je sie bieze jedna na dzien a druga na noc??

image
w pierszym miesiący stosowania bierze się dwa rano i dwie wieczorem, póżniej po jednej...

image
image
ja biorę troche inaczej ale ze względu na fitnes: ja biorę 2 rano (codziennie) oraz 3 x w tygodniu po 3 tabletki 30 minut przed rozpoczęciem fitnesu....

to jedno opakowanie na ile starcza??

image
te tableteczki maja spoko skład,chyba spróbuje, w sumie cellulitis to makabra nie wiem sama czy jest cos co wygląda gorzej, smutne ze co raz młodsze i szczuplejsze laski maja go juz wczesnie i dosc mocno - nie wiem czy to mnie pociesza czy raczej załamuje

powinni zaczac chyba jakas sensowna politykę walki z tym za normalne pieniądze i farmakologicznie - bo moim zdaniem to problem zdrowia skóry a nie tylko kometyczny...

ana razie tylko zbijaja kase na tym nieskutecznymi kremami, które poza napinaniem skóry nie zwalczają przyczyny :/

image

[b][i]SWAROVSKI BIŻUTERIA!!!!--------------- http://picasaweb.google.pl/dodatki.slubne[/b][/i]
opakowanie w sumie ma 64 tabletki, po 32 na dzień i na noc... jeśli będziesz brała tak jak zalecają na opakowaniu, to pierwsze dwa starczą na około dwa tygodnie... a trzecie na miesiąc...

image
image
opsia moze sie przyda:P

image
ja stosuje diete od 9 dni i codzienie cwicze.w mojej diecie nie uzywa sie mleka jagortow sera itp.trzeba jesc 5 6 razy dziennie co 3 godz.narazie nie jest zle chodziaz brakuje mi bardzo mleka i slodyczy ale jak sie chce byc piekna to trzeba cierpiec:)

image
chyba tez sobie wydrukuje kalendarz i powiesze na lodowke, bede tam wszystko zapisywac.

Jutro pierwsze bieganie i kolejny dzien przeczyszczania organizmu (srednio raz na tydzien)
a chcialabym schudnac 6-7 kg aby zejsc ponizej 60kg gdzie przy wzroscie 160 nadwaga ciut mi przeszkadza

image
image
kalendarzyk to super sprawa dzisiaj tylko sie obudziałam i zabaczyłam go na scianie wiedziałam po co wstaje:) jestem po bieganiu a teraz siedzie z moja wibra na brzuchu:) musze ujedrnic go:)

image
dobra mam ten nivelazione, przestane jesc standardowo chipsy i czekolade i kawe z nesquikiem :D - chudłam zazwyczaj spoko,nawet szybko, ale ten upiorny celulitis- nozobaczymy czy zacznie znikac

image

a ile dałaś za niego??

image
jakby co będzie na mnie :P

image
image
dałam wicej bo 29zl, bo w zwykłej drogerii

image

narazie dziewczyn sie trzymam pomaga mi troche to forum:) bo widze ze wam sie udało to czemu niby ja mam ponieśc kleske:)

image
heh no dobra to ja też kupie te tabletki. Poza tym mam zamiar zapisać się na aerobic i basen:D Czy wyjdzie zobaczymy. A słuchajcie czy słyszałyście kiedyś, że te wszystkie pasy wibrujące są niebezpieczne?

image

pewnie ze sa niebezpieczne jedno zwarcie i koniec zabawy:( od wykładowcow wiem ze to 100 procent nie działa jak to oni opisuja jeszt to tylko masaż
a kiedys były maty ozonowe ktore wkłada sie do wanny wyobraz sobie tam zwarcie nawet nie byłoby co zbierac:(
najlepiej mało jesc i pic wode:)

image
wiecie co z ta woda to ja dokonca nie wiem jak jest.... ja pije nawet 4 litry wody niegazowanej dziennie i to nie ze wzgledów odchudzajacych :) tylko poprostu lubie wode :) i jakos tak nigdy nie zauwazylam zeby cos sie u mnie poprawilo.... moze dlatego ze ja od zawsze pije ta wode.... ale wiem zawsze ze kosmetyczki nzawet mowia ze nalezy pic duzo wodu itp. ale czy ja wiem....

image
Ja tam nie inwestuje w pasy itd. Od paru dni nie jem chleba białego, słodyczy, sera żółtego. ogólnie staram się nie podjadać przed posiłkami. I zacznę chodzić na basen:-)

Ps. właśnie moja mama weszła z pytaniem "chcesz loda?" heh..żadnego wsparcia..:-)

image

a ja podrzucam coś do poczytania:
http://www.poradnikzdrowie.pl/odchudzanie/diety/dlaczego-nie-moge-schudnac_,2648_5033.htm
chaberek jak idzie z tymi tabletkami - ja niestety odstawiłam trochę szybciej i cellulit wrócił :(

image
image
ja od lutego schudlam 12kg miałam przestój wagi jakieś 1,5 miesiąca co tydzień sie ważyłam i miałam 0,5kg więcej lub mniej a teraz od dwóch tygodni znów tendencja spadkowa co tydzień o +- kilogram :)

córcia nr1
image

córcia nr2
image
a ja chodzę na fitness i siłownie do Lady Fitness we Wrzeszczu na wajdeloty i jestem mega zadowolona wylewam z siebie siódme poty ale widać już różnicę :)

image
image
zapachem,
ile tam karnecik kosztuje?

image
image
120zł do wykorzystania w 60 dni bez limitu czasowego, 10 wejść w tym masz areobik siłownie i saune :) wiec cena spoko pozdrawiam

image
image
zapachem,
ewaaa od lutego az 12kg???? co robisz ze tak schudlas? ja bym chciala tak z 8-9 kg schudnac do wrzesnia (waze obecnie 58kg)... takze jeszcze dosyc sporo czasu :)

image

image
ok postanowilam - dziś ostatni dzień normalnego jedzenia - od jutra (czyt. od 19 maja 2008) zaczynam jesc mniej, wyeliminuje pieczywo, makarony itp, duzo wody, brak slodyczy (z tym nie bedzie problemu bo musze miec na nie naprawde ochote zeby zjesc), no alkoholu oczywiscie tez nie bede pila (z tym w sumie tez nie bedzie problemu bo zaczyna mi sie sesja wiec i tak imprezy trzeba odstawic na bok) bede sie wiecej ruszac (taniec, spacery z psiakiem, rower) i bede Was informować jak mi idzie :)

pozdrawiam :)

image

image
czesc dziewczyny:)jestem taka zadowolonA DZISIAJ sie mierzylam w pasie schudlam 13 cm w biodrach 11 cm.i to przez 3 tyg.stosowania diety i systematycznych cwiczen:)w koncu cos sie dzieje a juz tyle razy probowalam i zawsze wracalam do punktu wyjcia:)

image
ja od trzech dni jestem na diecie niełączenia - dziś rano jak wstałam doszłam do wniosku, że czuje się rewelacyjnie:) na ruch obecnie nie mam troche czasu... a szkoda...

image
image
Dziewczynki, moja rada, sprawdzona ;D
sniadanie pomiedzy 7-9 obiad 12-13 a kolacje 17-18. i po 18 nic juz nie jesc, Naprawde, mnie od wrzesnia udalo sie juz zrzucic 30 kg.
kiedys nie wierzylam w to gadanie a teraz.... sama jestem przykladem ze jesli chce to mozna :)
i tak cale zycie bede na diecie :D ale ta dziala skutecznie hihi

pozdrawiam i zycze wytrwalosci w dzialaniu

jak fajnie ja nie mam takiej silnej woli Kocham słodycze:D też musze troche zgubić ale jak??? jak to zrobić skoro ja bez słodyczy życ nie mogę:( ale postaram sie może to forum mi pomoże:)

imageimage
hej, dziewczyny...
mi się udało....
w ciągu 10 tygodni zgubiłam 10 kilo. z wyrzeczeniami (bo nie jadam teraz moich ukochanych lodów, czekolad, chipsów, pizzy i tego wszystkiego co jest pyszne), ale ... bez głodu, bez bólu itd.
w największym skrócie polecam: nie jedzenie muesli, (a już na pewno żadnych płatków fitness bo to jedna wielka sciema z cukrem), owoców (raz dziennie, ale żadnych bananów), żadnych soczków (nawet jednodniowych marchewkowych) . jedzenie kasz, makaronów pełnoziarnistych, pełnoziarnistego chleba, drób, sok pomidorowy.
dodatkowo jedzenie w 3-4 godzinych odstępach, woda 1.5litra.
no i w sumie ostatni posiłek na ok 3 godziny przed snem.
wlasnie wrocilam z zakupow - kupilam chlebek wasa, duuuuzo warzyw, rybki, jogurty naturalne, limonki no i ogolem same zdrowe rzeczy :))
wyznaczylam sobie ze od 19 zero jedzenia - ewentualnie woda, herbata zielona i max 1 jablko :)
jestem pelna zapalu widzac jak Wam sie udaje zrzucic kilogramy :) ja co prawda chce 8kg zrzucic do wrzesnia i mysle ze nie jest to duzo jak na 4 msc :) moj N. jest troche zly, ze chce zrzucic pare kg, no ale coz robie to glownie dla siebie i po to zeby ladniej wygladac w sukni (czyt. zeby mi sie plecy z gorsetu nie wylewaly) :))))

pozdrawiam Was serdecznie i 3majcie za mnie kciuki :)

image

image
ojej, jaki fajny wątek, dopiero teraz zauwazyłam

to ja wam sie pochwale moimi osiągnięciami

otóż zawsze nosiłam 36-38 (mam 175 cm wzrostu)
potem miałam problemy zdrowotne i leczyłam sie hormonalnie, w ciągu 3 m-cy - 12 kg więcej! doszłam do rozmiaru 44... był to dla mnie ogromny szok, nie moglam przeprowadzac diety, ze wzg. na leczenie

4 m-ce temu diagnoza - zdrowa!
i zaczełam diete
nie moge rygorystycznie

nie jem panierek smietany, sosów, białego pieczywa, mniej ziemniaków, zero tlustego - zalecenia dietetyka
sniadanie w pracy (dwa) pierwsze to jogurt, owoc plus kawa, drugie kanapka z razowca lub grahama z szynką, pomidorem, jajkiem itp itd (bez sera żółtego, choc sie zdarza), obiad - jeden ziemniak lub wogóle, lub pół szklanki ryżu a do tego chude mięso, ryba pieczone lub zmazone na oliwie lub jajko sadzone... i góra surówki z czegokolwiek, ale z jogurtem zamiast smietany! czasem dodaje łyżeczke majonezu light, na kolacje gejpfrut, jogurt lub cos innego...

wzne w mojej diecie - do prawie kazdego posilku uzywam jogurtu naturalnego, lub go poprostu pije na kolacje lub do obiadu, owocowy tylko rano

jak jestem głodna podgryzam śliwkowe otręby:) ale trzeba na początku uwazac, zacząć od 2 łyzek na dobe, bo mogą byc rewolucje zołądkowe... pije wode i zieloną herbate, ok 3 razy w tyg cwicze na stepperze, agrafce i twisterze:) i uwaga! nosze juz 38-40:):):)

do slubu ma byc juz bez 40:):):)

pomagał mi dietetyk:) ale ta dieta jest bardzo uniwersalna, mozna wymyslac przerózne potrawy na obiad z ryb, piersi kurczaka dodając nietuczące składniki, mój hit: filet z ryby, na to pomidory, cebula i sos z jogurtu nat + łyzka majonezu light, i inne warzywka, czasem dodaje tez troszke startego sera... chudego;), pieczemy 30 min w piekarniku, pyyyycha!

super temat ;)
ja od jutra zaczynam dietke, oczywiscie miala byc od tamtego poniedziałku, ale caly tydzien sie zbieralam, nie jadlam po 18 ... a od jutra tj 25 maj - dietka! trzymam kciuki za Was i trzymajcie za mnie! ;)
jak wasze rezultaty?
moze jakies nowe sposoby? nowe dietki?

ja się czuje świetnie:) nie wiem czy schudłam czy nie, bo wagi nie posiadam ;P jak tylko uda mi się u kogoś dorwać wagę to dopiero będę wiedziała, czy ta moja dieta działa czy nie ;P

image
image
najwazniejsze dobrze czuc sie w swoim ciele ;) napewno poznasz po spodniach czy dietka działa ;)
czasami to nawet w kilogramach nie widac a najlepsze uczucie to zmiescic sie w zeszloroczne letnie ciuszki :)

bry...gdzie moja silna wola zrobiła sobie chyba wakacje:(
no forumki dzielimy sie :) sukcesami i ich brakiem:)

image
Ja jem wszystko na co mam ochotę, z tym że ostatni posiłek 18-19 i dużżżo czerwonej herbaty. To jest mój najlepszy sposób żeby najszybciej schudnąć i niczego sobie nie odmawiać. Oczywiście nie przesadzam z obżarstwem. Na tydzień można tak schudnąć ok 1,5 kg.

image

image

kto może ten może :/

ja jestem 3 miesiąc na dość drakońskiej diecie, efekt 9 kg, pozostało do zrzucenia uuuuuuuuu i jeszcze trochę ;)

Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
jak piłam cherbate czerwona to tez sie dobrze czułam chyba musze zrobic zapasy:) a pijesz taka sypana czy w torebkach??

image
w torebkach, nie przepadam za sypanymi

image

image

salambo a kto ci ułozył dietke ?? czy sama zdałas sie na siebie:)

image
lola a ile schudłas takim sposobem?/

image
chodzę do dietetyka,
a ostatnie 2 tygodnie przeszłam na dietę kopenhaską :)
ja mam spora nadwagę więc muszę się odżywiać racjonalnie, i powolutku dążyć do celu, tyle że wolę mam słabą :(

Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
> lola a ile schudłas takim sposobem?/

schudłam 8kg

image

image

u mnie narazie postanowienie jest i to dośc twarde:)
no dziewczyny dajemy czadu:) nie jadłam kolacji i o 100 razy lepiej sie czuje dzisiaj rano:P

image
ja od wczoraj zaczelam od nowa moja diete bo zrobilam sobie przerwe kiedy bylam w polsce:)dzisiaj nie czuje glodu od rana to dobrze.diety czas zaczac jeszcze czekaja mnie dwa rozmiary do zgubienia jeden mam za soba:)

image
oj ja musze duzo zgubic bo sie zapusciłam i to mnie wkurza.
Najwiekszym moim problemem jest to ze gdy siedze w domu to moge wcale nie jesc a jak ide do pracy to bym od stołu nie odchodziła:(
ale wczoraj byłam na zakupach i nie kupiłam nic słodkiego co jest wielkim sukcesem i przeszłam obojetnie koło MC:P

image
a ja mam kolejne 2 kg mniej:):):) i jest super, jeszcze 2 i bede happy:) ( a razem mam 15:)

image
image
Ja stosuję tabletki meridia. schudłam 6 kg w 2 m-ce i juz od 2 miesięcy nie biorę a waga nadal w miejscu (tzn. kilogramów nie przybywa). Dla mnie super. Skutków ubocznych nie odczułam, ani żadna z moich znajomych, która je zażywała.
tez stosowałam meride ale wole sie pomeczyc niz zasmiecac sobie organizm:( dieta nie polega na nie jedzeniu tylko na psychice wszystko sie rodzi w głowie. wiem jak było ze mna wkreciłam sobie 'filma" ze nie zjem słodyczy i przez rok ich nie miałam w ustach nawet miałam takie obrzydzenie jak ktos jadł przy mnie słodkosci a tym bardziej tłusto:( tym sposobem schudłam 20 kilo tylko ze teraz przytyłam przez hormony:(:(:(

image
dzisiaj zrobiłam zapasy czerwonej herbary. Nie widziałam słodyczy od poniedziałku zreszta nie ciagnie mnie. Jak narazie -1 kilogram ale to dopiero woda. Czuje silna motywacje. Wesele za rok i musze zgubic 15 kilo:(

image
ja schudłam i znowu przytyłam... co ja poradzę, że tak kocham jeść...

image
image
ja tez uwielbiam jesc. Czasmi mysle ze to jedyna przyjemnośc jaka ma człowiek:P ale jak mus to mus

image
a ja co ma powoedzieć?? odkąd biorę tabletki łącznie przybrałam na wadze ze 6 kg i nawet nie pomagało to że chodziłam na fitnes:(:( po nim jeszcze bardziej byłam głodna...musze też nad soboą pomysleć teraz w lato..

też tak miałam, chodząc na fitness przytyłam najmocniej - bo nie mogłam się dopchać :P

image
image
no włąsnie, najgorsze jest to że przed fitnesem było wszystko ok, w sumie nawet go nie potrzebowałam bo nie mam nadwagi itp, po prostu chciałąm zacząć ćwiczyć a samej w diomu to nie miałam motywacji, ale faktycznie chodziłam na niego 6 miesiący, wypociłam się , rozruszałam a jak przychodziłam do domu to sie opychałam jak nienormalna,...także już od 2 tygodni na fitnes nie chodze zobaczymy czy cos spadne z wagi czy nie:)

kiedys słyszałam rozmowe dietetyka i powiedział ze osoby ktore sie odchudzaja nie powinny cwiczyc bo organizm ma i tak za duze obciazenie ktorym jest dieta a tu jeszcze takie poty:)
Kiedy byłam w klasie sportowej mialam 3 godziny wf i po szkole sksy 3 godziny to jadłam 2 pełne obiady i kolacje sniadanie:) wszyscy nie mogli sie nadziwc ze jem wiecej niz moi rodzice razem wzieci:) a i tak wazyłam 60 kilo przy 180 wzroscie:) ale teraz sie duuuzo zmieniło hormony ble....

image
a ja ostatnio się dowiedziałam, że nie powinno się jeść np. jogurtów bez tłuszczu bo tak naprawdę się od nich tyje... trzeba ich więcej zjeść, niż zwykłego, dzięki temu dowalamy sobie więcej kalorii.

image
image
aj kochana jak ja byłam w szkole średniej to jadłam za trzech:) i miałam rewelacyjna przemianę materii, tyle że grałam w piłkę ręczną, dodatkowo tańczyłam w zespole tanecznym, grałam w teatrze miałam masę zajęć , ale jedzenia sobie nie odmawiałam- a potem jak poszłam na studia i zaczełam pracę i zaczeło brakować czasu na wszystko i zaczełam brać tabletki antykoncepcyjne to i tak w sumie biorę je od 4 lat i w ciągu tych 4 lat bprzytyłam o ok 7 kg , to nawet nie duzo na przełomie tego czasu, ale wkurzało mnie to że sie męczę pocę płacę kasę a tyję! szykujemy się do urlopu wkładam swoje spodenki krótkie a tu muszę wciągnąć brzuch bo nie wchodzę już w rozm. 38.masakra

no ale mam nowe postanowienie- chodzić na basen-:) po nim prtzynajmniej super sie czuję o niebo lepiej niż po fitnesie- miałam iść wczoraj ale już miałam pierwszą wymówkę, narzeczony zabrał auto do pracy...a na piechotę mi się nie chciało......eeehhh gorzej u mnie z ta silną wolą!

narazie sie trzymam:) a jak wy dziewczyny:)

image

TYLKO DLA FORUMOWICZEK Z PORTALU TROJMIASTO.PL PRZYGOTOWALISMY 10 % RABAT NA WSZYSTKIE ZABIEGI Z CENNIKA

Salon Odnowy Biologicznej "MIASTO PIĘKNA
" istnieje od kwietnia 2007 roku. Mieścimy się w samym centrum Gdyni, przy ul. Starowiejskiej 54/3.

Dla naszych klientów mamy do dyspozycji 5 nowocześnie wyposażonych gabinetów zabiegowych i oferujemy szeroką gamę usług indywidualnie dobranych do potrzeb i oczekiwań klienta - zabiegi zarówno na ciało jak i twarz.
Z nami pozbędziesz się cellulitu, wymodelujesz swoje ciało zadbasz o twarz, dłonie
i stopy

Ul. Starowiejska 54/3

81-356 Gdynia

TEL: 058 661 40 63

GSM: 516 859 398

e-mail: salon@miastopiekna.pl

Czekamy na Ciebie:

Pn - Pt: 09:00 - 20:00

Sobota: 09:00 -15:00

Inne tematy z forum Wesele

bielizna ślubna - gdzie kupić? (36 odpowiedzi)

Dziewczyny tak jak w tytule, gdzie najlepiej w trójmieście dobrać bieliznę ślubną? macie może...

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (217 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

Piling do ciała który zdziała cuda-jaki polecacie? (26 odpowiedzi)

Chciałabym wygłacic skóte na rekach mam lekko zrogowaciały naskórek zawsze pomagało słonce lub...

do góry