Widok

rozstepy :(

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
dziewczyny w krotkim czasie schudlam pare kilo i zrobily mi sie na biodrach rozstepy :( czy znacie jakies no nie wiem balsamy czy masci aby zminimalizowac te rozstepy ?? bo pewnie nie da sie ich calkowicie usunac :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kochana kup sobie Olejek Busajna i zapomnisz o rozstepach. Znajoma mi go poleciła, bez chemii, bez syfu, naturalny olejek i mega skuteczny

Słuchajcie mam problem z rozstępami i raczej domowe sposoby odpadają. Przeczytałem ostatnio o takim rozwiązaniu: https://poradniafitalia.pl/revamin-stretch-mark/ Może któraś z Was stosowała? Napisze coś na ten temat
po pięciu latach chyba już nie pamięta:)
karolka1985 a jak udało Ci się schudnąć kilka kg.? Masz jakiś sprawdzony sposób?
ja na rozstepy stosuję krem Dermology Stretch Mark, który kupuje w internecie, bo jest bardzo trudno dostepny w innych miejscach niz http://jakpozbycsierozstepow.pl/, ale to jasne skoro jest tak bardzo skuteczny więc jest rozchwytywany ;) stosuję go dwa razy dziennie wykonyjąc przy tym masa uelastyczniający i dwa razy w tygodniu robie piling, że zetrzec stary naskórek :)
wiem,że kiedyś miała w Orłowie prywatny gabinet... gdzies w okolicach Inżynierskiej, ale to chyba z 10 lat temu. Teraz przyjmuje również prywatnie w przychodni na Dąbrowie-Dąbrówce..nie wiem co jest co :)

www.galeriamr.pl
ale teraz miała otworzyć jakąś prywatną praktykę chyba w orłowie:)

dokładnie w tej przychodni..długo trzeba czekac na wizty, ale wart..jest swietna

www.galeriamr.pl
zdaje się że w przychodni dąbrowa-dąbrówka:)

A JESLI MOGE SIE SPYTAC...GDZIE PRZYJMUJE TA PANI DOKTOR??
polecam wizyte u dermatologa..szczególnie polecam dr Ornowska... miałam tez taki problem, zapisała jakies cudko i normalnie jak reka odjął... z tym ze nie były jeszcze zabliźnione... może wybierz się do kosmetyczki,one znają tez takie czary mary na rozstepy... zawsze da się coś zrobić :) pozdrawiam!!

www.galeriamr.pl
nivea wydał teraz cos na rozstepy:)

Właśnie! I to jest niezły pomysł! :)))
Ja swoje rozstępy polubiłam. Przyzwyczaiłam się po prostu. Wiem, że można zakryć je tatuażem.

dzieki dziewczynki za odzew :) chyba rzeczywiscie pozostaje mi tylko je olac :)))
Rozstępy to jest draństwo żyjace własnym życiem. Już nigdy nie wydam na cudowne kremy ani złotówki. Kiedyś wypróbowałam połowę kosmetyków dostępnych na rynku, łącznie z czymś za ponad 100zł.

Jedna moja babcia ma rozstępy, nowe po każdej z 4 ciąż, drugiej 3 ciąże nie wyhodowały nawet jednej kreseczki (obie miały normalne figury).

W liceum maniacko oglądałyśmy sobie rozstępy, niektóre dziewczyny miały paskudne (choć od dziecka były bardzo szczupłe - zero wahań wagi), niektóre nie miały wcale, choć wiecznie chudły i tyły na zmianę. Kompletny brak reguł. Jedni mają predyspozycje, inni nie.

Ja swoje też już olałam.
niestety, jak tylko schudłam to też od razu się pojawiły te wstręciuchy;)to chyba jest nieuniknione przy wahaniach wagi....

Karolka, najważniejsze, to się nie przejmować za bardzo!
Ja mam na pupci, biodrach... Ale tak jak Wiperkowi mi też Mąż mówil, że nic nie widzi ;)
A kremy nie pomogą zupełnie na już istniejące srebrzyste niteczki , można ewentualnie zadbać, żeby nie pojawiły się nowe ...

ja tez mam i absolutnie się nie przejmuje-tez efekt wahan wagi:/....ps nie kazda obieta po ciąży ma rozstepy mojego męża brata zonka jest megachuda i wszyscy mysleli ze na jej ciałku na pewno pojawią sierozstepy i mimo ze duuuzo przytyła w czasie ciąży nie ma rozstepów...uzywała przez ały okres ciąży krem mustela przeciw rozstępom..ale nie wiem czy to to czy fakt iz całe zycie dbała o utrzymanie odpowiedniej elastycznosci skóry
zwłaszcza jak w ciążę się zajdzie to rozstępy zaczej nieuniknione, jedna z moich koleżanek w czasie ciąży używała drogiego i podobno dobrego kremu na rozstępy i porobiły jej sie okropne, a druga normalnego balsamu ujędrniającego i ma lepszą skórę niż ta pierwsza, tak więc to zależy raczej od predyspozycji i czy się ćwiczy :-)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

otworzyć firmę ?? (38 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

do góry