Widok

rzucawka porodowa

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
czy ktos z was cierpiał na tą dolegliwość w ciąży ????
jezeli tak to jakie miał objawy

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
a co to takiego?
to nie jest dolegliwość ciążowa. Moze wystąpić podczas lub po porodzie. /jest powikłaniem zatrucia ciążowego. Występuje przy bardzo wysokim ciśnieniu. Profilaktycznie ciężarnym z wysokim ciśnieniem podczas porodu podawany jest domieśniowo magnez, po porodzie równiez wg schematu leczenia.
dzieki bogu nie wiem jak to się objawia ale wiem, że miałam zagrazajaca rzucawke i z tego względu miałam cc:( Miałam ciśnienie 180/120
czesc .urodzilam moja corcie try miesiace temu 6 tygodni przed terminem cala i zdrowa. cala ciaza przebiegala prawidlowo nie malam zadnych objawow .caly dzien czulam sie dobrze az tu nagle zaczelam wymiotowac przez trzy godziny pozniej mialam trudnosci z oddychaniem jak zajechalam do szpitala moje cisnienie bylo 215/170 juz ledwo oddychalam lnagle caly sztab lekarzy zdecydowal ze natychmiast musza wyjac dziecko zdazyli mi jakos obnizyc cisnienie i godzine pozniej przez cesarskie ciecie przyszla na swiat moja kruszyna co prawda malutka ale zdrowa .Lekarze mowili ze moj przypadek byl dosc nietypowy wiec nikle szanse ze ty tez mozesz miec taka sytuacje. zycze powodzenia
ja miałam zagrożenie ale brałam całą ciąże leki na nadciśnienie...i tak wszysko skończyło się cc ale przez cukrzycę
Urodziłam swoje dziecko kilka tyg. temu. Przez całą ciążę ciśnienie miałam wyższe niż normalnie, bo jestem niskociśnieniowcem ale wciąż w normie. Ok 30tyg. zaczęły puchnąć mi nogi, ręce i twarz, ale wyniki moczu były ok więc lekarz kazał się nie niepokoić. CC ze znieczuleniem w kręgosłup miałam zaplanowane z innych przyczyn . Ok godzinę po urodzeniu poczułam b.silny ból głowy, zdązyłam zawołać położną, reszty nie pamiętam. Przeszłam rzucawkę (coś na kształt ataku padaczkowego) straciłam dwa zęby i do teraz mam problemy z ciśnieniem. Jak widac nie ma reguły..
Ja też miałam stan przed rzucawkowy-bardzo słabnie wzrok,silne trudności z oddychaniem-miałam tlen, zawroty głowy,nudności i cisnienie 220/180. Bardzo nie przyjemne przeżycie.Córcia przyszła na świat 2 miesiące przed terminem z tego właśnie powodu. Pozdrawiam
Ja również miałam zatrucie ciążowe co objawiało się u mnie mega opuchlizną na nogach, rękach i twarzy, do tego kiepskie widzenie, zawroty głowy i białkomocz. Z ciśnieniem 240/180 trafiłam na stół operacyjny. Całe szczęście synka udało mi się dociągnąć do 40 tc i urodził się cały i zdrowy :)
Miałam tzw. stan przedrzucawkowy, ale samej rzucawki całe szczęście nie miałam.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

trymer/maszynka do strzyżenia - zbieram opinie (18 odpowiedzi)

dzieczyny, poszukuję jakiejś maszynki/trymeru (max do 150 PLN), która/-y tnie włosy od 0,5mm....

Zadania do gry dla dzieci (17 odpowiedzi)

Szukam pomysłów na zadania do gry dla dzieci w wieku przedszkolnym. Np. udawaj kota, zrób...

jechać czy nie jechać... oto jest pytanie ;) (58 odpowiedzi)

hej jestem mamą 2 dziewczynek - 4 letniej i rocznej na codzien sama zajmuję się dziećmi, bez...

do góry