Widok

rozwolnienie po antybiotyku

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Co zrobić, iść do pediatry po inny antybiotyk, czy do apteki po coś na rozwolnienie? Synek ma 1,5 roku i od wczoraj przyjmuje antybiotyk, a dziś już 3 razy kupa luźna.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
A dajesz małemu probiotyk? Moja młodsza po każdym antybiotyku, niemal natychmiast reagowała luźniejszą kupą i odparzeniem ale podobno taki jej urok...
Zosia 02.07.2009r. Szymon *10.07.2011r. Zuzia 18.08.2012r.image
Mój tak często miał, podaj mu np rano enterol a wieczorem jakiś innych probiotyk np. dicoflor.
Taka mieszanka powinna pomóc jeżeli nie to radzę zmienić antybiotyk.
A przy okazji jaki antybiotyk ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Proponuję probiotyk a jeśli to Augmentin, to dodatkowo jeszcze Enterol. Moja córka zazwyczaj tak reaguje na podanie antybiotyku, ale podawanie probiotyku z enterolem pomaga.
U nas, niestety, to "normalne" po antybiotyku. Już teraz wiem, że jak muszę małej podać takie leki to zawsze daję równolegle jakiś probiotyk/synbiotyk, np. Multilac i przedłużam jeszcze z tydzień po zakończeniu podawania antybiotyku.
image
U nas to samo, a jak Augmentin to wszystko trwa dłużej i kuracja probiotykiem musi trwac odpowiednio dłużej. Dicoflor, jogurt naturalny i lacido baby, to stosujemy
Dzięki Dziewczyny! Podaję razem z antybiotykiem Dicoflor w kropelkach. A antybiotyk to Zinnat. Niestrety żadnych jogurtów nie mogę dać bo jest alergikiem. Będę musiała wyjść z nim i iść do apteki i coś kupić. Nie boli go na pewno brzuszek, ma apetyt, ale te kupy muszę mu jakoś zmienić. A antybiotyk mam podawać przez 7 dni, więc nie może z tymi kupami tak być.
konieczny probiotyk. Pamietaj ze nie mozna podawac probiotyku razem z antybiotykiem..musi byc co najmniej 2godzinna przerwa aby antybiotyk nie zabijał tych dobrych bakterii z probiotyku.
osłony nigdy nie dawaj razem z antybiotykiem, musi być conajmniej godzina przerwy (przed albo po antyniotyku) i jak dajesz kropelki to same na łyzeczce albo z odbrobiną wody - nie dawaj do butelki bo nie wiesz ile tak naprawdę wpije a ile zostaje
dziwczyny dobrze podpowiadają z tym Enterolem - spróbuj
u nas wystarczył probiotyk , z tym, ze dawałam dwa razy dziennie
i dawaj probiotyk jeszcze kilka dni po zakończeniu antybiotyku

zdrówka życzę :)
probiotyk w saszetkach pomoze moj synek czesto dostawal antybiotyki i po nich mial luzne kupy niestety i probiotyk naprawde nam pomogl dodany do ulubionego soku lub kaszki,banany tez dobrze dzialaja przy biegunkach,ryz....
Dziewczyny, to probriotyk mogę podawać również przed podaniem antybiotyku, czy tylko po?
miałam ten sam problem po Klacid'zie i udałam się do lekarza w celu zamienienia antybiotyku, podawanie prawidłowo probiotyku nie pomogło, a Mały tylko się męczył.
Probiotyk można podać przed antybiotykiem ale pamiętaj o przerwie 2gidzinnej miedzy antybiotykiem a probiotykiem..Nie ma znaczenia czy podajesz przed czy po...ja przy antybiotykach podaje dziecku prób 2razy dziennie np lacidobaby.
Obowiązkowo należy stosować synbiotyk który będzie wspierał mikroflorę jelit, u mnie w domu zawsze mam Multilac Baby.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (117 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...

Jaki wozek wybrac? (81 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

Zabawy/pożyteczne zajęcie dla 3 latka (29 odpowiedzi)

Jestem mamą prawię3 letniej córeczki. Nie pracujei spędzam cały dzień z dzieckiem. Męża nie ma...

do góry