Widok

zyrtec

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
na co się go stosuje??
moja córka (9 miesięcy) czasami po jedzeniu dostaje czerwone policzki i dr przypisała zyrtec. Na ulotce nie ma nic napisane o alergii tylko raczej o błonach śluzowych nosa.
czy dr sie pomyliła??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Amelka.. Na takiej zasadzie działa odczulanie.. Mojej odstawiłam tylko mleko.. Też byłam zdania o przyzwyczajaniu.. Ale dostałam ochrzan od lekarza.. Że może dojść do astmy.. miała odczyn 0/2 .. na banany tez miała taki.. Ale podaje jej co jakiś czas.. a z mlekiem przesadziłam i temu chyba od małej ilości od razu łapie katar, itp.. Choc nie zamierzam jej całkowicie odstawiać.. za jakiś czas będziemy próbować nadal.. :) choc nie tak często.. resztę produktów, na które jest uczulona (odczyn +) podaje normalnie ale z umiarem.. :) Po kolejnych testach będę miała większą pewność.. :)

A tak odchylając się od tematu.. ale zwiazane z tematem.. ;) macie namiary na alergologa w Gdyni..? Najlepiej blisko Obłuża.. Hali Targowej czy Pl Kaszubskiego.. I żeby nie czekać długo na termin..
spróbuj Humanę SL- Ami była na nim długi czas, to mm mleko sojowe...

image
co do podawania alergenów- właśnie powinno się je podawać aw bardzo małej ilości ale nie wolno ich unikać... to się jakoś nazywa u alergologów ale nie pamiętam jak... np gdy dziecko est uczulone na białko mleka krowiego to matce karmiącej piersią nie wolno rezygnowac z produktów mlecznych co najczęściej każą robić pediatrzy...

image
a Zosia marchewkę to prawie codziennie
wyeliminuje ją na kilka dni i się zobaczy
Inka, jak masz prosto od kozy, to młoda może mieć alergię na siano...
Dodam, że marchewka strasznie uczula, sama mam na nią alergię. A mój młody ma na ogórka - masakra obojętnie czy przez cyca czy do paszczy :-/
Spróbować zawsze warto.. :)
no a my dajemy takie prosto od kozy to może zacznę je gotować

no ja też czytałam, że kozie najlepsze dla dziecka bo właśnie nie ma alergenów:)
Amelka.. Nie wiem.. wiem od alergologa, że nie uczula.. bral alergenów czy coś takiego.. :)
Sklepowe.. Ale mamy zamiar brać od kobiety, prosto od kozy.. Taniej nam to wyjdzie bo mała w ogromnych ilościach potrafi pić mleko.. :)
wydaje mi się że nie ma rzeczy która nie uczula... skoro moją Ami potrafiło uczulić jabłko, marchewka to czemu nie kozie mleko?

image
ale miałaś kozie takie prosto od kozy czy sklepowe już przetworzone?
kozie nie uczula.. może tylko tego używaj..?
dostała mm i też wylazło to świństwo więc to nie od koziego:(

kurde zawsze coś!:(
Nie wiedziałam.. :) Fenistilu używałam w żelu na ukąszenia po komarze..
fenistil jest też w kropelkach takich jak zyrtec

image
moj kuba bral zyrtec mial takie duze plamy na calym ciele dr kazala podac mu go cala buteleczke raz dziennie i mu zeszlo
I od astmy się nie umiera.. że się ją ma nie oznacza to śmierci.. hy hy.. :)
mama.. a fenistil to nie jest w żelu tylko..???
Wiem, że jest bardzo dobra maść robiona na zamówienie w aptece.. :) z receptą płaciłam 5 zł za tubkę (w Rzeszowie, nie wiem jak tutaj ceny).. ale nie powinny być wyższe..
Może to nie być od mleka tylko.. po kilku dniach powinna być poprawa.. ale skutecznie, żeby było trzeba dłużej podawać.. I niestety, żeby nie wysypywało, to należy nie podawać tego na co się ma alergie.. Tak jak pisała poprzedniczka, może dojść do astmy.. Z tym, że Ty jesteś w kropce.. :( Bo córa jest za mała na testy skórne.. Szwagierka ma ten sam problem z małym 2,5 letnim..

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

księgowa?? czy warto? (46 odpowiedzi)

post dotyczył będzie pracy.. a właściwie jej zmiany...obecnie pracuję jako powiedzmy pracownik...

wycieczki objazdowe (26 odpowiedzi)

Szukam informacji o wycieczkach objazdowych w Europie. Chodzi nam o zwiedzanie np. autokarem...

Wakacje z dziećmi (123 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

do góry