Widok

zyrtec

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
na co się go stosuje??
moja córka (9 miesięcy) czasami po jedzeniu dostaje czerwone policzki i dr przypisała zyrtec. Na ulotce nie ma nic napisane o alergii tylko raczej o błonach śluzowych nosa.
czy dr sie pomyliła??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tylko kozie.. :) i sojowe chyba też, ale nie jestem pewna.. Bo swojej kozie tylko daję.. Też od mleka u nas się zaczęło.. 16 mies na piersi była.. Później normalne mleko, ponieważ nie chciała nigdy butelki.. A teraz wystarczy jej pół szklanki mleka i lipa.. Zaraz ma plamki na policzkach, katar, oczy mokre i kaszek czasami ale rzadziej..

Ost znajoma dała jej mleko (nie wiedząc o alergii) no i się męczy.. Choć moja mała była świadoma tego co będzie.. ;) ale niestety.. mleko uwielbia.. i dlatego żal mi jej...

Kozie też lubi.. Ale wiadomo, że to już nie to samo.. :)

Inka.. Życzę Ci tego by to nie była alergia, tylko skaza białkowa, przejściowa..
Zosia najbardzoej lubi kozie:)
a Ty to mleko kozie gotujesz przed podaniem, bo ja tylko podgrzewałam;/ jutro zagotuję i zobaczę czy będzie jakiś skutek uboczny... ale ostatnio po obiedzie wyszła alergia:(

właśnie dałam jej ten zyrtec, mam nadzieję, że będzie lepiej:)
od pozcatku to U nas najlepszy byl Fenistil od 2 msc zycia do teraz teraz bylo tak zle ze katar i kaszel conajmniej jak u gruzlika i czysto pluca oskrzela i gardlo a wyniki z krwi smiech na sali nic jako moja cork anie m alergii to ja jestem dziewica :) nasza pulmunolog zapisala 3 leki i kazala odstawic Fenistil te leki to : Singular , Buderin i Xyzal w syropie
ja sama mialam astme jako dziecko wiec zdziwona nie jestem ale tak sei pogorszylo od lutegoze szkoda gadac:)
2 dni spokoju potem znowy nos zapachany mimo smarkaniaw chusteczke tydzien tego zapchanego nosa potem sciekanie w nocy i lykanie a nastepnie kaszel 2 - 3dni spokoj i znow to samo ale po lekach jest lepiej mimo ze bierze je od wczoraj .Radze zjac sie leczeniem dziecka bo latwo wpedzic w astme a z tym sie umiera nie do wyleczenia radze znalezc dobrego alergologa lub pulmonologa . Moja mala ma 2 lata i 7 msc czyli 31 msc:)
Nie gotuję.. Nie podgrzewam też.. Stoi w cieple i pije.. :)
Może to nie być od mleka tylko.. po kilku dniach powinna być poprawa.. ale skutecznie, żeby było trzeba dłużej podawać.. I niestety, żeby nie wysypywało, to należy nie podawać tego na co się ma alergie.. Tak jak pisała poprzedniczka, może dojść do astmy.. Z tym, że Ty jesteś w kropce.. :( Bo córa jest za mała na testy skórne.. Szwagierka ma ten sam problem z małym 2,5 letnim..
Wiem, że jest bardzo dobra maść robiona na zamówienie w aptece.. :) z receptą płaciłam 5 zł za tubkę (w Rzeszowie, nie wiem jak tutaj ceny).. ale nie powinny być wyższe..
mama.. a fenistil to nie jest w żelu tylko..???
I od astmy się nie umiera.. że się ją ma nie oznacza to śmierci.. hy hy.. :)
moj kuba bral zyrtec mial takie duze plamy na calym ciele dr kazala podac mu go cala buteleczke raz dziennie i mu zeszlo
fenistil jest też w kropelkach takich jak zyrtec

image
Nie wiedziałam.. :) Fenistilu używałam w żelu na ukąszenia po komarze..
dostała mm i też wylazło to świństwo więc to nie od koziego:(

kurde zawsze coś!:(
kozie nie uczula.. może tylko tego używaj..?
ale miałaś kozie takie prosto od kozy czy sklepowe już przetworzone?
wydaje mi się że nie ma rzeczy która nie uczula... skoro moją Ami potrafiło uczulić jabłko, marchewka to czemu nie kozie mleko?

image
Sklepowe.. Ale mamy zamiar brać od kobiety, prosto od kozy.. Taniej nam to wyjdzie bo mała w ogromnych ilościach potrafi pić mleko.. :)
Amelka.. Nie wiem.. wiem od alergologa, że nie uczula.. bral alergenów czy coś takiego.. :)
no a my dajemy takie prosto od kozy to może zacznę je gotować

no ja też czytałam, że kozie najlepsze dla dziecka bo właśnie nie ma alergenów:)
Spróbować zawsze warto.. :)
Inka, jak masz prosto od kozy, to młoda może mieć alergię na siano...
Dodam, że marchewka strasznie uczula, sama mam na nią alergię. A mój młody ma na ogórka - masakra obojętnie czy przez cyca czy do paszczy :-/

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Gdzie w góry z dzieckiem na wakacje-miejsca godne polecenia (177 odpowiedzi)

Jak co roku chciałabym pojechać na urlop w góry. Byle nie do Zakopanego- tam byłam już wiele...

Szkola podstawowa nr 60 i nr 77 (3 odpowiedzi)

Prosze o opinie rodzicow, ktorych dzieci chodza do tych szkol. Co Wam sie podoba, co nie, jakie...

krem nawilżający do twarzy (45 odpowiedzi)

Jaki krem jest dobry bo nie wiem jaki kupić używałam garniera ale mi nie służy i teraz mam taka...

do góry