Widok

używany laktator- kupiłybyście???

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
bo zastanawiam się....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tak, wysterylizowalabym i po krzyku. Bardziej bym sie zastanawiala czy silniczek napewno jest sprawny.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Zalezy jaki bo w niektorych da sie wymienic prawie wszystko poza silniczkiem i jezeli sie oplaca to warto kupic...
lub od znajomej od obcej osoby bym nie kupiła..
mozna wyparzyc w sumie. Nie mam odkupic od nikogo znajomego tylko od obcej osoby ale mam opory:D
od obcej osoby bym nie kupila od kogos znajomego chyba tak.
nie rozumiem, obca osoba,znajoma osoba? wiadomo,że i tak poddasz to sterylizacji sama w domu, a nie bedziesz ufac na słowo,że sama to sterylizowala? chyba,że chodzi o cycki, znajomej cycki są lepsze niż osoby obcej?
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0
Oczywiscie, ze cycki kolezanki są lepsze niz obce :D
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
tak -
autor,jestes debeściak!!!xD hahahhahahah!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
:):):)
pewnie że bym kupiła. wystarczy wysterylizować.
oczywiście, że bym kupiła
A ja nie. Często dzieci mają pleśniawki i to przenosi na piersi kobiety. Nie chciałbym mieć pleśniawek i grzybicy piersi, nieważne od obcej czy od znajomej osoby.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 7
Ponieważ stać mnie na nowy elektryczny - kupiłam takowy. Jeśli natomiast nie miałabym do wydania tych 400 zł a zatory takie jak były u mnie w pierwszej ciąży że tylko elektrycznym dałoby się uratować karmienie piersią - pewnie tak.
nowy mini medela kosztuje 230 z wysylka
w restauracji je się z talerza, łyżka, widelcem po obcej licząc na to,że są czyste a tu sama wygotujesz i będzie ok- ja bym się nie zastanawiała
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0
miałam 2 używane(ręczny Avent i Medela Mini Electric)i jeden nowy(Medela Mini Electric).

wystarczy wygotować co się da ;)

oczywiście w przypadku elektrycznego - nie masz pewności jak był traktowany silniczek :] więc lepiej odkupić od kogoś znajomego :]
Najlepsze jest to ze nie kupiłybyście laktatora od obcej osoby ale same sprzedajecie na allegro czy innych portalach obcym ludziom .
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0
z mlekiem matki przenosi się większość leków alkohol narkotyki a także większość wirusów. W wypadku zapalenia piersi a także braku higieny przeniosą się także bakterie. Istnieją bakterie które skutecznie niszczy tylko płomień palnika gazowego o temperaturze większej niż 400 stopni. 30% społeczeństwa miewa te bakterie w nosie. Znasz kogoś kto nigdy nie dłubał w nosie.

Oszczędzaj na sobie nie na dziecku!

Używane ubrania i sprzęt medyczny dla dziecka to gwarantowane duże wydatki na leczenie.

Plaga alergii chorób skóry zakarzeń wirusowych nie bierze się w Polsce z niebios a z używanych sprzętów i ubrań od dzieci gorzej sytuowanych z zachodu których ubrania i srzety sa przywożone do polski.

A później srzedawane niemal nowe często po dzieciach które nieżyją lub mają śmiertelne choroby zakaźne.

WŁĄCZ MYSLENIE!!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 8
skąd wziełaś ten artykuł? pytam z czystej ciekawości:)
śmiertelne choroby zakaźne? w polsce to chyba bylo by wtedy jak z filmu epidemia.... ja wiem czyja to jest wina TUSKA hehehe :)))))
Hm, jakoś w szpitalach na oddziałach położniczych używa się laktatorów "przechodnich" i jakoś nikt nie ma z tym problemów. Po każdej używającej są sterylizowane i pokrzyku.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Oczywiscie ja kupilam laktator medeli za 100 zl ktory w sklepie kosztuje 350. Wymienilam ten ssak ktory odciaga meko, Zaplacilam za niego 20 zl i mam laktator 120 a nie 350.....liczy sie konomia

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

do góry