Widok

Jakie salatki robicie na Wielkanoc?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
prosze o inspiracje :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja robię typowo warzywną, warstwową z ananasem i kukurydzą i taką typowo wiosenna z feta, pomidorkiem, ogórkiem itd ;)
chyba zrobię gyrosową i zwykłą warzywną ....
nie będę się rozwijała kulinarnie na święta ;) bo i tak będzie mało miejsca w lodówce :P zrobię tylko zwykłą jarzynową :) (za to duuuużo, bo mój Mąż ją uwielbia)
my też tylko zwykłą jarzynową z duża ilością ogórka kiszonego i śledziowo-jabłkową
A ja polecam sałatkę z makaronem ryżowym, do tego cały pęczek koperku, pokrojona szyneczka w kosteczkę, cały zielony ogórek również w kosteczkę no i majonez. Posolić i popieprzyć i to wszystko :) Wychodzi sporo, jest przepyszna!!
puszka czerwonej fasoli, puszka pokrojonych ananasów, słoik selera konserwowanego, kurczak wędzony(ja daję udko) pokroić na kawałki,zamieszać z majonezem, troszkę pieprzu. Przepyszna :)
A ja serwuję moją ulubioną - z tuńczykiem. (wersja: tuńczyk+ryż+kukurydza+czerwona papryka konserwowa + ogórki konserwowe + majonez + pieprz).
Uwielbiam po prostu.
No i oczywiście jarzynową (tradycyjnie już, hehe). No i może jeszcze z kurczakiem i ananasem (kurczak + ryż + rodzynki + ananas + majonez).
ja robię 1. sałatkę gyros
2. z porem, żółtym serem, papryka, ogórek konserwowy, kukurydza, majonez
3. jajka na twardo, szynka konserwowa, ogórek konserwowy, szczypiorek, trochę chrzanu, majonez

a poza tym 3 sałatki do obiadu

ale to tylko dlatego, że mam chrzciny:) inaczej też zrobiłabym tradycyjną tylko :))))

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dzieci w spektrum autyzmu i szkoła (5 odpowiedzi)

Dzień dobry, czy są tu mamy uczniów szkół podstawowych (od klasy 0), którzy są w spektrum...

dom czy mieszkanie??? (432 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

Przeprowadzka - jaką firmę polecacie? (68 odpowiedzi)

Hej! Jaka firmę przeprowadzkową polecacie?? Za dwa tygodnie mnie to czeka i chciałabym...

do góry