Widok

MAMUSIE I DZIECIACZKI LIPCOWO- SIERPNIOWO- WRZEŚNIOWE 2010 CZ. 61 (100)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
MAMUSIE Z DZIECIACZKAMI :

25.04 (termin 17.07) atta9 - Staś - szpital na Zaspie
23.06 (termin 27.07) dedes-:Jaś (2145g, 45 cm) i Adaś (1920, 46 cm), CC, Zaspa
30.06 (termin 15.07) yecath - synek Wojtuś, 3580 g, 56 cm, szpital w Wejherowie
02.07 (termin 02.07) Papciunio - Majeczka 3010g 52cm Wojewódzki
06.07 (termin 21.07) Agatka - córeczka, Szpital Wojewódzki,cc, 2880 g, 55 cm
08.07 (termin 07.07) gwiazduś- synek Mateusz 3900g,58 cm, szpital na Zaspie
08.07 (ternin 10.08) Gabi - synek Mikołaj, 2980g, 55 cm, Wrocław
12.07 (termin 04.07) fita1 – Gaja, 3800g, 58 cm, Szpital Wojewódzki
12.07 (termin 29.07) gosiaczek84 - synek Hubert, Redłowo
12.07 (termin 28.06) Misikaii - córeczka Michalina, 3810 g, 58 cm, szpital w Wejherowie
15.07 (termin 15.07) malaniunia- synek Kubuś, 3090 g, 54 cm, szpital na Klinicznej
15.07 (termin 17.07) Madziuska2 - synek Dawid, 4260, 58cm, Zaspa
15.07 (termin 24.07) mama Wiktora - synek Wiktor, 2950, 55cm, Wojewódzki
16.07 (termin 11.07) kk – synek, szpital na Klinicznej
18.07 (termin 15.07) stopkrotka - synek Wiktor,3660 g, 57 cm, Swissmed
19.07 (termin 11.07) mjakmama - córeczka Emilka, 3300 g, 55 cm, Szpital na Zaspie
21.07 (termin 20.07) gosiaro - córeczka Maja, 3740g, 56 cm, szpital na Zaspie
21.07 (termin 30.07) karollla-synek Konrad, 3090 g, 55 cm, cc, Swissmed Gdańsk
21.07 (termin16.07) Annia - synek Filip, 4060g, 56cm, SN, szpital Kliniczna
23.07 (termin 23.07) ajcia - córeczka Matylda, 3190, 54 cm, CC szpital Kliniczna
28.07 (termin 3.08) aśku_85 - synek Marcelek, 3880 g i 58 cm, cc, szpital w Wejherowie
28.07 (termin 15.07) nyzosia - córeczka Helenka, 4100g i 56 cm, szpital Redłowo
28.07 (termin 23.07) ssabinka - synek Filipek, 3590g i 57cm, Szpital w Redłowie
28.07 (termin 18.07) aszka79 - córeczka Zuzia, 3500g i 54cm,
29.07 (termin 2.08) Kiciuchna - synek Nikoś, 4050g i 60 cm, szpital na Zaspie
29.07 (termin 09.08) Zośkaa - córeczka Aleksandra, 3230g, 49cm, Nordfjord sjukehus
29.07 (termin 09.08) malgo1981 - córeczka Natalia, 3540g, 58 cm szpital na Zaspie
31.07 (termin 20.08) majki500 - córeczka Lilianna, 2450 g i 48 cm, Szpital Gdynia Redłowo
02.08 (termin 27.07) Modern_Lady- córeczka Wiktoria 3615 i 57 cm szpital Kliniczna
02.08 (termin 25.07) czarnakawa-córeczka Milenka, 4040g,55cm, szpital Wejherowo
03.08 (termin 21.07) sylwiir - córeczka, 3820 i 56 cm, Szpital Wejherowo
03.08 (termin 2.08) basiula - córeczka Zuzia, Zaspa
04.08 (termin 05.09) agusia1394 - synek Krzyś, 3250 gram, 56cm,Szpital Wejherowo, poród SN
5.08 (termin 2.08) Akacja 126 - syn Hubert 4315 i 62 cm, poród sn, Swissmed
06.08 (termin 1.08) Kasiaka - córeczka Dorotka 3000 i 53 cm
6.08 (termin 30.07) pyziol67,synek Krzyś,3390g,55cm,Szpital na Zaspie
07.08 (termin 05.08) Asiek1 - synek Mateusz, 3630, 57 cm
09.08 (termin 30.07) weronika-co-ma-bzika - córeczka Iga 4200 57cm, szpital Kartuzy
13.08 (termin 17.08) Dzynka - synek Antoś, 3400 g i 56 cm
17.08 (termin 9.08) przyszłamama -córeczka Liwia, 3105 g i 51 cm, szpital Kliniczna
17.08 (termin 16.08) Weronikka - synek Patryk, 3450g i 57 cm, szpital w Kartuzach
18.08 (termin 7.08) Alycja - córeczka Kaja, 3550g, 54cm, szpital w Redłowie
19.08 (termin 20.08) 88malutka88 - córeczka Antonina, 3250g i 56cm, Wejherowo
21.08 (termin 18.08) Morela - synek Mateuszek, 3540g, 57cm, Szpital na Klinicznej
25.08 (termin 22.08) caril córka Antonina, 3500g, 54 cm
25.08 (termin 13.08) Panna z mokrą głową - synek, 3700g, 56cm, szpital w Redłowie
26.08 (termin 12.08) Manka - córeczka Maja, 3800g, 55cm, szpital na Zaspie
01.09 (termin 27.08) Yasmine87, synek Oliwierek, 3940g, 59 cm, Wejherowo
01.09 (termin 03.09) Monika81 - córeczka Martynka, 3710 g i 57 cm, Szpital Zaspa
01.09 (termin 24.08) Anita25323 - córka Lena, szpital na Zaspie
04.09 (termin 28.08) karolkaw- synek Jerzy, 3550 g i 55 cm, Szpital w Redłowie
06.09 (termin 09.09) Ostola - corka Tara, 3900g, Cork University maternity Hospital
08.09 (termin 06.09) Madziulka - córeczka Patrycja, 3540g, 57cm, szpital na Zaspie
09.09 (termin 29.09) Superbejbe - Larysa (3030g, 54cm) CC, Zaspa
17.09 (termin 10.09) Aniaa - córeczka, 4040g, 57cm, cc, szpital na Zaspie
17.09 (termin 20.09) AlexGDY - córeczka Marysia, 3650g, 58 cm, szpital w Wejherowie
19.09 (termin 12.09) Nilkaa - córeczka Eliza, 3350g, 55 cm, Redłowo
19.09 (termin 23.09) Sylwa - córeczka Laura, 3080g, 52 cm, Szpital Wojewódzki
24.09 (termin 23.09) Zuzko - córa Antosia, 3090g, 53 cm, Szpital na Klinicznej
25.09 (termin 16.09) Sylwia781122 - chłopczyk Szymon, 3050g, 54 cm, Wejherowo
7.10 (termin 29.09) piggy - synek Jaś, 3550g
7.10 (termin 27.09) Anettkaboss - córcia Amelka, 3680g, 56 cm, szpital na Zaspie

link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-I-DZIECIACZKI-LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZESNIOWE-2010-CZ-60-99-t278018,1,16.html

Zakładam pierwszy raz więc mam nadzieję że wszystko ok :)

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nooo elegancki wątek - setny!!!!

My też byłyśmy na basenie - dzisiaj mały dzieciaku dużo zabawy - wskakiwanie do wody i zjeżdżanie ze zjeżdżalni:) A w ogóle Hela jest jedyną dziewczynką w grupie.

Laski widzimy się jutro albo we wtorek w tikirumie?
imageimage
u nas jest tak, że jak mąż biżuterię na prezent kupuje to oznacza że nie miał innego pomysłu na prezent :P
Ja biżuterię tylko okazyjnie noszę, a tak tylko pierścionek zaręczynowy i obrączkę.

Odnośnie wpadek tatczynych - wczoraj Elizka rano zaczęła krzywo chodzić, tak jakoś bokiem. Patrzę i mówię mężowi że coś jest nie tak, a on na to że na niego patrzy i dlatego tak chodzi .... Mi to dziwnie wyglądało, więc wzięłam ją na rączki i patrzę że buciki miała odwrotnie ubrany - lewy na prawą nogę i odwrotnie ... I potem się dziwić że dziecko krzywo chodzi.

A my dziś mieliśmy kolejny pracowity dzień - pomagaliśmy w przeprowadzce znajomym z Krakowa. Wprowadzili się do mojego mieszkanka w Redzie. Wreszcie mieszkanie przestało stać puste.
Hehehe :) Prawy do lewego :)

Ja jestem za jutrem! Bo i tak w piątek robimy urodziny Klubu w Gm, to kto da radę jutro do Tikirumu, niech wpada :)

Jak głupie seriale mogą człowieka oświecić... Byliśmy dziś na spacerze ze znajomą i obiedzie i wracamy i F. mówi, że jakiś deser by zjadł. Ja na to, że nigdzie nie idziemy kasy wydawać, tylko sama mu zrobię mus czekoladowy, co go ta guaniara w "Przepisie" zrobiła. Wyszedł pysznie, bez malin, za to z domową bitą śmietaną i migdałami. Ale taka bomba, że zjedliśmy po pół miseczki i odstawiliśmy do lodówki. Trochę za dużo zrobiłam ;) A że zostało mi trochę bitej śmietany, to dorzuciłam do niej truskawki, wrzuciłam do zamrażalnika i czekam na lody truskawkowe (ale to już jutro ;)
Normalnie się nie poznaję ;)
image image
ja bym chetnie wpadła jutro, ale mam troche roboty...u mnie zawsze poniedziałek na szybkim tempie....ale fajnie ze w piatek jest spotkanko a nie w czwartek...bo by mnie impreza urodzinowa omineła....w czwartek u tesciowej w przedszkolu jest fotograf, a ze przedszkole na mojej dzielni...to ide z młodym robić kalendarz z jego fotą:)) a potem moze troche sie wyszaleje, wkońcu w przedszkolu zabawek duzo nowych:)

panna, faktycznie szalejesz!
Moja kumpela wyszła dość niefortunnie za mąż, jedna historia z ich podróży poślubnej mnie rozwaliła, muszę Wam powiedzieć. Otóż, na wakacjach all inclusive w Meksyku Ona wypiła kilka drinków, zaczyna się przytulać do swojego świeżo poślubionego męża a On do niej: "Nie dotykaj mnie! Ty pijana jesteś!!" :D
image image
jakiś dziwny ten koleś, każdy inny na jego miejscu bedac w takim klimacie, podchmielona żonka i jeszcze "sie klei" byłby zachwycony:)
image
dlatego mówię, że za mąż wyszła niefortunnie ;)
image image
"niefortunnie" to delikatnie powiedziane:DDD
a w piatek na która sie organizujecie z clubing birthday party?
image
Czesc dziewczyny.
Macie jakaś nianię godna polecenia, która zajęłaby się dwójką dzieci?
image
image
Mam jeszcze pytanie ile drzemek i o której mają wasze pociechy w ciagu dnia? Zastanawiam się czy nie przejsć na jedną drzemke bo ostatnio zmuszam Nikodema do spania a jak mu mówię idzimey "hasiu hasiu" to on ucieka. A usypianie trwa czasami 1 g albo i dłużej... masakra
image
image
Czy wasze maluchy tez popakująw nocy? Ja musze wstawac do Niko czasami jakies 5 razy, podam smoczka, przyulankę i śpi dalej ale co sie nawstaję to moje :(
image
image
moj juz od jakiegoś czasu spi raz dziennie o 14 do ok 16...lub 15.30...
pasuje mi ten układ bo teraz trzeba wykorzystywac słonko...a wczesniej mi spał od 11 i wstawał o 13...zanim bysmy sie na spacer zorganizowali...a tak...w najwieksze ciepełko spacerki:)
image
Kiciuchna moja ma jedna kolo 10-11 okolo 2 god zspi ale babi udaje czasami sie polozyc ja 2 razy

Wracasz do pracy?? Czy chcecie z mezem wychodzic??
Kiciuchna - u nas drzemka jest jedna od jakiś dwóch tygodni. Ja walczyłam o dwie drzemki, ale młody wybrał sobie jedną. Teraz ok. 16 potrafi być na maksa zmęczony a i tak nie zaśnie. Dziś padł przed 19, więc szykuję się na pobudkę o 6 rano ;) U nas drzemki różnie - 11, 12, 13. Zależy, co robimy w dzień :)

A spotkanie wstępnie planowałyśmy na 10 lub 10.30. Damy znać :)
image image
u nas dziwnie - u niani jest tylko jedna drzemka a w weekendy z kolei dwie. Nam śpi dłużej :P
Moja tak od miesiąca ma jedną drzemkę od ok 12 do 14:30, a niekiedy idzie spać dopiero o 15 i wtedy śpi do 16:30 (np.dzisiaj).
Co do płaczu w nocy to raczej nie. Niekiedy np. godzinkę, dwie po zaśnięciu zacznie płakać, ale trwa to tak krótko, że zanim do niej dojdę to już dalej śpi.
image
Nilkaa jesteście nudni dla Elizki hihi z nianią więcej atrakcji więc szkoda czasu na spanie :)))))

Kiciuchna u nas też jest z reguły jedna drzemka, ale zdarzy się że są też dwie, ale ta druga głównie w aucie albo w wózku. W weekend mało śpi a w pon nadrabia :))
My jutro jedziemy do koleżanki
Dziś byliśmy u znajomych, pełno dzieciaczków, Pati świetnie się bawiła , dziecka nie było :)

W końcu mamy kombinezon
image
image
Mjakmama- myślę o powrocie do pracy.Czekałoby mnie to w lutym ale boję się zostawić takie maluchy... Ale tak czy siak kiedys w koncu nadejdzie ten dzien.

Nilka- gdzie znalazłas nianię?
image
image
u nas różnie raz jedna raz dwie, zależy o której wstanie jak o 7 to dwie jak o 9 to jedna :)

mój dziś był u dziadka na noc a ja sobie miejsca znaleźć nie mogłam i zamiast się wyspać to w kółko się budziłam i o 7 już wyspana byłam.

u nas płaczu raczej nie ma, mały czasem stęka jak smoka zgubi, a tak to śpi.

Kicuchna:
przez portal niania.pl

Oglądałam setki profili i wybrałam dziewczynę "taką normalną" - z sensownym opisem itd. Do tej napisałam i umówiliśmy się na spotkanie.

Sama oglądanie profili pozwoli przeprowadzić Ci pewne sito ...
Chociaż podejrzewam, że trudniej jest znaleźć kogoś do 2 takich malutkich szkrabów.
No i z tego co czytałam na tym portalu jest to też dużo większa pensja :(, bodajże półtorej przeciętnej pensji niani pracującej przy jednym dziecku.
Ok Panna to co jutro w tikirumie się organizujemy? Jak któraś chętna to niech dołączy do nas:))) 10:30?

U nas też jedna drzemka - Hela sama się przestawiła - zasypia 12-13 zależy jak wstanie. I śpi około 2 godziny.

Nie mogę z Helą chodzić do kawiarni i knajp - Helka nie daje żyć facetom!!! tak ich zaczepia że goście nie mogą robić nic innego jak tylko się z nią bawić....:)
imageimage
Nyzosia, ale Tiki jest chyba od 11 czynne, przynajmniej takie info mają na stronie.. O 10-10.30 myślałam z piątkowym spotkaniem.
image image
To co jutro 11?
imageimage
o pintek 10 jest super:) zapisuje w grafiku:)
image
orientujecie się w kredytach dziewczyny? chcemy spłacić kredyt na działkę, najlepiej od razu spłacić całośc? czy w ratach?w ogóle można tą kwotę jakoś negocjować jakby mieli całość czy nie? zbieramy na wykończenie domu ale pomyślałam sobie że może jednak działkę spłacimy bo jak kupimy ten dom to już tego kredytu nigdy nie spłacimy a zostało nam jeszcze 8 lat :/
image
image
dla nas 11 to pozno maly nie wytrzyma:(

Co do drzemek mamy jedna spi ok 2godz najczesciej zasypia o 12.

Filip pare dni temu zwalil laptopaa i dzis dopiero zauwazylismy ze cos nie dziala:( wcielo mi plyte i nie chce wyjsc yyyyyyyyyyy :(
image
image
Madziulka:
wszystko zależy jakie oprocentowanie macie.

Przy wysokim oprocentowaniu opłaca się spłacić od razu, z kolei niektóre kredyty hipoteczne mają tak niskie, że dużo korzystniej wychodzi trzymać pieniądze na lokacie (ja tak mam z Redą - kredyt z oprocentowaniem 1,5%)
no coś ty takiego oprocentowania nie mamy - jakies 6-7 % chyba
image
image
No i pytanie czy nie macie jakieś "kary" za to że spłacicie całość. Bo wiadomo że im się bardziej opłaca to jak płacicie w ratach:)
Chyba najlepiej się przejść do banku.
imageimage
z tego co wiem banki czesto zabezpieczaja sie przed wczesniejsza splata - bo przeiez zyja z odsetek ;)
ja mam w umowie że tylko w czasie 3 pierwszych lat płacę dodatkowo 1% sumy kredytu... Po 3 latach już nic.

Przy dużej sumie to kwestia wyliczenia co się bardziej opłaca.Ja osobiście bym spłaciła, bo kredyt jest wyższy czy też podobny do najlepszych lokat ( o ile oczywiście nie musicie dodatkowo jakiejś dużej sumy dopłacić).
my nic nie płaccimy wg ustawy ;)
image
image
Szkoda, że umawiacie się na jutro, bo ja też mam poniedziałkowe urwanie głowy. Ale wtorek bardzo chętnie. Więc Aśku, może my się umówimy?

Co do godzin otwarcia, to GM na pewno jest otwarta od 11:00 - tak mają na drzwiach, a Tikirum od 10:00 chyba.

A my skoczyliśmy dziś jednak do tej amerykańskiej restauracji w Sopocie. I w sumie powiem, że bez rewelacji. Jakoś dziwnie tam było. Obsługa drętwa. Goście średnia wieku 60 lat. Na pierwszym piętrze w pokoju hotelowym jest sala zabaw dla dzieci. Zimno, ciemno. Dziećmi zajmują się jakieś dwie, zdołowane studentki, synek przyjaciół dostał opr, że wchodzi i wychodzi i że ma się zdecydować, bo nie będą go ciągle odprowadzać do rodziców. Eeee, nie dla nas.
image
GM jest od 10 tak mają na stronce a w niedzielę od 11.

My planowaliśmy dziś zakup butów zimowych dla dzieci ale lipa bo nie było z czego wybierać. Jutro w deichmanie mają dostawę i może wtedy się uda. Mam też wątpliwości jaki rozmiar kupić Martynce bo niby 20 jest ok ale nie wiem czy nie powinny być większe jednak bo do wiosny to mogą być za małe.
image
image
GM jest od 10 - wiemy bo byłyśmy tam ostatnio o 10:)

Tikirum nie wiem może faktycznie od 11.

Ja z butami też mam problem. w deichamnie nic dla Heli nie mają muszę szukać w jakiś innych sklepach a nie chce wydać majątku. potrzebuje ciepłe buty do wózka...
imageimage
Potwierdzam na drzwiach Gm jest ze od 11, na bank. Chyba ze czasem otwieraja wczesniej.
My wczoraj bylismy w kinie na tym "baby sa jakeis inne" no i katastrofa. Wyszlismy w polowie. Poczatek smieszny ale potem to juz same "k..., ja p..." no nic smiesznego.
Za to potem byslimy na kolacji i juz bylo fajnie:) Reszta wieczoru tez sie udala;)
Tiaa ale mówię Wam że mają otwarte od 10. Od 11 było latem teraz jest od 10 ale nie zmieniły wywieszki! No co za niedowiarki!
Poza tym my się umówiłyśmy z nami na imprezę na 10 w piątek więc tak czy siak o 10 nam otworzą.

Czy któraś jeszcze oprócz mnie i Panny jest chętna na spotkanie w tikirumie?
imageimage
ja jestem chętna ale po 15tej :P
Nyzosia, ja bym Ci przy okazji to jedzenie podrzuciła do samochodu, co? Jak zwykle same na placu boju? ;)
Jasne. Też o tym myślałam. Aha ale w takim razie mam jechać autem tak? no dobra jakoś się ogarnę.
imageimage
A mój Antoś ciągle zakatarzony. Dzisiaj idę z nim do lekarza bo trwa to już jakiś miesiąc, ale nic poza tym. W sumie to i mi się też tak ciągnie. Raz mam, później parę dni spokój i potem znowu. Co za dziadostwo??!!

Madziulka u nas też była przygoda z kupskiem. Wczoraj Antoś zrobił kupę no i zdjęłam mu pampersa i mówię, niech sobie polata bez niczego. Po pewnym czsie patrzę, a ten wyłazi zza kanapy wysmarowany wiecie czym, bleeeee. Do tego jeszcze ścianę wysmarował, łobuz jeden. Kąpiel w środku dnia przymusowa :)
image
Nyzosia ja zrozumialam ze mowisz ze na drzwiach jest ze od 10;)
J sie chyba nie ogarne na dizisaj na spotkanie, ale w piatek tak:)
Nyzosia - mogę wcześniej podjechać do Ciebie, zostawić siaty, potem Ty na spacer a ja jeszcze skoczę do Lidla i spotkamy się w Tiki. Jak wolisz.
Ooo jestem za tą opcją. Daj znać jak będziesz wyjeżdżała od siebie.
imageimage
Fajnie Aniu, że sie rocznica udała. A co w końcu dostałaś od męża?
image
ok, wstępnie tak na 10.30 planuję być u Ciebie :)
image image
Oki.

W tvn leci materiał o małej Mai której musieli amputować kończyny bo miała sepse....masakra!!!! Biedna malutka....
imageimage
A dostalam naszyjnik z bialego zlota z zawieszka w ksztalcie serca z cyrkoniami. Bardzo ladny bo sama wybralam hehehe:)
aniaa, pisałam ze ...w tym filmie pierwsze 30 minut petarda a potem nudza gruche...ale ten poczatek to ja myslałam ze padne...

ale pogoda sie skiepsciła:/
image
Asku to ja nie zrozumialam chyba, myslalam ze przez 30 minut sie smialas ale potem tez bylo ok hehe. No trudno:)
echhh u nas noc masakra mała obudziła się koło 1 i strasznie płakała i niewiem czy to od brzuszka czy zęby wczoraj jadła ode mnie zapiekane i może była za mocno jak dla niej przyprawiona ale jakos sie ułozyła masowałam jej plecki i usneła rano zwaliła mega smierdzącą kupe i o 9 juz spała

a my wczoraj byliśmy małej kupić jakies kapciuszki bo za starych wyrosła
Moja prawie co noc się budzi z krzykiem czasami po kilka razy. Nie wiem o co chodzi....
imageimage
pod koniec tez sie troche usmiałam, ale w trakcie strasznie przynudzali....szkoda ze nie utrzymali poziomu z poczatku:/
image
A u nas pierwsza noc zupełnie idealna - ale też pierwsza w śpiworku. Młody ani razu nie zakwilił :)aż dziwnie mi było ;)
image image
Ja tracę nadzieję że taka noc u nas nastąpi...Próbowałam młodą przełożyć do jej łóżeczka ale to nie jest już takie proste - nie dość że jest ciężka to jeszcze długa. no i kumata - jak tylko wylądowała w swoim łóżku 3 razy walnęła się w głowę i zrobiła awanturę...tak więc łóżeczko służy nam jako przewijak:(((
imageimage
u nas małej tez niewygodnie w lóżeczku ale to chyba przez szczebelki bo sie wygodnie niemoże ułozyc

zauwazyłam że odkoąd nosi mała rajstopki to ma jakies krostki na udach ciekawe co to??

odstawiam małej słoiczkowe obiadki i bedzie jadła to co my ciekawe jak pójdzie bo obiadku ze słoiczka zawsze zje wiem ile a takiego to już ciężko wiedzieć co i ile mam nadzieję że damy rade
No to bardzo ładny prezent dostałaś :-)

U nas nocki są lepsze, więc wykorzystuję ten fakt, do samodzielnej nauki zasypiania w łóżeczku. I jest coraz lepiej. Mały zasypia sam, ale fakt, najpierw albo go na maksa męczymy i odlatuje bez protestów, bo marzy o śnie ;-), albo najpierw biorę go do łóżka, przytulam i całuję, i jak widzę, że zaczyna odlatywać, odkładam i mały zasypia. Mam nadzieję, że tak się z tym oswoi, że za tydzień w ogole nie będe mu potrzebna.
image
Cześć dziewczyny, starałam się nadrobić(jak zwykle), ale jak kogoś pominełam, sorki.
Nyzosiu , nasze łóżeczko słuzy z kolei za kojec do zabawy, jak muszę coś zrobić a mały plącze się pod nogami :) Poza tym gratulacje podjęcia odważnej decyzji zostania z Helą w domku!!! I zazdroszczę strasznie wyjazdu. Ja namawiam mojego , żebyśmy w styczniu skoczyli do NY , ale najpierw muszę ogarnąć temat wizy małego. No i nie wiem czy będę w stanie.Ale muszę gdzieś się wyrwać bo to ostatni moment, potem mogę zapomnieć.
Co do bajek to ja nie puszczam nic Stasiowi, podobno nie powinno się tego robić do 3 roku. Zresztą my nie oglądamy telewizji to mały też nie,za to cały czas leci muzyka :)
Weronika gratuluję chłopaka a madziuska raz jeszcze witaj w klubie :)
Yasmine trzymam kciuki za zdrowie małego!
Co do sanek my kupujemy takie,są super.
http://bajeczny.net/sanki-firmy-khw/108-sanki-khw-snow-baby-dream.html
A co prezentów to na szczęście my sobie nic nie kupujemy. Tak mamy :)
Madziulka , super , że Pati tak szybko wyszła na prostą !
Aniaa co do laptopa to jeśli się nie znacie to lepiej do serwisu 100 kosztuje suszenie. Samemu trzeba rozkręcić lapa i przemyć wodą destylowaną i suszyć 2 tygodnie , ale broń boże suszarką bo będą szkody.
Miłego dnia. Ja dzisiaj do pracy jechałam w zupełnych ciemnościch .masakra!

Witaj Atta, a jak Ty się czujesz? Minęły już trochę mdłości i senność?
Druga ciąża już nie jest taka dopieszczona i celebrowana z braku czasu niestety.
Jak moja kuzynka zaszła w ciążę to jej radziłam żeby korzystała z możliwości odpoczynku, snu i lenistwa bo potem się to wspomina z utęsknieniem.

Spotkanko na 10 a moja Marti o 10 to idzie spać ale trudno może pośpi w samochodzie lub w drodze powrotnej. Raz na jakiś czas można.

Dobrze że pojechaliśmy na basen wczoraj Martyna i Kuba tak szaleli w wodzie że szok. Tak się stęsknili za dużą wodą.
image
image
jak ja się cieszę że moje dziecko przesypia całe noce, bez większych atrakcji :) z reguły obudzi się raz czy dwa jak jeszcze się krzątamy po domu a tak to śpi do 8 lub 9 :))

nyzosia a może jest jej za ciepło albo za zimno? u nas jak było więcej niż 20 stopni w pokoju młody się budził w kółko i spać nie chciał, teraz ma 18-19 i śpi całą noc.Albo kupcie jej normalne łóżko, może w nim będzie spała.

atta jedziemy na tym samym wózku ;) cena kosmiczna za te sanki :))
a jaka muzyka u Was leci? radio czy dziecięca?

Jedziemy jedziemy, na razie to ja raczej się słaniam :)
Cena kosmiczna, ale ja wolę wydać raz a dobrze. Już się tak przejechałam z kilkoma rzeczami, teraz wybieram staranniej.
Moniko, senności minęły(zresztą przy Stasiu nie ma mowy o senności :)), nudności zaraz znowu wrócą bo musiałam odstawić leki. Mi się wydaje, że ja o tą ciążę będę chyba jednak dbać bardziej, żeby sytuacja z pierwszej się nie powtórzyła. I strach jakiś taki większy. I w ogóle jakoś tak inaczej.
Madziuska u nas leci radio, albo nasza muzyka z dzieciowych to tylko w niedzielę trójkowa "zagadkowa Niedziela" . Ale Staś strasznie lubi, jak tylko powiem chodź włączymy radyjko leci, że mało nóg nie pogubi i taki dumny jest, że może poprzyciskać guziki, a potem trzęsie pupą :) Myślałam nad tymi zajęciami dla dzieci, ale wcześniej byłam chora , może w tym tygodniu.

Czy Ty Madziuska chodzisz na te zajęcia? potrzebuję namiarów :)

Chodzę :) tzn raz była bo dopiero były raz hehe :) teraz są w środę i czwartek otwarte. w zeszłym wątku wkleiłam informację, zaraz znajdę i wyślę Ci na prv.

Dzięki, już doczytałam w poprzednim wątku. Tylko kurcze nie wiem czy zdążę na 16 :(

ja juz odpekałam zakupy, spacer, gotowanko i czekam az młody odleci:) sama chyba tez pośpie bo jakas nie do życia jestem:)
image
Ja dzisiaj też ledwo dyszę, bo mój kochany synek postanowił dzisiaj wstać o 4:45. Byłam mega szczęśliwa z tego powodu.

A wczoraj po raz pierwszy w życiu widziałam mysz. Otwierałam szafkę z koszem na śmieci i akurat się wspinała mała, szara, obrzydliwa mysz. Jak ja nie nawidzę tych stworzeń, fujjjjjj. Chyba nigdy w życiu tak szybko nie uciekałam w podskokach :)))
Wydaje mi sie, że wlazła jak otworzyliśmy drzwi tarasowe jak siostra przywiozła nam swoje szpargały, żeby jej przechować. Mam taką nadzieję, bo jak mają inne wejście to zawału dostanę. Strasznie się boję i brzydzę mysz.
image
Moja już śpi po spacerze zabawie w tikirumie i..upadku na twarz....odeszła 2 kroki ode mnie jak wózek jej przygotowywałam pod tikirumem i padła jak długa - rozcięła sobie wargę co prawda od środka ale ma napuchniętą...a jutro robimy zdjęcia do paszportu.

Atta super że wszystko ok. Pilnuj się i dbaj o siebie bo masz w tej ciąży chodzić co najmniej 38 tygodni:))))
imageimage
Żebyś dwa dni po terminie urodziła :P

Mój też zasnął, ale ostro walczył. fajniej tam teraz w tym Tiki, więcej miejsca na pogaduchy.
image image
moj ma warge i na dole i u góry rozcieta....przygrzmocił w stół, oprócz tego zielonego siniaka na czole i fioletowego na policzku...no a w czwartek fotki mamy:)
image
Dzięki dziewczyny :)
Kurcze ja jeszcze ten tydzień muszę przesiedzieć w pracy, a potem jak siły pozwolą też się może gdzieś wybierzemy na kawkę :) Niestety żałuję, ale w piątek nas nie będzie :(

Fajne suwaczki masz, Atta :)
image image
biedna Helka :( ale szybko się zagoi gorzej z tym zdjęciem jutrzejszym

A ja nie moge opanowac spania w aucie :/ lipa jak nic , bo gdzie rano pojade to ona śpi. Jechałam dziś do koleżanki i rano o 9 pospała w aucie pare minut, potem wracałyśmy to pospała może 15-20min, teraz się buntuje i nie chce spać a do wieczora nie wytrzyma :/

Trzymam kciuki za naukę zasypiania
Nyzosia jak Helka nie chce spać w łóżeczku to może normalne łóżko jej kupcie. My zlikwidowaliśmy stolik z przewijakiem w zamian maa swój kącik do zabawy :)

Atta teraz musisz donosić ciąże, może już pisałaś ale nie kojarze znasz przyczyne czemu tej ciąży nie udało Ci się donosić?
image
image
No właśnie Atta chyba nie napisałaś...Znasz przyczynę?

Mam taki plan z tym normalnym łóżkiem ale na razie pracuje nad mężem bo normalne łóżko oznacza naszę przeprowadzkę na strych a mąż nie chce tam iść:)
imageimage
Ach już sama nie pamiętam czy pisałam czy nie, bo w sumie to nie wiadomo. I tyle, wszystko było ok i nagle się skończyło. Nie wiem co tu dalej pisać. Teraz wychodzi, że jednak ciąża nie była dopilnowana.

Hej my po spacerze, byłam w Carrefourze - oczywiście mała nie chciała spać, w autobusie rozdarła się na cale gardło i oczywiście mądre kobiety musiały się wtrącić i drzeć się na cały autobus " czepu pani dziecka nie weźmie na kolana ! co za matka tak meczy dziecko" kur... miałam ochotę im przypieprzyć, wcześniej byłam odporna na takie sytuacje a teraz puszczają mi nerwy

nyzosia nie boisz się ze Helka spadnie z takiego łóżka ?

chodzicie na basen ? my mamy pozwolenie od lekarki i zastanawiam się gdzie iść z moim szatanem
image
ktoś korzystał ?:) zastanawiam się czy dobrze lecza itp, miejsce wygląda na "sympatyczne" http://www.wiewior-ka.pl/
image
przyszła mama bardzo mądre te kobiety, a jakby autobus miał wypadek i małej by się coś stało też by takie mądre były? po to dziecko jeździ w wózku zapięte żeby było bezpieczne, taki maluch na kolanach to raczej średni pomysł wg mnie.

No tak mądre rady obcych są super!!

Fajnie wyglądają te kliniki...

Atta oby teraz lekarz był bardziej czujny:)
imageimage
A co do łóżka to myślałam o 2 opcjach:
- łóżko dla starszaka z taką belką żeby nie spadła
- łóżko z wysuwanym drugim materacem - na razie spałaby na dole a na górze mógłby ktoś z nią w razie potrzeby spać. I ta druga opcja jest lepsza bo na strych do naszego łóżka bym jej nie zabrała - po prostu bym jej nie wniosła.
imageimage
Ja bylam z Ami u moich rodzicow, zakupy zrobione tylko jeszcze obiad musze zrobic:P
Kurcze 2 lata temu o tej porze jechalismy do Bazyliki juz:)))
Ja kupilam mezowi taki porzadny fotel do komputera i wymyslilam to sobie tak, ze on wroci z pracy a ja mu pokaze jaki piekny fotel stoi przy jego biurku. Otwieram karton a tam milion srubek, wszytsko osobno popakowane wiec eeeee sam sobie zlozy:D
Przyszła mamo - ja leczyłam się w Wiewiórce i mogę spokojnie polecić. Fajne babeczki tam są.

Nyzosiu - a może młodej kupcie materac, który docelowo będzie do łóżka "dorosłego", a póki nie podrośnie może spać na samym materacu. Jak się skula to daleko nie poleci :-)
[image
hehe, aniaa....rozwaliłas mnie tymi srubkami....:)
ja to mam dopiero problem...w niedziele maz ma urodziny a ja kompletnie nie mam pojecia....przez 10 lat juz chyba było wszystko...:/
image
Ja mu kupuje zwykle praktyczne prezenty i jest zadowolony;) Ogolnie raczej sobie wybieramy co chcemy dostac. Moj ma urodziny za 2 tygodnie i chce mu kupic nowy portfel
ja tez czesto praktyczne rzeczy, ale jakos niewidze tego.............pewnie pojde w "spontaniczne szaleństwo":)
image
ja teraz muszę coś siostrze kupić na urodziny i też nie mam pojęcia co :(

Jestem nałogową zakupoholiczką zabawek :( - Minął dopiero miesiąc od urodzin a ja już nowych szukam :(. Musze się jakoś powstrzymać.
Ja z zabawkami nie mam problemu - nic mi się nie podoba, uważam że są nudne...i coś w tym jest bo Hela najlepiej bawi się prostymi rzeczami: piłka, klocki, papierki:)
U mnie gorzej jest z zakupami ciuchowymi:)
imageimage
nyzosia te lozka z wysuwanym drugim materacem sa super mam kolezanke z synkiem 4 latkiem i maja takie lozko i sa mega zadowoleni bo jak przychodzi do nich kolezanka synka to spi na tym wysuwanym :)

te sa fajne z takiego napewno hela nie spadnie http://allegro.pl/lozko-animals-160-80-mini-szuflada-materac-i1872598025.html

moje mieli do teraz takie http://allegro.pl/wazny-opis-lozko-disney-cars-materac-maxi-toys01-i1869118414.html ale jak zejda na dol to zamieniamy je na pietrowe
Ja właśnie mam ochotę coś kupić Hubciowi. Ale nie mam pojęcia co. On najbardziej lubi jeździki, ciężarówki, koparki itp. Ostatnio w GM woził koleżankę w taczce :-) A potem sam do niej wsiadł i oczywiście padł na buzię.

A dziś mnie strasznie rozczulił. Dzwoniłam przed chwilą do domu. Mąż ze mną rozmawia, a w tle słyszę jak mały krzyczy "mamamama"! Hubcio zabrał telefon mężowi i zaczął go całować :-) I nawet coś tam do mnie odpowiadał - jakieś "aaaa, ał, ma" ;-)
image
moje dziecko chyba szybko z drzemek zrezygnuje :/ po tym jak pisałam że spała 15 min w aucie ok po11 tak padła dopiero po 20!!! miała ze 3 kryzysy ale jej przeszło i jeszcze po tej 20 jak ją położyłam to nie chciala spać! to nie na moje siły :) skąd to dziecko ma tyle energii??? ja już padam ehhhh

fajne to pierwsze łóżko
image
image
No to pierwsze łóżeczko jest boskie i cena całkiem przyjemna....tylko materac trzeba by dokupić inny.

No nic jak wrócimy z UK to robimy eksperyment - zostawiamy Helę w naszym łóżku a sami śpimy w dużym pokoju. Zobaczymy jak będzie spała. Jak ok to robimy rewolucję:)
imageimage
Zobaczcie co znalazłam na ich stronie:
http://pietrus.pl/zdjecia/(1)jpg_0025.JPG
imageimage
ale karoca :)))
image
image
to pierwsze łózko super ;) zastanawia mnie tylko po co ten wałek jest ;P

jak Waszym dzieciom wychodzą zęby u góry ? tzn Liwii nie wychodzą "w dol" - kurcze nie wiem jak to napisać ;) wychodzą jej bardziej od boku dziąsła ale jak już wyjdą to są proste, nie wiem czy to normalne, dziwnie to wygląda z początku i w ogóle ma jakieś duże zęby ;))

moja chyba się odzwyczaja od drzemek w południe, spi po 1h max ! tragedia, tak być nie może ! nie wiem co z tym zrobić ;/ wstaje o 8-9 zasypia ok 14 na 30-1h i idzie spać o 19, dziecko w jej wieku przecież powinno spać w południe od 2-3h ;/
image
przyszla mama nie pomogę, u nas jest to samo - tzn nawet gorzej :P moja wstaje o 8 potrafi spać 15-20min i idzie spać po 20
image
image
jezuu skąd one maja tyle energii ?! a jak u Was spotkania z psychologiem ?:) u nas porażka ;)
image
Co do zębów to moja ma też dość duże:) ale to po rodzicach.

A co do spania to Hela potrafi też spać pół godziny przez cały dzień - wtedy jak przegapi porę spania, wyśpi się 15 min w samochodzie, za dużo się dzieje i nie ma czasu na spanie itp. Jak jestem z nią w domu o 13 jak ma swój czas to ładnie zasypia i śpi 2-2,5 godziny. Tak więc niestety ale u nas musi być plan dnia.
imageimage
no właśnie Nyzosiu, Liwia została parę razy z babcia i ta mimo moich "wytycznych" nie trzymała się tego, wystarczyły 3 dni i Liwia nie chodzi spać jak powinna a już spala od 12-14 ;/
image
Niestety dla takich nadpobudliwych dzieci musi być plan dnia. Jest to upierdliwe ale to jedyny sposób. poza tym jak takie dzieci są starsze też muszą wiedzieć co po czym następuje, nie lubią niespodzianek i atrakcji bo jeszcze bardziej rozpiera je energia i nie można ich ogarnąć. Wiem bo mój brat ma adhd w lekkim stopniu:))))
imageimage
tak to jest racja - jak jest z teściową ma swój plan dnia, spacer, jedzenie, zabawa, spanie i śpi po 2h a w wekeend śpi mało bo dużo się dzieje, w pon i pt ciągle gdzieś wychodzimy, jeździmy i to samo.
image
image
aaa co do spotkania z psychologiem i u nas było jedno, potem pomyliło mi się i była na tą samą godzinę rehabilitacja, odwołałam i nie poszłam - na spotkanie z logopedą też już raczej nie pójdę - porażka :)
image
image
Te pierwsze łóżko naprawdę fajne, teraz mamy w podobnym stylu tylko, że łóżeczko.

A mój próbuje przejść na jedną drzemkę ale jakoś nie wychodzi. Już ok. 19 jest taki marudny, ze mi nerwy puszczają. Staram się go przeci.ągnąć do 20 bo jak pójdzie wcześniej spać to wstaje o 5, a dla mnie to stanowczo zawcześnie.

Jutro jedziemy do chirurga dziecięcego, żeby zobaczył wędzidełko Antosia. Jakoś jestem przerażona. Nie wiem czy oni odrazu wysyłają na zabieg bo niby to trwa chwilkę, czy będziemy musieli jechać jeszcze raz i czy wogóle będziemy musieli robić ten zabieg.
image
Te wszystkie zabiegi są okropne, pamiętam, jak pediatra nam powiedziała, że jak K. kikut od pępka nie odpadnie to chirurg mu usunie. Przestraszyłam się tak, że prawie młodego kąpałam w spirytusie ;)

Przyszla mama - co do zębów, to wydaje mi się, że opisujesz prawidłowe wyżynanie się zębów, u nas też górne idą z boku dziąsła i powoli schodzą w miarę rośnięcia.

Karoca niezła, idealna dla Heli - w końcu to mała księżna ;)
Ciekawie się rozwija ten watek pomocowy. Za długo już było spokojnie.

Moje dziecko przespało dziś całą noc w swoim łóżeczku :-) Mały obudził się co prawda o 24:00, jak szliśmy spać, ale najpierw trochę przy nim posiedziałam, a potem położyłam się do swojego łózka, a go trzymałam tylko na stopę ;-) I to wystarczyło, zeby zasnął i spał tak do rana. Może uda nam się go całkiem przestawić.

Dziś rano nie wiedziałam, co mu dać na sniadanie i zrobiłam mu kanapki z dzemem truskawkowym. Wciągnął dwie :-)
image
Mnie wkurza ten watek o pomocy. NIe rozumiem czemu od poczatku nie mozna bylo napisac dla kogo jest ta pomoc. NIe zawracalabym sobie wtedy glowy. Sorry ale ta dziewczyna wg mnie nie jest zbyt sympatyczna. Kiedys obiecala mi pomoc w pewnej sprawie, zapewniala killka razy ze tak super, wszytsko zalatwione. Potem zero odzewu, czekalam pare tygodni, napisalam kilka razy to po miesiacu odpisala mi zebym jej nie zawracala glowy. A byla w tym czasie aktywna na forum.
Bylo mi tak przykro, ze naprawde wole teraz pomoc komus innemu:(
No widzisz, ja z kolei nie muszę wiedzieć, o kogo chodzi. Rozumiem, że Ty nie chcesz jej pomóc, skoro zachowała się wobec Ciebie nie fair. Mnie wkurza, że ciągle wokół pomocy są jakieś afery. Nie tylko w tym, zawsze się znajdzie jakiś anonim, który wypchnie rozmowę na inne tory.
Z tym sie akurat zgadzam, detektywow cala masa. Jakbym nie wiedziala o kogo chodzi to bym pomogla, teraz jak juz wiem to po prostu nie mam na to ochoty i nie ze zlosliwosci tylko dlatego ze potraktowala mnie jak smiecia i przestalam ja lubic
I tak to niestety jest. W internecie każdy może być wspaniałomyślny, bogaty, uczciwy, utalentowany i szczodry ;-) Jak to się mówi, papier wszystko przyjmie - tu akurat ekran.
image
I masz do tego pełne prawo. Ale Ty potrafiłaś napisać jedno zdanie, że w takim razie nie masz ochoty pomagać, a tam są laski, które potrafią na ten temat napisać elaborat. Nie wiem, dlaczego mają w sobie tyle jadu.
Panna - moim zdaniem lepiej pomóc biednej sąsiadce, która znasz i która naprawde tej pomocy potrzebuje, niz anonimowej dziewczynie, którą może być każdy. Szkoda tych produktów i twojej pomocy.
image
Zgadzam sie z Akacja i ja tak wlasnie zrobie. Bralam udzial w rpawie kazdej akcji pomocy tu na forum i robilam to ze szczerych checi, ale jak widac ciagle cos sie tu dzieje i niewiadomo do konca czy ktos jest tym za kogo sie podaje. A biednych ludzi masa wokol nas.
Napisalam pod wplywem emocji, ale czemu mialabym to ukrywac? Tzn ze kazdy kto zachowouje sie jak swinia ma myslec ze moze komus nagadac, a on i tak bedzie potulny i mu pomoze?
Ja nie mam potrzebujących sąsiadów :)
Jak dla mnie mozemy co jakis czas organizowac miedzy soba zbiorke rzeczy dla jakiejs Gdynskiej mamy, obojetnie czyjej sasiadki;)
u nas masakryczna noc ;( Liwia budziła się ze strasznym płaczem co 30min, od 6 nie śpi za to ma pełno energii - nie wiem skąd, dziś idziemy na warzenie i mierzenie, ciekawe czy mój kurczak coś przytył ;)

Aniaa nap na priv

apropo pomagania, otrzymałam wiadomość ze moja koleżanka z liceum miała bardzo poważny wypadek samochodowy, jest praktycznie cala połamana, nie chodzi, nie mówi, nie je samodzielnie, nie pisałam wcześniej bo chciałam potwierdzić wszystkie informacje, jednak okazało sie ze jest u niej baaardzo ciężko ;( dziewczynie potrzeba wsparcia finansowego, każdej złotówki, jeżeli chciały bycie/mogły pomoc mogę przesłać Wam maila z opisem sytuacji i nr konta, znam doskonale jej sytuacje dlatego wiem ze każde wsparcie jest potrzebne
image
Przyszła mamo, pewnie daj namiary.
Ło matko, mój synek kończy dzisiaj półtora roku, ale zleciało :)

Atta no to wszystkiego najlepszego dla Stasia na te 1,5 roku. Duży chłopak już z niego :))
image
o jakim wątku pomocnym mówicie?? nie mogę znaleść?
image
image
Madziulka zostal on usuniety
Madziulka nie poczytasz sobie bo został zablokowany
image
ale to chodzi o ten co Agusia Gda ostatno zakładała? powiedzcie o co chodzi? o jaką osobę chodzi?
Jak zwykle nie jestem w temacie hehe :)

moje dziecko obudziło się o 5 i chciało się bawić, ja myślałam że pośpi do 8 skoro tak mało w dzień spała, walczyłam z nią godzinę i w końcu zasnęła i wstała przed 8, może to jakiś skok czy co :/ ciekawe ile dzis teściowej pośpi.

Zaczęłam już odczulanie, może w końcu lepiej będę przechodzić moją alergię :)
image
image
agusia zalozyla watek pomocowy dla jednej z forumek ktorej nicku nie podala
kasia31 powoiedziala ze ta pomoc jej sie nie nalezy i zaczela siac zamet do tego momentu doszlam ;)
Nie było mnie chwilę a tu znowu jakaś afera. na dodatek mnie ominęła.
Jeden wątek była zablokowany ale widzę że chyba ożył skoro coś o nim piszecie:)

Ja odebrałam spacerówkę od koleżanki - mam więc już wózek na wyjazd:)

Hela zasnęła mi w samochodzie jak wracałam do domu, wniosłam ją na śpiocha na 3 piętro ale obudził ją hałas i d..a ze spania!!! czyli dzisiaj my mamy jazdę bez drzemki....
imageimage
Podobno chodziło o pomoc dla Aleksandry27 - mamy Szymona i Bartka jak kto woli.
Coś kiedyś było na rzeczy ale nie mam pojęcia co...
image
ja teraz nie mam czasu więc w ogóle nie śledzę afer forumowych ...

No ale ciekawe - bo zarówno Agusia jak i Kasia to dość aktywne forumki. Ciekawe jaka jest prawda.
Moze komus sie przyda http://www.polskie-cmentarze.com/gdynia/mapa/
image
image
sa i zdjecia mozna szukac po nazwisku
image
image
fajnie byłoby się dowiedzieć prawdy, bo ja wolę pomóc osobie która naprawdę tego potrzebuje
image
image
zdycham....noc tragedyja........rano pojechałam oblecieć gdynie, jak wrociłam to byłam pewna ze babcia z m. na spacerze i bede mogła ogarnac nalesniki, ale sie przeliczyłam....dawaj spacer (nawet butów nie zdjełam) a potem z moim asystentem usmazylismy 40 nalesników!!!! jak to sie stało?:ppp teraz zasypia wreszcie:)
MAMUSIE Z DZIECIACZKAMI :

25.04 (termin 17.07) atta9 - Staś - szpital na Zaspie
23.06 (termin 27.07) dedes-:Jaś (2145g, 45 cm) i Adaś (1920, 46 cm), CC, Zaspa
30.06 (termin 15.07) yecath - synek Wojtuś, 3580 g, 56 cm, szpital w Wejherowie
02.07 (termin 02.07) Papciunio - Majeczka 3010g 52cm Wojewódzki
06.07 (termin 21.07) Agatka - córeczka, Szpital Wojewódzki,cc, 2880 g, 55 cm
08.07 (termin 07.07) gwiazduś- synek Mateusz 3900g,58 cm, szpital na Zaspie
08.07 (ternin 10.08) Gabi - synek Mikołaj, 2980g, 55 cm, Wrocław
12.07 (termin 04.07) fita1 – Gaja, 3800g, 58 cm, Szpital Wojewódzki
12.07 (termin 29.07) gosiaczek84 - synek Hubert, Redłowo
12.07 (termin 28.06) Misikaii - córeczka Michalina, 3810 g, 58 cm, szpital w Wejherowie
15.07 (termin 15.07) malaniunia- synek Kubuś, 3090 g, 54 cm, szpital na Klinicznej
15.07 (termin 17.07) Madziuska2 - synek Dawid, 4260, 58cm, Zaspa
15.07 (termin 24.07) mama Wiktora - synek Wiktor, 2950, 55cm, Wojewódzki
16.07 (termin 11.07) kk – synek, szpital na Klinicznej
18.07 (termin 15.07) stopkrotka - synek Wiktor,3660 g, 57 cm, Swissmed
19.07 (termin 11.07) mjakmama - córeczka Emilka, 3300 g, 55 cm, Szpital na Zaspie
21.07 (termin 20.07) gosiaro - córeczka Maja, 3740g, 56 cm, szpital na Zaspie
21.07 (termin 30.07) karollla-synek Konrad, 3090 g, 55 cm, cc, Swissmed Gdańsk
21.07 (termin16.07) Annia - synek Filip, 4060g, 56cm, SN, szpital Kliniczna
23.07 (termin 23.07) ajcia - córeczka Matylda, 3190, 54 cm, CC szpital Kliniczna
28.07 (termin 3.08) aśku_85 - synek Marcelek, 3880 g i 58 cm, cc, szpital w Wejherowie
28.07 (termin 15.07) nyzosia - córeczka Helenka, 4100g i 56 cm, szpital Redłowo
28.07 (termin 23.07) ssabinka - synek Filipek, 3590g i 57cm, Szpital w Redłowie
28.07 (termin 18.07) aszka79 - córeczka Zuzia, 3500g i 54cm,
29.07 (termin 2.08) Kiciuchna - synek Nikoś, 4050g i 60 cm, szpital na Zaspie
29.07 (termin 09.08) Zośkaa - córeczka Aleksandra, 3230g, 49cm, Nordfjord sjukehus
29.07 (termin 09.08) malgo1981 - córeczka Natalia, 3540g, 58 cm szpital na Zaspie
31.07 (termin 20.08) majki500 - córeczka Lilianna, 2450 g i 48 cm, Szpital Gdynia Redłowo
02.08 (termin 27.07) Modern_Lady- córeczka Wiktoria 3615 i 57 cm szpital Kliniczna
02.08 (termin 25.07) czarnakawa-córeczka Milenka, 4040g,55cm, szpital Wejherowo
03.08 (termin 21.07) sylwiir - córeczka, 3820 i 56 cm, Szpital Wejherowo
03.08 (termin 2.08) basiula - córeczka Zuzia, Zaspa
04.08 (termin 05.09) agusia1394 - synek Krzyś, 3250 gram, 56cm,Szpital Wejherowo, poród SN
5.08 (termin 2.08) Akacja 126 - syn Hubert 4315 i 62 cm, poród sn, Swissmed
06.08 (termin 1.08) Kasiaka - córeczka Dorotka 3000 i 53 cm
6.08 (termin 30.07) pyziol67,synek Krzyś,3390g,55cm,Szpital na Zaspie
07.08 (termin 05.08) Asiek1 - synek Mateusz, 3630, 57 cm
09.08 (termin 30.07) weronika-co-ma-bzika - córeczka Iga 4200 57cm, szpital Kartuzy
13.08 (termin 17.08) Dzynka - synek Antoś, 3400 g i 56 cm
17.08 (termin 9.08) przyszłamama -córeczka Liwia, 3105 g i 51 cm, szpital Kliniczna
18.08 (termin 7.08) Alycja - córeczka Kaja, 3550g, 54cm, szpital w Redłowie
19.08 (termin 20.08) 88malutka88 - córeczka Antonina, 3250g i 56cm, Wejherowo
21.08 (termin 18.08) Morela - synek Mateuszek, 3540g, 57cm, Szpital na Klinicznej
25.08 (termin 22.08) caril córka Antonina, 3500g, 54 cm
25.08 (termin 13.08) Panna z mokrą głową - synek, 3700g, 56cm, szpital w Redłowie
26.08 (termin 12.08) Manka - córeczka Maja, 3800g, 55cm, szpital na Zaspie
01.09 (termin 27.08) Yasmine87, synek Oliwierek, 3940g, 59 cm, Wejherowo
01.09 (termin 03.09) Monika81 - córeczka Martynka, 3710 g i 57 cm, Szpital Zaspa
01.09 (termin 24.08) Anita25323 - córka Lena, szpital na Zaspie
04.09 (termin 28.08) karolkaw- synek Jerzy, 3550 g i 55 cm, Szpital w Redłowie
06.09 (termin 09.09) Ostola - corka Tara, 3900g, Cork University maternity Hospital
08.09 (termin 06.09) Madziulka - córeczka Patrycja, 3540g, 57cm, szpital na Zaspie
09.09 (termin 29.09) Superbejbe - Larysa (3030g, 54cm) CC, Zaspa
17.09 (termin 10.09) Aniaa - córeczka, 4040g, 57cm, cc, szpital na Zaspie
17.09 (termin 20.09) AlexGDY - córeczka Marysia, 3650g, 58 cm, szpital w Wejherowie
19.09 (termin 12.09) Nilkaa - córeczka Eliza, 3350g, 55 cm, Redłowo
19.09 (termin 23.09) Sylwa - córeczka Laura, 3080g, 52 cm, Szpital Wojewódzki
24.09 (termin 23.09) Zuzko - córa Antosia, 3090g, 53 cm, Szpital na Klinicznej
25.09 (termin 16.09) Sylwia781122 - chłopczyk Szymon, 3050g, 54 cm, Wejherowo
7.10 (termin 29.09) piggy - synek Jaś, 3550g
7.10 (termin 27.09) Anettkaboss - córcia Amelka, 3680g, 56 cm, szpital na Zaspie
O co chodzi z tą listą??? Kto ją wkleja???

Ja młodą w końcu uśpiłam ale ponad pół godziny z nią walczyłam!!!
imageimage
Mam pytanie jaką pastę do zębów używacie dla waszych dzieciaczków?

My siedzimy w domku bo Iga jest chora osłuchowo czysto ale kaszle jak stary gruźlik no i do końca tygodnia mam zwolnienie. Generalnie fajnie posiedzieć w domku chyba nie długo zostanę tu na stałe :)

Powiem Wam że jest różnica między byciem w ciąży z dziewczynką a chłopakiem już teraz czuję że będzie z niego mały piłkarz :)

Gratuluję kolejnym przyszłym mamuśką :)

No i czekam na następne :P do roboty dziewczyny :D
image

image
My mamy elmex dla dzieci.

Księżniczka dalej śpi a mamy iść do paszportowego zrobić jej paszport...a zdjęcia jeszcze nie mamy:(
imageimage
Nyzosia, zdjęcia robią w biurze paszportowym, znaczy zaraz obok. Wielkie strzałki tam prowadzą :)
40 naleśników?! Nieźle. A kto to będzie jadł Aśku? ;-)

My właśnie wróciliśmy ze spaceru. Pogoda masakryczna. Ostatecznie podarowaliśmy sobie plac zabaw i wylądowaliśmy w Mindze, bo inaczej nie dało się wytrzymać.

Mój syn ma nową ulubiona zabawę. Jak tylko się schylę, wspina mi sie na plecy, siada, a ja mam udawać konika. I tak chodzę sobie z nim na plecach po domu ;-)
image
a ja mam dzisiaj lenia ale byłam z mała 2 godziny na spacerze i super pogoda:-)
my nie uzywamy pasty - dentystka mowila ze nie ma potrzeby dopoki dizecko samo nie umie pluc
no własnie niewiem....chyba koty dostaną osiedlowe:)

a tak wgl. to poszłabym sobie do jakiejs fajnej knajpki, z fajnym klimatem i dobrym jedzonkiem:)

my pasty do kłów tez nie uzywamy:p
image
Dziewczyny używa któraś z Was mleka Gerber?? dostaliśmy 2 opakowania w prezencie a my bebiko dajemy, zamieniła bym dwa Gerbera na jedno bebiko, może któraś chętna??

my pasty używamy ziaji

Liwia wazy 8900 i ma 77cm czyli dokładnie tyle ile przy mierzeniu w domu, wydaje mi się ze ona jest taka malutka ;/ inne dzieci to takie bobasy a ona taki chudzielec

kiedy teraz jest następne spotkanie ? nudzi nam się w domu ;/
image
aa lekarka nam jeszcze mówiła ze obowiązkowo ma mieć plan dnia i by przed spaniem smarować jej dziąsła bo podobno wyglądają tragicznie, sa bardzo rozpulchnione i czerwone, jej zdaniem idą jej 3 u góry i 2 na dole, po spacerze zjadła i o 12 poszła spać, spala ponad 2h ;)
image
my mamy do oddania baby orajel na dziasla :) bo nam jzu sie nie przyda jest ok 1/2 tubki
chyba w piatek, urodzinowe spotkanie, czy cos sie zmieniło?
image
to tylko sie cieszyć że jest szczuplutka, Patrycja ostatnio bardzo przytyła, nie wiem czemu, nie je dużo a jak pulpet wygląda :/ od kiedy zaczęła siadać, stać tak ma mniej ruchu niż jak pełzała. Mam nadzieję że jak zacznie chodzić to zgubi to cielsko. A była już taka fajna szczuplutka :(

Następne spotkanie chyba w piątek.

A nam Pati całe wieczorne mleko zwymiotowała :/ prosto na dywan bosko :P

My myjemy tylko samą wodą, ile trwa u Was mycie zębów -u nas max pół minuty ;/
image
image
heheh, u mnie z 10 sek dół i 10 góra:)
image
Liwia lubi myc zęby ;) trzyma szczoteczkę i rusza głową ;)

ale my się pięknie wyrażamy o naszych dzieciach " pulpet " "chudzielec" ;))
na pewno jak zacznie chodzić to "zgubi kilogramy" ;))
image
my mamy pastę elmex
u nas w ogóle jest problem aby samemu umyć jej ząbki, ona chce sama i koniec. I walczy jak się jej chce zabrać szczoteczkę.

Moja też nadal szczupła - podobnie waży - chyba do 9 kg jeszcze nie dobiła i wzrost podobny chyba.
możecie polecić odkurzacz zabawkowy ? Liwia fiksuje na punkcie odkurzacza, jak go widzi albo słyszy chodzi i robi bzzz a jak nie da sie jej odkurzać to ryk i histeria przez godzinę, nawet wie jaka rura jest do czego ;)
image
chyba dyzio jest najpopularniejszy - moja też ma manię odkurzacza
kurde balans...co to jest ze dzieci tak sprzatac lubią...moj to juz wgl. pomijajac miłość do odkurzacza, miotły, szczotki i szufelki...to reka sprzata dywan, albo paproszki z dywanu mi przynosi, zeby wyrzucic!:DDD
image
a nie - dyzio to kosiarka

odkurzacz pyłek :P
Asku u nas to samo ;) chyba tylko się cieszyć, ciekawe czy tez tak gorliwie będą zabawki sprzątać ;)) Liwia jeszcze sama wyrzuca swoje pieluchy do kosza jak się ja przewinie ;)
image
ee nie nilkaa on taki zbyt zabawkowy jest ;P ona musi mieć coś co jak najbardziej przypomina dana rzecz ;) nie da się jej aż tak oszukać ;)
image
a jak mam mówić skoro pulpet z niej :P klopsik lepiej brzmi ? :P

No u nas też chce sama myć zęby ale i tak max pól minuty i koniec, no czasem dłużej, jakoś średnio wydaje mi się tak umyte ząbki i to bez pasty
image
image
ten jest podobny ale dla dzieci >3 lat
http://allegro.pl/odkurzacz-swieci-buczy-jak-prawdziwy-gra-muzyka-i1894109342.html
my mamy odkurzacz fp i mała uwielbia sprzątać nim,
Kup jej prawidziwy odkurzacz nie na kabel co by ją nie kopnęło :P i niech sprząta :P ja mam taki z ikei
Pati jeszcze jak rozleje coś , ja jej daje szmate a ona wyciera :)
image
image
Zdjęcia zrobione, wniosek złożony więc teraz czekamy na paszport.

U nas mycie też trwa 10 sek i muszę negocjowac kolejne zęby:) Hela tą pastę je a ja się nie przejmuje:)

No widzisz Przyszła mamo - mówiłam z tym planem dnia. Starsze dzieci to nawet taki plan muszą mieć rozpisany na kartce...

Hela chyba nie przytyła ale za to je jak szalona. nie poznaje jej - ciągle głodna jest. ale to pewnie efekt żelaza. super bo teraz przynajmniej zjada całe porcje:)
imageimage
Raczej wątpię w to sprzatanie. Hubcio odkurza średnio pół godziny dziennie ;-) i dam sobie rękę uciąć, że to minie, jak tylko będzie to umiał robić. Na razie ciągnie ten odkurzacz przez pół pokoju, potem jest krzyk, że mam mu go podłączyć do gniazdka. Kolejny krzyk, że mu końcówka odpadła. I tak w kółko.

Z myciem zębów jest to samo. Nie daj Boże ktoś się zbliży do umywalki, to zaraz da, da, da i pokazuje na szczoteczkę. I juz mu nie wystarcza taka polana wodą. Zauważył, że my niej coś kładziemy i też tak chce. Więc 30 razy dziennie Hubcio szczotkuje sobie zęby i za każdym razem wynosi tę szczoteczkę na drugi koniec mieszkania i szukaj wiatru w polu. Ech...
image
Hela też sprząta ręcznikiem i papierem toaletowym:))) kabinę prysznicową podczas kąpieli tez myje:) śmieszne dzieciaki:)
imageimage
Przyszła mamo-ja byłam z Niko w Wiewiór-ce na wizycie adaptacyjnej. Było super, pani dr bardzooo miła i miala ekstra podejscie do dzieci. Wizyta adaptacyjna, kontrolna 60zł... Co do leczenie to się nie wypowiem bo jeszcze nie przetestowaliśmy :)

Do ząbków uzywamy zelu Ziajka, mały bardzo lubi myć nim ząbki. Jak widzi szczoteczkę to od razu woła" o o o" jak w tej piosence" szczotka pasta" :)
image
image
Dziewczyzny ile wasz dzieci zjadają obiadu? Mój czasami zje 2-3 łyżeczki i koniec.... Masakra jakas
image
image
Kiciuchna - twój synek ma już 3 miesiące :-) Ale to zleciało! No to już będzie z górki - jak sobie przypominam siebie i Hubcia.
A jak spanie w nocy? Dają ci pospać?
image
Mój Niko tez co noc po kilka razy płacze przez sen, ale to chyba przez 4 wychodzące.
W ogóle ostatnio sie zmienił. Jak mówię do niego "zmienimy pieluszkę" to on ucieka i chowa sie w kąt...
Przy jedzeniu już nie chce być karmiony łyżeczką. Woli miec pocięte na kawałezki i sam pakuje do buźki.
Uwielbia spacery, jak widzi ze mąż wychodzi to on biegnie do niego, wyciąga rączki i woła "dada". Do tego robi "minkę kota ze Shrecka". Normalnie nie można mu odmówić :)))
image
image
Hubcio zjada cały obiad. Ale u nas jest ostatnio bunt na kanapki. Na sniadanie i kolację pije tylko mm.
image
A jak malutki? Karmisz w nocy?
image
U nas obiad jest 2 składowy tzn. większe kawałki Hela je ręką a papkę dostaje łyżeczką. Czyli np. zupa z makaronem wygląda tak że Hela je suchy makaron rączką a ja jej łyżeczką podaje zupę:)) i tak ze wszystkim. kawałki na łyżeczce = odruch wymiotny albo od razu plucie:))
imageimage
ciekawa technika ;-)
image
Liwia nienawidzi makaronu ! chyba tylko on jej nie smakuje, ogólnie mam mięsożerne dziecko, tylko mięcho by jadła najchętniej

Kiciuchna super ze gabinet sprawił dobre wrażenie ;) na pewno się tam zapiszemy ;)
image
Akacja- tak karmię Adasia w nocy. DO niedawna zjadała tylko raz, ok 3 lub nad ranem o 5. ALe od dwóch dni znowu wrócił do 2 karmień - o 1 i ok 5...Mam nadzieję, ze to jednak tylko chwilowe zwiększenie zapotrzebowania na mleczko :)
Niestety ze spaniem u mnie lipa. Wstaję sama do nich na razie bo śpię na brzegu łózka i jestem na pierwszej linii ognia:). Mężowi na razie daję spokój bo chłop poci magisterkę i wolę, zeby choć troszkę wiecej ode mnie pospał. Niko tak jak pisałam budzi się ok 5 razy-wtedy wstaję , daję mu smoka lub przekręcę na plecki. Budzenie polega na nagłym krzyku więc ja wyskakuję z łóżka jak poparzona:)
Jak do tych 5 pobudek dołączą się 2 pobudki Adasia na karmienie, do tego noszenie do odbicia to naprawdę niewiele zostaje z tego snu....
W ciagu dnia juz zrezygnowałam z prób przespania się bo jamtylko zaczynam "odjeżdzac" to Adaś się wybudza... Ma chłopak wyczucie nie powiem :)
image
image
No właśnie Hela mogłaby żyć na samym makaronie. Ona jest klucha jakich mało - wszystko co mączne je bez mrugnięcia okiem. Mięsa nie lubi:(
imageimage
Ło matko Kiciuchna grubo:)) Ale takie spanie w odcinkach to jak moje za czasów ściągania pokarmu...ja nie wiem skąd ja miałam wtedy na to siłę!
imageimage
Nyzosiia wypróbuję twoją technikę.
W ogóle to moje dziecko zakochało sie w parówkach... Normalnie nie da mi spokoju jak mu nie pokroję na kawałeczki. Kupujemy takie dobre z Piotra i Pawła więc chyba nie najgorzej.
A chlebka z masełkiem to już tez nawet tknąć nie chce. Genrealnie każde jedzenie rozgniata w rączkach i rzuca na ziemię dla psa :) A pies zadowolony wyławia co lepsze kąski- zsotawia banany i jabłka tylko hehehe
image
image
A Adas to słodziak. Tak sie śmieje i gaworzy ze jestem w szoku. Niko ty był jednak sztywniak :)
Adaś jest klopsikiem, skonczył 3 m-ce a waży ok 8 kg i nosi rozmiar 74 :). Niedługo przerośnie niektóre forumowe dzieciaki z rocznika 2010 :)
image
image
I jeszcze macie psa?
Dzielna z ciebie kobieta :-)
image
8 kg????? wow!!!!! No to masz darmową siłownię:)))
imageimage
Własnie spróbowałam sobie wyobrazić Kiciuchnę na spacerze z dwoma synkami i z psem :-)
image
nyzosiu, nasze dzieciaczki sa bardzo podobne:) moj tez uwielbia kluski, makaron, jakies pyzy, nalesniki....taki mączniak z niego:D
HEHEH, dziś np. jadł rosołek łyzeczka i wsadzał łape do zupy i wyciagał makaron, sam se go pakował:)

kiciuchna, Jestes moja bohaterka:)
image
Akacja-to dosć częsty widok :) Chociaz psa nie biorę ostatnio bo piszczy na placu zabaw jak go do ławki przywiązuję.
image
image
A na spacerze pcham-18 kg wózek + 11 kg Niko + 8kg Adaś... zatem nie jest łatwo :) Za to moja waga idzie w dół na szczęście. Zostaly mi 4 kg do zrzucenia do wagi sprzed ciąży.
image
image
Kiciuchna faktycznie mega dzielna jesteś:)) szacun:)
imageimage
Aśku- bohaterką się nie czuję. Biorę życie jakim jest :) Przy ludziach staram się stwarzać pozory silnej baby ale w domu bywa gorzej. Czasami jets bardzo cieżko...
image
image
Kiciuchna - może przyjedziecie z Moniką na spotkanie klubu? Popilnujemy ci Nikodemka. Zawsze w grupie raźniej :-)
image
mogę się tylko domyślać.............., ale ja czasem jestem tak styrana przy jednym łobuzie, że nie wiem jak bym dała rade majac jego teraz i jeszcze jednego maluszka...
image
Akacja- no wlasnie chetnie bym sie wybrała. Na którą jest?
image
image
Aśku- jak sobie przypomnę jak to jest z jednym to stwierdzam, ze było mega łatwo i pięknie hehehe.
image
image
Jak się robi 40 nalesników za jednym zamachem ;-)))
image
Chybia wiadro ciasta trzeba mieć:)

Spotkanie jest na 10:00. wysłałam info.
imageimage
Z tego co pamiętam, to dziewczyny zapraszają w piątek na 10:00.

Ciekawe co nasze założycielki wymyśliły w związku z urodzinami klubu ;-)?
image
Akacja niestety z braku sponsora nie poszalejemy ale może za rok....
imageimage
Mimo to na pewno będzie bardzo sympatycznie :-) Jak zawsze!

Właśnie zamarynowałam kurczaka w jogurcie ;-) A jaki sos dodajecie do niego? I tortille najpierw podpiekacie czy wrzucacie do zimnych?
image
Ja tortille podgrzewam w mikrofali. wystarczy 10 sek.
Sos - może być czosnkowo-koperkowy, meksykański, słodko-kwaśny jaki chcesz:)
imageimage
a ja myślę że wszystkie byśmy dały radę z dwójką - po prostu nie było by wyjścia - wszystkie mówimy że z jednym ledwo dajemy rade - dałybyśmy i już :)))
Ale te pobudki w nocy z czasów wczesno niemowlęcych to brrrrr. Jest coś to byscie zmieniły przy drugim dziecku?co byscie chciały zrobić, czego uniknąc? Ja mam dwie rzeczy - chciałabym karmić piersią i smoczka nie dam :P
A że ja twierdzę że bym strzeliła sobie kulke w łeb z dwoma łobuzami tak mówię stanowcze nie narazie :P:P:P
image
image
Dzięki :-)
Lecę do wanny, zanim mąż wróci z piłki.
image
Madziulka ja też bym chciała karmić piersią - teraz bardziej bym o to walczyła. Albo bym sobie dojarke na dwa cycki kupiła i inaczej godziny ściągnięć rozłożyła:))) Bo to ściąganie mnie dobiło najbardziej.
Reszta luzzz - no może z tym spaniem z nami coś bym szybciej zrobiła:)
imageimage
oj tam oj tam, od razu wiadro:)) duża miska, ale za to przez tydzień najemy sie naleśników za cały rok, z milionem farszy:)

imprezka napewno bedzie udana:)

ej, apropos tego kurczaka, to z tego jogurtu juz nie wkładacie do ciasta naleśnikowego, tylko od razu w płatki?

akacja, ja wsadzam na 1 min. do piekarnika tortilke, przekładam na druga strone i szybciutko zawijasz poki cieplutkie...bo potem twardnieją:p
image
Ciasta naleśnikowego? W tym przepisie nie ma ciasta:)
Jest tylko kurczak zamarynowany w jogurcie, jajku i w przyprawach na noc a potem obtoczony w płatkach. To wsio.
imageimage
no, ale ja mam przepis na smażone te kury od agusigda, i one w jogurcie sie tylko marynują, a na patelnie sa w cieście i płatkach, dlatego pytam...o wersje light:)
image
No to już wiesz jaka jest wersja light:)
Bez ciasta, na blachę, do piekarnika na jakieś 20-30 min.
imageimage
na blache, bez tłuszczu? nie przyklei sie? czy jakis papier do pichcenia?
ciekawe czy bedzie równie smaczny:p
image
No na papier albo na sreberko. Ja uwielbiam:)
imageimage
hehe - a ja odwrotnie - w drugim tygodniu bym nauczyła jak z butelki pić, nie wyobrażam sobie żeby z drugim dzieckiem spędzić tyle samo czasu na karmienie
Ło matko ale nabazgrałyście, dopiero nadrobiłam cały dzień.

Spotkanko super będzie na pewno.
Kiciuchna dawaj pojedziemy razem jak chcesz jest możliwość że mąż mnie zawiezie a z powrotem tata. Jeśli nie masz jak dojechać to chętnie zabierzemy Cię ze sobą.

Nyzosia może jakąś zrzutę zrobimy na ciasto czy coś?

Zrobiłam też tego kuraka w płatkach kukurydzianych i smakowało nam bardzo. Nyzosiu dzięki za przepis :)
image
image
Znów monolog będzie a co tam :)

Dowiedziałam się że moja przyjaciółka jest w drugiej ciąży. Bardzo się cieszę bo poznałyśmy się jak byłam z Kubą w ciązy na szkole rodzenia i wreszcie dołączy do grona.

Martynka kochana. Taki z niej słodziak że ostatnio bym ją ciągle ściskała ale muszę uważać żeby Kubuśka niezaniedbać.

Odwiedziła mnie dziś kuzynka z miesięczną córeczką. Boże jakie to maleństwo. Na początku bałam się ją złapać ale po chwili już śmigałam z nią po domu.
image
image
Monika z braku sponsora robimy zrzutę na ciasto - po 5 zł:)

Hela obudziła się dzisiaj o 2 i nie chciała już spać...chyba chciała się bawić:) ale jako że leży pomiędzy nami to nie za bardzo miała pole manewru:) i po jakiś 30 min się poddała:)
imageimage
Już doczytałam w mailu o zrzutce myślę że ok.

Martyna dobrze śpi ostatnio ale nie chcę zapeszać dziś raz się przebudziła a ogólnie od paru dni przesypia noc.
image
image
Przeokrutnie zazdroszczę!!!!:)
imageimage
ciekawe ile nas bedzie:)
dzis jest przeokrutnie zimno, wrociłam ze sklepu i musiałam sie goraca herbatka ratować:)
image
Ja się właśnie zbieram na spacer....dobrze Aśku ze mówisz że tak zimno.
imageimage
Mi się dzisiaj nic nie chce. Wczoraj sprzątałam, gotowałam i prałam od rana to dzis czas na labę a co tam :)
image
image
jej, ja tez sie opierdzielam poki co:)

ok. 11.30 wyjde z tym moim zbojem, i tak musze kupic pisaki i brystol:)
image
A co będziesz tworzyć Aśku?
image
image
tarcze do strzelania z wiatrówki:)
image
ja drukowalam z netu tarcze :)

u nas noc w miarę ok, choć kilka ryków do północy było
image
image
ale wiesz, to bedzie taka inna tarcza...bo na niej beda punkty...w których ukryte beda niespodzianki:) co ustrzeli, to jego:)
image
Madziulka a Ty się wybierasz na spotkanie urodzinowe w piątek?
image
image
Ale Wam zazdroszczę tego spotkania, już tak dawno nigdzie nie byłam przez tą pracę na cały etat. Wolnego tylko jeden dzień i muszę mieć na poniedziałek. Życie :(
Staś oprócz tego, że namiętnie wkłada i wyjmuje pranie, nastawia pralkę, odkurza i zamiata (ma nawet szczotkę dostosowaną do swojego rozmiaru, ale musiała być jak największa:)) , to wczoraj przed kąpaniem poszedł do swojego pokoju i posprzątał wszystkie zabawki tzn. powkładał do kosza. Dumna byłam jak cholera :) no i nie musiałam sprzątać.

ja tak szczerze mówiac, nie moge sie doczekac piatku...nudza mnie te spacery dookoła chaty...mam tylko nadzieje ze nie bedzie 50 osob bo sie udusimy:p
image
też zazdroszczę spotkania ... Niestety ja też nie mam urlopu, nawet na poniedziałek :( (chociaż chyba i tak będę miała wolne, po prostu później odrobię).
Ja bylam na zakupach w Galerii, Ami zostala z tesciowa;) Obkupilam sie w ciuchy, teraz wrocilam, Ami akurat zasnela, bloga cisza i spokoj:)
my dzisiaj rano poszłyśmy na spacerek i do piekarni i od dzisiaj mała dostaje domowe obiadki a nie słoiczki

dzisiaj jest zupa z buraczków i mała zjadła trochę zupki marchewki i kurczaczka sporo tego niebyło ale jestem dumna musi się przyzwyczaić i mam nadzieję że z dnia na dzień będzie jadła więcej
aniaa, mało ze poł dnia samotnie buszowałas po sklepach, obkupiłas sie, to jeszcze po powrocie dziecko śpi??? nie za dobrze Ci????!

malgo, napewno bedzie co raz lepiej...zobaczysz, musi sie maleństwo przestawić...moj juz wgl. za to słoika tknac nie chce:)
image
Ha, nie samotnie bo z przyjaciolka, wiec jeszcze lepiej:D
No wlasnie dzisiaj jest pelnia szczescia:)))
przeginasz anka! nie wkurzaj jeza:D
image
Raz na jakis czas mi sie nalezy:) Zwlaszcza ze pomoc mam raz na ruski rok hehe:P
zazdrosna poprostu jezdem:)
image
Jasne, Twoje wypowiedzi sa pełne jadu....:D Moj ulubiony tekst z forum:D:D:D
Dziwczyny na gruponie jest calodzienny pobyt w FunParku w gemini 19zl zamiast 40 w weekend, albo 15 zamiast 35 pon-czw
Jezu ale zimnica!!!! byłam z Helą i moja babcią na spacerze i normalnie przemarzłam! aż się musiałam zdrzemnąć z Helką:)

Moja je jeszcze słoiczkowe obiady ale to dlatego że są dobrze zmielone:)

A na FunPark nasze dzieciaki są chyba jeszcze za małe co?

W piątek pewnie trochę nas będzie ale cała GM będzie nasza więc spoko:)
imageimage
Nyzosia no nie wiem czy za male, kupon jest wazny do lutego, wiec ja kupilam dwa:) Moja juz ze slizgawek zjezdza, w pileczkach tez sie moze pobawic
Hmm ja się jeszcze wstrzymam. Oglądałam ostatnio to miejsce i chyba Hela by się nie odnalazła. Na kulki chodzimy do Tikirumu:)
imageimage
u nas jakaś masakra, strasznie pożarłam się z mężem ;/ czy Wasi faceci tez są mało zaradni? tzn o wszystkim musicie mówić, przypominać itp czy tylko ja trafiłam tak beznadziejnie ? dodatkowo wydarłam się na mamę bo krzyknęła na Liwie i jak dla mnie przegięła, mówi mi ze ona ja denerwuje i ma jej dość, niby ciągle się nią zajmuje! co za bzdury :(
image
ssabinka w 5 nr farmy osiol i ogrodzenie w 6 pies z buda w 7 ma byc owca i ogrodzenia 2
mój uwielbia wszelkiego rodzaju place zabaw w loopys i u nas w tesco często jesteśmy :)

moje dziecko namiętnie chodzi w moich kapciach, skubaniec opanował to już do perfekcji tylko że nie mogę znaleźć drugiego, schował mi gdzieś i od rana go szukam.

wcale nie było tak zimno na dworze :))

Fifi tez uwielbia takie place zabaw wystarczy ze tylko wejdziemy do Witawy a on wie gdzie kids land i biegnie tam jakby sie palilo gorzej jak tam nie idziemy to krzyk placz. z 80% korzystamy wchodzimy z nim nawet do gory i zjezdzamy:)

mjakmama fajnie, tak bardzo bym mu chciala je zamowic a kurcze ciezko bedzie bo sporo to kosztuje:( pogadam z jednymi i drugimi dziadkami moze cos doloza chodz teraz kryzys u wszystkich hehe Kamil narazie mi zabronil zamawiania:P

A najpierw nie spotkalysmy sie w gdyni? a potem w gdansku? czy dopiero w gdansku to zatwierdzilysmy ale spotkanie odbylo sie szybciej? bo ja juz mam skleroze

Jutro odbior:) trzymac kciuki zeby bylo ok :)
image
image
Przyszła mamo każdy ma gorszy dzień:)

Zimno dzisiaj jak 150. ja jestem cały czas przemarznięta po spacerze...
imageimage
Oooo Ssabinka to trzymamy kciuki!

Pierwsze spotkanie było w Gdańsku:)
imageimage
Ja bede w piatek oczywiscie:)
Monika nie wiem czy będę..

Ja też dziś zmarzłam przeokrutnie :/ muszę jakieś rękawiczki odnaleźć :))

Przyszła mamo ja już tu chyba opowiadałam że też muszę wszystko powiedzieć, pokazać nic nie kuma ten mój mąż - ale ja myślę że to nie jest tak że oni nie kumają tylko im wygodniej nie kumać :P będzie dobrze, głowa do góry
image
image
Monika ja z moimi dwoma fotelikami i wózkiem nie zmiescilibysmy sie z wami w aucie:) Moze mnie maż zawiezie ale zobaczymy czy się wyrobimy.
Miałam urwanie głowy wczoraj, uczelnia, praca, a wieczorem skoczyliśmy jeszcze do Tesco na małe zakupy przed urodzinami. Musiałam kupić nowe blachy do pieczenia itp. Przy okazji pytam Panią w stoisku mięsnym czy ma jakiś wędliny dla dziecko i usłyszałam, że widziwiam, bo ona swoim dzieciom daje wszystko. Normalnie się na mnie wkurzyła hehe

A kurczak był przepyszny - delikatny i bardzo smaczny. Tak więc pewnie zagości u nas na stałe :-)
image
a jakie to wędliny dla dzieci?
image
image
Poważnie pytasz? :-)
image
mojej mamy uczennice pracowały w tesco na mięsnym i po ich opowieściach w życiu bym nic nie dała dziecku stamtąd ...
He he Akacja myślę że Madziulka pytała poważnie. He he i myślę że reakcja Pani z tesco była taka jak większości ludzi:)))
A przez to że mam takie podejście do wędlin jak Ty Hela je wędliny bardzo sporadycznie:)
W tesco pewnie nie znajdziesz wędliny dla maluchów - ja kupuje czasami w mięsnym jakiegoś indyka albo kurczaka ale takiego mega drogiego - tak sobie tłumaczę że jak jest drogi to może nie jest naszpikowany chemią:)
imageimage
Muszę Cię znartwić Nyzosiu, ponieważ moi rodzice całe życie robili w branży mięsnej , cena nie ma nic wspólnego z jakością :) Czasami im droższa tym więcej chemii.No i kurczakowe są nienajlepsze. Ja daję Stasiowi tylko gotowane mięsko.

No ja wiem że kurczakowe nie są najlepsze i ze generalnie kurczak jest nie najlepszy...dlatego Hela je mięso sporadycznie. Ostatnio wędlinę jadła 2 tygodnie temu:))))
Hela takiego gotowanego czy pieczonego w kawałku nie chce...
imageimage
Mój też niestety sporadycznie, weźmie do buzi , pomemła i wypluwa. jedynie mięso ma z wywaru jak jest rosół. Nasze dzieci chyba mają podobne upodobania kulinarne :)

Nyzosia moje tez lubi słoiczki bo są super zmielona i wolałabym jej dawać słoiczki bo wiem że zje cały ale czas żeby zaczeła porządnie gryźć i zawsze to taniej wyjdzie niż ciągle słoiczki kupować moja uwielbia mięso jak widzi kotleta to aż sie trzesie i kawałek zawsze musi dostać narazie też dostaje kurczaka lub indyka lub mielone...

Kurcze chciałam jutro wyrbac się do gdyni na spotkanko ale mamy wizyte kontrolna u okulisty... a wieczorkiem mała zostanie z tata bo mama ma wychodne:-)
Pewnie tak Nyzosiu :-)

Mój wciągnął michę kaszki i odpadł. Zadziwiająco wcześnie jak na niego. Mam nadzieję, że jutro chłopak wytrwa trochę dłużej, bo i tak będziemy w GM dopiero ok 11:00.
image
tak Akacja pytałam poważnie :) bo nie sądziłam że są jakieś wędliny dla dzieci :P ja jej kupuje w mięsnym, je te co my. W hipermarketach wędlin bym nie kupowała. Poza tym jakieś pieczone mięsko i oczywiście obiad z gotowanym mięskiem jej daje.
image
image
nie dajecie dzieciakom zwykłych kotletów? moj mlody nie znosi gotowanego miesa...zawsze wyzera nasze miecho:)
ja daje zwykle kotlety, bialko zwierzece odpowiada za wzrost z tego co wiem i dzieci jedzace malo mieska sa male

nasza jest jak najbardziej miesna
Staś je mało mięsa, ale nie wydaje mi się, żeby był jakoś szczególnie mniejszy( jeśli skorygujemy jego wiek oczywiście) Na siłę też nie będę w niego wpychać mięcha. Zreszta i tak nie wiem jak mu wytłumaczę kiedyś , że je zwierzęta. Straszny to dla mnie dylemat :)

atta to nie chodzi o wzrost teraz tylko o przyszly ;)
kotletów nie je, nie może smażonego bo mamy fajererwki bąkowe w nocy :P ale zawsze do obiadku czyli zupy ma gotowane mięsko.
image
image
Ja tez daje normalne wedliny. Z zaufaego miesnego. Kotleciki tez je:)
Aniaa a czy w ty mięsnym sami robią wędliny?

Nie, nie robia. Ale wiem ze sa dobre no i widze to. Miecha od nich nie sa naszprycowane woda, wędliny nie robia sie obslizgle po paru dniach. Kupuje tam od 5 lat i sie nie nacielam wiec chyba nic lepszego oprocz wlasnego swiniaka nie znajde:)
Szkoda, że nie robią. Już myslałam, że będzie źródełko :)

Mój mały uparciuch padł dopiero teraz. O 13! A normalnie to 11-12 już śpi. I mamy mały kryzys pieluchowy, bo dostawa będzie dopiero wieczorem, a on mi już strzelił dwie kupy w odstępie 10 minut. A do wieczora zostały mi tylko dwie pieluchy ;)

Ja piekę pierś indyka jako wędlinę i w tej postaci Kostek go je, je też szynkę drobiową z pobliskiego sklepu (ale rzadko, bo ciągle zapominam mu kupować) i pasztet pieczony (skład ok). To do kanapek. Kotlety, wszelkie inne mięsa - smażone, pieczone, duszone uwielbia. Mam dziecko bardzo mięsne, nabiałowe, jajeczne i mączne. Warzywny też jest. Wychodzi na to, że wszystkożerny ;)

Zaczyna się najgorszy miesiąc w roku, listopadzie wyp...! ;)
panna, samo to że ten durny miesiąc zaczyna się od świeta zmarłych juz daje do myslenia:D
Eee tam listopad jeszcze spoko, ja nie lubie zimy!!!!
Akurat Wszyscy Święci to mój ulubiony punkt listopada ;) Ale potem to już tylko wizja Świąt trzyma mnie przy życiu.
ja z kolei zime uwielbiam! nie moge sie doczekac siarczystego mrozu i mieniacego sie w słoncu białego puchu:)
nie znoszę listopada!!! to jakgorszy miesiąc, chlapa, ciapa, ciągle ciemno, wychodzisz do pracy ciemno, wracasz do domu kurde ciemno :/ ani to śnieg ani słońce. Wolę grudzień, czuć już klimat świąt jest lepiej :)
image
image
Ja tam lubię listopad bo wtedy dostaję prezenty :) Niestety przypomina też o upływającym czasie :)

Ufffff. Wczoraj byliśmy u chirurga z Antosiem i jego wędzidełkiem. Myślałam, że lekarz tylko zobaczy i umówi nas na zabieg, a tu niespodzianka :/ Pan doktor stwierdził, że skoro już jesteśmy to dzisiaj będzie też zabieg. Nogi mi się ugięły, nie byłam na to przygotowana psychicznie. Później doszłam do wniosku, że może to i lepiej.
Trwało to chwilkę. Antoś trochę popłakał, ale chyba z tego powodu, że go trzymaliśmy na siłę, żeby się nie poruszył. Tak to był dzielny:)

Mój Antonio jest bardzo, ale to bardzo mięsożerny. Jak wchodzimy do sklepu to on nie patrzy na słodycze czy coś co dzieci zazwyczaj chcą dzieci w sklepie tylko na kiełbasy, a to wszystko przez kogo???... przez teściów :)
image
dzynka, ale niespodzianka. Super, że jesteście po. Pewnie, że lepiej, że tak z zaskoczenia, być się denerwowała tylko dłużej :)

Aśku - ja zimę też uwielbiam (koniecznie ze śniegiem).

Uuu, Atta, to kiedy świętujesz 18? :)
image image
Dziewczyny czy ktoras robila perniczki i ma jakis sprawdzony przepis ??
dzynka fajnie ze szybko i sprawnie poszlo ;)
dzynka, dobrze ze juz z głowy, jak bys miała czekac na date zabiegu, to pewnie bys sie nakrecała...

panna, bo strzelce tak mają, musza lubic zimę chcac nie chcac:p
a moj oli ma dzis goraczke;/;/ mam nadzieje ze nie bedzie chory bo mam urlop.........2 tygodnie od pn mysle ze to moze reakcja na szczepienie na odre świnke i rozyczke no i dodatkowo na ospe mial w zeszly wtorek....
jak to u Was było z reakcja na szczepienie??
image

Zamówienia na kartki i zaproszenia:
http://www.facebook.com/FotoMaxKarolSzczudlinski?ref=bookmarks
www.fm-wedding.pl fmwedding@inte
Moje dziecko sie kimnelo na spacerze pol godziny i teraz oczywiscie nie ma mowy o spaniu.... grrrr
Yasmine u nas tez tak bylo, tez po takim czasie jak u Was. Ami byla marudna i chyba z 2 dni miala goraczke, wiec to raczej napewno poszczepienne. Jeszcze moze wystapic wysypka
aha.... masz za swoje ostatnie szaleństwa:) to było do anii oczywiscie:)
image
Aniaa to mnie troche uspokoilaś narazie młody spi bo senny byl i slanial sie na nogach to go do lozeczka wsadzilam i w minute usnal to wkoncu mam chwile dla siebie;)
image

Asku wiedzialam ze to napiszesz, normalnie wiedzialam:D
Yasmine mysle ze to na bank to, ja tez sie zastanawialam a pediatra sama mi mowila przed szczepieniem ze po 7-10 dnia moze wystapic taka reakcja, wiec ja bym sie nie przejmowala:)
Panna rozumiem, że Ty z 18? Ja z 9 :)

Dziewczyny napiszcie gdzie dokladnie jest to spotkanie?
Sorki ze pytam ale moze sie w koncu wybiore. Jest tam jakis parking blisko?
aniaa, ale ja to wszystko wiesz...z przymrużeniem oka:p
image
Asku wiem wiem;)
Eeee ja też z listopada więc też nie narzekam. Ja z 2:) Trochę słaby dzień na urodziny ale zawsze mogło być gorzej:)

Dzynka to chyba dobrze że tak z marszu...przynajmniej mniej stresu było:)

Ja z mięsem mam problem bo Hela go nie lubi...w kawałku nie za bardzo chce, zmielone musi być na maksa bo jak wyczuje w włókno to wypluwa. Ja smażonego jej nie daje - my generalnie smażonego nie jadamy. O ale ostatnio zjadła tego pieczonego kurczaka:)

Po szczepieniu to u nas nie wiem jak bo jeszcze nie maiłyśmy:)
imageimage
Kiciuchna a jak dobrze znasz Gdynię? Parking jest - co prawda płatny ale jest. Galeria Malucha jest na ul. Traugutta - to jest boczna od Świętojańskiej. Znasz coś na Świętojańskiej? Wiesz gdzie jest Urząd Miasta?
imageimage
bardzo podoba mi sie dzisiejsza pogoda:)
image
Hej dziewczyny my niestety nie wpadniemy na urodzinowe spotkanie :( Iga coś słabo zdrowieje i siedzimy w domu :( tak mi tu dobrze że nie długo zostanę tu na stałe :) Wczoraj w ramach prezentu urodzinowego znalazłam u Igi dwie górne czwórki i to już takie spore ale ze mnie matka że ich szybciej nie zauważyłam wciąż wypatruję dolnych a tu taka niespodzianka.

No i pytam Was jakie prezenty w tym roku szykujecie dla dzieciaczków? Ja się zastanawiam nad klockmi bo w sumie żadnych nie mamy ale co jeszcze?

Hmm listopad to fajny miesiąc duża część dzieciaczków z naszego wątku dzięki tym długim wieczorom "powstała" :) Kto wie jakie będą owoce tegorocznego listopada :D
image

image
oj zgadza sie....listopadowe długie popołudnia.... jesli o mnie chodzi, to ja w tym roku bede wczesniej chodzic spac:DDD
image
No też się cieszę, że było tak z zaskoczenia, bo tego dnia co jechaliśmy z małym na wizytę już zaczęłam sobie wkręcać i chciałam zrezygnować. A to naprawdę nic wielkiego nie było. Chociaż mąż to myślałam, że zemdleje:) On z tych wrażliwców, co boją się zastrzyków i wszelkiego rodzaju zabiegów szpitalnych:))))
Hehe, aśku dobre:))) Ja też chyba nie będę tak owocnie "romansować":)) Teraz mam w planach, żeby urodzić na wiosnę... ale nie tą co będzie:))))
Oj u nas nie listopad a grudzien. A w dodatku WIGILIA:D
Nyzosiu ja praktycznie w ogole nie znam Gdyni bo nie pochodze z 3miasta.Ale mój mąż zna wiec jakos mnie chyba dowiezie :)
He he Dzynka tak to jest z tymi facetami:)

Moja jest z październikowego wieczoru:) a poza tym ja chcę następne dziecko urodzić w maju więc w tym roku mój czas już minął:)))
imageimage
Aniaa, no ładnie:)), zamiast na Pasterkę to ... :)))
HEHEH , aniaa, chyba Cie przebije.....:DDD u mnie DZIEŃ NIEPODLEGŁOSCI
image
Kiciuchna Tragutta to pierwsza przecznica za urzędem miasta jak się jedzie od strony Gdańska...
imageimage
Asku widzisz, my to potrafimy swietowac hehhe:D
a moj maly jest z mikolajek:)
a ostatnio cos sie zastanawiam czy czasami nie jestem w ciazy ....;/jkos tak sie czuje dziwnie inaczej.... musze to sprawdzic ale zwlekam bo sie boje heh
image

Dawaj Yasmine!!! sprawdzaj:)

Normalnie szalejecie dziewczyny:)
imageimage
haha mój czas też minął bo chce urodzić na wiosnę :P ale żeby nie kusić losu długimi wieczorami będę chodzić tak jak aśku szybciej spać :)))))))) ciekawa jestem która następna będzie :P mam wrażenie że aniaa -nie krzycz ale serio takie mam wrażenie :))))
image
image
Ja to po wizycie na gorbach 1 listopada ogrzewałą się z mężem :D

No i przynajmniej wesoło się zrobiło :D
image

image
aaa a u nas jakoś przed wigilią buszowaliśmy :P
image
image
Madziulka ja juz tak ostatnio myslalam bo jakos dziwnie mnie brzuch bolal przez caly tydzien przed okresem, ale juz dostalam wiec UFFFFFFFFF:D
Ja tam szybciej spac nie zamierzam chodzic:D:D
he ja chce w pszyszlym roku starac sie o rodzenstwo dla oliwierka hmm chyba ze samo sie inaczej ułoży......jeej jak dawno popoludniu nie mialam chwil dla siebie o od dawna Oli nie spi popoludniu a dzis biedaka ta temperatura polozyla i co chwilke tam jeczy;/;/
image

ja narazie nie potrafie sobie wyobrazic tego ze mialabym dwoje maluchow.....glupie ale wydaje mi sie ze ciezko bedzie mi podzielic milosc na dwoje hehe to napewno samo przychodzi ale dla mnie Oli to jeszcze taki maluszek....
image

Yasmine mam dokladnie to samo:) Tez mi szkoda ze Amelka nie bedzie wtedy jedyna;)
Damy radę dziewczyny! Dzieci będą nam jeszcze wdzięczne, że cała uwaga nie będzie skupiała się tylko na jednym:)) Będą miały trochę wytchnienia od tej naszej miłości :D

Apropo przeczuć to i mi się ostatnio wydawała, że jestem w ciąży. Nawet mi się śniło, że jestem w 6 miesiącu. Obudziłam się spocona:)))
to mam nadzieje ze ja tez powiem ze wydawalo mi sie ale najpierw musze sprawdzic.....
image

Yasmine, ja nie sprawdzałam czy jestem bo też się boję. Udaję, że to mnie nie dotyczy :D
hehe no ja tak robie od dobrych 2 tygodni....:)
image

ale moj K ostatnio stwierdzil ze w sumie to juz moze miec drugie dzieciatko........eh
image

A mój jak zawsze mówił, że da mi z rok odpoczynku i kolejne tak teraz jakoś przycichł :))) Ciekawe jak z jego planami o trójce dzieci, muszę się podpytać, czy to jeszcze aktualne:))) Ja to mówię, że chcę mieć dwójkę, a to trzecie dziecko to musi sobie z inną zafundować, hihi.
EEe u nas też ostatnio była mała dyskusja o rodzeństwie dla młodej i mój też stwierdził że on by chciał już drugie...ale ja jestem stanowczo na NIE:)
imageimage
ja chyba nakupuje gier i powymyslam zajecia na wieczory jesienne hehheheh albo glowa bedzie mnie non stop bolec hahhaha
dzisiaj pogoda super cieplutko:-) a my narazie się z drugim wstrzymujemy ja tam moge wciązy chodzić ale od 4 miesiąca bo 2 i 3 w tej ciązy to była dla mnie masakra ciagłe wymioty i mdłości i zołza byłam na maksa
He he mjakmama zawsze to jakieś rozwiązanie:)

Fakt dzisiaj zrobiło się ładnie...
imageimage
eee Aniaa to jak nie masz zamiaru chodzić wcześniej spać to jesteś następna w kolejce :))))))))))
myślą o 2 jestem przerażona
image
image
Madziulka sa sposoby na to zeby nie miec hehe;) Tak serio to nie wyobrazam sobie rezygnowania z tego elementu wieczoru;)
Kupilam dzis Ami w lumpie fajne spodnie na snieg sa 14zl z h&m czerwone:) Sa sliczne i cieple, wlasnie takich szukalam a nowe maja czasem kosmiczne ceny.
Asku musze Cie zmartwic bo moje dziecko jednak sie zdrzemnelo 1,5h a ja razem z nim:))))
Mój też mięsny nie jest, a ryby to już w ogóle nie tknie. Mięsko przemycam mu dzieląc na małe kawałki i daje z ziemniakami albo surówką. Je tylko gotowane albo pieczone, smażonego nie daję. Wędliny na kanapce też zje ale wolałby sam chlebek :)

aśku pod warunkiem że będzie jakiś biały puch, bo coraz go mniej ostatnio :)

no my się już nie załapiemy na długie popołudnia :P ale maleństwo ma 4 mm serducho bije i wszystko jest ok :)

aniaa, no please...az za taka zołze mnie masz?:)

jenyyyyy, ja juz "fajnego" wieczoru nie pamietam, wiec jestem bezpieczna:p
image
Asku-tak hehehe:) Nie no myslalam ze skumasz ze zartuje heloooooooooł?!
Mowicie powaznie z tymi "fajnymi" wieczorami? Zaraz wyjde na nimfomanke:P
ja to zawsze byłam "nimfomanką":) ale jak ciezko sie dogadac....to o czym tu myslec....chociaz wczoraj sie pogodzilismy, wiec jest nadzieja...:)

no pefka, że skumałam...ze dżołk!:))) ale tak swoja drogą, to i tak Ci za dobrze:p, juz myslałam ze jakos tam Cie bozia pokarała za ostatnie..a tu guzik:P
image
Hihihi:D My to sie zawsze szybko godzimy;)
Wkoncu za 2 tygodnie moj ma urlop, a potem miedzy swietami a sylwestrem, juz nie moge sie doczekac:) Ostatni urlop mial w maju wiec troche minelo.
Aniaa co najwyżej na seksoholiczkę:)
imageimage
Nie no Nyzosia az taka hardkorowa nie jestem;) No ale przyznaje to dla mnie wazny element zwiazku;)
Aniaa i bardzo dobrze:))))
imageimage
:)
Jakies konkursy z nagrodami jutro beda?:P
He he a co chcesz się wykazać?:)
imageimage
a moje dziecie juz spi polozony do lozeczka wypil mleczko i oddal buteleczke pomachał papa i spi")
image

Aniaa - w tym roku lepiej idźcie na Pasterkę ;)

Od kilku dni K. o 17 nie daje mi żyć.. Wieczny płacz, weź mnie na ręce. Biorę, dalej się drze i schodzi. Drze się i podnosi ręce na opa. I tak do 18, aż przyjdzie F. i mnie od młodego uwolni. ALe dzisiaj był później i do 19.30 się z tym wrzaskiem męczyłam. Do tego byliśmy u lekarza, nei zaszczepiliśmy się, bo młody trochę kaszle i od wczoraj doszedł katarek.. Inhalujemy się na razie.
image image
Moja jeszcze szaleje bo wstała księżniczka o 17...ale jest grzeczna...a dzisiaj jesteśmy same bo mąż na jakimś spotkaniu.

Panna to może o 17 wybywaj na spacer?
imageimage
Zwariowałaś?? Na dworze jest zimnooooooo! ;) Będę się po tej ciemnicy z wózkiem tłuc... O 17 to w maju zacznę chodzić ;)
image image
A w MT? Ja bym wolała iść na spacer niż się męczyć z marudą:)))) Leniu!!!!:)
imageimage
wiecie co? mi sie wydaje ,ze ludzie wgl. z dziecmi nie wychodza....bo zimno...ja zawsze jedyna na polu bitwy...ostatnio nawet spotkałam babeczke z córcią i miała taka sama refleksje, mówi do mnie " gdzie sa wszystkie mamy z dziecmi, w domach siedza?" do południa to jeszcze jakies dzieciaczki sa, ale po południu...na obłuzu puchy...

a moje dziecko, dzis po zdjeciach...zarył okiem w szybe...i ma wywalona powieke, a przed chwila, biegł i górna ware rozcial, krew trysneła, opuchł jak glupi...ale bedzie jutro wygladał:) jakby go w domu tłukli:p
image
Hehehehe Aśku grubo:))))

Ja uwielbiam to że młoda zmusza mnie do spacerów. po takim spacerze czuje się 100 razy lepiej. no i spacer dobrze robi na figurę:))
imageimage
tylko moje dziecko jest tak szalone, ze wkolko chodzi poobijany??
image
Nyzosia tak dla beki pytam hehe:) Jak pierwsze urodziny to wiesz kinderparty;)
Moja za to od paru dni nie chce pic mleka wieczorem, nie wiem o co chodzi. Tylko smok i spac. Dzisiaj specjalnie jej kaszy nie dawalam bo myslalam ze moze nie jest glodna pozniej, ale i tak nie chce. A rano i po poludniu pije.
W ogole zaczyna sie u nas wymuszanie, jak widzi ze szykuje jej jedzenie to stoi przy mnie i zaczyna sie drzec, lapie mnie za spodnie itp
Ami ostatnio wyluzowala z obijaniem sie, ale tez potrafila sobie kilka guzow nabic i miala "piekne" siniaki.
Panna chyba sobie zapisze zeby isc na pasterke:P
w Wigilie, to ja rozumiem, magia świat, choinka, przygaszone światło, lampki.....jest extra....ale w śieto niepodległości? jak my? co?- ku czci Polsce?:p
image
Możemy sobie jakieś konkursy wymyślić:)) a co tam:)

Moja na hasło jedzenie idzie do swojego krzesełka i czeka aż ją w nie wsadzę:))

Widocznie Ami nie potrzebuje tego mleka...
imageimage
Pewnie, że jestem leniem, nie lubię chodzić po zimnicy. Nikt mnie nie zmusi. I jak mam wybierać to wolę się męczyć z młodym w ciepełku ;) W ciągu dnia to inaczej, ale listopadowe wieczory to wolę w łóżku spędzić ;)
image image
No tak to już wiem z daty urodzin Kostka:)
imageimage
jej, jak sobie przypomne te czasy....jesieni bez M. weekendy w łóżku...:) zarcie na telefon, spanie do południa...oj fajno było:)
image
no Oli tez ciagle poobijany i zazwyczaj jak zostaje z tata to sie dowiaduje ze cos sie stalo ostatnio mial guza na czole i dziaslo poryte bo na drzwi polecia i krew z zebow sie lala na szczescie wszystkie sa na miejscu, i do tego siniak i spuchniete na brodzie a nastepnego dnia pil wode mz niekapka i polecial z niekapkiem w buzi i warga rozcieta spuchnieta i sina i to bylo ptrzedwczoraj , jakas rane ma na palcu podobno z klockiem sie przewrocil i oparzyl palec bo maz robil sandwiche i nie zquwazyl ze mlody palec wepchnal;/;/ dodatkowo pelno siniakow na nogach nie wiem skad....
image

Nooooo :) Wypady za miasto!
image image
OOo Aśku właśnie mi przypominałaś....choć powiem wam że czasami próbuje sobie przypomnieć co robiliśmy po pracy i w weekendy jak nie było młodej i normalnie nie wiem co robiliśmy..widać nic ciekawego:)
imageimage
i duzo innych fajnych rzeczy.....a jak sie imprezowało, to ostro...i spało sie do 13...na kacu, a nie wstawało o 7...
image
...bez kaca ;)
image image
Ja z mężem mało imprezowałam...czasy imprezowe to przed poznaniem mojego B.
Ale były imprezki u znajomych...a teraz...
imageimage
hehe, to żesmy "popłyneły":DDD a teraz, wróć rzeczywistość:)
image
ja też tak sobie probowałam ostatnio przypomnieć i chyba się nudziliśmy hehe Pati dostarcza nam takich atrakcji że hoho :)))
Mnie tam nikt o 17 na spacer nie wywali, no chyba żeby mi wyła jak nie wiem co, ale to bym chyba się przejechała autem :P zreszta u nas spacery ostatnio wyglądają masakrycznie :/ max 20-30min a potem albo niosę ją na rękach spokojną albo wyjącą w wózku ;]
image
image
ale wy piszecieeeeeeee

dzynka super ze wszystko ok:)

Fifi je wszystko tzn ja mu daje pomalu wszystko ale to on wybiera czy zje czy nie:P

No i musze mu odstawic pewne rzeczy chyba bo chyba ma skaze:( dostal duzo takich szorstkich miejsc:( zostawic to tak? czy cos na to jest?

Dla tych co nie maja FB:P odebralismy mieszkanko:) bylismy dzis juz dwa razy tam:)

Co do spacerow to rano robimy zakupy czasem zachaczymy o plac zabaw zalezy jaka pogoda i jak nastroj mlodego a na dluzej wychodzimy wlasnie ok 17:P jak Kamil jest:)
image
image
Poza tym byłam dziś z młodym na dwóch spacerach - jeden do przychodni i z powrotem (mieszkam jakieś 3 min od przychodni) i drugi po obiedzie, do apteki ;) (aptekę mam dalej, jakieś dobre 4 minuty) ;) Strajkuję ze spacerami, dopóki nie spadnie śnieg i nie zrobi się świątecznie :)
W przychodni mieliśmy mini-galerię malucha - jest kącik do zabawy, zebrało się troje dzieci w podobnym wieku i dziecka nie miałam :) Kto wie, może częściej będę przychodziła na dzieci zdrowe, postać sobie w kolejce ;) Takie to mam teraz rozrywki...
image image
A co do dzieciaczkow to u nas jakos koniec pazdziernika mialam zapisana ta date gdzies:P najlepsze jest to tylko ciiiiiiii ze w sumie jakby gwalt na przyszlym mezu hehe :P

a teraz jakos mam mala ochote na wieczory :P nie wiem moze mi przejdzie:P albo bedzie lepiej jak bedziemy na swoim bo teraz to tak kijowo,. I tez planuje na wiosne bobasa ale teraz to juz nie wyjdzie wiec moze na nastepna sama jestem z maja i uwielbiam ten miesiac:)
image
image
panna, wyobraz sobie 30-stu przedszkolaków, 3-latków, którzy, kazdy ze swoja zabawka, obstawili "dzidzie" i chcieli mu pokazac swoje misie...biedny marcel spierdzielał gdzie piepz rosnie....:))
image
My miałyśmy wczoraj w GM mały popis umiejętności przedszkolaków. Zaatakowały zabawki i tak szalały że nasze maluchy (Hela i Kostek) ledwo uszły z życiem:) tez uciekałyśmy:)))

Ssabinka gratulacje z okazji odebrania kluczy do własnego M!! to musi być przeżycie!!! a jak usterki? co w końcu zrobiliście?

Młoda padła w 5 min:)
imageimage
No co tu się porobiło na tym forum ;-)
Ja za Chiny nie wiem, kiedy Hubcio zyskał status :-)

I padam dzis na twarz ze zmęczenia. Dopiero wróciłam do domu. Normalnie to jestem wieczorem najbardziej w formie, ale dziś ledwo się doczlapałam. Jakies przesilenie jesienne, albo co mnie chyba dopadło.

Jak dobrze, że jutro weekend. ufffff
image
nie bylo do czego w sumie sie przyczepic dalismy tylko nfo na protokole dbioru ze w rogach widac jeszcze wilgoc. Co do odsetek dowiemy sie w pon. Ale za metraz musimy zaplacic:( a znajomi u gory dostana 7.5tys!!!!! zycie jest nie ferrrrrr tylkko jeszcze nie wiedza czy na reke czy na splate kredytu to pojdzie.

A sadziedzi dzis wnosili meble ogrodowe montowali kibel farby panele wiercili:P niezli sa:)

Ogolnie nie wiem co mlodemu ale wczoraj w nocy o 2 dostal butle potem po 5 o 9 kaszke a spal do 8.20 nie wiem co to bylo ale za kazdym razem cala butle wypil glodomor ciekawe jak dzis bedzie
image
image
Sabinka to super że nie było się do czego przyczepić:))

Oglądam właśnie kuchenne rewolucje w chińskiej knajpie - niezłe jaja:)
imageimage
Nyzosia ta chinska knajpa byla na Wladka jeszcze pare meichow temu, czesto sie tam stolowalismy i wg mnie jedzenie maja dobre. Gesslerowa sie czepia:P

Ssabinka mi sie nie wydaje zeby skaza tak nagle wyszla, Ami tez ma szorstkie grudki na lapkach dlatego ze jesien jest, grzejemy, suche powietrze itp. MI sie tez zawsze tak robi w okresie grzewczym mam suche rece i skore ogolnie.
ale on ma na pupie udach lydkach na rekach ogolnie na dloniach nie.

Jaki polecacie materac do sypialni ale nie zadne kosmiczne ceny:P
image
image
ssabinak dobre s aniby materace gdzie kazda sprezyna jest pakowana osobno
Dzieki:)

ide spac mam nadzieje ze zdaze zasnac przed Kamilem:P bo jak nie to znow bede sie meczyla przez to jego chrapanie:P aj wykonczyl mnie dzis ten dzien:)
image
image
jeny ale sie rozpisałyście !:) poprawiłyście mi humor na maxa ;))

ja uwielbiam listopad ! jeszcze trochę i święta ;) ja mam urodziny w sylwestra - nikt mnie nie przebije świętem zmarłych czy niepodległością ;PPP

kto jutro jedzie z gdańska kolejka na spotkanie ?

Liwia się naprawiła i spi od 3 dni po południo po 2.5h :) z jedzeniem tak jak pisałam nie ma żadnego problemu, ona uwielbia mięcho

jakie macie plany na Sylwestra ? ja go pewnie spędzę sama z cala butelka szampana tylko dla mnie ;))
image
Ssabinka my mamy materac z ikei. sprężynowy i jakiś kosmicznie drogi nie był.

A co do chińskiej - parę miechów temu? oni w progami mówili że on parę lat temu pojechał do wawy bo mu nie szło w Gdyni. Ale generalnie jest niezłe kongo:)
imageimage
Przyszła mamo ja jeszcze nie myślę o sylwestrze ale pewnie nic specjalnego robić nie będziemy....Pewnie posiedzimy w domu. W tym roku chociaż mogę więcej wypić bo w zeszłym jeszcze pokarm ściągałam:)
imageimage
He he ten chińczyk to jakiś terrorysta:))) nieźle:)
imageimage
haha niezły ten chińczyk

Ja też o sylwestrze nie myślę, w tamtym roku robiliśmy u nas imprezkę a w tym mamy plan zostawić młodą babci i poszaleć :))

widać dzieci potrzebują stały plan dnia, ale znów zbliża się weekend i plan dnia pójdzie w cholere :P

Sabinka fajnie że wszystko ok, my materac mamy też z ikei
image
image
Bardzo lubię ten program. Zawsze okazuje się, że to nie przypadek, ani zrządzenie losu, że ludziom w życiu nie układa się najlepiej.
image
Co do sylwestra, to Hubcia weźmie teściowa. Minus jest taki, że mąż organizuje biletowaną imprezę sylwestrową, więc będzie w pewnym sensie w pracy i musimy się do tego dostować.
image
Nyzosia napewno przed wakacjami knajpa jeszcze byla bo tam bylismy;) I to napewno ta, zarcie to samo, nawet menu identycznie wyglada;) Jego zona nas zwykle obslugiwala, tej jego siostrzneicy tu nie bylo.
Ale akcja niezla hehe:)
My Sylwestra pewnie w domu bo moi rodzice i tesciowie pewnie na jakies party pojda...
ja sylwestra, ostatniego siedziałam w chacie z mezem....nie powiem, fajnie było....ale w tym roku zamierzam pobalowac...musze pokombinowac komu M. sprzedac:)
No widzisz Aniaa telewizja kłamie:)

Hela dzisiaj nie miała dla mnie litości i obudziła sie i mnie o 6:45....
imageimage
a my pospalaismy do 7.50:)

a w sylwestra bedziemy siedziec w domu, bede sie chyba bala kradziezy czy cos w tym stylu:P tylko boje sie jak maly bedzie spal przy tylu mlodych sasiadach:)

musze chyba sobie dzis obejrzec jak mowicie ze fajny odcinek:)
image
image
Ssabinka to teraz możeci zacząć szaleć z urządzaniem mieszkanka. Super, że wszystko ok. A kiedy się wprowadzacie?

My na Sylwestra chcielibyśmy gdzieś pójść, tylko w naszym mieście nie ma zbyt dużego wyboru, w większości już byliśmy. Zostały miejsca, do których nie warto iść :)) Znajomi się śmieją, że tego Sylwestra wyprawiamy u nas w domu :D Ja narazie mówię stanowcze nie, wizja ok 20 osób w naszym salonie jakoś do mnie nie przemawia :)))) Ale pożyjemy, zobaczymy.
image
Oczywiście, że telewizja kłamie! I do tego na każdymkroku, poczynając od świetnie wyglądających 50-letnich prezenterek wyglądających na 25, które, gdy gaśnie światło,a z nich spływa make-up, pokazują swoje prawdziwe JA ;)

My może gdzieś wyjedziemy... Myśleliśmy, żeby wynająć domek gdzieś w okolicach Trójmiasta i sprosić znajomych z Warszawy.. Ale co będzie - zobaczymy.
image image
Myslimy o polowie grudnia moze by poszlo szybciej jakbysmy za to placili tzn za robocizne ale moj tata daje ludzi do nas pewnie zacznie od jednego to ale cos zaoszczeone:)
image
image
tak teraz czytam co napisalam i nie wiem jak to przeczytac hehe:P ale chyba kazdy wie o co mi chodzilo:P
image
image
Dziecko mi zasnęło. Zaraz trzeba wychodzić, a on drzemkę sobie uciął..
image image
przynajmniej bedzie wyspany i jednym z nielicznych w dobrym humorze:)
image
image
a Wy juz na spotkanku a my od lekarza wróciłyśmy i mała spi oby do wieczora była wmiare grzeczna bo wieczorkiem ja wychodze i mam nadzieję że nie padnę ze zmeczenia
Ale cisza, chyba wszyscy imprezuja :) Czekamy na relacje!
My dzisiaj pobudka o 5, a co tam, najlepsza pora na zabawę. I podpieram głowę rękoma, żeby nie usnąć.

My wpadliśmy tylko na godzinę, więc pewnie coś mnie ominęlo, ale i tak było bardzo przyjemnie, tarta malinowa pycha, tłumów nie było, więc można bylo normalnie proozmawiać. Jeszcze raz sto lat dla klubu :-)

A teraz zabieram się za sprzątanie. Jak ja nie cierpię sprzątać brrr
image
zapraszam do nowego :)

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=281314
image image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Położna środowiskowa Gdynia - którą wybrać? (15 odpowiedzi)

hej dziewczyny! Czy możecie mi polecieć jakąś sprawdzoną, zaufaną, i rzetelną położną...

nnt. budowa domu czy kupno małego mieszkanka? (138 odpowiedzi)

Dziewczyny zwracam się z tym pytaniem do Was bo naprawdę już nie wiemy z T co zrobic.... mamy...

rozedma płuc, i co dalej? (5 odpowiedzi)

Dziewczyny,moja najlepsza przyjaciółka zadzwoniła dzisiaj do mnie z informacją,że zdiagnozowano u...

do góry