Widok

Majowe mamusie 2012 ??

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy są tu takie kobitki, które zaszły w upragnioną bądź nieoczekiwaną ciąże i maja termin na maj 2012 ??
Będziemy sie musialy wspierać w czasie euro :P

U mnie wedlug usg to jest 6-7 tydzien, dzis widzialam serduszko, mocno pikało na monitorze :)

Zapraszam do wątku ;D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witaj! Czekalam,az ktos zalozy watek ;D Ja mam termin 11 maja :D
możliwe że ja tez do was dołącze ale jeszcze nie wiem dokładnie kiedy i czy napewno
Jutro idę się przekonać
Wstępnie termin na koniec maja :-)
image[/url]
image
Mala to trzymam kciuki!
dzięki
troche się boje ale z drugiej strony już się nie mogę doczekać :-)
image[/url]
image
dziewczyny potwierdziam moją bytność tutaj :)
jest to 6 tydzień a termin na 26maja :-)
słyszałam serduszko :-)
image[/url]
image
U mnie wg usg dzidziuś ma 6 tygodni i 2 dni, wiec termin będzie na koncówke maja :) ale dokładnie nie wiem, za tydzień w środę mam kolejną wizyte to moze już coś mi pani doktor powie :)

Widzę, ze wy już doświadczone mamuśki :) U nas to bedzie pierwszy maluch, mocno wyczekany :)

Jakies objawy ?? :D
u mnie maluch ma 5tygodni i 6dni :)
image[/url]
image
to bedziemy miały podobny termin ;)

Mnie mdłości nie opuszczają na krok :/ sa ze mną 24h/dobę - jestem wykonczona.... boje sie cokolwiek jeść i jestem na biszkoptach, herbacie i wodzie....
Kiedy to sie skonczy :( ??
Witam ja będę majową mamusią :) termin na około 16 maja :)+
image

Oj to widze,ze poki co moj termin jest pierwszy. U mnie tez mdlosci non stop. Jestem wykonczona i ciagle zmeczona, ale pocieszam sie,ze juz niedlugo mi minie. Oby!
U mnie jak na razie o dziwo bez mdłości za to jestem cały czas potwornie zmęczona bez względu na to ile bym spała... u mnie też będzie pierwsza dzidzia więc jestem w niektórych sprawach kompletnie zielona także cieszę się że w wątku są również doświadczone mamusie :)
image

Hej, dziewczyny ja byłam wczoraj u lekarza i jestem w 6-stym tygodniu, także pod koniec maja poród:)
image
image
witam wszystkie mamusie przyszłe i obecne :)
sylwia to mamy podobnie z dziecmi wiekowo :)
ja termin mam na 26-30 maja więc raczej na końcu będę :-)
z córcią też tak miałam :-)
image[/url]
image
witam dziewczynki
ja czerwcowa mamusia :) przyjmiecie mnie do siebie ?
wczoraj zrobiłam test, piękne 2 krechy
w poniedziałek lecę na betę a potem do gina :)
image
image
Hej Marzena :) To wasz pierwszy dzidzius ?
cześć Kropeczka :)
tak pierwszy :)
i póki co jestem przerażona ale szczęśliwa
powiedzcie czy Was też tak ćmiło podbrzusze na początku ?
bo mnie ćmi strasznie albo podobn macica sie rozszerza ?
image
image
mnie cmiło na początku, przy duzym wysiłku... jak Ci to przeszkadza mozesz brac no-spe, albo ja sobie robilam ciepłe okłady z termoforu tez pomagało :)
dzień dobry kobietki
no dziś też mnie ćmi
i ogólnie do niczego jestem, niewyspana, jakaś wkurzona ehhhh ...
miłego dzionka
image
image
witaj marzenko
skoro jeszcze bety nie robiłas to skąd wiesz że to akurat 5tydzień?
jasne że cie przyjmiemy :-)
im więcej tym lepiej :-)
image[/url]
image
Czy też się mogę do Was dopisać dziewczyny? Wprawdzie termin na 3 kwietnia ale nie widziałam jeszcze kwietniówek. Chyba powinnam już mówić, że mdłości w tym czasie minęły i wszystko jest ok... niestety... u mnie nadal się ciągną, więc wszystkie Was rozumiem. Pozdrawiam brzuchatki :-)
image
image
dobry dziewczyny
Mała757 tak mi wyliczył suwaczek, wpisalam date ostatniej OM i tak pokazało ;)
ja dzis ledwo chodzę, wczoraj cały dzień przespałam, oprócz tego że mnie dalej ćmi podbrzusze to do tego jeszcze doszło od wczoraj napierdzielanie w krzyzu :( ledwo chodzę, nie wiem jak ja dzisiaj wyrobie w pracy
image
image
Ja cały czas jestem śpiąca i co chwilkę głodna. Na szczęście mdłości nie mam. Strasznie dziś zimno-brrr, pozdrawiam
image
image
Marta J,

jeteśmy marcowo-kwietniowe zapraszam:)
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-marcowo-kwietniowe-2012-3-t275013,1,160.html

a ja majowa ale 2010:) (tzn. wyszła marcowa, ale termin był na maj 2010).

Trzymajcie sie zdrowow dziewczyny!
image image
Sylwia to masz dokładnie tak jak ja mdłości nie mam i w sumie bardzo mnie to cieszy... ale za to apetyt jaki.... jestem cały czas głodna jem już więcej niż mój mąż np on talerz zupy ja dwa on dwie kanapki ja cztery i jeszcze mało trochę mnie to martwi bo to dopiero początek ja już tak czadu daję :)
image

dzień dobry popołudniowo, wróciłam z pracy ale dosłownie padnięta jestem, ale nie ma dzisiaj obijania sie, trzeba się wziąść za porządki w domu bo już na ten bajzel patzrec nie moge wrrr, dziś rano zaspałam do pracy więc z bety były nici, ale jutro nie ma zmiłuj i wstaje o 5 rano zeby o 6.30 byc w przychodni
dziewczyny jak u Was były wyniki, tego samego dnia czy nastepnego ?
image
image
ps. Kruszyna ja póki co jem normalnie, ale wczoraj np. o 22.30 jadłam pizzę, maż mi przywiózł więc się też zaczynam rozkręcać hehehe :)
image
image
gratulacje Majóweczki :)

Ja jestem majóweczka 2011-dodkładnie to urodziłam w piątek 13-go maja :)
image
image

Marzena ja robiłam betę w Invikcie i miałam wyniki tego same dnia po południu dostępne na stronie a w placówce mogłam odebrać na następny dzień.
image

dziewczyny najtaniej, bo za 15zł można zrobic bete w akademi medycznej, albo na klinicznej, bo to to samo laboratorium, ja w ogole chodzę na kliniczną bo tam jest mało ludzi i do tego te ceny, np w lux med ft4 45 zł, a na klinicznej 15, z betą było tak samo, różnice w cenach kosmiczne, a wyniki na drugi dzień.
image
tylko że ja dziewczyny jestem z Rumi, więc nie opłaca mi się jechać do Gdańska, u mnie w przychodni beta kosztuje 35 zł wyniki nastepnego dnia
image
image
Ja mam póki co 5kg na minusie, bo nic prawie nie jem :/ i ciągle mi niedobrze.
Bete robilam w Inviccie, 39zł wynik po kilku godzinach. A dzis odebrałam Toxo i Cytomegalie i nie mam ani nie przechodziłam... Byle do środy- kolejna wizyta.
cześć kobity, dzis pobudka o 5 rano, po 6 wyszłam z domu, i zaliczałam betę, ale co sie nawkurzałam to moje w tej przychodni, najpierw okazało sie ze zabiegowy jest czynny od 6.15 a nie od 6.30, se postałam na dworzu 15 minut nie wiem po co, potem babki przez 5 minut sprawdzały ile beta kosztuje, bo okazało się ze ze nie 35 zł tylko 30 zł, potem ze wyniki sa już dzis po 17.00 a nie jak mi mówiono w rejestracji ze nastepnego dnia, jaki tam bajzel jest w tej przychodni to mi słów brakuje
image
image
Witam, od około 3 dni odczuwam ból tylko w lewym pośladku tak trochę promieniuje na początku myślałam że źle spałam ale ból nie przechodzi... jutro idę do lekarza bo trochę zaczyna mnie to martwić a ból się nasila np jak za długo siedzę lub chodzę albo stoję, czasami w nocy jak zmieniam stronę ... dobrze że jutro mam wizytę. A tak ogólnie w porządku dzisiaj taka mnie naszła ochota na malinki że właśnie kończę pałaszować koszyczek:)
image

a ja wróciłam z przychodni i części wyników nie dowieźli, mają być jutro rano, zaraz mnie coś strzeli wrrrr :(
image
image
a by była taka niespodzianka dla męża na rocznice :))
Ja według miesiączki mam termin na 20 kwietnia, a według USG na 12 kwietnia, ponieważ USG w tym momencie (bo do 20 tyg. wielkość płodu rozwija się jednakowo) jest dokładniejsze także moja ciąża jest o tydzień starsza niż na początku myślałam :) Cieszę się że ominęły mnie badania beta hcg, lekarz powiedział że to w ogóle nie potrzebne. Jestem już też po USG genetycznym i mam mega ulgę :) i radość, za miesiąc będzie znana płeć. Mdłości niestety nie przeszły siły brak, a zaczął się u mnie 4 miesiąc. Już podzieliłam się ze wszystkimi nowiną o dziecku, lekarz doradził aby zaczekać do 12 tygodnia i tak też zrobiłam.
image

image

Kropeczka, mąż wie :)
dziś jak zasuwałam do tej przychodni, to 2 razy dzwonił i pytał czy już coś wiem :) a tu pupa blada ...
image
image
hejka wszystkim
ja apetytu nie mam prawie w ogóle ale jem bo wiem że muszę
Mdłości brak i mam nadzieje że tak zostanie.
Niestety rwa kulszowa szybko dała znać o sobie ale mam nadzieje że nie będzie tak źle.
powiedzcie mi kiedy powinnam powiedzieć w pracy że jestem w ciąży??
dodam że umowe mam do końca tego roku
pozdrawiam
image[/url]
image
mi też się nie chciało jeść, teraz jest już lepiej, lekarz mówił mi że najważniejsze, abym dużo piła jeść nie muszę, unkać mam słodyczy i winogron, bo glukozę miałam dosyć wysoką (95). W pracy mówi się między 12-14 tygodniem.
image

image

U mnie w pracy wiedzą już dlatego bo jestem na zwolneniu... takze mam ten problem z głowy :)
Polcia zapraszamy do kwietniówek :) mamy ten sam termin :))

http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-marcowo-kwietniowe-2012-3-t275013,1,16.html
hej dziewczynki, ja wczoraj miałam fajny rocznicowy wieczorek z mężem, dostałam piekny bukiet kwiatów i mielismy fajną kolacje w domku :) dzis koło 9 rano dzwonię do przychodni i lepiej żeby moja beta była ;)
ja póki co jem normalnie, choc jest juz troche inaczej bo od samego rana mnie ssie, krzyz mnie przestał boleć, a podbrzusze już tylko lekko ćmi :)
image
image
marzena i jak twoja beta?
nie dałaś nic znać od rana
ja 28października ide na kolejne badania i wtedy zobacze kiedy będę mogła powiedziec w pracy :)
image[/url]
image
Witam:)ja mam termin na 30 maja 2012. 7 tydzień. Serduszko już bije:)Pozdrawiam serdecznie będę zaglądać tu regularnie:)
kurde ja mam na miesiac wczesniej:) na kwiecien 2012 moze jest taki wątek lub moge pisac tutaj hehe:)
Ania,

tutaj sa kwietniówki:)
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-marcowo-kwietniowe-2012-3-t275013,1,16.html
image image
cześć dziewczynki :)
moja beta to 5601 mlU/ml :)
image
image
mi to wychodzi na 4 tydzień i 4 dzień :)
image
image
czyli mniejsza ciąża niż myslałaś tak?
to na kiedy termin ci przypada??
image[/url]
image
to nie tak Mała, jak robiłam ten suwaczek to wpisałam datę ostatniej miesiączki czyli 1 wrzesnia i tak mi po chinsku pokazało, u nas przytulanki były 11, 12, 13 wrzesnia więc wychodzi mi 4 tydzień i beta tez się zgadza :)
image
image
aha :-)
image[/url]
image
dziewczynki do gina to za wcześnie prawda ? tak koło 7 - 8 tygodnia ?
image
image
jak bardzo chcesz to możesz iść żeby potwierdzić ale i tak około 7-8 najlepiej i już serduszko usłyszysz :-)
image[/url]
image
no własnie tez tak myślałam zeby iść w tym terminie, mam już umówioną wizytę na 7 listopada :)
image
image
no wydaje mi się że spokojnie ci wystarczy 7listopada
a to kiedy ci teraz termin wychodzi?
ja ide 28października bo wcześniej nie dostałam się niestety ale wydaje mi się że będzie ok-że to nie za późno
image[/url]
image
chyba będzie dobrze Mała, a bedziesz chodzic prywatnie czy na NFZ ?
image
image
termin mi wychodzi koło 6 czerwca więc ja czerwcowa będa, trzeba bedzie przy kolejnym watku rozszerzyc na majowe-czerwcowe mamusie :) i niedługo zrobić listę :)
image
image
ja będę chodziła na NFZ chyba że będzie potrzeba to prywatnie
image[/url]
image
Witajcie! Czy można się dopisać. Ja termin mam na 4 czerwca, wczoraj słyszałam serduszką. To będzie nasze drugie szczęście wyczekiwane od roku. Pozdrawiam:)
image

image
https://picasaweb.google.com/lh/myphotos
mi się tez udało rzutem na tasme na NFZ, i tak samo jak Ty jak będzie potrzeba to się pójdzie prywatnie :)
image
image
wychodze z założenia że po co mam płacić za coś co mi się należy :-)
jeżeli będzie jakaś konieczność to pójde prywatnie ale jak nie to po co wydawać kase-przyda się kasa jak maleństwo już będzie :)
image[/url]
image
no pewnie :)
a jak myślisz Mała mam iść na druga betę jutro, żeby zobaczyć jak rosnie ?
powiem ci szczerze że nie wiem bo ja nigdy nie robiłam ale jak już to ja bym poszła np.w poniedziałek żeby była większa różnica w razie czego
image[/url]
image
z tego co wiem sprawdza się różnicę zawszę dwudniową
image

image

Powinno sie powtórzyć bete po 48h :-)
to bym cie w błąd wprowadziła przepraszam
image[/url]
image
Jeśli wszystko jest prawidłowo wynik po 48h powinien przynajmniej podwoić swoją wartosc sprzed dwóch dni ale może być jak najbardziej więcej :-)
hmmmm czytałam dziś ze robi się co 2-3 dni, jak bede miała chwilę to poszukam ten artykuł
Mi gin powiedziała że po 48h. Ale jak uważasz ;-) wiem też że tak właśnie dziękuje dziewczyny robią ;-)
też jestem przekonana o tych 48h również lekarz mi o tym mówił
image

image

mam znalazłam
"Wysokość stężenia hCG w surowicy krwi powinna podwajać się każdego drugiego lub trzeciego dnia (w początkowych tygodniach ciąży). Wartości winny wzrastać nie mniej niż o 66% w ciągu 48 godzin, o 114% w ciągu 72 godzin i o 175% w ciągu 96 godzin. Osiągając poziom 1.200-6.000 mIU/ml wzrost spowalnia – podwojenie następuje co każde 72-96 godzin. Uwaga - maksymalne stężenie hCG obserwuje się pod koniec pierwszego trymestru (8-11 tydzień). Nieprawidłowy wzrost poziomu hCG obserwuje się w przypadku ciąży pozamacicznej, tej która uległa poronieniu lub która nie rozwija się prawidłowo i nie rodzi szans na powodzenie. "

http://www.mamo-tato.pl/article_show.php?a_id=138&s_id=9&ss_id=13
"Wartości hCG poniżej normy obserwuje się w ciąży pozamacicznej, niewydolności łożyska, poronieniu niepełnym, pustym jaju płodowym, śmierci płodu. Trzeba również brać pod uwagę możliwość nieprawidłowego obliczenia czasu trwania ciąży. Badanie kontrolne powinno powtórzyć się po 48-72 godzinach w celu sprawdzenia jak zmienia się poziom hCG. Uwaga – ciąże pozamaciczne lub takie, które ulegną poronieniu wykazują w końcowym etapie niskie stężenia gonadotropiny kosmówkowej, ale początkowo mogą dawać zupełnie prawidłowe. Zdarzają się poza tym ciąże z dość niskimi stężeniami hCG, a które ostatecznie kończą się porodami zdrowych dzieci. "
i szczerze mówiąc w takich przypadkach robi się to badanie, osobiście jestem w drugiej ciąży bez ani jednego badania beta hcg :) przynajmniej się nie stresowałam, nie czekałam na wyniki, niczego nie obliczałam itd. Poszłam po prostu w 7 tygodniu ciąży do lekarza, a on powiedział że absolutnie nie jest mu to badanie do niczego potrzebne, na następnej wizycie około 9 tygodnia zrobił mi USG, sprawdził moje wyniki morfologię krwi, mocz, toxo itd. W pierwszej ciąży też pierwsze co poleciałam robić badania beta hcg, a dopiero potem jechałam do lekarza.
image

image

dobra kobitki, ja się zwijam do wanny i spać, jutro pobudka znowu :)
dobrej nocki :)
ja teraz na kontroli jak będę to będę około 10tygodnia myślicie że to nie za późno??
image[/url]
image
nie :)
image

image

dobry wstawac spiochy :)
ja już na nogach w pracy, zaraz zrobie sobie herbatkę i zaczne konsumowac śniadanko :) męża mi podmienili hihihi :) sama słodycz dosłownie :D
image
image
ja nadal cierpie na brak apetytu ale rano musze chociaż suchy kawałek chleba zjeść bo troche mnie mdli jak nie zjem ale na szczęście szybko przechodzi :)
wczoraj zrobiłam sobie sałateczke z ogórka kiszonego i cebuli z pieprzem ale niestety przegięłam :-/ żołądek zaraz dał znać że on tak nie chce- bolał jak cholera :-( z córą jak chodziłam w ciąży to miałam tak samo z tym bólem żołądka :-/
pozdrawiam
image[/url]
image
cześć dziewczynki :)
w końcu wstałam :)
ja mam to samo Mała, rano mnie ssie dosłownie, i to samo łapie od razu za kawałek bułki albo chleba :)
image
image
hejka :-)
ja właśnie zauważyłam że mnie mdli tylko jak wstaje rano do pracy
Dzisiaj mam wolne i jakoś mnie nie mdli w ogóle :-)
image[/url]
image
mnie mdli tak o 6.00 rano
ja dziś też wolne i jutro też :)
wyspałam się dzis za wszystkie czasy, wstałam o 10.00 :)
teraz mąż pojechał do firmy, i powolutku zacznę sobie w domu cos robić :)
miłego dzionka dziewczyny :)
image
image
ja tez sobie dzisiaj pospałam ale z przerwami bo córcia wstała około 7:30 niestety
miłego dzionka życze :)
image[/url]
image
Mała hehehe na razie to my dwie tylko w tym wątku piszemy :D
coś się dziewczyny ociągają :)
image
image
no właśnie zauważyłam że tylko my tu jesteśmy :)
jeszcze mało mamy majowych mam chyba a te co sa to się nie udzielają bo narazie może czasu nie mają
image[/url]
image
no cóż na razie we dwie będziemy ciągnąć ten watek hihihi :)
jakie plany na sobotę, ja w domku sama do wieczora, własnie nastawiłam zupkę niech się powoli mięsko gotuje, byłam w sklepie, kupiłam kilogram ładnych filetów śledziowych, własnie sie moczą w mleku, będą na kolacje w smietanie :) pralka nastawiona, po południu pójdę na spacerek a potem troche poprasuje :) i tak sobota zleci ...
image
image
ja się ogolnie obijam
moje kochanie zaraz wróci z pracy i będziemy jechali do sklepu coś na obiad kupić
Gabrysia śpi więc mam chwile odpoczynku
Pralka u mnie też nastawiona, częściowe porządki w kuchni zrobione więc troche spokoju ale moja połówka powiedziała że mam sobie odpocząć i poleżeć :-)
chyba go posłucham :)
image[/url]
image
no ja niestety muszę czekać na męża do 22.30, no ale jakoś sobie ten czas zorganizuje, jutro przynajmniej będzie w domku to wspólnie niedzielę spędzimy :)
a jak się ogólnie czujesz Mała ?
image
image
ja ogólnie czuje się super ale powoli zaczynam odczuwać dyskomfort w moich spodniach :-/
ciężko się schylać w nich ale mam nadzieje że za szybko nie zaczne zosnąć :)
z córą miałam szybko brzuszek i to spory ale wydaje mi się że tu jest to jeszcze szybciej
szwagierka mówiła że miała tak samo

mnie tylko bardzo ta moja rwa kulszowa męczy i to jest jak narazie najgorsze
image[/url]
image
no ja też się czuje dobrze, te bóle w podbrzuszu mi mineły, bóle w krzyzu tez, więc jest póki co super :)
ja się już nie mogę doczekać aż mi sie brzuszek zaokragli :)
image
image
Hej dziewczyny,
Ja również mam wolne, ale pobudkę miałam o 7-Amelka już się wyspała. Do południa sprzątałam i dopiero teraz przy kawce zajrzałam na forum. Później idę do znajomej na kawkę:) Ogólnie czuję się lepiej, ale cały czas jestem głodna-masakra. pozdrowienia
image
image
marzena ja też się nie moge doczekać jak będzie widać brzuszek ale najpierw chce poczekać żeby w pracy powiedzieć a później może szybko rosnąć :)
image[/url]
image
Mała a idziesz na L4 od razu czy nie ?
image
image
To jeśli mogę, to tez chciałabym dołączyć do wątku :) moj termin mniej wiecej 27-30 maj :)
image

dobry dziewczyny :)
spałam dziś jak suseł, własnie sobie spijam pyszną kawkę i zaraz zabieram się za robienie sniadanka, słoneczko świeci od rana więc pewnie będzie piękna niedziela :)
image
image
Witaj Nulka!!! Ja dziś w końcu wolne, leżę dziś w łóżku do bólu. Mała u dziadków więc mamy z mężem labę. Miłej niedzieli życzę:)
image

image
cześć Kobritta :)
szkoda tak pieknego dnia na leżenie w łóżku :)
ja dzis napewno zaliczę spacerek i upiekę ciacho :)
miłej niedzieli dziewczyny :)
image
image
witam wszystkie i witam Nulka mamy podobny termin :)
marzena z L4 to jeszcze nie wiem jak to będzie zobaczymy w trakcie
Zależy na ile mi brzuszek pozwoli pracować bo w sumie to troche dzwigania mam i musze ręce wyciągać żeby coś sięgnąć i czasami jest to nie wygodne ale zobaczymy

A może któraś z was wie jak to jest jak ciężarna jest na L4 to czy pracodawca płaci takie same składki do ZUSu czy mniejsze?
image[/url]
image
Pracownik płaci takie same składki zus za L4 ciężarnej i wypłaca 100% wynagrodzenia. Po 33 dniach (chyba) zwolnienia (łącznie) przestaje płacić pracodawca składki i wypłatę. obowiązki te przechodzą na ZUS
I oczywiście bardzo Wam gratuluję zafasolkowania i życzę spokojnych kolejnych miesięcy.
Dokładnie, kiki ma rację.

A mnie chyba niestety łapie przeziębienie, mam stan podgorączkowy i mega kaszel... jutro ide koniecznie do lekarza.... :(
image

mam nadzieję że następny wątek będzie majowo - czerwcowy :)
Dołączam nieśmiało bo wizytę jakoś w przyszłym tygodniu mam dopiero. Dwa testy są pozytywne i beta ponad 1300 więc to chyba raczej pewne :)

Pozdrawiam.

cześć Madziuśka, który to mniej więcej tydzien ?
ja też będę czerwcowa :)
image
image
Marzena jakoś 5-6. Ostatnią @ miałam 9.09 więc termin jakoś na 16stego czerwca wypada :)

Madziuska ja ostatnią @ miałam 1 wrzesnia :)
nie tesknię za nia na razie hihihi :)
image
image
dzień dobry :)
ja już od 5.45 na nogach :)
wczoraj cały dzien rodzinnie z mężem spędzony :)
zaraz robie sobie kawke, jem sniadanko i zabieram sie za pracę :)
juz się nie moge doczekac tej wizyty 7 listopada u gina :)
milego dnia :)
image
image
Marzena ja tez nie tęsknię :))

Ja od 6.30 na nogach. Młody wstał ale już ma drzemkę więc chwila wolna.

Madzia kiedy masz wizyte u gina ? bo ja dopiero ide 7 listopada :)
image
image
Ja ide na wizyte 3 listopada, a dodatkowo muszę powoli myslec gdzie chce isc na USG genetyczne, bo podobno sie czeka około 2-3 tygodni, tylko jeszcze nie wiem do kogo isc... polecicie kogoś w Gdańsku ?
image

Właśnie się zarejestrowałam na 27go, więc jeszcze ponad tydzień czekania:) Najgorzej że muszę z młodym iść i coś czuję że przychodnie rozniesie :)

Nulka słyszałam o dr Olszewskiej i dr Preis ponoć dobre opinie mają. Ja też się będę chyba musiała gdzieś wybrać bo nie wiem jak u mojej gin to wygląda chodzę do niej od jakiś 3 miesięcy więc póki co zielona jestem jak to tam jest.

Madzia mi zostało 20 dni do wizyty juz zaczęłam odliczać hihihi :)
image
image
Dołączam do Was dziewczyny.
Mam termin na 23 maja :-)

Marzena - tez jestem z Rumi - razem bedziemy te wozki pchac :-)))

PS. ja wizyte mam 7 listopada i twedy bede miala badania genetyczne, juz sie boje.
image
image
15 sierpnia 2009
No właśnie moja dr poleciła Preisa, Puzio i kogoś jeszcze, ale nie pamietam.. Do dr Olszewskiej chodziłam i jest ok, ale ceny ma niezłe :/

Zastanawiam sie jeszcze czy nie isc do mojej, tylko prywatnie do Intermedu, ale nie wiem jaki tam mają sprzet.
image

Makuszka hej :)
z jakiej dzielnicy jesteś ? :)
image
image
nooo jedna Marzenka mnie przywitala :-)

z Janowa jestem blisko SKMki
image
image
15 sierpnia 2009
Makuszka, ja Cie w starajacych witałam i gratulowałam i w ogole ;) hihi
image

nulka, mnie chyba nie :-)
w Twoim watku pod moim wpisem nie ma nic od Ciebie :-)
image
image
15 sierpnia 2009
no to mamy do siebie blisko Makuszka, ja ze Starej Rumi :)
bedziemy maszerowac z wózkami do parku przy Tamie :)
image
image
Marzena, mieszkam w Rumi kilka dobrych lat ale orientuje sie tylko gdzie jest poczta i najblizszy sklep. Nie mam pojecia gdzie jest park przy tamie :-) ale chetnie tam sie wybiore.
image
image
15 sierpnia 2009
aaaa juz chyba wiem - to ten w centrum? kolo Domu kultury?
image
image
15 sierpnia 2009
ups.. to przepraszam ;) witam i gratuluje ;)
image

dzięki!
image
image
15 sierpnia 2009
dokładnie Makuszka :) na Starowiejskiej :)
image
image
Witam kolejną mamusię, również poproszę o kolejny wątek majowo-czerwcowy. Ja chodzę do dr.Olszewskiej i szczerze polecam. Jako stała klientka płacę 100 zł więc chyba nie najgorzej. Pozdrawiam:)
image

image
Korbitta - mamy nowa watek:-)
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2012-2-t278097,1,16.html

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

jak oszczedzacie ? (27 odpowiedzi)

witam dziewczyny napiszcie plis jak oszczędzacie, jakie formy, jakieś rygory, albo na czymś...

firanki przez internet??? (18 odpowiedzi)

kupiłybyście? np z allegro..bo ja się zastanawiam właśnie... a może jakiegoś sprzedawcę polecicie?

jaki odkurzacz polecacie ? (25 odpowiedzi)

muszę kupić i nie rozglądałam się jeszcze, pomożecie co wybrać ?

do góry