Widok
dobry dziewczyny
Mała757 tak mi wyliczył suwaczek, wpisalam date ostatniej OM i tak pokazało ;)
ja dzis ledwo chodzę, wczoraj cały dzień przespałam, oprócz tego że mnie dalej ćmi podbrzusze to do tego jeszcze doszło od wczoraj napierdzielanie w krzyzu :( ledwo chodzę, nie wiem jak ja dzisiaj wyrobie w pracy
Mała757 tak mi wyliczył suwaczek, wpisalam date ostatniej OM i tak pokazało ;)
ja dzis ledwo chodzę, wczoraj cały dzień przespałam, oprócz tego że mnie dalej ćmi podbrzusze to do tego jeszcze doszło od wczoraj napierdzielanie w krzyzu :( ledwo chodzę, nie wiem jak ja dzisiaj wyrobie w pracy
Marta J,
jeteśmy marcowo-kwietniowe zapraszam:)
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-marcowo-kwietniowe-2012-3-t275013,1,160.html
a ja majowa ale 2010:) (tzn. wyszła marcowa, ale termin był na maj 2010).
Trzymajcie sie zdrowow dziewczyny!
jeteśmy marcowo-kwietniowe zapraszam:)
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-marcowo-kwietniowe-2012-3-t275013,1,160.html
a ja majowa ale 2010:) (tzn. wyszła marcowa, ale termin był na maj 2010).
Trzymajcie sie zdrowow dziewczyny!
dzień dobry popołudniowo, wróciłam z pracy ale dosłownie padnięta jestem, ale nie ma dzisiaj obijania sie, trzeba się wziąść za porządki w domu bo już na ten bajzel patzrec nie moge wrrr, dziś rano zaspałam do pracy więc z bety były nici, ale jutro nie ma zmiłuj i wstaje o 5 rano zeby o 6.30 byc w przychodni
dziewczyny jak u Was były wyniki, tego samego dnia czy nastepnego ?
dziewczyny jak u Was były wyniki, tego samego dnia czy nastepnego ?
dziewczyny najtaniej, bo za 15zł można zrobic bete w akademi medycznej, albo na klinicznej, bo to to samo laboratorium, ja w ogole chodzę na kliniczną bo tam jest mało ludzi i do tego te ceny, np w lux med ft4 45 zł, a na klinicznej 15, z betą było tak samo, różnice w cenach kosmiczne, a wyniki na drugi dzień.
cześć kobity, dzis pobudka o 5 rano, po 6 wyszłam z domu, i zaliczałam betę, ale co sie nawkurzałam to moje w tej przychodni, najpierw okazało sie ze zabiegowy jest czynny od 6.15 a nie od 6.30, se postałam na dworzu 15 minut nie wiem po co, potem babki przez 5 minut sprawdzały ile beta kosztuje, bo okazało się ze ze nie 35 zł tylko 30 zł, potem ze wyniki sa już dzis po 17.00 a nie jak mi mówiono w rejestracji ze nastepnego dnia, jaki tam bajzel jest w tej przychodni to mi słów brakuje
Witam, od około 3 dni odczuwam ból tylko w lewym pośladku tak trochę promieniuje na początku myślałam że źle spałam ale ból nie przechodzi... jutro idę do lekarza bo trochę zaczyna mnie to martwić a ból się nasila np jak za długo siedzę lub chodzę albo stoję, czasami w nocy jak zmieniam stronę ... dobrze że jutro mam wizytę. A tak ogólnie w porządku dzisiaj taka mnie naszła ochota na malinki że właśnie kończę pałaszować koszyczek:)
Ja według miesiączki mam termin na 20 kwietnia, a według USG na 12 kwietnia, ponieważ USG w tym momencie (bo do 20 tyg. wielkość płodu rozwija się jednakowo) jest dokładniejsze także moja ciąża jest o tydzień starsza niż na początku myślałam :) Cieszę się że ominęły mnie badania beta hcg, lekarz powiedział że to w ogóle nie potrzebne. Jestem już też po USG genetycznym i mam mega ulgę :) i radość, za miesiąc będzie znana płeć. Mdłości niestety nie przeszły siły brak, a zaczął się u mnie 4 miesiąc. Już podzieliłam się ze wszystkimi nowiną o dziecku, lekarz doradził aby zaczekać do 12 tygodnia i tak też zrobiłam.
hejka wszystkim
ja apetytu nie mam prawie w ogóle ale jem bo wiem że muszę
Mdłości brak i mam nadzieje że tak zostanie.
Niestety rwa kulszowa szybko dała znać o sobie ale mam nadzieje że nie będzie tak źle.
powiedzcie mi kiedy powinnam powiedzieć w pracy że jestem w ciąży??
dodam że umowe mam do końca tego roku
pozdrawiam
ja apetytu nie mam prawie w ogóle ale jem bo wiem że muszę
Mdłości brak i mam nadzieje że tak zostanie.
Niestety rwa kulszowa szybko dała znać o sobie ale mam nadzieje że nie będzie tak źle.
powiedzcie mi kiedy powinnam powiedzieć w pracy że jestem w ciąży??
dodam że umowe mam do końca tego roku
pozdrawiam
Polcia zapraszamy do kwietniówek :) mamy ten sam termin :))
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-marcowo-kwietniowe-2012-3-t275013,1,16.html
hej dziewczynki, ja wczoraj miałam fajny rocznicowy wieczorek z mężem, dostałam piekny bukiet kwiatów i mielismy fajną kolacje w domku :) dzis koło 9 rano dzwonię do przychodni i lepiej żeby moja beta była ;)
ja póki co jem normalnie, choc jest juz troche inaczej bo od samego rana mnie ssie, krzyz mnie przestał boleć, a podbrzusze już tylko lekko ćmi :)
ja póki co jem normalnie, choc jest juz troche inaczej bo od samego rana mnie ssie, krzyz mnie przestał boleć, a podbrzusze już tylko lekko ćmi :)
Ania,
tutaj sa kwietniówki:)
tutaj sa kwietniówki:)
mam znalazłam
"Wysokość stężenia hCG w surowicy krwi powinna podwajać się każdego drugiego lub trzeciego dnia (w początkowych tygodniach ciąży). Wartości winny wzrastać nie mniej niż o 66% w ciągu 48 godzin, o 114% w ciągu 72 godzin i o 175% w ciągu 96 godzin. Osiągając poziom 1.200-6.000 mIU/ml wzrost spowalnia – podwojenie następuje co każde 72-96 godzin. Uwaga - maksymalne stężenie hCG obserwuje się pod koniec pierwszego trymestru (8-11 tydzień). Nieprawidłowy wzrost poziomu hCG obserwuje się w przypadku ciąży pozamacicznej, tej która uległa poronieniu lub która nie rozwija się prawidłowo i nie rodzi szans na powodzenie. "
http://www.mamo-tato.pl/article_show.php?a_id=138&s_id=9&ss_id=13
"Wysokość stężenia hCG w surowicy krwi powinna podwajać się każdego drugiego lub trzeciego dnia (w początkowych tygodniach ciąży). Wartości winny wzrastać nie mniej niż o 66% w ciągu 48 godzin, o 114% w ciągu 72 godzin i o 175% w ciągu 96 godzin. Osiągając poziom 1.200-6.000 mIU/ml wzrost spowalnia – podwojenie następuje co każde 72-96 godzin. Uwaga - maksymalne stężenie hCG obserwuje się pod koniec pierwszego trymestru (8-11 tydzień). Nieprawidłowy wzrost poziomu hCG obserwuje się w przypadku ciąży pozamacicznej, tej która uległa poronieniu lub która nie rozwija się prawidłowo i nie rodzi szans na powodzenie. "
http://www.mamo-tato.pl/article_show.php?a_id=138&s_id=9&ss_id=13
"Wartości hCG poniżej normy obserwuje się w ciąży pozamacicznej, niewydolności łożyska, poronieniu niepełnym, pustym jaju płodowym, śmierci płodu. Trzeba również brać pod uwagę możliwość nieprawidłowego obliczenia czasu trwania ciąży. Badanie kontrolne powinno powtórzyć się po 48-72 godzinach w celu sprawdzenia jak zmienia się poziom hCG. Uwaga – ciąże pozamaciczne lub takie, które ulegną poronieniu wykazują w końcowym etapie niskie stężenia gonadotropiny kosmówkowej, ale początkowo mogą dawać zupełnie prawidłowe. Zdarzają się poza tym ciąże z dość niskimi stężeniami hCG, a które ostatecznie kończą się porodami zdrowych dzieci. "
i szczerze mówiąc w takich przypadkach robi się to badanie, osobiście jestem w drugiej ciąży bez ani jednego badania beta hcg :) przynajmniej się nie stresowałam, nie czekałam na wyniki, niczego nie obliczałam itd. Poszłam po prostu w 7 tygodniu ciąży do lekarza, a on powiedział że absolutnie nie jest mu to badanie do niczego potrzebne, na następnej wizycie około 9 tygodnia zrobił mi USG, sprawdził moje wyniki morfologię krwi, mocz, toxo itd. W pierwszej ciąży też pierwsze co poleciałam robić badania beta hcg, a dopiero potem jechałam do lekarza.
ja nadal cierpie na brak apetytu ale rano musze chociaż suchy kawałek chleba zjeść bo troche mnie mdli jak nie zjem ale na szczęście szybko przechodzi :)
wczoraj zrobiłam sobie sałateczke z ogórka kiszonego i cebuli z pieprzem ale niestety przegięłam :-/ żołądek zaraz dał znać że on tak nie chce- bolał jak cholera :-( z córą jak chodziłam w ciąży to miałam tak samo z tym bólem żołądka :-/
pozdrawiam
wczoraj zrobiłam sobie sałateczke z ogórka kiszonego i cebuli z pieprzem ale niestety przegięłam :-/ żołądek zaraz dał znać że on tak nie chce- bolał jak cholera :-( z córą jak chodziłam w ciąży to miałam tak samo z tym bólem żołądka :-/
pozdrawiam
no cóż na razie we dwie będziemy ciągnąć ten watek hihihi :)
jakie plany na sobotę, ja w domku sama do wieczora, własnie nastawiłam zupkę niech się powoli mięsko gotuje, byłam w sklepie, kupiłam kilogram ładnych filetów śledziowych, własnie sie moczą w mleku, będą na kolacje w smietanie :) pralka nastawiona, po południu pójdę na spacerek a potem troche poprasuje :) i tak sobota zleci ...
jakie plany na sobotę, ja w domku sama do wieczora, własnie nastawiłam zupkę niech się powoli mięsko gotuje, byłam w sklepie, kupiłam kilogram ładnych filetów śledziowych, własnie sie moczą w mleku, będą na kolacje w smietanie :) pralka nastawiona, po południu pójdę na spacerek a potem troche poprasuje :) i tak sobota zleci ...
ja się ogolnie obijam
moje kochanie zaraz wróci z pracy i będziemy jechali do sklepu coś na obiad kupić
Gabrysia śpi więc mam chwile odpoczynku
Pralka u mnie też nastawiona, częściowe porządki w kuchni zrobione więc troche spokoju ale moja połówka powiedziała że mam sobie odpocząć i poleżeć :-)
chyba go posłucham :)
moje kochanie zaraz wróci z pracy i będziemy jechali do sklepu coś na obiad kupić
Gabrysia śpi więc mam chwile odpoczynku
Pralka u mnie też nastawiona, częściowe porządki w kuchni zrobione więc troche spokoju ale moja połówka powiedziała że mam sobie odpocząć i poleżeć :-)
chyba go posłucham :)
ja ogólnie czuje się super ale powoli zaczynam odczuwać dyskomfort w moich spodniach :-/
ciężko się schylać w nich ale mam nadzieje że za szybko nie zaczne zosnąć :)
z córą miałam szybko brzuszek i to spory ale wydaje mi się że tu jest to jeszcze szybciej
szwagierka mówiła że miała tak samo
mnie tylko bardzo ta moja rwa kulszowa męczy i to jest jak narazie najgorsze
ciężko się schylać w nich ale mam nadzieje że za szybko nie zaczne zosnąć :)
z córą miałam szybko brzuszek i to spory ale wydaje mi się że tu jest to jeszcze szybciej
szwagierka mówiła że miała tak samo
mnie tylko bardzo ta moja rwa kulszowa męczy i to jest jak narazie najgorsze
witam wszystkie i witam Nulka mamy podobny termin :)
marzena z L4 to jeszcze nie wiem jak to będzie zobaczymy w trakcie
Zależy na ile mi brzuszek pozwoli pracować bo w sumie to troche dzwigania mam i musze ręce wyciągać żeby coś sięgnąć i czasami jest to nie wygodne ale zobaczymy
A może któraś z was wie jak to jest jak ciężarna jest na L4 to czy pracodawca płaci takie same składki do ZUSu czy mniejsze?
marzena z L4 to jeszcze nie wiem jak to będzie zobaczymy w trakcie
Zależy na ile mi brzuszek pozwoli pracować bo w sumie to troche dzwigania mam i musze ręce wyciągać żeby coś sięgnąć i czasami jest to nie wygodne ale zobaczymy
A może któraś z was wie jak to jest jak ciężarna jest na L4 to czy pracodawca płaci takie same składki do ZUSu czy mniejsze?
Korbitta - mamy nowa watek:-)
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2012-2-t278097,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2012-2-t278097,1,16.html