Widok

Mamusie majowo-czerwcowe 2012 :-) 3*

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
dziewczynki się tak rozpisały że wątek już setkę przekroczył :-)

mam pytanie
jak to jest jeżeli pójde za zwolnienie ciążowe a moje ogólne zatrudnienie będzie wynosiło 2miesiące to czy oni też licza średnią z 3miesięcy?
image[/url]
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
dziewczynki piszcie już tutaj bo poprzedni wątek jest już dłuuuuuuuugi :-)
image[/url]
image
Jak z 3 miesięcy ? dostajesz normalnie wypłatę taką jak masz w tej chwili na umowie ;)
image
Majowe:
11.05 - Kasia i Tomuś
23.05 - makuszka
25.05 - atta9
26.05 - Mała757
27.05 - nulka
Czerwcowe:
04.06 - Kobritta
06.06 - marzena-rumia
16.06 - Madziuska2

dodaję listę :)

Malutka przejrzę zdjęcia jeszcze raz i Cię poszukam, ja to taka w czerwonej bluzce :) myśmy się spóźnili i nie załapali na piosenki hehe :) dlatego tez nie mrawo na zdjęciach wyglądam bo żeśmy prawie biegli :)

coś mnie dziś podbrzusze pobolewa, niby normalne ale jakoś tak dziwnie się czuję.

Mnie cos wczoraj brzuch bolal, to wziełam sobie na wieczór nospe, bo juz nie mogłam :/ dzis tez boli, ale troche mniej... ale babcia mi kupiła termofor, to bede ogrzewac brzuszek :)
Ja już żyje wizytą 3 listopada.... nie moge sie doczekać !! No i tez czasem sie zastanawiam czy wszystko ok.. tyle sie teraz słyszy o niepowodzeniach :/
image

nulka a miałas jakieś badania zlecone?

Mam do zrobienia morfologię, cukier, tsh i mocz .... postaram sie w czwartek wybrać.
image

a dostałaś skierowanie na nie czy prywatnie musisz zrobić?

dostałam skierowanie, na tsh nie mogła mi dać, wiec poszłam do rodzinnej i dostalam :) tyle, ze bede musiała pojechać do dwóch labolatorium/ów ? ale zrobie to jednego dnia, bo wstawanie rano jest dla mnie masakrą !
image

a powiedz mi czy jak ona daje skierowanie to trzeba w jakimś konkretnym laboratorium robić ?? albo inaczej, gdzie można to zrobić ?:) ja z reguły prywatnie wszystko robiłam więc sie nie orientuję :)

No właśnie trzeba tam u nich, na ujeścisku,a tam lab jest tylko czynne w poniedziałki i czwartki od 8-9.30... a jutro nie wstane, wiec czekam do czwartku :P
image

o kurna, to i mi ciężko będzie dojechać :)) no nic będzie trzeba się zmobilizować :) dzięki za odp :)

no niestety.... ale przynamniej nie trzeba płacić ;) dobra uciekam spac, bo dziś bez drzemki i padam na twarz... spokojnej nocy :)
image

Witam!
Przepraszam za zaśmiecenie wątku, ale może którąś zainteresuje oferta szafingu ciążowego - wymiana i sprzedaż ubrań ciążowych
w klubie Trendy Mamy 5 listopada.
więcej na stronie http://www.trendymamy.pl
lub pod nr tel 510 051 064, 501 349 088
Ja mam wizytę w środę (również nie mogę się doczekać i troszkę się boję), a jutro z rana niestety pobudka do laboratorium:(
image

image
https://picasaweb.google.com/lh/myphotos
Kobritta a Ty chodzisz do dr Olszewskiej?? :)) w środę masz tam wizytę??:)
Witam wszystkie mamy w ten piękny jesienny dzień :)
Ja już dzisiaj do pracy jechałam w zupełnych ciemnościach :(
Nie pisałam w weekend bo zastanawiałam się co się dzieje . I chyba znalazłam odpowiedź. Miałam straszne zaburzenia widzenia, a dowiedziałam sie o tym jak wsiadłam wczoraj do samochodu i pojechałam. masakra. Wydaje mi się, że to przez Torecan. Bierze może któraś ten lek? leki odstawiłam, ale zastanawiam się jak będę bez nich funkcjonować. Biorę jeszcze inny lek, ale obstawiam ten.

Nulka nie wolno , w żadnym wypadku nagrzewać brzucha w ciąży i masować też nie!

Malutka powodzenia , nich się ciąża prawidłowo rozwija, pozytywne myślenie i musi być ok :)

Madziuska a najakie zajęcia chodzicie tzn te ruchowe? Muszę się też gdzieś wybrać bo już wariuje mi mały w domu.

A co do lekarza to chyba wybiorę Brzóskę,wydaje mi się bardzo szczegółowa, może aż czasami za bardzo, ale czuję się przynajmniej zaopiekowana :)

hej, ja mam wizyte 7 listopada i swiruje z nerwow. Po nocach koszmary, w dzien mam takie napady strachu czy wszystko jest OK ze nie moge przestac plakac. Wiem, porabalo mnie. Mnie coraz mniej bola piersi, czy to normalne nie wiem, brzuch boli czesto, no spa biore najrzadziej jak moge, a brzuch masuje w sensie ze gladze, bo wtedy mi lepiej. Najczesciej gladzi mi maz bo chce pomoc w cierpieniach a nie wie jak :-)
Nie wiem jak ja przetrzymam te 2 tygodnie....
image
image
15 sierpnia 2009
Kurcze, atta, a ja bylam pewna ze mozna... bo przeciez ciepło rozkurcza mięśnie... zawsze jak mialam mega bolący @ to sobie robilam i pomagało... a nie chciałam sie faszerować tabsami...

Mnie tez piersi mniej bolą, ale urosły ;) i są takie... pełniejsze ;)
image

Nulka wklejam ci najważniejsze zdanie z artykułu :
"Absolutnie nie wolno dla uśmierzenia bólu używać termoforu, ani ciepłych kąpieli, bo można spowodować tym przekrwienie organizmu, co w ciąży jest niewskazane". Możesz doprowadzić do krwotoku. Ja też w pierwszej ciąży sięgnęłam po termofor, ale dostałam opr od lekarza :)

To dobrze, ze mi to napisałaś... na szczescie wczoraj bol przeszedł i obyło sie bez niczego, póki co tez nic nie boli wiec jest ok... No cóż, szkoda...zostaje ta nieszczesna no spa...
image

Nie ma sprawy, trzeba się dzielić inf. . W końcu po to jest też forum :)

Witam:)
Mam do sprzedania sterylizator elektryczny nowy nie używany-w zestawie 4 butelki.Dodatkowo dodaje smoczki 2szt 0m+ ,pokrywki do butelki do przechowywania pokarmu,pojemniki na mleko w proszku-wszystko TT i nowe!Mam też laktator ręczny TT ,używany moze z 3 razy.Cena za całość 300zł.
Zainteresowanym podaje emaila pigula79@wp.pl
Ale się dziewczyny rozpędziłyście :) Widzę że nie tylko ja sobie popłakuję po kontach i nerwy nie tylko mnie puszczają :) Z pierwszej ciąży się cieszyłam i nie zakładałam nawet takiego tragicznego finału a teraz juz się cieszyć nie umiem :(
Ale lekkie bóle podbrzusza, bolące piersi i nieustanne mdłości utwierdzają mnie w przekonaniu że coś się tam dzieje i mam nadzieję że tylko dobrze.
Najgorsze jest to że za dwa tyg mamy wykupioną wycieczkę do Hiszpanii, a ja nie wiem jak się będę czuła. Nie wiem czy przed wyjazdem pójśc do gina czy dopiero po, chciałabym jak najszybciej, ale gdy się przed wyjazdem dowiem że coś jest (odpukać) nie tak to będę miała spieprzony cały wyjazd.
Tak mnie korci żeby z kimś pogadać o tym, ale ze względu na przebyte doświadczenia stwierdziliśmy z mężem że powiemy wszystkim dopiero na święta. chyba zwariuję do tego czasu :)
image
atta na zaspę do przedszkola trzynastka, teraz w środę i czwartek są jeszcze darmowe pokazowe :) my idziemy :) na 16 i trwa 1,5 godziny.

makuszka musi być dobrze, mnie piersi bolą tak że dotknąć nie ma mowy, nawet czasem jak idę to bolą :) musisz być spokojna, szybko czas zleci a nerwami i tak nic nie załatwisz.

Agusia, ale lecicie ?? podobno lot we wczesnej ciązy nie jest wskazany... powinnas isc do gina przed i zapytac co dalej...

Ja wolalam isc do gina prawie jak najszybciej sie dało i całe szczescie, bo okazało sie, ze odkleja mi sie kosmówka, mam jakiegoś krwiaka i dostałam leki na podtrzymanie... nie wiadomo jakby to sie skonczyło, gdyby nie progesteron...
image

Tak lecimy, lot trwa 3h. Ja w tej chwili iorę luteinę na podtrzymanie, ze względu na to że poroniłam pierwszą ciążę.
image
Tak w środę mam wizytę u Olszewskiej. Również biorę luteinę od samego początku, bo ostatni mój okres zanim zaszłam to było poronienie niestety. Teraz głęboko wierzę, że wszystko będzie dobrze.
image

image
Atta,

ten Torecan (czy jak to tam:) z pewnoscia moze wywolac takie skutki. Ja bralam na poczatku ciazy tak ok 9-10 tyg gdy mialam mega mdlosci, i normalnie w poludnie stojac z Mloda z wozkiem na przystanku praktycznie zasnelam, nie moglam na nogach sie utrzymac, tego dnia tez zasnelam kilka razy na podlodze bawiac sie z mala (na szczescie nic sie ejje podczas mojego zasniecia nei stalo)< nastepnego dnia zadzonilam do lekarza i on powiedzial ze to napewno przez te tabsy, ze one powoduja ze nie ma wymiotow (tutaj tez niepotrzebnie bralam bo myslama ze one na mdlosci ogolenie a one pomagaja ze jak chce sie wymiotowac to do wymiotow nie dopuszczaja), pwoiedzial ze pozwalaja przetrwac najgorsze chwile nie dopuszczaajc do pojawienia sie wymiotow ale pwoiedzial ze trzeba sobie tak zycie zorganizowac aby skutki uboczne najlepiej przespac i pwoiedzial ze absolutnie po nich nie powinnam byc sama z mloda (szkoda ze dowiedzialam sie o tym po fakcie).

Od tak, natcknelam sie na wypowiedz, wiec podpowiedz od marcowo-kwietniowej:)
image image
Hej. Jednak do was nie dołączę. Trzymajcie się dzielnie.
image
Malutka... :( :( :( strasznie mi przykro :(
image

Kobritta to może sie spotkamy w srode w gabinecie bo my też w tym dniu mamy wizytę :-) o 13:45 :-):-)
Malutka trzymaj się dzielnie!! Wiem co przeżywasz, bardzo mi przykro :( Ja teraz tez czekam na 4 listopada, jak kolejny raz poronię to się chyba załamię :(
image
Dzięki majowamaja . Szkoda, że ja też się dopiero teraz dowiedziałam o tych skutkach.
Trzymajcie się dziewczyny, wszystkie , te które czekają też !!!

Dziewczyny, czy już was bolą plecy ?? Ja co rano przezywam traume, bo nawet cięzko mi wstac z łozka tak mnie krzyz boli :/ myslalam, ze takie dolegliwości to zlapią mnie pod koniec ciąży a nie na początku :/
image

No to Kochane Moje dopisuję sie do Waszego,a raczej już Naszego wątku ;-)))

Termin wyliczony z wczorajszej wizyty to 16 czerwiec 2012 r.,czyli będę mamusia wiosenną... :-)))
Dopisuje sie do listy:

Majowe:
11.05 - Kasia i Tomuś
23.05 - makuszka
25.05 - atta9
26.05 - Mała757
27.05 - nulka

Czerwcowe:
04.06 - Kobritta
06.06 - marzena-rumia
16.06 - Madziuska2
16.06 - pyszotka

Mamuskowo ;-)))
witamy i gratulujemy Pyszotka!
image
image
15 sierpnia 2009
Malutka Bardzo mi przykro;( trzymaj się dzielnie:*
Gosik raczej się nie spotkamy bo ja dopiero wchodzę o 19.45..może następnym razem.
Mnie plecy bolały pierwsze 5 tyg. trochę mnie to martwiło bo przed poronieniem też czułam straszny ból w dole pleców, teraz na szczęście jest lepiej i już tak nie boli.
image

image
hej... co tu taka cisza ???
image

pyszotka gratulacje i witam serdecznie :-)
ogólnie witam wszystkie :-)
ja już w piątek mam wizyte i nie mogę się doczekać chociaz oczywiście jak zawsze trochę sie boje ale mam nadzieje że będzie ok
czekam z niecierpliwością do połowy listopada żeby w pracy powiedzieć bo już bym chciała to mieć za sobą
image[/url]
image
pyszotka mamy ten sam termin :)

ja to jestem zbyt zaspana by dostrzec czy mnie coś boli, normalnie wszędzie bym zasnęła, gdziekolwiek przyłożę głowę odjeżdżam :)

ja też mogłam zasnąć w każdej chwili ale przeszło mi chyba w 8 tygodniu i już jest ok nie jestem taka senna w ciągu dnia
image[/url]
image
Hej dziewczyny,
Ja dziś byłam na drugiej wizycie, maluszek rośnie i serduszko mocno bije:)Następna wizyta za 4 tygodnie i pełno badań do zrobienia. Miłego wieczoru :)
image
image
Mi tez juz przeszło spanie 24/dobe chociaz drzemką w dzien nie pogardze ;)

SylwiaW, dopisz sie do listy :)
image

Hej,
a ja checi do spanaia nadal mam duze. Wczoraj od 18 do dzis rana :-)
Za to minely mi bole brzucha, wogole nie czuje sie jak w ciazy. Normalne to to? Bo jestem bliska strachu czy wszystko ok.
image
image
15 sierpnia 2009
makuszka ja tak miałam z Dawidem, nic oprócz senności, ani razu mnie nie zemdliło, nie zabolało nie za kuło nic kompletnie, pod koniec spuchłam trochę i to wszystko więc tylko się cieszyć widać jesteś stworzona do chodzenia w ciąży :))

dzieki Ci dobra kobieto za pocieszenie. Tyle sie slyszy o tych mdlosciach, bolach wszelakich ze skoro ja ich nie mam to wciskam se ze chyba cos nie tak :-)
image
image
15 sierpnia 2009
Dziekuje i również witam Was serdecznie... Madziuska2 faktycznie mamy ten sam termin :-))) Jeśli lekarz sie nie pomylił,bo każdy ma inną teorię :-)))

Mnie tez w brzuchu ciągnie,ale da się wytrzymać... A spanie i mdłości to Moje całodzienne zajęcie między posiłkami,które tez jakos nie wchodzą a pan głodek ciągnie :-))) Uroki... :-)))
O rety ja mam za to apetyt jak nie wiem co, gorzej czuje się dopiero od popołudnia do wieczora już. Zupełnie inaczej niż za pierwszym razem, wtedy nie mogłam tknąć jedzenia. Aż się boję co będzie dalej i jak widać każda ciąża jest inna. Więc nie martwcie się, że jedną boli a inną nie bo z tym też jest różnie.A jak nie boli to zazrościć :)

dobry w końcu :) u mnie wczoraj było koszmarnie, tak mnie bolało i kłuło podbrzusze ze myslałam ze zwariuje, przyspieszyłam wizyte u gina i mam na 14.00 w piątek, a tak poza to jakoś leci, dziś byłam u fryzjera, podcięłam włoski i sobie zafundowałam grzywkę i odrazu sie lepiej czuje ;)
image
image
ja mam wizytę za godzinę, ciekawe jak mój maluszek:)
image

image
O ja ... ale fajnie... a ja do czwartku musze wytrzymać... jeszcze tydzien :(
image

makuszka ja po cichu liczę że teraz tez tak będzie, bo póki co bolą mnie piersi i jestem nieziemsko śpiąca, a tak nic. Wcześniej się śmiałam że gdyby nie brak @ i rosnący brzuch w życiu nie wiedziałabym że w ciąży jestem. Więc jak słyszę że ktoś wymiotuje, mdli go itp to na prawdę współczuję chociaż nie wiem jak to jest :)

pyszotka ja sobie sama taki wyliczyłam :) jutro idę do gin to zobaczymy co powie :)

kobritta i jak wizyta ?? :)

no ja już się nie mogę jutrzejszej doczekać :))

ja w pierwszej przytyłam 22kg a nie miałam jakiś super zachcianek i w miarę zdrowo się odżywiałam (nałogowo mogłam jeść frytki ale mąż mi zabraniał :P) mam nadzieję że teraz nie powtórzę tego wyniku :)

cześć dziewczynki
co ja mam zrobić?
właśnie dzisiaj dostałam wypowiedzenie z pracy z powodu likwidacji stanowiska pracy i zastanawiam się co zrobić :-(
jestem załamana
myślicie że powinnam z szefową szczerze pogadac i szybko iść na zwolnienie żeby ona nie musiała za mnie płacić?
doradzcie mi prosze
image[/url]
image
co tu taka cisza??
image[/url]
image
a przyjełaś to wypowiedzenie ??

Bo ogolnie nawet w trakcie czasu trwania wypowiedzenia jestes chroniona, wiec jeśli teraz powiesz( a najlepiej dasz zaswiadczenie), nie moze Cie zwolnic... tylko ze u Ciebie jest likwidacja stanowiska, a tu nie wiem... koniecznie zadzwon do PIPu... a jak mozesz to nawet tam podjedz, porady prawne są codziennie
image

przejrzałam kodeks pracy i nie moze Cie zwolnić

http://kodeks-pracy.org/VIII-uprawnienia-pracownikow-zwiazane-z-rodzicielstwem/uprawnienia-pracownikow-zwiazane-z-rodzicielstwem

Art. 177.
§4. Rozwiązanie przez pracodawcę umowy o pracę za wypowiedzeniem w okresie ciąży lub urlopu macierzyńskiego może nastąpić tylko w razie ogłoszenia upadłości lub likwidacji pracodawcy. Pracodawca jest obowiązany uzgodnić z reprezentującą pracownicę zakładową organizacją związkową termin rozwiązania umowy o pracę. W razie niemożności zapewnienia w tym okresie innego zatrudnienia, pracownicy przysługują świadczenia określone w odrębnych przepisach. Okres pobierania tych świadczeń wlicza się do okresu zatrudnienia, od którego zależą uprawnienia pracownicze.
image

nulka dzięki serdeczne za pomoc :-)

w piątek ide na wizyte i chce wziąść zaświadczenie i pogadać z szefową i iść szybko na zwolnienie żeby ona nie płaciła składek skoro jej nie stać
Mam nadzieje że się z nią dogadam normalnie
Boje się tej rozmowy ale ona nie likwiduje kwiaciarni tylko poprostu robi redukcje etatu więc myśle że nie może mnie zwolnić a jak się z nią jakoś dogodnie dogadam to obie będziemy zadowolone
image[/url]
image
Mała 757 Nulka ma rację, ale nawet jak się nie dogadasz z szefową to nie przyjmuj wypowiedzenia tylko przedstaw zaświadczenie o ciąży albo zwolnienie i tak nic nie zrobi. Teraz musisz myśleć jak tu najlepiej będzie dla Ciebie nie dla niej.
Miłego dnia!

Cześć Dziewczynki :-))) Znów rano miałam spotkanie z muszelką,ale tak ogólnie ok. Jestem ciągle głodna :-))) Tylko nie wszystko wchodzi... Ach te Nasze maleństwa to głodomory :-)))
A spać Mi się chce cały czas... I kregosłup Mnie w pracy siedzącej zaczął boleć :-( No i 8h przed komputerem strasznie męczy... A Wy pracujecie,czy poszłyście na zwolnienia???
ja siedze w pracy ale planuje za niedlugo isc na L4. Musze wpierw powiedziec szefowi o ciazy. odwlekam z dnia na dzien :/
image
image
15 sierpnia 2009
ja pracuję i jeśli z ciążą będzie wszystko w porządku to mam zamiar pracować jak długo się da. W końcu ciąża to nie choroba :)
image
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja chce odpoczac. to jedyna taka szansa w zyciu zeby miec dla siebie duzo czasu. Zreszta teraz jesien, choroby. A w pracy nerwy.
image
image
15 sierpnia 2009
Ja juz też jestem zmęczona... W końcu pierwsze 3 miesiące najwazniejsze i powinnyśmy odpoczywac jak najwięcej,bo potem już na to czasu nie będzie przy maleństwie :-)))

makuszka nie bój sie powiedzieć to nic strasznego... No chyba,że masz strasznego szefa to co innego,ale jestes kobietą i kiedyś te dzieci musisz urodzić... Jestes chroniona i Twoje maleństwo też...
uff.... powiedzialam szefowi, pogratulowal, powiedzial ze jak chce to mam isc na L4 bo jego zona tez musiala lezec i on to rozumie
i ze wezma jakas studentke gdyby cos ale on dla mnie stanowisko zatrzyma i mam sie nie martwic i nie plakac tylko cieszyc :-)
image
image
15 sierpnia 2009
Ja też czasem jestem zmęczona, ale lubię swoją pracę, nie mam tutaj żadnych stresów. A w domu to bym chyba umarła z nudów, no bo ile można spacerować, sprzątać i gotować :) Ale jeśli będę miała zagrożoną ciążę to od razu idę na zwolnienie. A szefowej powiem gdzieś na początku grudnia, ja mam pracę na stałe więc nie mam żadnego problemu.

A wy dziewczynki jak tylko chcecie to idźcie na zwolnienie, a szefostwem się nie przejmujcie- to wasze życie i macie prawo mieć bobaski. Jesteście chronione i nikt na razie wam nic zrobić nie może.

Ja tam się bardziej boję jak później ewentualnie maluszek by dużo chorował a ja bym musiała zwalniać się z pracy to wtedy nic nas nie chroni, a maluszek nas wtedy potrzebuje... ehh ciężkie jest życie kobitek, jednak facet to ma lepiej :)
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja jestem na zwolnieniu od poczatku z racji odklejającej sie kosmówki.... no i poszłam dzis do lekarza, bo wieczorem mialam straszny bol brzucha, no spa pomagała na chwile a jeszcze rano takie dziwne kłucia... a moja pani doktor idzie na tydzien na urlop, wiec wolalam sprawdzic.

Na szczescie z maluchem ok, i powiedziala, ze mogą takie bole występowac i mam no spe włączyć na stałe 3 razy po 1 tabletce, a maluch ma 3 cm, widzialam rączki i jest boski :))) wg usg wyglada na tydzien starszego, ale to po tatusiu, bo moj mąż ma 194 cm ;)
No i 18listopada ide na USG prenatalne :)
image

Dziewczyny dziś zrobiłam test i pokazał, że jestem w ciązy. Powiedzcie mi proszę kiedy najlepiej pójść do lekarza, żeby to potwierdzic? Z moich wyliczeń to 3 tydzień, ale podobno lekarz moze coś stwierdzić w 6-7. Czy to prawda?
Cześć dziewczyny przyjmiecie mnie? Podczytuje Was jak tylko się dowiedziałam ale dziś byłam u lekarza i potwierdził, termin mam na 23.06.2012, co prawda już nie mieszkam w Trójmieście ale jakoś tak się nie mogę odzwyczaić od zaglądania na forum :)
image
image
nulka na którą dziś byłaś? bo też byłam u Januszewskiej :))

nasz maluch ma 4mm serducho mocno bije i jest wszystko ok :))

Masia faktycznie coś koło 6-7 tygodnia najlepiej iść, wtedy powinno bić już serduszko i lekarz zobaczy wszystko dokładnie.

minika witaj :) pewnie że przyjmiemy :)

Ja bylam... po 9... przed 10 ? jakos tak... bo jeszcze ponad godzine spędziłam w labolatorium.
image

aa to nie spotkałyśmy się ja na 12 byłam ;) Dostałam skierowanie na badania, napisz mi jak wygląda sprawa z laboratorium, to jest tez u tej położnej ?? i czy czekam normalnie w kolejce czy jakaś osobna jest?? pewnie będę z młodym szla więc muszę wiedzieć na co się nastawić. Dziś miałam wizytę na 12 a weszłam za 5 czternasta :)

No niestety obsówy są, ale siedzialam z babeczkami na końcówce ciąży i powiedziały, ze ona jest rewelacyjną lekarką i ze warto na nią długo czekać.
Dodatkowo chodziły tez do niej prywatnie na te dodatkowe USG i tez były zadowolone, i z badania i z jakosci sprzetu wiec od razu sie zapisałam- 150zł.

A lab... ja przyjechałam jakos o 8.20 i bylam, zeby nie skłamać... 25'ta ?? kolejka mega, bo lab jest tylko w poniedziałki i czwartki od 8-9.30... ale ludzie mówili, ze już stali przed przychodnią o 7,30 :|
A jakie masz badania ??
image

Hej Dziewczynki :-)

nulka a ta Twoja lekarz to w jakim szpitalu pracuje i gdzie przyjmuje na książeczkę?
Ja się zastanawiam nad dr Leszczyńską,bo ma super opinie i pracuje na Klinicznej,która Mnie interesuje... :-)
Na ujescisku, a w szpitalu chyba zadnym :/
image

Witam!
Pyszotka ja raz byłam u leszczyńskiej w poprzedniej ciąży na usg połówkowym. Ogólnie ok, ale po jednej wizycie to ciężko stwierdzić. Co do Klinicznej to jak sobie pomyślę to mnie ciarki przechodzą. Byłam tam raz z krwawieniem i P.Doktor mnie zbadała , powiedziała, że wszystko jest ok i wysłała do domu. Jednak nie dawało mi to spokoju i następnego dnia umówiłam się do lekarza. Okazało się, że miałam ogromnego krwiaka, odklejające się łożysko, więc niewiele brakowało. gdybym jej posłuchała nie mielibyśmy dzisiaj Stasia. Ja tam wybieram Zaspę, chociaż też mega nie byłam zadowolona, ale wybór ze względu na OIOM noworodka.
Miłego dnia mamusie :)

atta9 A w szpitalu badała Cię dr Leszczyńska i dała złą diagnozę?
Nie, chyba nie, nie pamiętam, musiałabym sprawdzić. Ale zraziłam się do tego szpitala na dobre.

hej Dziewczeta.
moj gin pracuje na Klinicznej. Ja jestem z Rumi wiec w sumie daleko mi rodzic w Gdansku ale nie wiem co wybrac, czy szpital z lekarzem prowadzacym czy gdziekolwiek blizej. Za wczesnie chyba na te rozmyslania ale nie ukrywam ze jak przyjdzie co do czego to chyba bede miala problem z wyborem :/
image
image
15 sierpnia 2009
no jestem w końcu w domku :)
padam na pyszczek dosłownie :)
ale jestem szczęśliwa :)
wizyta super, babka rewelacyjna, dobrze mi koleżanka poleciła, zostaję u niej, gabinet ma super :)
wszystko jest w jak najlepszym porządku, dzidzia ma 10.1 mm, serduszko mocno bije, 155 uderzeń na minute, według USG 6t 5d, według OM 8t 1d od razu pobrała wymaz na cytologię mogę do niej dzwonić na komórkę kiedy by mnie coś zaniepokoiło
następna wizyta 30 listopada i masa badań do wykonania, ale 7 listopada ide do gina na NFZ i wezmę skierownanie na to co się da zrobić bezpłatnie dostałam zaświadczenie do pracy ze jestem w ciązy i mam zdjęcia z USG mojego maluszka :)
image
image
Witajcie Dziewczyny! Jakoś nie mogłam znaleźć czasu, żeby się dobrać do kompa. U mnie wszystko dobrze, maluszek w ciągu 2 tyg. urósł z 3mm na 2 cm. Gin powiedziała, że wszystko wyniki wzorowe i nic ją nie niepokoi ale puki co nadal mam luteinę i zastrzyki (niby mi służą). Kolejna wizyta 23 listopada (prenatalne), aha no i wspomniała, że może już będzie widać czy chłopiec czy dziewczynka:)
image

image
nulka, o żesz 25ta?:) coś czuję że mój czort mały da tam niezłego czadu :)))

morfologię mocz chyba glukozę albo coś innego na g nie mogę rozczytać (na glukozę to chyba za wcześnie?:) tsh i jeszcze jedno związane z minusową moją grupą krwi ale tez nie pamiętam co tam jest napisane :))

kobritta szybko na określenie płci ale fajnie :)))

ja też rozważam nad kliniczną, młodego rodziłam na Zaspie i nie powaliła mnie jakoś szczególnie, źle nie było ale na klinicznej jest znieczulenie i nad tym myślę.

no z tą płcią też się zdziwiłam, ale będąc w poprzedniej ciąży dowiedziałam się już w 15 tyg., że będzie dziewczynka, u tej samej dr;
czytałam, że jak jest dobry sprzęt to można to określić już 12 tyg, nawet (nieprawdopodobne)
Madziuska2 to g to może być glukoza (bez obciążenia oczywiście), ja też już robiłam, później (nie pamiętam dokładnie kiedy) robi się tą z obciążeniem:)
Dziś wbiłam się już w spodnie ciążowe, bo miałam małą imprezkę szkoleniową i potrzebowałam czarnych spodni no i okazało się, że w normalnych się nie dopinam w brzuchu:(; na szczęście została mi garderoba z poprzedniej ciąży:)
image

image
w pierwszej nie miałam robionej tej glukozy, od razu z obciążeniem dlatego pewna nie byłam :) a ta bez obciążenia to po prostu z krwi i nie muszę tej glukozy przynosić ?

kobriitta a do jakiej dr chodzisz?Ona jest z Klinicznej?
Ja mam do zrobienia
- morfologię
- mocz
- glukoze na czczo
- HBsAg - zap. watrąby typu B
- anty HCV - zółtaczka typu C
- VDRL - kiła
- TSH
- fT4
- toxo
- cyto
- rózyczka ale tego nie robie bo przechodziłam
image
image
ta glukoza to po prostu poziom cukru we krwi
moja dr to Olszewska, która jest z Klinicznej
image

image
Ja jeszcze mam do zrobienia badanie na HIV niby trzeba zbadać wszystko...

A jak kiedyś będziecie miały do picia glukozę to weźcie sobie pół cytryny i wciśnijcie... mieszajcie i pijcie,mieszajcie i pijcie,bo inaczej tego nie przełkniecie,a nie zmienia to wyniku... koleżanka Mi podpowiedziała :-)
nie jest tak źle z tą glukozą, ja piłam i jakoś ciężko tego nie przeżyłam, po prostu mega słodkie :) ale ja uwielbiam słodkie więc może dlatego mi nie zrobiło większej różnicy :D

Hej Dziwczyny! Chyba niedłygo się do Was dopiszę:P Ale póki co proszę o radę: prowadzicie swoje ciąże "na NFZ" ( jeśli ta to gdzie i u kogo) czy od początku prywatnie??
dziewczyny a które z tych badań mozna zrobić na nfz a które sa płatne ?
image
image
morfologie mocz glukoze tsh, te na pewno bo mam na nie skierowanie, reszty nie wiem.

Hej dziewczyny, dopisuje sie do listy:

Majowe:
11.05 - Kasia i Tomuś
23.05 - makuszka
25.05 - atta9
26.05 - Mała757
27.05 - nulka
30.05 - SylwiaW

Czerwcowe:
04.06 - Kobritta
06.06 - marzena-rumia
16.06 - Madziuska2
16.06 - pyszotka
image
image
Wiem, ze hiv tez można zrobić bezpłarnie, w inviccie, raz w tygodniu, ale dokładnie nie wiem bo tylko kolezanka mi wspomniała, trzeba by było zadzwonic i sie dopytać :)
No i grupe krwi tez kaza zrobic, ale ja bylam krwiodawcą i mam tylko przyniesc książeczke :)
image

Dzień Dobry Sobotnio :-))) Coś nie mogę spać :-)))

Ja planuje wziąć cytrynę,bo chyba tej glukozy nie przełknę :-)

A dziewczyny jak to jest ze sprzętem do USG tak się zastanawiam,czy na początku było u Was widać maleństwo,czy tylko ciemna poświatę?Teraz są te 2,3,4 D i sama nie wiem kiedy którego powinno się używać?Może coś podpowiecie...

A Wasze dr na jakich sprzętach pracują?
dobry :)
ja się dziś nieciekawie czuje, wstałam z bólem gardła, zimno mi jest, do niczego się czuje, w kościach mnie łamie :(

Pyszotka moja pani doktor ma chyba dobry sprzet, bo na wydruku pięknie widać maluszka, 10,1 mm i nie ma żadnej czarnej poświaty, wszystko oznaczone na wydruku łacznie z biciem serduszka :) ogólnie gabinet jest super jak i pani lekarka :) wizyta z USG i cytologią 130 zł :)
Co do tej glukozy to podobno nie jest źle, damy radę jakoś ;)
image
image
Jak ja chodzę na NFZ, to nawet nie ma głośników, wiec tylko widzę pikającą kropeczkę na monitorze, ale jakosciowo wydaje mi sie ok, wcześniej jak maluch miał 11 mm to bylo widać kształt fasolki, teraz jak ma już 3cm to widzialam rączki- takie dwie kuleczki i głowke i ciałko... :) wiec chyba sprzet nie należy do najgorszych... zobczymy jak bedzie na prywatnej wizycie....

A mnie coś wczoraj głowe rozwalalo i niestety musiałam sie podratować panadolem :/ ani sen, ani zimne okłady nie pomogły- myslalam, ze eksploduje..... dzis narazie ćmi i mam nadzieje, ze sie nie rozwinie....
image

Ja dr Leszczyńską bardzo polecam, prowadzę teraz u Niej drugą ciążę. Sprzęt bardzo dobry, sama Pani doktor przemiła, ma czas żeby wszystko wytłumaczyć, można do niej zawsze zadzwonić, jak coś niepokoi. Przy pierwszej ciąży prowadziła mój poród, teraz też bym chciała. Na wizytę trzeba się umawiać tak 3 tyg wcześniej, ale jak miałam problemy na początku ciąży to umawiała się ze mną w szpitalu, bo tam jest codziennie.
hej dziewczynki!!
ale sie szybciutko rozpisujecie :) U ans był nerwowy weekend, może przez to że jestem taką panikarą :) Ale tak mnie mocno brzuch bolał przez sobotę i niedzielę że się zesteresowałam i mąż zawózł mnie wczoraj wieczorkiem do szpitala. No ale na szczęście na razie wszystko oki- maluszek ma 0,37mm więc powiedział że jak na 6tc to oki, zwłaszcza że jeszcze 10dni temu był tylko pęcherzyk ciążowy. Wykrył też bijące serduszko także mam dużą nadzieję że ta ciąża się utrzyma :) A ból brzucha może być wywołany infekcją- więc kazał mi zrobić badania moczu.
Rano więc poszłam zrobić komplet badań- krew, mocz, glukozę, toxo, cytomegalię i tarczycę- wydałam o zgrozo 197zł :( No ale cóż czego się nie robi dla maluszka :)
Pozdrawiam was mamuśki :)
image
agusia85, jest nowy watek :)
image

agusia85 to powodzenia :-) Oby sie udało... Maluszek Niech walczy... :-))) Najważniejsze,że wszystko ok.

Mysia... A jaki sprzęt ma dr Leszczyńska 2d,3d czy 4d?Wszystko widać?I gdzie do Niech chodzisz?Jaki koszt za wizytę?Dzięki...
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2012-4-t281784,1,16.html

Oki to przenosimy się do wątku nr 4 :)
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

jak oszczedzacie ? (27 odpowiedzi)

witam dziewczyny napiszcie plis jak oszczędzacie, jakie formy, jakieś rygory, albo na czymś...

paznokcie hybrydowe (92 odpowiedzi)

hejka, czy któraś z Was ma może manicure hubrydowy?jeśli tak to napiszcie czy jestescie z tego...

Dobry ortodonta (30 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

do góry