Widok

Stomatolog dziecięcy,gdzie na NFZ?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Jak wyżej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Może ktoś wie...?
Rodzinna Przychodnia Stomatologiczna ACK w Gdańsku na Orzeszkowej.

Nie chodzę ale wiem ze słyszenia i czytałam pozytywne opinie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6
Dzięki,własnie nie mogę znaleść numeru telefonu,może coś wiesz?
np w Oliwe przy rynku ul Polanki

nie jest to typowo dzieciecy
ale nawet baje dziecku włacza na dvd
i Pani ma podejscie :)
image
Gdański Uniwersytet Medyczny Katedra i Zakład Protetyki Stomatologicznej
ul. E. Orzeszkowej 18
80-208 Gdańsk
58 349 21 05 fax 058 349 21 50
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Nie wiem czy to dokładnie to ale na Orzeszkowej... najwyżej podadzą Ci właściwy numer.
podbijam, czy ktoś może polecić, na orzeszkowej termin na sierpień dopiero.

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Przychodnia Wassowskiego.
Doktor, no nigdy nie pamiętam, Kowalska? Kowalewska? :)
Jak się dzwoni i mówi, że z dzieckiem to tylko do niej rejestrują.

Babeczka z super podejściem, byłam w zeszłym tygodniu po raz kolejny, Lena pięknie otworzyła buzię, pokazała ząbki, nawet dała sobie tym drucikiem pogrzebać :).

Aaa, i nigdy nie czekałam dłużej niż tydzień.
imageimage
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Sylwia i to jest na NFZ tak??

I takiego maluszka jak mój też przyjmą ??

tak tak, na NFZ. My tylko na przeglądach byłyśmy więc nic nie płaciłam.

Teraz takich prawdziwych bezpłatnych to chyba już nie ma, i nawet na NFZ się zawsze za plombę itd. płaci :D

Ja byłam z Leną jak rok skończyła i zębów nie miała. Więc myślę, że z takim Maluchem też spokojnie możesz podejść :).

Sprawdziłam, doktor Kowalska
nr tel. 058 341 14 00
imageimage
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dziękuję Ci ślicznie :)) wiem wiem, że prawie wszędzie się płaci,a le my praktycznie tez przegląd bo pierwszy raz. młody ma 5 ząbków więc czas najwyższy je obejrzeć :)

A powiedz mi jeszcze mniej więcej gdzie to jest bo ulicy nie kojarzę, gdzieś między manhatanem a galerią bałtycką ??

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Jasne, że dobrze zajrzeć w paszczę :).
Ja dmucham na zimne i chodzę co jakiś czas na kontrolę.

Kawałek wcześniej. To jest pomiędzy jantarem a manhatanem. Możesz wysiąść przy Jantarze i iść do góry, lewą stroną, i chyba ( nie dam sobie głowy uciąć) za bankiem ing jest takie wejście w ulicę i tam :).
imageimage
image
http://wassowskiego.pl/, na stronce jest dojazd :)
imageimage
image
jeszcze raz dziękuję :) już zarejestrowany na 31go więc czekać nie musimy za długo :)

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Super, cieszę się , że mogłam pomóc :)
imageimage
image
Na Wassowskiego nadal są takie krótkie terminy - własnie zapisałam synka :) Dzięki Wam!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
jak do dzieci (i do dorosłych zresztą też) to tylko dr agata - gabinet kolo rynku na polankach! rewelacja!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja z corka bylam na Orzeszkowej i super obsluga
Też chodzimy na Orzeszkową (tam gdzie przyjmują również studenci) dla mnie super i terminy do przyjęcia. Dla mnie zaskoczeniem było jak Olek dodatkowo po wizycie. Dostał zabawkę do wyboru dla dziennego pacjenta. Fakt że chodzimy do kontroli uzębienia nią a nie na konkretne leczenie

image
Mialło być dzielnego

image
Mi również bardzo pomógł ten temacik, niby tyle czasu minęło a jednak udało się zarejestrowac dziecko w krótkim terminie, bardzo miła pani w rejestracji :)
My też chodzimy na Orzeszkową jestem zadowolna
image
W Miladencie na Garncarskiej również można leczyć ząbki dzieciom na nfz.
W Mieladencie kompleksowa opieka dentystyczna dla dzieci?
image
dzięki zapisałam syna na wtorek
image
Napiszcie jak po wizycie w miladencie, wlasnie szukam stomatologa dla moich dzieci na nfz, bo nie mam juz sily placic prywatnie
przychodnia we Wrzeszczu ul. Wassowskiego dr. Kowalska super podejscie do dzieci!!!
image
Dentus na Zaspie jest od kwietnia NFZ
jakieś szczegóły poproszę, nazwisko albo telefon, albo chociaż dokładną lokalizację przychodni poproszę
Ta kobieta to skarb. Mam dwoje dzieci lat 2,5 i 6,5. Chodzimy tylko do Pani Kowalskiej. Pozwala dziecku bawić się przyciskami od fotela, czy daje mu do ręki lusterko dentystyczne żeby np. Oglądnęła ząbki misiowi. Nic na siłę i ma duuużo cierpliwości. Nawet dzieci z " alergią " na dentystę dają sobie zajrzeć w buźkę. Do tej pory przyjmowała na NFZ ale ponoć teraz nie przedłużyli kontraktu więc ma być odpłatnie. Polecam.
polecam dr Chojnacka w Gdańsku, pracuje na Noskowskiego
na NFZ tez bylam z Adriankiem w Dentusie, tam na Zaspie. no i moge polecic, maly zadowolony (dostal naklejki, pochwaly - ogolnie bezstresowo), wiec ja tez zadowolona. Bylismy u dr Moller, swietne podejscie do dzieci!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
O super,dobrze wiedziec. A jakie sa terminy? Prywatnie tez mozna?
Do Akademii Medycznej na Orzeszkowej. Z moimi dziećmi chodze już tam kilka lat i jestem bardzo ! zadowolona. Mają tam podejście do dzieci.
a wie ktos moze czy gdzies na nfz stosuje sie tabletki uspokajajace dla dzieci przed leczeniem?
mój synek niestety inaczej nie da sobie nic zrobic, sama tabletka 10zł kosztuje, jednak plomby juz duzo wiecej niestety:(
Właściwie to podpinam się pod ten temat bo odkąd przeprowadziłem się do trójmiasta ze śląska to wciąż poszukuję jakiegoś profesjonalisty do stomatologii dziecięcej. Wcześniej korzystałem z gabinetu Stomatologia Pałyga: http://stomatologia-palyga.pl/stomatologia-dziecieca
No ale z racji przeprowadzki poszukuję innego gabinetu, który oferuje wysokiej jakości stomatologię dziecięcą.

polecam dr Chojnacką!!!! pracowała w Wiewiórce, a teraz po długich poszukiwaniach znalazłam ją na Suchaninie. Przyjmuje w Gdańskim Centrum Stomatologicznym.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Można adres i numeru telefonu

A ja jakiś czas temu przeprowadziłam się do Częstochowy. I prawda jest taka, że trzeba od najmłodszych lat dbac o zęby. Zaniedbane mleczaki to potem problem z zębami stałymi, dlatego mleczaki też trzeba leczyć. Co do stomatologa dziecięcego to prawda jest taka, ze powinniśmy znaleźć gabinet dla dziecka który będzie przyjazny a moze i nawet kolorowy jak ten? https://www.dentaria.com.pl/stomatologia-dziecieca/

A nie myśleliście może o takiej opcji, jak leczenie prywatne? Zawsze są mniejsze kolejki i mam wrażenie, że jest czas na lepsze podejście do takiego małego pacjenta. Dzieciakami świetnie zajmują się w tej klinice stomatologicznej http://stomatologia-bianco.pl/ w Częstochowie. Dla dzieci jest nawet specjalnie przygotowane miejsce zabaw.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

no na pewno z trojmiasta wszyscy pojedziemy do dentysty do czestochowy :):):)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Galeria twarzy - pytanie. (18 odpowiedzi)

Czy ktoś coś wie o firmie galeria twarzy - centrum Filmowe ATV. Bo mój synek dostał się ale wiem...

odbiór mieszkania - na co zwracać uwagę? (15 odpowiedzi)

witam:) (piszę na tym forum, bo więcej osób zagląda, więc może Ktoś mi doradzi) za kilka dni...

Oszczędzanie - jakie macie sposoby? (110 odpowiedzi)

Ponieważ niedługo rozpoczynam urlop wychowawczy, przyjdzie nam żyć przez pewien czas z jednej...

do góry