Widok

Starające się XLIX

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Zgodnie z tradycją zakładam nowy wątek. Wczoraj byłam u lekarza, dzidzi rośnie i serduszko biło jak szalone. Termin na ok 12 marca.

Jeszcze raz gratuluję założycielce poprzedniego wątku Asiiek :D

Trzymam kciuki za wszystkie staraczki by wątki sypały się jeden po drugim...

Wszystkim dziękuje za pomoc i wsparcie jakie otrzymywałam od Was drogie Forumki :)

wypowiedź zmoderowana ( 2011-07-27 12:02:15)

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Gratulacje!
Ksawciu-31.03.2009
Milan-09.07.2013
image

wypowiedź zmoderowana ( 2011-07-27 12:02:52)

To z tego wrażenia ta literówka :/

Przepraszam.

Oczywiście miało być Starające się:)
Gratulacje Weronika!!!!!
no to raz jeszcze weronika gratuluje :)

widac komus sie strasznie nie podoba nasze forum- a moze by sie tak nie udzielac jak nie interesuje, co?
asiiek nie martw sie, wiadomo, ze wiekszosc z nas jest zawsze zalogowana- teraz nie powinnas sieprzejmowac, zwlaszcza takimi glupotami.

iwonka czekamy teraz na ciebie.

mnie od kilku dni strasznie boli jajnik- tak samo jak bylam w ciazy z Mikim, ale nie wmawiam sobie :) na dniach moge spodziewac sie @ - mam strasznie nieregularne, wiec testowac narazie nie bede. jesli juz to dopiero kolo 10 sierpnia. zeby ta cholerna @ nie przylazla.
image

image
super, gratuluję:)
image

image
https://picasaweb.google.com/lh/myphotos
Weronika, gratuluję :D

ja już sama nie wiem... po 2 z hakiem latach starań wszystko mi obrzydło, nawet nie wiem, chcę czy nie chcę... nie mam ochoty ani na seks z mężem ani na mierzenie ani wogóle na nic...

cóż zrobić... muszę przeczekać...
tylko jak oswoić męża...
Asiunia mam to samo. my juz prawie rok sie staramy. nie mam ochoty na przytulanko, a jak juz cos jest to 0 przyjemnosci, bo sie skupic nie da. ciagel tylko o 1 mysle. mierzenie tez mi juz brzydnie. oj jakie to skomplikowane :/
image

image
Adziula, ja zrezygnowałam z mierzenia, mam już dosyć... no i właściwie to ja nie wiem... iść do invicty i walczyc za wszelką cenę, czy sobie odpuścic. na razie mam ochotę odpuścić...
a w tej chwili to nie mam przyjemności z przytulań. i tu chyba jest moja wina,że potaktowałam staranie się zbyt dosłownie. mam nadzieję ze przejdzie, a moze powinnam się skonsultować z seksuologiem... sama nie wiem...
Weronika gratuluję :) Mamy termin w podobnych okolicach - ja mniej wiecej 10 marzec:P

Dziewczyny co się stało założycielce poprzedniego wątku:(??
image

wypowiedź zmoderowana ( 2011-07-27 12:03:08)

no u nas we wrześniu też już będzie rok starań, po woli odpuszczam- będzie co ma być
image

image
https://picasaweb.google.com/lh/myphotos

wypowiedź zmoderowana ( 2011-07-27 12:03:18)

Weronika gratulacje :)
image
Gratuluje:)
image
image
Gratuluję!! :D
Kolejna która ze staraczki przeszła na kolejny etap :D
image image

Oficjalnie serdecznie gratuluję :)))))))))
imageimage
Gratuluje...
image

image
Ktoś się podał za Asiiek i w jej imieniu napisał posta dlatego uważam, że tylko zalogowane osoby powinny móc udzielać wpisów wtedy by nie dochodziło do takich chamskich zachowań!

Asiu nie przejmuj się
imageimage
dokladnie Basieniak ! ! popieram to, ze tylko zalogowane osoby powinny miec prawo do wpisow.. ile niepotrzebnych afer jest przez to..chocby ta z olaolenka gdzie ktos naruszal jej intymne sprawy..wrr..
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
to moze wystosujemy do admina odpowiednia prosbe :)tez uwazam, ze tylko zalogowane osoby powinny miec mozliwosc wypowiadania sie.
image

image
DZIEWCZYNY ZDECYDOWANIE POPIERAM!! JEŚLI MOŻNA TAK ZROBIĆ TO JA JESTEM ZA!!!

WERONIKA SERDECZNE OFICJALNE GRATULACJE :)
SPOKOJNYCH I ZDROWYCH 9 M-CY :D
kurcze wczoraj mialam problem z zalogowaniem i nie zdazylam zlozyc gratulacji Asieek w jej watku..:)
Asieek moje serdeczne gratulacje, duzo zdrowka dla Was!
Weronika a Tobie 'biezace' gratulacje oczywiscie :D
Asieek i Weroniak - gratulacje dziewczyny z calego serca,
dajecie nam nadzieje :)
image
sorry,Weronika nie Weroniak...przepalcowalam sie z radości :)
image
gratulacje :) jakaś lawina chyba poszła :)
gratulacje, ja mialam termin na 18.03.11.

a co do zalogowania to juz to kiedys poruszalam, proponowalam zeby tylko zalogowane osoby pisaly i sie podniosly glosy ze nie bo ludzie pisza z pracy i nie moga sie logowac, ze przesadzam. a tak jest na kazdym innym forum, nie mozna pisac bez logowania
image

image
nie rozumiem jak mozna podając sie za kogos napisac jakies bzdury, czy ludzie myślą że to są jakieś żarty, ze my tu sobie bajeczki opowiadamy a nie nasze prawdziwe historie???? trzeba miec nierowno pod sufitem zeby robic sobie z tego żarty
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
I ode mnie serdeczne gratulacje :))) 3mam kciuki !

A co z Asiek? jaka afera ?
image

gratulacje! :)
image
image
Weronika gratuluje z calego serca i cudownych 9 miesiecy zycze:))))
dziewczyny co za afera??
Weronika serdecznie gratuluję. :)
Dziękuje wszystkim za gratulację :D

Liczę że reszta "załogi" szybko dołączy do mamuś oczekujących dziecka :D

No niestety osoby nie zalogowana często sobie "żartują" czyimś kosztem, padło na Assiek :/ liczę po cichu że jednak czasem będzie zaglądać do forum i jak powstanie wątek mamuś marcowych to dołączy...
Teraz lawinowo proszę nowe wątki zakładać :D
Heh jest już wątek marcowych mamuś:) http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-marcowe-2012-r-zapraszam-na-pogaduchy-t256991,1,130.html zapraszam:)
image
gratuuuulacjeeeeee!!!!!!!!!!!!!!
a co z iwonką?

ja nieobecna ciałem z Wami jestem, bo od tygodnia wymieniamy komputery w pracy i jeszcze wszsytko nie działa tak jak powinno...

my w napięciu czekamy na owulację (tzn mąż może mniej, bo jak on się zestresuje, to kaplica i przytulańska nie ma... więc mu powiem po owu, że była;))

a w ogóle w końcu złożyłam papiery na podyplomówkę z finansów i rachunokowości (albo odrwotnie) i mam nadzieję, że za rok księgowa ze mnie będzie i akurat po macierzyńskim nowa (lepiej płatna:P) praca się znajdzie - tak se wyliczyłam, teraz ciąża, poród tuż po wielkanocy, potem egzaminy i akurat po macierzyńskim nowa praca... trza mieć cel;P a życie po swojemu poustawia...

a tak w ogóle, to w tym cyklu zaczęłam się faszerować poza kwasem foliowym to jeszcze wiesiołkiem (na ładny śluz) oraz pić zioła Sroki (całkiem, całkiem smaczne)
mąż mój też nie czeka, tylko łyka wit. C, Salfazin, kwas foliowy (na prędkość chłopaków) i podpija mi ziółka...

a wy stosujecie jakieś naturalne wspomagacze?
ja chciałam zioła sroki, ale nie pamiętałam jakie mają być te ziółka jak trafiłam na zielarski ostatnio ;P
bo na co one dokładnie są??
image image

AgaB ja tez chce isc na podyplomówke :D tylko moja kosztuje 1600/sem wiec jak sie nie uda zaciążyc to ide na bank, a jak sie uda, to pomysle ;)

Ja niczego nie łykam ( za dużo kwasu foliowego podobno moze powodowac bliźniaki, a tego chciałabym ukniknąć, zreszta i tak czuje, ze mam bliźniaki w genach :P ) i niczym sie nie wspomagam, czekam na szczescie ;)
image

ja chinskie ziolka dong quai i angnus castus oraz niesmiertelny kwas foliowy. jak mi sie przypomni to jeszcze selen, potas a+e i b complex. moj maz nie chce sie przekonac do lykania witaminek. caly czas natomiast mi powtarza, ze juz jestem w ciazy :) (tylko skad on to wie), ale Miko tez sie jakis przytulasny zrobil ostatnio, jakby czul i chcial mnie miec tylko dla siebie. reszte objawow sobie wmawiam :D zobaczymy co bedzie.

poki co- jutro 2 urodzinki synka :) bedzie impreza w sobote takze przygotrowania w toku ( alkohol postanowilam sobie odpuscic, poki sie nie wyjasni)
image

image
http://umamy.homestead.com/koncepcja_nat.html

do poczytania:)
do poczytania :)
http://www.charaktery.eu/wiesci-psychologiczne/4319/Szansa-dla-bezplodnych/

dziewczyny, duzo z Was pije te ziola o.Sroki? bo ja pilam 2-3 cykle i chyba sobie wyhodowalam endometrioze na nich :) pamietam, ze kiedys czytalam na forum wypowiedz dziewczyny, ktora tez tak mowila, no ale byla w mniejszosci, a wiekszosc pisala ze pomogly...ale teraz jak sie okazalo po laparoskopii ze tez mam endo, to tak mi sie te ziola przypomnialy :)...w kazdym razie nie pijcie za dlugo, chyba wlasnie max 2-3 cykle sie pije
image
Aabym ja pije, mi mówiono, że pije się 3 cykle, potem miesiąc przerwy, potem znów 3 cykle pić itd.

AgaB nie może mąż pić tych ziółek, coś dziewczyny wspominały, że na mężczyznę mają zły wpływ. Zaraz poszukam i Ci napiszę.

Ja wyczekuję owulki, której nie widać. 5 dzień jest mi nie dobrze aż zbiera mnie na wymioty, codziennie płaczę, jestem nerwowa, ćmią cycki, prawy (.) boli, podbrzusze ćmi, prawy jajcor pika. Fulllllll wyypasssss. :/ Moja mama naogladała się program 'ciąża z zaskoczenia i mi tutaj wywróża, szkoda, że nie prawdę.

Pozdrowionka. :)
Ja dopierowe wtorekidę do lekarza. :-) Narazie jestem na campingu i mam serdecznie dość pogoda do bani do domu daleko więc niechce się wracać skoro zapłacone, ale najgorsze komary jestem masakrycznie pogryziona jak się rozbiore u gina to pomyśli że mam ospe :-). Ogólnie czuje się prawie ok tylko ganianie po błocie za córka daje mi w kość i szybko łapie zadyszkę :-) spać mi się chce i łapie chuśtawki nastroju i plecy mnie strasznie bolą :-( po za tym ok
image
image
dziewczyny, oby te wasze objawy się sprawdziły :)

mi jest często niedobrze w okolicach @ i zawsze się łudzę że moze jednak :) ale potem nic z tego :( sama już nie wiem czy to moje urojenia czy poprostu działanie bromka :(
LG83 - bierzesz bromergon? bo ja tez, ponad rok, i wlasnie tak sie zastanawiam, bo podobno nie powinno sie go tal dlugo brac, bo ma skutki uboczne, slyszalas moze cos o tym?
image
Iwonka - noooo, przepiekne ciążowe objawy, jak napiszesz po wizycie ze nie, to sie zdziwie na maxa ;)
image
tak, biore od października lub listopada zeszłego roku i nic nie słyszałam o tym że nie mozna go długo brać :( mój lekarz powiedział że będę go musiała brać przynajmniej do zajścia w ciążę a może i dłużej.. za jakieś dwa tygodnie wybieram się na wizytę to zapytam :)
o fajnie, dziekuje :) slyszlam od 1 gina ze "jego koledzy specjalisci w nieplodnosci" mowili ze on jest najtanszy,a le nei najlepszy i ze dlugo sie go nie zaleca brac, bo tak naprawde trzeba zrobic badania specjalistyczne z jakiego powodu ta prolaktyna jest podwyzszona, cos tam zaczal mnie pytac czy ktos mnie kiedykolwiek skierowal na badanai przysadki, no ale nikt mnie nie skierowal, wiec wsumie nie wiem o co chodzi :D mowil tez o tym, ze od razy jak zajde..tez bym chciala, hehe..to zebym przysla i on mi przepisze cos innego niz bromergon, bo w ciazy nie powinno sie go brac. A jak Ty bedzies z miala jakies info od swoejo gina to tez napisz
image
weronika serdecznie gratuluję:)
image
image
na pewno napisze bo tez mnie to teraz zainteresowało jak o tym napisałaś :)
hop na poniedziałek@
Iwonka, ty nie podbijaj, tylko nowy wątek zakładaj...
image
dokladnie Iwonka.... caly czas czekamy.

a ja sie czuje masakrycznie- czasu szkoda marnowac na wypisywanie. w sobote byly urodzinki Mikolaja i maz moj wszytkim gosciom powiedzial, ze jestem w ciazy- o zgrozo- po czym udaje, ze nie pamieta co mowil. powiedzial, no patrzcie na adzie, ico widzicie, w ciazy jest no nie. byla kolezanka wlasnie w ciazy, i tez mowi, ze zdaje sie jej ze jestem.
kazdy mnie tak strasznie nakreca a ja boje sie rozczarowania. na test jeszcze tak czy inaczej za szybko. a ja sama juz poprostu nie wiem co sie dzieje. pewnie przyjdzie @ tylko pozniej :/
image

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mutti, a gdzie wyczytałaś o tym, że ziółka nie dla faceta?
Bo ja w książce Sroki (tak, kupiłam) pod przepisem przeczytałam, ze mogą pić oboje (i dlatego mojego w nich rozsmakowałam).
Będę musiała poczytać info o tym.
Ewentualnie przysiąść pupogodziny i sprawdzic, jak każde z ziół działa na faceta...
image
adziula, współczuje! przezyłam podobną sytuację w zeszłym roku... mieliśmy impreze pożegnalną ze znajomymi i się źle poczułam.. oczywiście wszysycy że na pewno jestem w ciąży.. i prawdopodobnie byłam ale trwało to krótko :(
Dziewczyny, a gdzie kupujecie zioła ojca Sroki? Bo ja nie mogę znaleźć nigdzie akurat takich, które pomagają w poczęciu dzidziusia.
Adziula trzymam kciuki za proroctwa Twojego męza :D

Ja od wczoraj chodzę do pracy i jak na razie czuje się dobrze.

Czekam dziś na nowy wątek :))
asela
ja kupiłam składniki w zielarskim obok zbrojowni w Gdańsku a potem wymieszałam wg przepisu (niektóre musiałam ważyć, bo opakowania są po 50g, a część ziół bierze się 20g)
za całość zapłaciłam niecałe 30zł - wyszło prawie 400g - mieszałam w wieeeeelkiiiiiim garnku - objętościowo, po lekkim ubiciu;) wychodzą jakieś 3 torebki cukru
na Allegro jest sprzedawca, który sprzedaje już wymieszane po 27zł (z przesyłką) za 200g (na 3-miesięczną kurację)

potrzebujesz skład?
image
która testuje w najbliższym czasie ;) ????
image

O matko, nie wiedziałam, że to aż tyle zachodu z tymi ziołami! Mój gin powiedział, żebym sobie zamówiła w necie dla siebie inne i dla męża inne, więc myślałam, że można takie gotowe kupić. Poproszę ten skład w razie czego ale jednak wolałabym linka do takich już gotowych;)
Wczoraj byłam na monitoringu i lekarz jak robił mi usg powiedział: "O matko, ile jajców":) Mój mężuś jest do piątku na obozie sportowym, ale gin kazał go ściągnąć w środe na tulonko, co też uczyniłam i jutro przyjedzie na kilka godzin:))
ale masz dobrze... "ściągać męża" :( hihihi

tu masz skład (trochę dalej w tekście, ale tekst też do rpzeczytania) - http://adonai.pl/nieplodnosc/?id=21

a na allegro wpisz zioła sroki i jest w zasadzie tylko jeden sprzedawca...

może podpytaj - np. słoneczko też myślała o tych ziołach, to razem wymieszacie i każda za 15zł będzie miała mieszanki na 3 miesiące (bo z tego co rozmieszałam wychodzi na 6m-cy podobno...)
image
A ja w tym miesiacu chyba sobie zmierze temp... z czystej ciekawosci, albo kupie testy owu.... normalnie można w aptece kupic czy w markecie ? wiem, ze ten temat był walkowany, ale wtedy sie na tym nie skupiłam ;)
image

nulka, ja kupowałam w auchan na sali za 5,99zł/szt (pepino)
w tesco nie widziałam
w rossmanie (w carefour na morenie) widziałam opakowanie 5szt chyba za 25zł

ja stwierdziłam, ze jednak to droga impreza, przynajmniej u mnie, gdzie nie wiadomo, kiedy owulka wyskoczy
chociaż wczoraj (i dziś) stwierdziłam, że już wiem... jak się trafi, że przez 3 dni z rzędu nie przytulamy się (bo się... pokłócimy, jednego z nas nie ma, lub jak w tym cyklu złapie mnie migrena), to wtedy przyjdzie owulka...
normalnie totalnie bez szans nas zostawia:(
image
Dzięki Aga, ale Ty to obcykana w tym jesteś;) A to mogę pić zarówno ja jak i mąż? Bo mi gin mówił, żeby poszukać w necie i są podobne jakieś i dla pani i dla pana;) Ale ja wpisuję w google i nic sensownego nie udało mi się znaleźć:/ A tych "jajców" to mi się nalęgło tyle, bo w tym cyklu brałam clo pierwszy raz.
asela - w książce o. Sroki przeczytałam pod składem tych ziół "pić mogą oboje" ale Mutti coś pisała, ze niekoniecznie - więc nie wiem
poradnik ziołowy napisany był ponad 20 lat temu, więc może się coś "okazało", że jednak nie jest wskazane... na stronach o tych ziołach widziałam czasem opinie, ze mogą pic oboje, albo wcale bez wzmianki o facecie...

na tej stronie, co Ci podałam, tam poniżej też jest o wspomagaczach dla faceta - generalnie garść witamin...
image
acha, żeby nie było... ja rozmieszałam na 6 m-cy, ale połowę wysłałam koleżance - więc to nie tak, że nie chcę się podzielic, tylko już nie mam...
ale jak mi się uda (powiedzmy w następnym cyklu), to resztę tego co rozmieszane oczywiście przekażę dalej...
image
To chyba kupie, bo mniej wiecej wiem kiedy powinna byc bo cykle mam 24-26 ,wiec w miare regularnie...a jutro bede przechodzic koło rossmana w Gda, to kupie, bo są potrzebne na cito :P
image

nulka, ja robilam testy owulacyjne w zeszlym cyklu i pojawily mi sie 2 kreski natomiast nie mialam zadnych innych objawow dni plodnych czyli zero sluzu, zero "chcicy" kompletnie nic, jak bylam u lekarza to stwierdzil ze mam cykle bezowulacyjne, takze juz sama nie wiem co o nich myslec, natomiast mam mierzyc temp ale naprawde mi sie nie chce wiec nie robie nic
Ale dwie kreski moga sie pojawic, tylko ta co sie pojwia, musi byc tak samo ciemna jak pierwsza, albo ciemniejsza.... wiec moze faktycznie nie było owu...
image

nulka, na allegro są testy owu o wiele tańsze :)
na przykład te:
http://allegro.pl/testy-owulacyjne-35szt-3-test-ciazowy-gratis-i1726978054.html

ja w sumie dziś powinnam dostać @ ale dzień się jeszcze nie skończył :( czuje jakieś kłucie po lewej stronie :( nie nakręcam się bo co miesiąc jakieś inne "ciążowe" objawy ;)
Hej..
A my jeszcze oficjalnie się nie staramy, ale zamówiłam dziś ziółka, o których wspominacie, bo Was podczytuje..
no to nie ma na co czekać :) czas zacząć staranko ;)
LG, wiesz ja to bym bardzo chciała..
Ale mąż oporny.. Z jednej strony dobrze, bo chce zapewnić 100% byt rodzinie.. a z drugiej.. eh, długa historia..
Mam nadzieje że ziółka pomogą, bo mam problem z nieregularnymi okresami i może wpadka nas wyswobodzi z Jego niepewności ;)
nulka, oj byla bardzo ciemna ta druga kreska, taka sama jak i pierwsza, dwie soczyscie ciemne grube krechy, nie mniej jednak nie neguje testowania bo napewno nie jednej to pomoglo natomiast u mnie takie dziwactwo:( zycze powodzenia:))
u mnie dalej cisza....

a gdzie iwonka?

co do owulacyjnych, to ja znowu w pewnym momencie tego miesiaca porzucilam testowania, bo jednego dnia kreska byla wyrazna, ale nie tak jak kontrolna, a nastepnego nie bylo jej wcale. 3 dnia znowu pojawiala sie lekka i tak w kolko. wurzylam sie i odlozylam je do nastepnego cyklu- o ile bedzie :D
ale byla u mnie kolezanka w 5mc i tez mowila, ze jak ona robila testy (wlasnie wtedy kiedy zaszla) i na jednym tescie miala blada kreske, a inny nie pokazal jej wcale. takze daje to nadzieje :)

dzisiaj snilo mi sie, ze mam jakas chorobe i musialam poddac sie operacji wyciecia scianki macicy :) i odrazu zaszlam w ciaze ") oh zeby to takie proste bylo....
image

image
Jestem, ale średnio optymistycznie nastawiona przez moja panią dr. :-( Poradziła mi abym jeszcze chwilę się wstrzymala z wielka radością. Bo Wszystko wskazuje na ciażę ale na usg jeszcze nic sensownego nie widać :-( kazała mi powturzyć bete, obstawia że mialam puźną owolację i dlatego jeszcze jest za szybko. Oczywiście rano zrobiłam jeszcze test ciążowy - są mega ciemne 2 krechy no i bylam rano na becie zobaczymy czy urosła... Załapałam wczoraj dołka, ale dziś wiem że może poprostu jestem bardzo nie cierpliwa i za szybko poszłam.
iwonka - trzymam kciukasy
image
Przesyłam pozytywne myśli :D

Na pewno wszytsko ok tylko my takie niecierpliwe kobietki jesteśmy..

Daj znac jaki wynik bety....
iwonka, bedzie dobrze zobaczysz, grunt to nie martwic sie na zapas
dziewczynki, sorki ze tak sie wbijam z pytaniem - orientuje sie ktoras gdzie dokladnie jest invicta ale ta na podwalu grodzkim? gdzieś koło poczty? dzis musze sie tam wybrac, niby gdansk znam, ale nie kojarze zeby tam gdzies była...może jakos ukryta :)
Na samej górze w Madisonie jest Invicta. Tam koło poczty mają chyba laboratorium czy jakoś tak.
hm, dziwne, bo jak sie umawioałam do lekarza do invicty to powiedzieli ze nie w madisonie tylko własnie na podwalu..no trudno, jakos znajde :)
pewnie są 2 filie w Gdańsku więc lepiej sprawdź, my byliśmy w tej w Madisonie, ale to ul. Rajska chyba
imageimage
Po prawej mijasz dworzec i idziesz jakby w strone torów, tam jest poczta, invicta i cos tam dalej... Normalnie tam przyjmuja lekarze i jest tez lab :) chodziłam tam na onkologa jakis czas temu...
image

Hej, napiszę najpierw tu, zanim założę osobny wątek. Czy któraś z Was chciałaby może testy owulacyjne? Oczywiście za darmo. Zostało mi 12 owulacyjnych i 2 ciążowe. Tylko jest jeden szkopuł: mają termin ważności do czerwca. Trochę głupio proponować przeterminowaną rzecz, ale to nie leki, kosmetyki, ani żywności, więc żadnej krzywdy na pewno nie zrobią. Poza tym, takie rzeczy mają termin ważności z dużym zapasem, więc powinny jeszcze długo działać dobrze. Może akurat ktoś by chciał, chociaż na próbę przed zakupem własnych ;) Dodam jeszcze, że ja nie zdążyłam ich za dużo poużywać, bo zaszłam w pierwszym cyklu. A o tych ciążowych to mogę powiedzieć tyle, że pokazały ciążę, kiedy jeszcze inne, droższe (np Pretest) wychodziły negatywne, także polecam :P
anek - a skąd jesteś?
image
Ujeścisko, bywam często na Morenie, w weekendy w Gdyni
na ujeścisko, jak się umówimy, mogę podjechać...

mail do mnie:
agandrzej@o2.pl
image
Zaraz się zaloguję i napiszę na priv ;)
O jaaa... AgaB mnie uprzedziła... ja bym chetnie wzieła... chociaz połowe :P AgaB, podzielisz sie :P :P :P ???
image

Ja tez bym chciała.. Szkoda, że nie zdążyłam :)
dziewczyny, a tak z ciekawosci ile w pl kosztuja te testy? ja kupilam jakis czas temu na ebaju 20 testow chyba za 3 funty (juz z przesylka) i tak soboie mysle, ze jesli bylybyscie zainteresowane jakas wieksza iloscia, to moglabym cos wyslac do polski :)
image

image
Dzis zerknęłam w Rossmanie, to 29.99 za chyba 5 sztuk
image

Dziewczyny mogę odsprzedać 25 testów za 25zł. na allegro płaciłam za nie 25 + przesyłka. Testy były dla koleżanki ale ona się rozmyśliła :/ a ja dla siebie też zamówiłam 25....liczę, że 50 szt. mi się nie przyda :) więc odstąpię jakby co :)
Nulka te w rossmanie to 26,99zł za opakowanie 5sztuk ;) wiem bo miałam - a jak się trafi na promocje to cena idzie "trochę" w dół ;) zatem warto zrobić "przyczajkę" ;P
image image

Gosia ja bym wzięła. :) Jadę zaraz na badania to później napiszę do Ciebie na gg albo Skarbku co by się umówić. :)
wczoraj bylam w locie i byly po 29.99, moze podrozały ??
image

nulka, podzielę się...
jak je "klepnęłam" od razu o Tobie pomyślałam;)
image
jeeeeeej !!! :) Dzięki ;)
image

Mutti więc czekam na informację :)
Dziewczyny mam do was pytanie, bo lekarka dała mi do zrobienia sporo badań a że chodzę prywatnie to wiadomo płatne są :-) i teraz moje pytanie w poprzedniej ciąży miałam robioną toksoplazmozę i wynik pokazał że kiedyś musiałam ją przechodzić, zawsze myślałam że to oznacza że nabyłam odporość czy znów mam robić te badanie??? Kurcze ono drogie jest i nie wiem czy ma sens, a może wiecie gdzie można nie drogo zrobić badania
iwonka ja ostatnio wyczytałam, że nawet jak się przechodziło toxo to gdy w ciąży spada odporność to choroba może się reaktywować:/ ale z tego co wiem to dziewczyny powtarzają to badanie jak nie przechodziły toxo...a nie wiem gdzie najtaniej jest
imageimage
Nulcia ja do tej w locie nie chodzę tak jak tej w krewetce bo one mają przebitkę cenową :/
na produkcie za 4 zł jest różnica 0,50zł ale im droższy produkt tym większa różnica :/ najlepszy rossman jest w budynku dworca w Gdańsku :) ale nie powiem może cena też się pozmieniała ;)
image image

LG 83, bylam wczoraj u gina i to specja - wybralam gamete, bo juz mi rece opadają od tego neizachodzenia ;) i zapytalam przy okajzi o tem bromergon tal dlugo brany -mowi ze nei jest szkodliwy ale jak sie zajdzie to zeby przyjsc od razu to przepisze cos inengo, bomowi ze nie jest polecany w ciazy, a do wizyty brac po pol tabletki...takze juz wiemy :)
image
Mutti odezwij się czy oferta aktualna :) jakby coś to jutro mam wolne i jestem w domu praktycznie cały dzień :)
gosik_sz pochwal sie
image
Jakby mutti zrezygnowała i nie ma nikogo innego, to ja staje druga w kolejce :)
image

napisz do gosik_sz najlepiej na priva

a może z mutti się podzielicie;)
image
ale babolki - mamy nowy wątek... http://forum.trojmiasto.pl/STARAJACE-SIE-XLX-t259220,1,16.html
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dobry ortodonta (39 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

7latek nie chce czytać (34 odpowiedzi)

Mój syn mimo znajomości wszystkich liter nie chce czytać. Nie umie,nie chce złożyć wyrazu w...

tanie meble kuchenne?Jakie (73 odpowiedzi)

Dostaliśmy po 8 latach czekania mieszkanie z miasta 3pokoje,kuchnia. W kuchni mamy tylko...

do góry