Widok

tort dla dziecka małym kosztem i łatwy jak?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
chciałabym upiec synkowi na urodziny tort podejmuje wyzwanie ale doradźcie jak to zrobić niezbyt dużym kosztem a żeby był ładny dziecięcy i nieskaplikowany jest taka obcja?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja na roczek synka zrobiłam sama choć nigdy wcześniej się za to nie zabierałam. Oto efekt: http://img805.imageshack.us/img805/181/s5006933.jpg

Zrobiłam masę kawową z tego przepisu: http://www.wielkiezarcie.com/recipe7979.html Reksio zrobiony był z masy marcepanowej: http://crazy-kitchen.blog.onet.pl/Przepis-na-mase-marcepanowa,2,ID403033973,n

Spody kupiłam gotowe.

Reksia znalazłam w necie, wydrukowałam a potem przyłożyłam jego buzie do masy i wykroiłam. Ciemniejsza łata z dodatkiem kakao, obrys z czekolady.

Tort należy do tych słodszych ale wszystkim smakował.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
gotowe blaty biszkoptowe, plus krem z ciasta "raffaello na krakersach", dekoracje lukrowe można kupić w sklepach, jakieś kwiatki, autka, rybki itd.

smacznego :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja też robię sama. Posługuje się opłatkami, bo najmniej roboty a efekt fajny. Opłatki do kupienia w cukierniach, które robią torty ze zdjęciami lub na alledrogo.
Biszkopt zamawiam w zaprzyjaźnionej cukierni (jest pyszny i wychodzi mnie taniej niż jakbym sama robiła, a na dokładkę przekroją mi tak jak chcę).
W wersji mega łatwej kremy kupujesz w proszku i rozrabiasz, po czym smarujesz biszkopt i formujesz tort. W wersji trudniejszej kremy robisz sama. Do tego pozostaje tylko zrobić coś do nasączenia biszkoptu i gotowe.

image

image

Koszt całkowity obu tortów zamyka się w 32zł.
Ja nie mając kompletnie żadnego doświadczenia w robieniu tortów w ostatnim czasie zrobiłam tort w kształcie samochodu i samolotu. Piekłam zwykły biszkopt,na samochod w okrągłej tortownicy , a na samolot w prostokątnej blaszce. Wycinałam odpowiednio , przekładałam kremem z bitej śmietany . Na wierzch co prawda kupowałam mase lukrową gotową , taką do tortów w stylu angielskim, ale myśle ,ze spokojnie można się bez niej obyć. Samochód na wierzchu oblepiłam taką kolorowa posypką , można ja kupić w każdym spożywczaku. Jak znajdę zdjęcie to wkleje .
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
image

Uploaded with ImageShack.us
Jadźka, jaki ładny synek!

Ja chciałam też się bawić w swój tort, ale w końcu zamówiłam , 50zł, 1,5kg, rewelacyjny, smaczny i do tego auto Zygzak:)
Czasami nie warto, a szczególnie, jak się niema zbyt dużo czasu.

Mój mąz robi torty na okazje jak święta, czy urodziny nasze tak:

3 gotowe biszkopty
robi masę twarogową- pyyysznie zarąbista!!!!!!!!!
Przekłada nią te biszkopty, i jedną warstwę kajmakiem, można dodać owoce, ale mocno odsączone, polewa czymś słodkim, albo zwykłą polewą,
Niedawno zrobił wiśnie+ z miętą-niebo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wielki wychodzi, koszt około 35zł.
image

image
aaa. no i mało kaloryczny!
image

image
Dzięki Aniu :) Moja duma! Będzie łamaczem damskich serc ;)
Podobny do Kamila Durczoka!!!:)
Przystojny!
image

image
Ja tez robie sama.Robie taki ala Szwarcwaldzki.
- spody kupne - 7zl
- dzem wisniowy - - 3zl
- smietana 36 x2szt. -10zl

Prosto i wszystikm zawsze smakuje.

image
gdzie jakiej firmy kupujecie spody by nie było czuć sztucznym ?

ania daj przrpis na tą masę do tortu, czy to z mascarpone?
Masa to:
1 kg twarogu
1 litr śmietany
5 śniezek( w proszku takie się wsypuje) i się wsypuje je do twarogu
1 szkl cukru do twarogu
a potem wszystko razem.
ad1
twaróg z cukrem, śniezka na sztywno ale na koniec mąż mówi,że już przy pomocy łyżki mieszać a nie mikserem.
Delikatnie.
Smarować spody i do lodówy , najlepiej na noc.
image

image
śmietana ma być schłodzona do ubijania.
i 36%.
image

image
to ja podobnie robię sernik :)

ale daję mniej cukru i zamiast śnieżek - żelatynę :) jest rewelacyjny :) i wytrzymuje nawet w upały ;) (dzięki żelatynie)

tu przepis na sernik z bitą śmietaną http://forum.trojmiasto.pl/Poszukuje-latwego-przepisu-na-sernik-t176790,1,16.html
dziewczyny ale wy zdolne może dam radę ale jakbybyło mozna prosic krok po kroku dosłownie- na tort samochód
image
z czego zrobić taką fajną czerwoną masę plastyczną ???
image
Jadźka, ten tort z Peppą to Ty robiłaś? Gratuluję talentu i proszę podziel się przepisem, takim dla kuchennego antytalencia.
image image
Ten z peppą robił mąż :) Ja zdobiłam.
Zamówiłam biszkopt w zaprzyjaźnionej cukierni - robią pyszny, świeżutki i tną mi go na tyle części na ile chcę. Ten był przecięty na 3 części. Kupiliśmy dwa różne kremy do tortów - malinowy i śmietankowy. Przygotowaliśmy je wg przepisu na opakowaniach (mixujesz z mlekiem i dodajesz masło).
Mąż przygotował coś do nasączenia biszkoptu. Woda przegotowana + cukier + sok z cytryny lub olejki do ciasta + ew. troszkę czystej wódki (nie musi być, ale to konserwuje nieco torcik).
No i jedziemy - przekładasz biszkopt z kremem na zmianę. jak ułożysz wszystkie części biszkoptu to smarujesz boki i górę.
A peppa to opłatek - kupowałam na allegro od tego sprzedawcy http://allegro.pl/dla-dziewczynek-rozne-oplatek-na-tort-okrag-male-i1907697472.html.
Kładzie się go na górę i po chwili on nasiąka i wygląda tak jak na zdjęciu :)
Smacznego.
aaa, zapomniałam dopisac, że każdą część biszkoptu trzeba nasączyć (normalnie skropić) tą mieszanką wody, cukru, cytrynki i alku i dopiero wtedy smarujesz kremem.
hop hop ;)
Jadźka, możesz zdradzić gdzie kupujesz ten biszkopt? :)

czy to tak zaprzyjaźniona cukiernia, że nie pieką dla ludu? :)
imageimage
image
biszkopt ja pieke, ale kupny,
i bita smietana ze sniezka - jak nie na gorace dni - bo puszystrza smietana, uzywam 30 z biedrony bo sie bardzo dobrze ubija i nie da sie z niej zrobic masla ;) do nasaczania amaretto lub slodka herbata malinowa,
czasem robie mase owocowa tzn miksuje truskawki lub brzoskwinie mi robie z zelatyna (staram sie dodawac malo cukru bo u mnie duzo diabetykow ) i jak gestnieje to na pierwszy blat, potem blat z bita smietana - czasem z nia cos wybeltam wspieram sie sposobami z internetu ew galaretka odanym smaku wzbogacam rozpuszczana w jaknajmmniejszej il wody

kuzyna mowila mi o mega prostym torcie to kakaowy biszkopt , wisnie drylowane (najlepiej z alk, ale jak dla dzieci to wiadomo ze nie) i "nutella" polaczona z miekka kostaka masla dodawac stopniowo zeby zrobic taki jak sie lubi krem , bomba kaloryczna ale i bomba w smaku,

robilam tez torty tiramisu ale jednak te na bitej wszystkim najlepiej wchodza,
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
sorry za ten belkot , chyba juz powinnam sie polozyc;) a nie pisac
muszę się pochwalić :] bo jeszcze nigdy w życiu nie udał mi się biszkopt tak jak tym razem :))))) rewelacyjny przepis, którym się podzielę ;)

***** BISZKOPT ZRZUCANY *****
http://kulinarnie.blogspot.com/2010/02/rewelacyjny-biszkopt-na-tort.html

to nie żart :] po upieczeniu upuszczamy tortownicę z gorącym biszkoptem na podłogę z wysokości ok 60cm ;) oczywiście dnem do dołu :)
biszkopt piekłam późnym wieczorem i akurat do rana spokojnie studził się w piekarniku :]

moja Mama przekroiła go na 3 blaty - ale spokojnie wyszłyby 4-5 :] czyli nawet dwa torty :]

opłatek i niebieską posypkę waflową zamówiłam na Allegro ;]

tort zrobiłam na/w opakowaniu od kupnego tortu śmietanowego z Auchana - dosłownie na milimetry wszedł jeśli chodzi o średnicę ;) ale wygodnie mogłam schować do lodówki ;]

image

image

image

oczywiście dla mojego Dziecka liczyła się myszka Miki i świeczki ;) dmucha je od 1,5 tygodnia ;) a tortu i tak nie je ;)
ten tort był właśnie jako podstawa do świeczek ;) żeby Młody miał radochę :]
ja polecam ten torcik- dinozaurowy. nie sprawil mi problemu. a w dodatku slicznie wyglada.
w srodek dalam krem waniliowy z paczki i upieklam najprostszym sposobem biszkopt. tylko radze zrobic w tych mniejszych blachach okraglych, bo inaczej nie wlezie do lodowki ;) barwnik kupilam w leclercu.

http://www.youtube.com/watch?v=OqzVWKJr_hI

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

jak żyć po śmierci jedynego dziecka ? (23 odpowiedzi)

22 lipca 2016 straciłam mojego jedynego ukochanego Syna ...miał zaledwie 25 lat... Poszedł spać i...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (136 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

płyta indukcyjna czy gazowa? (22 odpowiedzi)

Witajcie. Chciałabym poprosić Was o opinię. Budujemy dom i stanęliśmy przed wyborem płyty...

do góry