Widok

o co chodzi z tą lampką czerwonego wina;) ?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
slysze dwie teorie:
jedna ze jej wypicie moze przyspieszyć akcję porodową
Druga ze wrecz przeciwnie-ze hamuje...
wiecie cos na ten temat?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
No widzisz Justi i Wejherowo tez doczekało się złej opini-i tak jak kiedyś mówiłyśmy każdy szpital ma swoje za uszami i nie ma o czym mowic -dlatego pytania gdzie rodzic bo slyszalam to czy tamto sa wogole bez sensu :)Obys dobrze przy porodzie trafiła bo to jest najwazniejsze :)
mausje sutki.sprzatam,umylam okna.wypilam winko..kapiel gforąca to juz nie zlicze ile razy była,prysznic cieply tez..i inne cuda robię.wlasnie wrocilam ze szpitala i czuje sie nieco jak zbedny ciezarny przedmiot.dla zainteresowanych tym jak zostalam potraktowana dzis odsylam do watku"listopadowe i grudniowe" bo troche sie tam rozpisalam i nie chce mi sie powtarzac:)
image
Justi a próbowałaś masować sutki?? po godzinie każda pierś, jak byłam na patologii to położna radziła tak robić, zeby przyspieszyć akcje
waidomo Justi że Ty sama mozesz niewiele zdzialac ale ja przeklinam tych lekarzyn a tymbardziej jak ktorys prowadzi ciaze prywatnie a jedziesz rodzic do szpitala w ktorym on pracuje to powinien wlozyc cale serce w to co robi-prznajmniej ja tak mialam mialam termin na grudzien ale ze moj lekarz szedl na urlop umowilismy sie na koniec listopada i to w ten dzien kiedy mial dyzur(bez kompletnie zadnych lekow )zadzialal tak ze godzine po wizycice w izbie przyjec (zaznaczam ze nic sie nie dzialo nie bylo nawet po, skurcza,zero rozwaria)lezalamz maluchem na brzuszku :)ledwie co wyszlam z izby przyjec a wody odeszly -wiec sposoby sa tylko do tego potrzebny jest lekarz (a wiekszosci z nich niestety tylko taki tutuł posiadaja) do tego jest w tym szpitalu lekarz ktory genialnie na izbie rozmasowuje szyjke macicy i pol godziny pozniej rodzisz wiec sposoby sa i w szczegolnosci te konowaly powinny pamietac o tym po terminie -bo to naprawde niebezpieczenstwo
tego posta nie napisała Karolina 29, tylko jej siostra, jestem na nią zalogowana - w ramach wyjaśnień:)
http://www.slubnemarzenie.com.pl
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
A brałaś bardzo gorącą kąpiel?,mi w pierwszej ciąży sie spieszyło do porodu i tydzień przed wyznaczonym terminem wzięłam gorącą kąpiel, siedząc w wannie jeszcze sobie cały czas dopuszczałam gorącej wody i jakieś 3-4 godziny później odeszły mi wody płodowe, dobę później urodziłam
http://www.slubnemarzenie.com.pl
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
slyszalam tez ze niektore szwedki robia sobie jajecznice na tym oleju rycynowym:)))
image
image
no to jest jeszcze teoria z wypiciem pół szklanki oleju rycynowego z sokiem np. pomarańczowym dla przełknięcia. Sporo osób po terminie mói,że to działa, bo działa bardzo przeczyszczająco. Na mnie nie pdziałało, ale ochydztwo sytraszne i potem na sok pomarańczowy nie mogłam patrzeć;) Może za wcześnie spróbowałam. Ale po tych twoich ostatnich problemach biegunkowych to chyba lepiej sobie odpuścić powtókę z rozrywki, bo to goni nieźle.
image
fotografia ślubna, chrzciny, ciąża,rodzinnie- http://www.betrisa.pl
a ja w oparciu o artykuły kilku ginekologów-położników przychylam się do twierdzena, że kobieta w ciąży nie powinna wypić ani kropli alkoholu ... bez wzgędu na etap ciąży ...

a jeśli chodzi o "chlapnięcie" sobie na przyśpieszenie akcji porodeowej? , hmm .. ja wolałabym nie śmierdzieć alkoholem na porodówce ...
papilio1@op.pl
a w tutaj pierwsze dziecko minimum 2 tygodnie po terminie to norma- wiekszosc dzieci rodz sie z waga ok 4 kilo... Nie nastawiaj sie na najgorsze tylko mysl pozytywnie. Wiem latwo mi mowic, bo to nie ja jestem w tej sytuacji ale jak bylam w 37 tyg to juz chcialam urodzic i tez bardzo sie niecierpliwilam... Mam nadzieje ze niedlugo bedziesz miala swoje malenstwo przy sobie!!!
image
image
ja ci nie moge powiedziec o co chodzi z tym ananasem ale na szwedzkim forum padaja podobne pytania jak tutaj i czesto pada odpowiedz: swiezy ananas albo herbata z lisci malin- ponoc do kupienia w sklepach zielarskich... Ananasa probowalam i nie zadzialal, ale niektore szwedzkie mamusie twierdza ze im pomogl wiec napisalam o tym tutaj:)
image
image
pewnie przez dzwięki wyczuwalne dla dziecka. ja ostatnio byłam na koncercie na rynku u siebie w mieście, to czułam jak mi brzuch drzy :-), to samo miałam ostatnio w kosciele jak grali na ogranach.
Nasza Kochana Lenka
image
image
kiedyś w dzień dobry tvn były dwie babeczki które urodziły po wizycie w ... kinie (były na filmie po czym w nocy jechały na porodówkę)
Może i coś w tym jest bo jakieś dwa tyg temu byłam z córką na Piorunie i mała w brzuchu tak szalała że myślałam że przez pępek mi wyskoczy:))))
Może warto spróbować?
czy ktos mi odpowie o co chodzi z tymi ananasami:D?
image
moje drogie!
Jestem dokladnie tego samego zdania co Wy i rowniez uwazam ze przenoszenie nawet dwa tyg to niebezpieczne,ale coż ja mogę zrobic???Kłócić się z lekarzami,ze zyczę sobie zostania na oddziale??? Nic nie mogę zrobić..niestety.oni rządzą w szpitalach,nie ja.Oczywiscie po 14 dniach po terminie nie dałabym sie odesłać do domu,ale wczesniej...nie moge na nich w zaden spodob wplynać..choc bym chciała.
Tez mam juz rozne wizje tego,ze moze z dzieckiem byc cos potem nie tak...ale cóż ja mogę??? oni uwazają sie za fachowców i pozostaje mi tylko sie dostosować...:(
image
dokładnie i o tym właśnie nie chciałam Justi pisac w takiej chwili moja kuzynka pojechala 10 dni po terminie a lekarz powiedzial nic sie nie dzieje jedziemy do domku przyjechala 13 dni po terminie wywolali porod bo powiedziala ze do domu juz nie wroci i niestety maly ma porazenie mozgowe jest slicznym chlopcem a lezy jak warzywko a tez niby bylo ok a jesli chodzi o szpital to redlowo przynajmniej z tego co widzialam lezac tam zostawia w 41 tygodniu na patologii i podaja rano oxytocynke i czekaja na reakcje kaza tam robic rozne cuda -chodzic po schodach brac ciepla kapiel-ja wiem ze to samo mozna robic w domku ale tam jest sie od razu pod opieka cos zaczyna sie dziac i jest szybka akcja w tak wysokim tygodniu bardzo czesto spada tetno dziecka w domku tego nie sprawdzisz niestety-moj lekarz zawsze powtarzal ze jak do 40 tyg nie urodze ostro bierzemy sie do pracy -dzieki Bogu 38 i urodzilam
moja znajoma też donosiła 15 dni po terminie... niby było wszystko ok.. i na ktg i usg ... i tak ją trzymali i trzymali.. w końcu zaczęli wywoływać.. (bo było luźniej w szpitalu).. poród był w miarę szybki nie całe 2godziny po czym dziecko urodziło się niedotlenione.. i malutki olbrzymek 4,8 kg, 60cm
a niby było wszystko ok...?!!? rozumiem po terminie ale bez przesady ... 2-3 tygodnie? to może my jak słoniatka powinniśmy dzieciaczki nosić 2 lata :)
KL- nie znam szpitala,ktoryby kładł na patoligie tylko dlatego,iz minał termin.Fakt,lekarze podają go nieprecyzyjnie tylko w przyblizeniu wiadomo,ale oni maja swoje"przepisy"i juz. Ginka wyliczyla mi na 12.12,ale wedlug ostatniej @ to mi wyszlo jeszcze wczesniej bo 4-5.12:] Jednak po to jeździ sie na ktg i usg po terminie,zeby sprawdzic czy sa wskazania na patologię.
Moja kolezanka np stawila sie do szpitala 14 dni po terminie i odeslali ja do domu na kolejny tydzien,bo wszystko bylo wporządku.urodzila 3 tyg po terminie i nie był to poród wywoływany.
Chociaz ja bym chyba nie pozwoliła sie odesłac do domu 14 dni po terminie.
image
no wlasnie kurcze,przemeblowanko juz zrobione 2 tyg temu.okna umyte,codzienne sprzątanko...a jedyne efekty to nogi jak balony..:/

A co chodzi z tym ananasem?uwielbiam akurat:D
Jesli to ma dzialac to ja moge nawet dwie puszki dziennie jesc hehe
image
probuj tego ananasa, no chyba ze nie lubisz
oprocz tego przyprawiac potrawy duza iloscia imbiru wogole mocno przyprawiac
jakies przemeblowanie w domu moze???
image
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

od którego tygodnia ciąży brałyście kwas foliowy (60 odpowiedzi)

Wszędzie mówią i piszą, jak ważny jest kwas foliowy w rozwoju maleństwa i aby brać go już...

WAŻNE -- POSZUKUJĘ AUTA NA PRZEWÓZ RZECZY DO POLSKI --- !!! (14 odpowiedzi)

Witam mam nietypowe pytanie poszukujemy auta, osoby która pracuje w jakiejś firmie przewozowej...

Impreza urodzinowa dla mamy na 50tke, gdzie zrobić ?????????? na szybko (14 odpowiedzi)

Hej moja mama w kwietniu obchodzi 50 urodziny. Ogólnie impreza była zaplanowana na 17 marca Pod...

do góry