Widok
10 dni od zapłodnienia
Cześć Dziewczęta. 10 dni temu kochaliśmy się z mężem, Były to moje dni płodne, chyba nawet owulacja. Od kilku dni jest mi cały czas niedobrze, bez innych objawów. Jak myślicie, czy może to być wczesny objaw ciąży? Wiem, że komórka jajowa mogła się dopiero kilka dni temu zagnieździć i poziom hcg byłby jeszcze bardzo niski...aleczy któraś z was tak miała?
Mnie kilka dni po zaplodnieniu bolal brzuch i piersi, poszlam do gina w ogole nie podejrzewajac ciazy(kochalismy sie w dni bezplodne) !!! Lekarz tez raczej wykluczyl ciaze i powiedz ze to przydatki, przepisal tabl anty ale dla pewnosci zrobil bete i nastepnego dnia mialam tel od lekarza i wyszedl 1 tydz ciazy!!!
po pierwsze mozesz sobie za duzo wmawiac - kobieta ktora chce byc w ciazy potrafi ja sobie wmowic
po drugie to za szybko na bete - mi beta wyszla dopiero w 4 tygodniu, robiona w 2 tyg wykazala wynik negatywny czyli brak ciazy
a na poczatku czulam sie jakos dziwnie, wiedzialam ze cos jest nie tak ale skoro beta wyszla negatywnie to myslalam ze moze jakies cholerstwo zlapalam
a, i ciagnelo mnie w brzuchu w dół - takie dziwne uczucie :)
po drugie to za szybko na bete - mi beta wyszla dopiero w 4 tygodniu, robiona w 2 tyg wykazala wynik negatywny czyli brak ciazy
a na poczatku czulam sie jakos dziwnie, wiedzialam ze cos jest nie tak ale skoro beta wyszla negatywnie to myslalam ze moze jakies cholerstwo zlapalam
a, i ciagnelo mnie w brzuchu w dół - takie dziwne uczucie :)
ja miałam "objaw" kilka dni przed planowana miesiączka - niesmakowało mi to co uwielbiałam (rybka po grecku) i wtedy coś wydało mi się podejrzane:).. z drugiej strony stralalismy się o dzidzie już kilka miesięcy i co miesiąc miałąm wmawiałm sobie jakieś objawy...a wymioty to dopiero w 2 miesiącu.. życze Ci żebyś była w ciąży:) a za kilka dni test wszytsko wyjaśni
ja rownież miałam obiawy w pierwszym tygodniu po zapłodnieniu. taki ból jajników, że chodzić nie mogłam. w szpitalu oczywiście 2 testy ciążowe- negatywne, komplet badan, ktory wykazał ze jestem zupełnie zdrowa i mam brac paracetamol jak mnie boli. no i trochę się go najadłam zanim odkryłam sama, że jestem w ciąży :)
u mnie zaczęło się od wyczulonego węchu :P i żołądka wywróconego na drugą stronę - jak przy grypie żołądkowej ;) nawet myślałam, że coś mnie rozbiera... :)
a że w tym czasie miałam troszkę stresów - to tym właśnie tłumaczyłam sobie brak @ ;)
później przyszła senność w ciągu dnia i bolesność piersi :)
ale to wszystko było później niż 10 dni od ewentualnego poczęcia :)
a że w tym czasie miałam troszkę stresów - to tym właśnie tłumaczyłam sobie brak @ ;)
później przyszła senność w ciągu dnia i bolesność piersi :)
ale to wszystko było później niż 10 dni od ewentualnego poczęcia :)
Dzieki za mile slowa! Nie jest to tak, ze na maxa mysle tylko o tym zeby byc w ciazy, wiec chyba az tak bardzo nie moglabym sobie wmowic ;) choc wiem, ze to bardzo mozliwe u dziewczyn, ktore odsesyjnie pragna dziecka :) Ja juz kiedys bylam w ciazy, ale niestety po kilku tygodniach musialam sie polozyc do szpitala i niestety ... Wtedy pierwszym objawem byly bolace piersi i brazowienie brodawek tuz przed spodziewanym okresem..no ale okres dopiero za tydzien, wiec zobaczymy! w razie czego dam znac :)
ja na początku nie miałam żadnych objawów, ale czułam jak zaszłam w ciążę, staraliśmy się 5 miesięcy, aż pewnego wieczoru po stosunku poczułam coś dziwnego w dole brzucha powiedziałam do męża że właśnie zaszłam w ciążę, a po 3 tygodniach na teście zobaczyłam 2 kreseczki! Z pierwszą ciążą było dokładnie tak samo to dziwne ale ja czułam kiedy zaszłam w ciążę, świetne uczucie!
Witajcie kochane:-) Własciwie to nie wiem co mam napisać, chyba bardziej szukam pocieszenia, wsparcia, o trochę zaczynam szaleć. Od dawna staramy się z mężem o dziecko, nie wychodziło. Teraz jestem pod okiem specjalisty, który ostro monitorwał mój cykl. Prawdopodobie w ubiegłą środę pękł mi pęcherzyk mi się wydaje, że to mogło być i we wtorek. Przed tym bardzo działaliśmy z mężem. Kurcze serio liczę na to, że tym razem się udało. Dziwne jest to, że serio siusiam jakoś częściej - nie wymyślam:-). No tak jak piszecie ciagnie mnie na dole. Test mam zrobić na początku przyszłego tygodnia, ale coś czuje, że do tego czasu padne!
Hej dziewczyny, ja z moim narzeczonym kochalam sie na dzien przed rozpoczynajacymi sie dniami plodnymi oczywiscie happy end byl we mnie-jak duze jest prwdopodobienstwo zajscia w ciaze dodam jeszcze ze mamm bardzo regularne cykle co 30 dni...robilam trest w 3 dniu od ewentualnego zaplodnie nia ale oczywiscie wynik negatywny(mysle ze za wczesnie) od 2 dni mam takie ciagniecia w podbrzuszu-czy moze to byc ciaza???prosze doradzcie
paulusia, szanse sa spore, bo plemniki potrafia przezyc w organizmie kobiety ok. 3 dni (jesli srodowisko jest sprzyjajace i nie ma wrogosci sluzu).
jesli chodzi o testy z aptek, to sa one w stanie wykryc ciaze dopiero w okolicach terminu oczekiwanej miesiaczki, bo dopiero wtedy pojawia sie w organizmie kobiety odpowiedni poziom hormonu HCG, wytwarzanego przez zagniezdzajacy sie zarodek. Zwykle testy z apteki maja czulosc 20-25.
Najwczesniej, bo ok. 3-4 dni od zagniezdzenia (nie zaplodnienia) test z krwi (beta HCG) jest w stanie wykryc bardzo młodą ciążę.
Pamiętaj jednak o tym, że z jednej strony możesz się dzięki temu dowiedzieć bardzo wcześnie że jesteś w ciąży. Ale z drugiej strony musisz mieć świadomość, że bardzo duży procent wczesnych ciąż ulega naturalnemu poronieniu w dniu oczekiwanej miesiączki... Czasem warto poczekać właśnie do tego terminu, żeby oszczędzić sobie niepotrzebnych nerwów i rozczarowania.
Chyba że masz np. niedomogę lutealną (za małą ilość progesteronu) i musisz być na wspomaganiu już od pierwszych dni ciąży. Ja tak miałam, O ciąży dowiedziałam się z testu z krwi ok. 3-4 dni od zagnieżdżenia o od razu miałam włączony duphaston zapobiegawczo (ze względu na wcześniejsze poronienie w 8tc).
Jeśli chodzi o objawy, to są one dokładnie takie same jak na okres, także trudno powiedzieć czy jest to w tym przypadku zwiastun ciąży, czy nadchodzącego okresu.
jesli chodzi o testy z aptek, to sa one w stanie wykryc ciaze dopiero w okolicach terminu oczekiwanej miesiaczki, bo dopiero wtedy pojawia sie w organizmie kobiety odpowiedni poziom hormonu HCG, wytwarzanego przez zagniezdzajacy sie zarodek. Zwykle testy z apteki maja czulosc 20-25.
Najwczesniej, bo ok. 3-4 dni od zagniezdzenia (nie zaplodnienia) test z krwi (beta HCG) jest w stanie wykryc bardzo młodą ciążę.
Pamiętaj jednak o tym, że z jednej strony możesz się dzięki temu dowiedzieć bardzo wcześnie że jesteś w ciąży. Ale z drugiej strony musisz mieć świadomość, że bardzo duży procent wczesnych ciąż ulega naturalnemu poronieniu w dniu oczekiwanej miesiączki... Czasem warto poczekać właśnie do tego terminu, żeby oszczędzić sobie niepotrzebnych nerwów i rozczarowania.
Chyba że masz np. niedomogę lutealną (za małą ilość progesteronu) i musisz być na wspomaganiu już od pierwszych dni ciąży. Ja tak miałam, O ciąży dowiedziałam się z testu z krwi ok. 3-4 dni od zagnieżdżenia o od razu miałam włączony duphaston zapobiegawczo (ze względu na wcześniejsze poronienie w 8tc).
Jeśli chodzi o objawy, to są one dokładnie takie same jak na okres, także trudno powiedzieć czy jest to w tym przypadku zwiastun ciąży, czy nadchodzącego okresu.

Dziewczynki mam pytanie.
Najprawdopodobniej jestem w ciąży - test z apteki tydzień po dacie spodziewanej miesiączki pokazał dwie piękne kreski, w tym samym dniu zrobiłam też bete i wyszła 834. Pani z laboratorium powiedziała, że oznacza to ciąże. Piersi mi jakoś napęczniały i bolą, do tego lekki ból w podbrzuszu. Idę do lekarza jutro i cały czas sie martwie czy lakarz może jeszcze mi powiedzieć, że to nie ciąże, jak myślicie?
Czy też na początku też się tak martwiłyście?
Najprawdopodobniej jestem w ciąży - test z apteki tydzień po dacie spodziewanej miesiączki pokazał dwie piękne kreski, w tym samym dniu zrobiłam też bete i wyszła 834. Pani z laboratorium powiedziała, że oznacza to ciąże. Piersi mi jakoś napęczniały i bolą, do tego lekki ból w podbrzuszu. Idę do lekarza jutro i cały czas sie martwie czy lakarz może jeszcze mi powiedzieć, że to nie ciąże, jak myślicie?
Czy też na początku też się tak martwiłyście?
ah, a ja probuje drugi miesiac i narazie nic nie wychodzi :( kupilam testy owulacjyne, bo nie bylam pewna dokladnie co do dni plodnych i robilam i robilam az w koncu ostatni tez wyszedl pozytywnie, co oznaczalo szczyt dni plodnych, no zobaczymy co i jak, mija 5ty dzien po stosunku, piersi podbolewaja przy dotyku jak zawsze :D a brzuszek tez podbolewa, bo tak chyba dziala moja psychika :)
ponoc naturlany sposob zachodzenia w ciaze okiem lekarza to okolo 5msc
powodzenia dziewczyny!
ponoc naturlany sposob zachodzenia w ciaze okiem lekarza to okolo 5msc
powodzenia dziewczyny!
Dziewczyny polecam Wam kalendarzyk z tej strony http://kobieta.mfun.pl/ jest wiarygodny zawsze dobrze oblicza dni płodne a w moim przypadku przy 28 dniowym cyklu owulacja wypada po 14 dniach od okresu.Gdy chodziliśmy z mężem na nauki przedmałżeńskie Pani która je z nami prowadziła powiedziała,że najważniejsze to obserwować własne ciało.Po obserwacji śluzu również można stwiedzić czy są to dni płodne czy nie.Zachęcam Was do poczytania więcej na ten temat i prowadzić jakiś kalendarzyk.A wtedy z pewnością się uda!Pozdrawiam wszystkie starające się mamusie;-)
Hej,
zakładam że zaraz się ze mnie będziecie śmiać. Podjelismy decyzje o planuwaniu dzieciątka. Kochalismy się w owulację albo dzień po niej (test ze śliny). Na nastęny dzień rano miałam wrazenie ze bolą mnie jajniki, tak tak wiem ze za szybko .... ale nigdy takiego czegos nie miałam, takie jakby napięcie w okolicach dołu brzucha... miała któraś podobnie ?
zakładam że zaraz się ze mnie będziecie śmiać. Podjelismy decyzje o planuwaniu dzieciątka. Kochalismy się w owulację albo dzień po niej (test ze śliny). Na nastęny dzień rano miałam wrazenie ze bolą mnie jajniki, tak tak wiem ze za szybko .... ale nigdy takiego czegos nie miałam, takie jakby napięcie w okolicach dołu brzucha... miała któraś podobnie ?
ja na owulacje czasem czuje "pekanie" pecherzykow w jajnikach, i czasem czuje jak cos sie przeciska w jajowodach - zadko sie to zdaza ale jednak, wiem ze jak z synem zaszlam w ciaze to czulam kiedy byla owu i potem to przeciskanie(po raz pierwszy), ale potem jeszcze kilka razy bez ciazy a przy corze ani jajnikow ani przeciskania przez jajowody,
moja mama zawsze miala bole jajnikow na owulacje.wiec ja tez zwracalam na klucia uwage , ale bez scvhizy bo jedna i druga ciaza to zywiol, bez specjalnego celowania itp.
moja mama zawsze miala bole jajnikow na owulacje.wiec ja tez zwracalam na klucia uwage , ale bez scvhizy bo jedna i druga ciaza to zywiol, bez specjalnego celowania itp.
no właśnie u mnie jest o tyle dziwnie ze takie swiergotanie czułam przed okresem ...ale do niego jeszcze sporo... owulacji nigdy nie czułam i nie umiałam rozpoznac...dlatego zakupiłam ten test mikroskopowy. miesiaczki mam w miare regularnie, cykl 29 dni srednio... chyba sobie uroiłam ;p. Jak 21 miałam owulke i wtedy doszło do zblizenia to beta hcg najwczesniej robic 30go ? czy mozna wczesniej ?
niunia tylko po co tak wczesnie?
poczekaj do czasu miesiaczki na spokojnie , jak tak nie mozesz sie doczekac sprobuj sobie zrobic wczesny test plytkowy(chyba sa takie 3 dni od zaplodnienia) jak wyjjdzie negatywny to powtórz w dniu miesiaczki, ja zawsze czekalam na 2-3 dni po terminie miesiaczki
beta daje niby pewnosc ale takze roznie mozna ja interpretowac wiec(ale nie wiem jak i kiedy) i tak nie da Ci pewnosci (pozatym trzeba zrobic chyba 2 zeby zobaczyc tendencje wzrostu)
a do lekarza na potwierdzenie ok 6 tyg sie powinno isc czyli tak ok 2/3 tyg od spodziewanej miesiaczki, poczatek to wiele rzeczy moze sie wydarzyc i Twoj organizm moze tez bledne irterpretowac niektore rzeczy zwlaszcza jak bardzo chcesz,
jednak jest bardzo duze prawdopodobienstwo ze juz jestes w ciazy.
trzymam kciuki
ale ja z tych racjonalnych co czasem lepiej za duzo nie wiedziec zeby potem niepotrzebnie sie nie denerwowac.
poczekaj do czasu miesiaczki na spokojnie , jak tak nie mozesz sie doczekac sprobuj sobie zrobic wczesny test plytkowy(chyba sa takie 3 dni od zaplodnienia) jak wyjjdzie negatywny to powtórz w dniu miesiaczki, ja zawsze czekalam na 2-3 dni po terminie miesiaczki
beta daje niby pewnosc ale takze roznie mozna ja interpretowac wiec(ale nie wiem jak i kiedy) i tak nie da Ci pewnosci (pozatym trzeba zrobic chyba 2 zeby zobaczyc tendencje wzrostu)
a do lekarza na potwierdzenie ok 6 tyg sie powinno isc czyli tak ok 2/3 tyg od spodziewanej miesiaczki, poczatek to wiele rzeczy moze sie wydarzyc i Twoj organizm moze tez bledne irterpretowac niektore rzeczy zwlaszcza jak bardzo chcesz,
jednak jest bardzo duze prawdopodobienstwo ze juz jestes w ciazy.
trzymam kciuki
ale ja z tych racjonalnych co czasem lepiej za duzo nie wiedziec zeby potem niepotrzebnie sie nie denerwowac.
Słuchajcie... dzisiaj jest 29 dc. Wczoraj pobrałam beta-hcg wynik nie wykazał ciąży (0,10) Po południu zobaczyłam na bieliźnie niewielkie brązowawe plamienie. Generalnie miałam tak przed okresem ale trwało to do 4/5 godzin i potem normalny okres. Nigdy nie miałam tak jak teraz. Delikatny brązowy śluz się utrzymuje także dziś. Ja już sama nie wiem co mam robić i mysleć. Skoro robiłam beta-hcg i nic nie wyszło to jest sens robić np test ciążowy jutro rano ?
Wiecie jestem w takiej sytuacji że tez staramy się o dziecko -pierwsze dni po stosunku w dni płodne (08-10.02.2013)nic się nie działo zero objawów dopiero (14.02-17.02.2013) zaczęła strasznie boleć mnie kość łonowa i pachwiny jakby mi ktoś rozpierał od środka domyslam się że wtedy doszło do zagnieżdżenia jaja w macicy zwłaszcza że nigdy taki objawów nie miałam (nawet przy pierwszym dziecku które zresztą ma już 13 lat) i miałam podwyższona temperaturę ciała przez 4 dni potem (tj.18.02-do 19.02.2013)jakby te dolegliwości ustąpiły i dzisiaj 20.02.2013 znów pojawiły się bóle jajników raz prawy raz lewy na zmianę więc albo zaczęło się uwalnianie jaja i nie ma ciąży albo ciąża się rozwija -oczywiście zrobiłam juz dwa testy ale wyszły neg. więc zapewne za wcześnie na diagnozę nadal czekam na rozwój sytuacji nie ukrywam ze momentami fiksuje. Ciążę mojego syna miałam wstręt do zapachu kawy i smażonych rzeczy a tu nic no może po za zgagą,spadającą wagą i brzuch mam płaski a normalnie zawsze przed okresem wydymało mnie jak balon i jadłam jak wściekła ai pierwszą ciąze zdiagnozował mi ginekolog był to 4 tydzień. także czekam .....
hej dziewczyny ;)
Ja też jak wszystkie chyba z was chciałabym być mamą. Ostatnio współżyłąm z mężem 10 dnia cyklu. Finisz był we mnie ;-p a ja jeszcze z 10 minu leżałam pupą do góry żeby się nic nie uroniło ;D
2 dni po tych szaleństwach miałam śluz owulacyjny (brunatna galaretka mówiąc wprost) i tak się zastanawiam jakie jest prawdopodobieństwo że mogłam zajść w ciążę... Bardzo bym tego chciala i sama już nie wiem, czy objawy któe mi towarzyszą są wynikiem prawdopodobnej ciąży, czy może juz sama wymyślam. Dziś od rana bardzo mnie mdli (14 dzień od stosunku), boli podbrzusze ale test wyszedł mi dziś negatywny i trochę mnie to zasmuciło mówiąc szczerze....Wiem że to pewnie za wcześnie na test ale nie mogłam się powstrzymać ! ;)
Pozdrawiam wszystkie !
Ja też jak wszystkie chyba z was chciałabym być mamą. Ostatnio współżyłąm z mężem 10 dnia cyklu. Finisz był we mnie ;-p a ja jeszcze z 10 minu leżałam pupą do góry żeby się nic nie uroniło ;D
2 dni po tych szaleństwach miałam śluz owulacyjny (brunatna galaretka mówiąc wprost) i tak się zastanawiam jakie jest prawdopodobieństwo że mogłam zajść w ciążę... Bardzo bym tego chciala i sama już nie wiem, czy objawy któe mi towarzyszą są wynikiem prawdopodobnej ciąży, czy może juz sama wymyślam. Dziś od rana bardzo mnie mdli (14 dzień od stosunku), boli podbrzusze ale test wyszedł mi dziś negatywny i trochę mnie to zasmuciło mówiąc szczerze....Wiem że to pewnie za wcześnie na test ale nie mogłam się powstrzymać ! ;)
Pozdrawiam wszystkie !
Nie można wyliczyć dokładnie dni płodnych i owulacji, chyba że prowadzisz obserwacje temperatury i śluzu od jakichś 8-10 miesięcy.
Jak masz dość regularne miesiączki o długości 287 dni to wtedy przyjmuje się,że owulacja przypada na 13/14 dzień cyklu licząc od 1 dnia miesiączki. W innym przypadku skorzystaj z testu owu dostępnego w aptece albo zacznij czasochłonne obserwacje
Jak masz dość regularne miesiączki o długości 287 dni to wtedy przyjmuje się,że owulacja przypada na 13/14 dzień cyklu licząc od 1 dnia miesiączki. W innym przypadku skorzystaj z testu owu dostępnego w aptece albo zacznij czasochłonne obserwacje
~Mileczka w sumie to i racja tylko boje sie żebym nie miała tej samej drugiej niespodzianki że poronię dostałam okres i byłam w ciąży nawet o tym nie wiedząc bo testy negatywne były przed okresem stwierdziłam ze sie nie udało a tu bęc wszystko zeszło staramy się z mężem bardzo długo o bobasa i mam co miesiąc taką myśl że znowu poronię wiec nie wiem jak sie czuje kobieta z początkiem ciąży dlatego pytam was drogie panie.