Widok

10 dni od zapłodnienia

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Cześć Dziewczęta. 10 dni temu kochaliśmy się z mężem, Były to moje dni płodne, chyba nawet owulacja. Od kilku dni jest mi cały czas niedobrze, bez innych objawów. Jak myślicie, czy może to być wczesny objaw ciąży? Wiem, że komórka jajowa mogła się dopiero kilka dni temu zagnieździć i poziom hcg byłby jeszcze bardzo niski...aleczy któraś z was tak miała?
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 21
Mnie kilka dni po zaplodnieniu bolal brzuch i piersi, poszlam do gina w ogole nie podejrzewajac ciazy(kochalismy sie w dni bezplodne) !!! Lekarz tez raczej wykluczyl ciaze i powiedz ze to przydatki, przepisal tabl anty ale dla pewnosci zrobil bete i nastepnego dnia mialam tel od lekarza i wyszedl 1 tydz ciazy!!!
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 9
Wow, jaka fajna historia :) Ja tez bym się bardzo cieszyła gdyby i u mnie się tak okazało :)
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1
po pierwsze mozesz sobie za duzo wmawiac - kobieta ktora chce byc w ciazy potrafi ja sobie wmowic
po drugie to za szybko na bete - mi beta wyszla dopiero w 4 tygodniu, robiona w 2 tyg wykazala wynik negatywny czyli brak ciazy

a na poczatku czulam sie jakos dziwnie, wiedzialam ze cos jest nie tak ale skoro beta wyszla negatywnie to myslalam ze moze jakies cholerstwo zlapalam
a, i ciagnelo mnie w brzuchu w dół - takie dziwne uczucie :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5
też mi się wydaje że za szybko na takie objawy..
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3
zdecydowanie za szybko na objawy ciązy, niedlugo to po 1 dniu od stosunku kobiety będą sobie wmawiac ciążę....
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 15
ja miałam "objaw" kilka dni przed planowana miesiączka - niesmakowało mi to co uwielbiałam (rybka po grecku) i wtedy coś wydało mi się podejrzane:).. z drugiej strony stralalismy się o dzidzie już kilka miesięcy i co miesiąc miałąm wmawiałm sobie jakieś objawy...a wymioty to dopiero w 2 miesiącu.. życze Ci żebyś była w ciąży:) a za kilka dni test wszytsko wyjaśni
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 6
a ja miałam objawy w ciągu I-szych 10 dni. To były swięta Bożego Narodzenia. Miałam nabrzmiałe piersi i myślałam, że to na okres, a poza tym byłam taka senna, że spałam do 11
No i bum !! baby bum :)
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 5
ja rownież miałam obiawy w pierwszym tygodniu po zapłodnieniu. taki ból jajników, że chodzić nie mogłam. w szpitalu oczywiście 2 testy ciążowe- negatywne, komplet badan, ktory wykazał ze jestem zupełnie zdrowa i mam brac paracetamol jak mnie boli. no i trochę się go najadłam zanim odkryłam sama, że jestem w ciąży :)
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 6
u mnie zaczęło się od wyczulonego węchu :P i żołądka wywróconego na drugą stronę - jak przy grypie żołądkowej ;) nawet myślałam, że coś mnie rozbiera... :)

a że w tym czasie miałam troszkę stresów - to tym właśnie tłumaczyłam sobie brak @ ;)

później przyszła senność w ciągu dnia i bolesność piersi :)

ale to wszystko było później niż 10 dni od ewentualnego poczęcia :)
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 4
zapomniałam jeszcze o bólach podbrzusza - jak przed okresem(tylko lekko) ;) co chwilę biegłam do toalety sprawdzić czy jest... :P
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5
U mnie jedynym objawem był ból piersi. Czułam, że coś jest nie tak, ale jakoś w ciążę nie chciało mi się wierzyć i test wykonałam dopiero po 3 tygodniach. Teraz wiem, że to był mój pierwszy, wczesny objaw ciążowy, którego wcale z moim odmiennym stanem nie skojarzyłam.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3
Życzę ci, aby to była ciąża :)

ale jeśłi nie, to spróbuj sie tak nie nastawiać bardzo i doszukiwac objawów, można sie bardzo rozczarować :(
papilio1@op.pl
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
ja zaczelam sie bardzo zle czuc dwa tyg od dnia zaplodnienia...tak wiec jest to mozliwe....:]
reguły nie ma.
zyczę dwóch kreseczek:-)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
Dzieki za mile slowa! Nie jest to tak, ze na maxa mysle tylko o tym zeby byc w ciazy, wiec chyba az tak bardzo nie moglabym sobie wmowic ;) choc wiem, ze to bardzo mozliwe u dziewczyn, ktore odsesyjnie pragna dziecka :) Ja juz kiedys bylam w ciazy, ale niestety po kilku tygodniach musialam sie polozyc do szpitala i niestety ... Wtedy pierwszym objawem byly bolace piersi i brazowienie brodawek tuz przed spodziewanym okresem..no ale okres dopiero za tydzien, wiec zobaczymy! w razie czego dam znac :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ja właśnie miałam identycznie jak ty :) ok 8 dni po zapłodnieniu zemdliło mnie rano w autobusie, a kilka dni później było mi cały jeden dzień niedobrze ;) No i bingo - 2 kreski :)))
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
ja na początku nie miałam żadnych objawów, ale czułam jak zaszłam w ciążę, staraliśmy się 5 miesięcy, aż pewnego wieczoru po stosunku poczułam coś dziwnego w dole brzucha powiedziałam do męża że właśnie zaszłam w ciążę, a po 3 tygodniach na teście zobaczyłam 2 kreseczki! Z pierwszą ciążą było dokładnie tak samo to dziwne ale ja czułam kiedy zaszłam w ciążę, świetne uczucie!
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 10
Mnie beta wyszła 4 dni od zagnieżdżenia się jajeczka...wynik 16! :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
a skad wiedzialas kiedy doszlo do zagniezdzenia?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 6
Witajcie kochane:-) Własciwie to nie wiem co mam napisać, chyba bardziej szukam pocieszenia, wsparcia, o trochę zaczynam szaleć. Od dawna staramy się z mężem o dziecko, nie wychodziło. Teraz jestem pod okiem specjalisty, który ostro monitorwał mój cykl. Prawdopodobie w ubiegłą środę pękł mi pęcherzyk mi się wydaje, że to mogło być i we wtorek. Przed tym bardzo działaliśmy z mężem. Kurcze serio liczę na to, że tym razem się udało. Dziwne jest to, że serio siusiam jakoś częściej - nie wymyślam:-). No tak jak piszecie ciagnie mnie na dole. Test mam zrobić na początku przyszłego tygodnia, ale coś czuje, że do tego czasu padne!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Wakacje z dziećmi (124 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

do góry