Widok
11 miesiąć ile mleka,ile kaszki?
Dziewczyny moja córka zjada rano 210 mleka z dodatkiem kaszki glutenowej wielozbożowej nestle,później kanapka z pomidorem/serkiem/wędliną,następnie obiadek z tym sa kłopoty niechce jeść obiadów więc daje jej porostu mięso z kurczaka i pomidora/ogórka swieżego/fasolkę/brokół zjada troche pod warunkiem ze sama może jeść rękami,no i podwieczorek owoce/twarożek/parówka/danonek no na noc kaszka robię jej kaszkę mleczna na 220 wody 9 miarek od mleka kaszki co daje 260ml ale ona od wczoraj zjadłaby więcej,pewnie jest to wynik ze za mało zjada obiadu.napiszcie ile posilków mlecznych zjadaja wasze dzieci nam takich butelkowych wychodzi 2 xkaszka,i co proponujecie z tym ostanim karmieniem 260ml to sporo czy lepiej robic jej czyste mleko i bardziej zagęścić kaszką,wydaje mi sie ze te kaszki na mleku modyf.gotowe sa mniej sycące.jakie macie doświadczenia?
czytając ten wątek, odnoszę wrażenie że to normalne że dzieci w tym wieku nie chcą za bardzo jeść obiadków, :). Moja Julka dostaje rano ok 5-6 mleko zagęszczane 2R,ok 9 dostaje kaszkę mleczno- ryżową ok 120 ml, ok 12- 13 dostaje obiad ale cienko je, ok 15-16 dostaje mleko czyste max do 150 ml, przeważnie po obiedzie na spacerze, potem 18-19 kaszka zbożowa do 120 ml, między 21-22 i przed snem 240 ml mleka zagęszczanego "na dobry sen".Przesypia całą noc.
www.ajka.com.pl - nauka jazdy konnej, spacerki dla dzieci na kucach