Widok
19 tydzień ciązy i "dziwności" w brzuchu
Mam takie pytanko do ciężarówek i mam. Jestem w 19 tygodniu ciązy i tak od kilku dni czuję w brzuchu jakby rozpychanie go od środka (jakby mi ktos balonik dmuchał) i lekkie rozpieranie, czasem troszkę pobolewa tez podbrzusze. Dodam, że ma tyłozgięcie macicy. Nie wiem czy to nomalne czy powinnam się niepokoić?
Kamda to także moja pierwsza tak wysoka ciąża! I reagowałam dokładnie tak samo....Wczoraj jakoś niewyraźnie się czułam......Sama nie wiedziałam co mi jest czy chce jeść, czy pić, było mi duszno co 5 min siusiu, okno otwarte na maxa a ja nie mam czym oddychać...Mój mąż w panice skręcał łóżeczko hi hi hi. Dzisiaj już ok....Ale wczoraj to widziałam różne scenariusze....Tym bardziej że sama jestem dorodnym wcześniakiem z 34 tyg. A u mnie to w sumie 28 tydz więc jakby historia miała się powtórzyć to zostało mi 6 tyg do porodu, stąd panika mojego męża.. Pozdrawiam ;D
No, to wygląda na ruchy - z reguły długotrwała wymuszona pozycja (często pozycja siedząca) powoduje że dzidzia chce się poruszać a raczej zmusić mamę do zmiany pozycji. Naszej małej nie podoba się zbyt długa jazda samochodem i siedzenie przy komputerze - i od samego poczaku to manifestuje. Możez spróbować czy będzie podobnie jak położysz się na wznak, bo dzidzie też często zaczynają fikać jak mama tak leży. A uczucie rozpierania i pobolewanie to pewnie rozciąganie więzadeł macicy.