Widok

30 tydzień - waga 2500!

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Hej dziewczyny

Wczoraj byłam na kontrolnej wizycie,lekarz zrobił mi dokładne pomiary dziecka i wyszło mu że waży już 2,5 kg! a do końca porodu jeszcze dwa miesiące:(jak myslicie ile będzie ważyć moja dizdzia w dniu porodu, 5kg???czy wysoka waga dziecka i to że pierwszy poród z waga 3600 dziecka był zakończony vaccum może być wskazaniem do cięcia cesarskiego?
jestem z lekka przerażona;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Pamiętaj, że granica błędu jest dosyć wysoka, +- 700 g.
image
image
dokladnie granica bledu jest zawsze nawet po dokladnym zmierzeniu... No i oczywiscie nigdy nie jest tak ze drugi porod wyglada tak jak pierwszy...
image
image
u nas lekarka oszacowała na usg, że dzidzia będzie ważyć 4200-4300 g, a ważyła 3660, więc spokojna głowa :) nie martw się na zapas :)
moj synek tez kolo 32tc niby byl bardzo duzy i tez myslalam ze bedzie ponad 4kg napewno a on urodzil sie 3330 :) wiec nie taki wielki
Nie martw sie, zreszta to wszystko zalezy jak lekarz dziecko zmierzy, ja w jednym tygodniu mialam dwa usg i 2 lekarzy mnie badalo i podawali bardzo rozbierzne dane,
usg ma bardzo często duża granice błędu.znajoma urodziła miesiac temu synka,ktory wedlug usg mial wazyc 2300 a wazyl jak sie okazalo 3,4 kg:D Wprawdzie tutaj odchylenie poszlo w drugą stronę,ale sam fakt jak bardzo pomiary z usg mogą byc mylne.
image
Jak byla w ciazy, to moj synek tez wykazywal duża wagę i wprzedzal ciąze o ok 3 tygodnie. Efekt taki, ze na kilka dni przed porodem lekarz ocenił wage na 3800 - mowiąc do mnie " ale nie sądzę, ze taki duzy się urodzi, najwyżej 3600 g". Urodziłam 4080 g :)))) Poród naturalny.
oby tak było jak piszecie ,że może troszkę zawyżyl tę wagę, 4kg -4100 to jeszcze tak może bym przeżyła, ale wiem że rodzą sie też dzieci 5 kilowe i to już by była masakra dla mnie
powiem Ci,ze ja sie juz przestala az tak sugerowac wagą ktorą pokazujje usg na kazdej wizycie.co miesiac slyszalam ze wieksza niz powinna...ale z tego co zauwazylam,to wiekszosc lekarzy tak mówi a potem sie okazuje ze jest normalna.
image
Głowy teraz nie dam, bo nie mam przy sobie wydruku z usg, ale nasza Maja ważyła chyba podobnie, może ciut więcej. Lekarz ocenił, że jak się urodzi, może ważyć ok. 3500g-3800g. Ważyła 3700g. Poród był naturalny z lekkim nacięciem krocza (po główka inaczej by nie przeszła)
chłopak 4kg / 60 cm .....poród naturalny 2,5 h, nie był cięzki .Nie martw się :-) urodzisz :-))
ooo reety ale klopsik:DDD Gratuluję porodu:) Łomatko a jaki długi:D
image
troche mnie podbudowalyscie - po wczorajszym usg w szpitalu waga synka wyszla 3920g+/-600g, mam nadzieje ze bedzie mial do 4 kg

W 32 tygodniu lekarz powiedział, że synek będzie ważył do 3 kg, urodził się 3,65 kg. Nie warto się sugerować się USG.
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dwa usg w jednym tygodniu? Masakra! Usg ogólnie jest niebezpieczne dla dziecka a dwa w ciągu jednego tygodnia to już skrajna nieodpowiedzialność!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Tylko z czystej ciekawości pytam. Co takiego niebezpiecznego dla dziecka jest w robieniu usg w ciąży???

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

czym myjecie drzwi kabiny prysznicowej? (49 odpowiedzi)

Dziewczyny, poradzcie, ja zwariuję. Strasznie duzo czasu schodzi mi na mycie drzwi kabiny...

Sprawdzone sposoby na odchudzanie:) (71 odpowiedzi)

Cześć Dziewczyny! Podzielcie się swoimi sposobami na skuteczne odchudzanie:) Ja muszę zrzucić aż...

Pomysły na tegoroczne prezenty : (44 odpowiedzi)

Jakie są wasze tegoroczne pomysły na prezenty - dla męża/chłopaka, mamy, ojca, teściowej. teścia,...

do góry