Widok

5 dzień gorączka u dziecka 38-40 stopni!!!!!!

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny ,młody na 15 miesięcy od niedzieli gorączka od 38-nawet do 40!! Dwa razy byliśmy u pediatry,niby jakiaś wirusówka,kazała zrobić badanie moczu.Nie jest to 3 dniówka.Czy temperatura może tak długo się utrzymywac??nie wiem co mam robić:(zbijam ją ibuprofenem i paracetamolem w czopkach na zminę..
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4
mojej szwagierki syn tez miał tak wysoką tem plus duszności i okazało się,że ma mononukleozę zakaźną.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4
Ja bym nie czekała i jechała na pogotowie, na każdym lekarstwie zbijającym gorączkę jest wskazanie stosowania max do 3 dni.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
może byc taka wirusówka - przechodziłam to z synem już ze 3 razy - wysoka goraczka 5 dni - bez innych objawów , zrób badanie krwi powinno wyjść czy to wirusowe, jesli mocz jest O.K. to pewnie tak jest że to taki wirus.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
tak ale nie tak długo. Jedź po co ma się dziecko męczyć
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
tylko ze podobno u dzieci temp 40 stopni nie jest tak groźna jak du doroslego.jednak ja pojechalabym prosto do szpitala.wole sprawdzic niz siedziec i czekac niewiadomo na co.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5
ja bym tej pediatrze nie wierzyła i jechałabym do szpitala po prostu -na co czekasz ?
40 stopni to silna goraczka nawet dla dorosłego -pomysl jak ty czułabys sie z taka temperatura .

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7
chciałam ,nic mi nie poradzą tak powiedziała mi moje pediatra...Czy wasze dzieci miały też tak wysoka teperaturę? jeśli jutro nic sie nie poprawi do wieczora pojadę.........
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
może jedź na pogotowie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
do góry