Widok

A ja dziś odkryłem

dlaczego obywatel pan Manson czcił św. Patryka!!!
Otóż najwyraźniej gdzieś w zaroślach tudzież w leśnych kniejach musiał odkryć wiosnę z tydzień wcześniej aniżeli ja. I pewno jeszcze ją zawstydził tak się zaczaić musiał na nią :)
Skubaniec no :) a przez chwilę tak się ucieszyłem, że mam dobrą nowinę i jestem pionier :D
Dopiero jak odpaliłem hyde to się zreflektowałem.
Egoista i samolub newsami się nie podzielił.

Ale poważnie, pierwszy raz w życiu słyszałem srokę trajkoczącą inaczej niż pepesza albo ckm. Dała mi się podejść, ale chciałem za blisko to se poleciała do nieba.

Udanej niedzieli :D

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja czekam aż się szparagówka skończy wtedy w to miejsce dosadzę truskaw z rozłogów już łądnie ukorzenione są. Mój ogródek omijaj w podczas swych poszukiwań sadzonek ;) na ogrodzeniu mam 230V trzy dobermany frywolnie biegają ;), zestaw noży na ścianie żeby nimi porzucać, no i kbk ak umiem użyć. :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
mmm widzę, że wiele wrażeń mnie czeka podczas poszukiwań :d ale gdybyś miał nadmiar sadzonek i dopadłaby cię wielka ochota na podzielenie się, to daj znać.
Ja pewnie będę miał nadmiar sadzonek. Ale nie wiem w jakim są stanie. Jak zejdzie temperatura to pójdę sprawdzić. W tym roku nie wiem, czy będę je rozsadzał. Może najwyżej 1/3 wymienię ze starych na nowe.
To super, ale i tak teraz to za wcześnie na sadzenie. Przypomnę się na początku wrzesnia, chyba że szybciej bedziesz chciał się ich pozbyć, to pisz.
Spoko.
Gdzież tam za wcześnie... idealna pora aktualnie jest na rozsady truskaw, bo system korzeniowy, przynajmniej u moich młodych, jest już gicio.
Choć poczekać z niczym nie koliduje of course.
W chwili bieżącej mam deficyt truskawek - rozwijam plantację :) (serio) więc na mnie nie licz w tej materii.

Chyba, że byś chciała wino wyrabiać to mogę ciachnąć na jesieni parę łóz winorośli przerobowej w stylu ukraińskiego gołuboka, albo inne canadice czy peage, lub deserówkę bezpestkową do przekąszenia. Wsadzisz w glebę na kilka oczek w między czasie uzbroisz się w szkło, korki, rurki i po 3 latach będziesz jechać z wińskiem.
Własne winogrona - opcja kusząca, jednak u mnie kiepsko z miejscem. Nie mam czegoś, co by mogło stanowić podporę dla winorośli. Płot ma max. 1,5 m a to za nisko. Jednak temat do przemyślenia, może znajdę inne rozwiązanie.

W tym roku będę zaopatrywać sie w butle i pozostałe akcesoria do wińska, bo naszło mnie na zrobienie wina z ryżu.
Wino z ryżu robi się zimą.
Szkoda blokować dymion jak są owoce.
Z braku swoich owoców (stąd plan na truskawy, które najszybciej dadzą plon) pozostaje mi ryż
to dobrze, że ryż przynajmniej obrodził. mimo krótkiej pory monsunowej i suszy
przeważnie nie używam dużych liter. to nie lekceważenie kogokolwiek. to nawet nie bunt. to po prostu lenistwo
Wczoraj stwierdziłem, że przechodzę na wege.
A bo ugrillowałem sznycle z indyka i nie zjadłem ich, ino się tylko rozglądłem po okolicy kto by zechciał je zjeść.

Zjadłem se za to pomidory, świeże ogórki z goudą i sosem czosnkowym. Pychotka.
Ależ ładna, rzeźka noc.
Po deszczu niebo czyściutkie i rozgwieżdżone niebywale, wiatr rozgonił chmury i gdzieś sobie odleciał.
Nieboskłon jakby obniżony, satelity fruwają po swych podniebnych torach.
I jakiś Syriusz, czy inna Wenus na południowej stronie w jakiejś otoczce mgły emanuje lodowatym światłem.
Setki, tysiące, całe armady ślimaków ponownie wypełzły z łąk na chodniki. Kierują się swym ślizgiem w stronę lasu, szuflą można by je zbierać, łopatą sól sypać i w beczce obgotować. Hmm, ale wtedy to chyba złamałbym postanowienie, że jestem wege :)
Dobrego, twardego snu życzę wszystkim.

http://www.youtube.com/watch?v=KNYToEmZKWs&feature=related
Jesteś wege?a te wszystkie opowieście o mięsiwach to skąd? ;P
Trzy dni wstecz stwierdziłem że będę :D
słuszne i wyjątkowo mocne postanowienie;]
No.
Tak jak wszystkie inne ;)
Boże pomóż.

http://www.youtube.com/watch?v=NYHZwPT0f80
Tak sobie właśnie pomyślałem, że napiłbym się piwa.
Idę spać.
A jutro odpalę autko i śmignę sobie na piwo. A właściwie pivo.
Za parę dni wrócę.
Nie rozrabiajcie za bardzo.
Ja to zawsze jestem grzeczny i nie rozrabiam bez powodu.

Chyba, że mnie kto w****& wtedy mu szufladę przestawię.

Dokończę flaszkę i idę do baru.

Też będę za kilka dni.

http://www.youtube.com/watch?v=npYE7wswEAk&feature=related
A właściwie to co ja mam rozrabiać.
Mam wiadro jeżyn, ale nie mam spirtu.
To nie będę rozrabiał.
Idę już.
Pa.

Inne tematy z forum Hydepark

gdzie warto studiowac (4 odpowiedzi)

Osoby szukające uczelni z przyjaznym podejściem powinny zainteresować się Uczelnią...

Hotel w Raciborzu (3 odpowiedzi)

Cześć wszystkim, zwracam się do Was z prośbą o pomoc i doświadczenia, bo planuję krótki wyjazd...

Grajdołki (259 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

do góry