Widok
A moj synek jest po NEC
I nie może jeść żadnych słodyczy , mięsa pieczonego , płatek czekoladowych , może jeść tylko potrawy ugotowane , kiśle budynie kaszki , bułkę maślaną , wodę , cofa się w czasie jeszcze nie dawno jadł prawie wszytko a teraz jest po kolejnej operacji i musimy tak go pilnować żeby nic się nie stało :( nie jest nam lekko bo ostatnio mąż zrobił małemu ( 5 lat) chleba z pasztetem cieniutko po 30 min mały w płacz że boli go brzuszek , zjadł kasze manną taką ze sklepu ,, manna poranna ,, i płakał że boli go brzuszek , a teraz najgorzej jak będziemy na przyjęciu będzie chciał ciasta i będzie płacz :(( miał w szpitalu żywienie pozajelitowe po urodzeniu (29 tydz) jest po martwicy jelita cienkiego i grubego gdy miał 2,5 m-c wyszedł ze szpitala z woreczkami stomijnymi ,, stomia,, kupkę oddawał do woreczka , w wieku 6 -m-c miał łączenie jelita i od tej pory robi normalnie kupki. Ale lekarze nie dawali mu żadnych szans urodził się z bezdechem 1 punkt w 29 tyg 1,450 gram .
Życzę wszystkim rodzicom którzy mają dzieci z podobną sytuacją ,, Wszystkiego dobrego i pozytywnego myślenia :) ,, chodź nie jest łatwo bywają chwile załamania sama takie miałam gdyy po 3 dniach zobaczyłam małego bo miałam anemie i nie kazali mi odwiedzać małego nawet jak już urodziłam go nie mogłam go zobaczyć bo już wieźli małego na Intensywną Terapie , gdy zobaczyłam małego po tych 3 dniach stanełam nad inkubatorem i się rozryczałam :( był tak mały że wystarczał skrawek kołderki miał 49 cm główke jak mandarynka rączki jak paluszki jego stópka miała zaledwie 4,5 cm . A teraz ??? jest bardzo wesołym facetem ma 5 lat i mówi do mnie ,, hej kobietko ,, lecz powinien ważyć 20 kg a waży 15 kg i po długim weekendzie mamy się zarejestrować do gastrologa .
Dziękuję Ci bardzo :))
chodź mam żal do lekarzy że nic o tych zrostach nam nie powiedzieli jak mały był już po tej trzeciej operacji :( mam zaledwie 23 lata i już bagaż doświadczeń za sobą . A taki pijak chleje leży w tych rowach i nic mu nie jest a tu dbasz o ciąże nie palisz nie pijesz i zawsze coś ..
chodź mam żal do lekarzy że nic o tych zrostach nam nie powiedzieli jak mały był już po tej trzeciej operacji :( mam zaledwie 23 lata i już bagaż doświadczeń za sobą . A taki pijak chleje leży w tych rowach i nic mu nie jest a tu dbasz o ciąże nie palisz nie pijesz i zawsze coś ..
http://forum.gazeta.pl/forum/f,15302,Wczesniaki.html
wyszukaj sobie na powyzszym forum hasło NEC - tam jest wiele dzieciaczków z tym problemem z tego co wiem.
wyszukaj sobie na powyzszym forum hasło NEC - tam jest wiele dzieciaczków z tym problemem z tego co wiem.