Widok

AQUASFERA REDA!

czy ktos juz kupil mieszkanie w aquasferze! jakie tam sa ceny mieszkan!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3
maciekiaga i jak wentylacja? Udało się?

Jeśli chodzi o komórkę to dziwna sprawa bo już nawet karta z taką informacją była i nadal się pali? Może ktoś robale hoduje i muszą ciepło mieć:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie wiem czy jest tu właściciel, ale chciałem zgłosić że od kilku dni w komórce piwnicznej nr. 9 pali się światło. Miałem to napisać już wczoraj, ale po prostu zapomniałem.
Dziś w nocy w naszym mieszkaniu buczenie przeszło wszelkie granice. Dzwoniliśmy po raz kolejny do kierownika budowy i właśnie czekam na fachowców, do 16 mają się u mnie zjawić, ciekawe czy problem zostanie rozwiązany.... A jeśli chodzi o światło na klatce, mój mąż w nocy wracał z pracy i w klatce B światło się paliło non stop...
A kij wie jak to działa, ludzie zdolni są Yooki, jak coś kogoś wkurza to nawet zepsuć potrafią. Na siłę do windy rózne rzeczy pchają, a ja bym pomyślała z sie nie da :) takze jakby ktos cos majstrowal przy wentylacji wcaaale by mnie to nie zdziwilo :D
Na własną rękę raczej się nie da, trzeba by na dach się gramolić i wydaje mi się że wejście jest zamknięte.

Może od tego regulowania się rozregulowało:)
Ona tak nie działała głośno, ktos coś musiał na własną reke zrobic. Mieszkam tu od maja i pierwszy raz mnie tak męczy...
Ich trzeba molestować co rusz, dziś mój mąż znowu dzwonił do kierownika budowy, to powiedział mu że niby dziś mieli się zjawić jacyś ludzie od tej wentylacji. Jak więcej z nas zacznie zgłaszać ten problem to może w końca raz a porządnie usunął ten problem.
Macie rację z tym wierceniem :-) Dziś 7:15 - normalnie budzika nastawiać nie trzeba :-) A co do buczącej wentylacji - nie wiedziałam, że można gdzieś zgłosić prośbę o wyregulowanie i tym samym wyciszenie - ja mieszkam w kawalerce i hałas jest dość spory. Podpytam portiera i mam nadzieje, że problem choć trochę się zmniejszy.
Zgadzam się w Wami jeżeli chodzi o jakieś reguły "remontowe". Wiadomo że każdy z nas się remontował i jakiś tam hałas robił ale bez przesady żeby po 22 wiercić dziury w ścianie. Rzeczywiście przydałby sie jakiś jasny regulamin, też mamy małe dziecko i chodzi nam o jego spokojny sen.
Yooki co do ustalania wspólnoty i zarządcy właśnie o te zmiany mi chodzi i jakiekolwiek decyzje, portier, jego brak i te wszystkie absurdy poruszane na forum...
Jejjj myślałam ze to tylko mi przeszkadza :) u nas o 7.15 się zaczelo! A najlepsze są niedziele od 8 do 10 a pozniej spokój! Ludzie chyba troszkę zapominają, że polowa bloku już jest zamieszkała!
Fakt też mieszkam w klatce B i mam wrażenie, że ktoś specjalnie czeka aż wrócę z pracy żeby włączyć wiertarkę. Wchodzę do domu i się zaczyna...

Swoją drogą ciekawe co ten ktoś tak wierci? Ile można mieć dziur w ścianie?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
To ja jeszcze do nich przedzwonię i poproszę o przygotowanie jasnego regulaminu specjalnie dla nas;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
W każdym bloku obowiązuje cisza nocna od godz 22 do godz 6. Uciążliwe prace np. wiercenie należy wykonywać od godz 10 do godz 20. Tak jest napisane w szarym bloku przy ul. Osadniczej(tam gdzie są kamienne fontanny). Zarządza nim Redpol, czyli u nas są te same zasady. W klatce B słychać wiercenie nawet o godz 1 w nocy! Co jest niedopuszczalne i BARDZO uciążliwe, jeśli się posiada kilkumiesięczne niemowlę!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Chciałabym zapytać, czy istnieje już jakiś regulamin, który określa godziny używania wiertarki i młotka?
Ale do jakiego porozumienia?:)
Może mam marne pojęcie ale ustanawianie wspólnoty polega chyba gł na wybraniu zarządu, który potem zajmuje się wszystkimi sprawami.

Chyba że masz na myśli zmianę zarządcy budynku z Redpolu na inszy. Z tym rzeczywiście może być różnie.

Osobiście wolałabym zmienić na kogoś niezależnego. Wiadomo że w sporze mieszkańcy - Semeko nie będzie gryzł ręki która go karmi.
Yooki boję się ze każdy będzie miał inne zdanie i nie dojdziemy do porozumienia... A co do opłat to tak samo, nawet mniej niż za wynajem wliczając ratę kredytu :)
~P a dlaczego martwi Cię ustalanie wspólnoty?

Co do kosztów to bez przesady każde mieszkanie kosztuje. Póki co nie płacę więcej niż za wynajmowane (łącznie z ratą kredytu).
A wiadomo, że lepsze własne:)
E tam, to tylko tak wygląda, koszta jak koszta zawsze będa za duże, a Konana nie czytaj to taki troll forumowy, przyczepil sie taki z nudow, przyjdzie szkola to juz sie nie pojawi...teraz koniec wakacji i dzieci się nudzą...Ja tam jestem zadowolona, bardziej martwię się ustalaniem wspolnoty...Halę zaczynaja budować, mam nadzieję ze oddadzą bo tez zapisałam się na miejsce.
Witam, jestem przyszłą mieszkanką Pacyfika; czy ktoś z mieszkających wyżej z oknami od strony Rumi mógłby spojrzeć i poinformować jak wygląda budowa hali garażowej? czy można się spodziewać że hala zostanie oddana razem z Pacyfikiem czy raczej jako osobny etap, np rok później? Trochę mnie martwicie wypowiedziami o wentylacji, kosztach energii i zapachach w łazienkach, szczególnie że jeszcze nie doliczono kosztów portiera, a to będzie naprawdę spora kwota.

Inne tematy z forum Inwestycje i deweloperzy

Dom nad morzem (3 odpowiedzi)

Hej! Szukam domu do zakupu nad morzem. Zależy mi tylko na nowych domach, w stanie developerskim...

Czy ktoś zna firmę verte invest? (5 odpowiedzi)

Chodzi mi o jakość i współpracę?

Dobry i sprawdzony deweloper?? (17 odpowiedzi)

Witam. Zamierzam kupić mieszkanie w Gdańsku "Nowe" . Jakiego byście polecili sprawdzonego...

do góry