Widok

AQUASFERA REDA!

czy ktos juz kupil mieszkanie w aquasferze! jakie tam sa ceny mieszkan!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3
Niestety nie ma innej rady jak molestować dalej kierownika budowy. Spytaj też portiera, kiedyś dawał nam namiary do faceta który reguluje wentylację i raczej nie był to kierownik budowy.

Jeśli mieszkasz na wyższych pietrach możliwe że buczenie już zostanie. Zwłaszcza w wietrzne dni odgłosy są jak z domu strachów:) U mnie w łazience słychać jakby ktoś na flecie grał. Na początku myślałam, że to sąsiad artysta a to wiatr w rurach:))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam, jestem mieszkanka Aquasfery i też niestety mamy problem z buczeniem wentylacji, namietnie wydzwaniam do kierownika budowy i przez jakis czas byla poprawa ze przestalo huczec w lazience ale w sypialni w nocy to buczenie jest nie do wytrzymania.
ja też z pierwszego piętra i muszę kilka razy zapalać światło, zanim zamknę drzwi, bo co chwilę gaśnie. A tak btw to mi się wydaje, że to Konan nam te światła zapala, żeby było później na co narzekać;)
Konan - daj sobie spokoj, co? Naprawde my Cie tu jednoglosnie nie chcemy. To forum MIESZKANCOW a wiec nie masz "paszportu" na to by tu byc. Pa!
dla formalności napiszę tylko, że po telefonie do RedPolu światło wróciło już do normy i nie pali się cały czas :)
Miłego weekendu
"A nie można zamontować czujników ruchu? Nie bedzie właczników więc nie będzie gdzie zapałek wtykać, czekając na windę nie trzeba będzie kilka razy zapalać swiatła, itp..."

Jasne że można i jest to standard na dzień dzisiejszy. Montuje się światła LED i do tego czujniki obecności, które włączają światło tylko na moment gdy przebywamy w danym miejscu klatki schodowej. Oszczędności są tak duże, że zwraca się to po niecałym roku. No ale wtedy SEMEKO musiało by do spółki z Redpolem wykombinować jakiś inny pretekst dla wyłudzania od Was pieniędzy na czynszach. Dlatego tego nie macie i mieć nie będziecie. Mają co prawda jeszcze pretekst w postaci samowolnego montażu wentylacji mechanicznej, która ponoć "żre" prąd za grube tysiące złotych, no ale zawsze mogą wyłudzić więcej kasy, bo niby "wkładacie zapałki do włączników światła na klatce".
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
A nie można zamontować czujników ruchu? Nie bedzie właczników więc nie będzie gdzie zapałek wtykać, czekając na windę nie trzeba będzie kilka razy zapalać swiatła, itp...
No właśnie, włączniki światła faktycznie się blokują. Ale nie w wyniku działań mieszkańców - jak twierdzi Semeko. Po prostu nie odskakują po naciśnięciu.

Chyba że to kolejna akcja sabotażowa Blokowego Blokowacza Włączników:P
u nas na pierwszym piętrze na pewno się nie pali cały czas bo jak wychodzę z mieszkania to muszę czasami dwa razy włączyć zanim winda przyjedzie :)
jak mieszkasz w klatce B to ponoć wszyscy tak mają... SEMEKO ma to poprawić (zgłaszałem im to w sobotę), bo inaczej trzeba przed numerem Twojego mieszkania wpisywać 1... czyli jak masz numer mieszkania np 35 to musisz na domofonie wpisywać 135
Poza tym w klatce B na conajmniej jednym piętrze światło pali się non stop od kilku dni (z przerwą na awarie prądu :P)... zgłaszałem to do RedPolu...mają to jutro naprawić.
A jak tam z waszymi domofonami w mieszkaniach. U mnie jak na dole wpisze sie numer mieszkania to na górze nic nie dzwoni. Coś musi być pomieszane w przewodach. Macie coś takiego czy tylko ja tak mam.
"Dostałam odpowiedź od Semeko (...) Fakt, że w umowie mam wentylację grawitacyjną tłumaczą >>omyłką pisarską"

Bu ha ha. Całe SEMEKO. Aha, gaście światła bo za miesiąc dostaniecie 500 zł za prąd.
Dzięki za info Yooki, to chyba wszyscy mamy "omyłkę" w umowach bo ja też mam wentylację grawitacyjną.
I też się muszę przyznać że cały dzień i całą noc się nudzę i zapałam światła na każdym piętrze :D
Te ich tłumaczenia są śmieszne i żałosne.
Myślałam, że nikt nas nie nakryje a tu proszę - jednak oko kamery widzi wszystko:)
Noo Yooki przyznajmy się wreszcie ze caly dzien i cała noc biegamy i zapalamy swiatla jak zgasną co te 20 sekund :D
Dostałam odpowiedź od Semeko ws wentylacji. Uprzejmie mnie informują, że od początku w budynku planowana była wentylacja mechaniczna, co jest wpisane w dokumentację projektową. Fakt, że w umowie mam wentylację grawitacyjną tłumaczą "omyłką pisarską".

Jak dla mnie to eufemizm określający niekompetencję pracowników. Umowa była czytana kilkakrotnie razem z przedstawicielem Semeko bo miałam pytania co do treści i ani wtedy ani potem podczas odbioru (również pytałam o wentylację) ta "omyłka" nie została sprostowana.

Wysokość rachunków za prąd w części wspólnej jest zdaniem Semeko "winą" mieszkańców, ponieważ notorycznie blokują włączniki światła zapałkami i monetami.

Ktoś to zauważył? Ja nic podobnego nie zauważyłam ale budynek jest duży więc może gdzieś grasuje Blokowacz Włączników:)
Dzięki, tak sam się zmienia:)
Ja się już przyzwyczaiłam, tyle, że u nas to przy sypialni :) bardziej jednak słychać pompę pracującą przy Pacyfiku.
Yooki super ten suwaczek z opisem tygodni, to się samo zmienia?
Teraz już mniej ale faktycznie wentylacja buczała niemiłosiernie jakiś czas temu. Można to wyregulować (podobno) my prosiliśmy o wyregulowanie i jest ciszej. Namiary na "regulowacza" dał nam portier.

Nie wiem tylko jak to się ma do wysokości. Chyba im bliżej wentylatorów tym głośniej siłą rzeczy. Ale spróbować wyciszać nie zaszkodzi:)
Na szczęście nie mam takiego problemu. Mój problem to głośna praca wentylatora na dachu. Charakterystycznie "buczenie" słuchać u mnie w łazience. Mam mieszkanko prawie na samej górze. Czy ktoś z mieszkańców ma podobny problem?

>ALi

Inne tematy z forum Inwestycje i deweloperzy

dom czy mieszkanie??? (429 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

Deweloper w Pucku (6 odpowiedzi)

Dzień dobry, planuje zakup mieszkania w Pucku i mam pytanie do Was. Czy ktoś może kupił albo...

Dobry i sprawdzony deweloper?? (17 odpowiedzi)

Witam. Zamierzam kupić mieszkanie w Gdańsku "Nowe" . Jakiego byście polecili sprawdzonego...

do góry