Widok

AQUASFERA REDA!

czy ktos juz kupil mieszkanie w aquasferze! jakie tam sa ceny mieszkan!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3
"AAA" to zrob prosze zdjecia i zamiesc w necie...chetnie zobacze jak to z waszej strony wyglada...Ja mam widok na osiedle "przy mlynie" a tam nie ma zadnej budowy...pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
A w sumie to fajnie z gory wyglada zarys Pacyfiku - widzialem ze swojego balkonu, widac obrys budowanej czesci budynku.
A od kiedy mozna akty podpisywac? Pytam, bo ja mam pierwsza umowe przedwstepna tez w formie aktu u notariusza SEMEKO i jak bede podpisywal druga, maja mi odjac z taksy notarialnej oplate za umowe przedwstepna.
spoko z tym notariuszem ja już zgłosiłam że chce u swojego więc moszna wprost powiedziałam przez tel. że oni maja drogiego po aż 2700 śpiewa ja zaś mam za 1800 więc sorry powiedzieli że mogą przesłać akta do mojego ni mam problemu z tym że oni mają takie zastrzeżenie że to ich notariusz musi podpisać co najmniej 3 pierwsze akty notarialne i tu jestem zła na nich po chciałam być pierwsza ale co tam 900 zl mam taniej to się liczy kasa się liczy i tyle :P:P:P
a skrzynki mają być lata dzień tak mnie red-pol info.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Bo to chyba od wody Aqua-woda i czyta sie Akua, ale nie dam sobie ręki obciąć. Wcale nie uważam zeby miec jakies pretensje do semeko. Jedynie o to ze maja swojego notariusza i trzeba 2 razy wiecej płacic za akt-to mnie troche boli. Jesli chodzi o mieszkanie to bez zarzutu, jak sie bedzie cos dziać na pewno podniosę alarm :)
Bo to angielska pisownia i spolszczona wersja wymowy to akuasfera.
Akwasfera brzmiałoby co najmniej dziwnie:)

Nie jestem specjalistą ale aquapark też wymawiam akuapark. Jeden i drugi przypadek kojarzy się najbardziej z wodą - aqua (z łac), którą wymawia się przez "u"

Swoją drogą ciekawe pytanie w wątku budowlanym:)
qwerty: 100% racji. Brak 3/4 osiedla szczególnie mnie rozśmieszył, choć mnie akurat bardzo dolega, bo moje mieszkanko dopiero powstaje w Pacyfiku !
Mam do zainteresowanych pytanie w innej sprawie: jak poprawnie wymawiać nazwę AQUASFERA ? Pracownik Semeco, z którym podpisywałam umowę zdecydowanie lansował wymowę "akuasfera". Jeśli jednak z tego samego źródłosłowu mamy akwarium, akwapark, akwarele, akwaforta - to niby dlaczego "akuasfera"?
Ja tez na razie nie narzekam bo nie mam powodow...
Zal mi jedynie takich ludzi (nazwa handlowa- ROONEY) ktorzy nie mieszkajac tam maja najwiecej do powiedzenia (napisania).
Czlowieku bez mozgu: A kto ci nagadal glupot ze bedzie parking jak pod hipermarketem ??? Sam to sobie ubzdurales? Parking bedzie w dalszej czesci...brak 3/4 reszty osiedla ? oczywiscie ze brak bo sie buduje czlowieku nierozumny! Ciebie tez mama od razu nie urodzila tylko przez 9 miesiecu w brzuszku nosic musiala! (chyba ze jestes wyjatkiem?)
A z tym brakiem numeracji mieszkan i brakiem skrzynek to prosze cie nie osmieszaj sie istoto .....Jak nie bedzie ich nadal w ciagu 2 miesiecy to wtedy mozna miec pretensje to semeko czy administracji ale troche na to za wczesnie....
Aha, i ten glupawy tekst ..."mieszkania wydane... "....I dzieki bogu ze sa wydane....Wolabys by nadal byla dziura w ziemi ???? wtedy grzmialbys ze "mieszkania nie sa jeszcze wydane-cale semeko hehe...
wez lepiej miotle i idz pozamiataj...wiosna przyszla! ....POZDRAWIAM
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
A ja już mieszkam i wcale nie narzekam :) pozdrawiam przemiłych sąsiadów i czekam z niecierpliwoscia na pierwszy czynsz bo za prąd to już wygenerowałam sama :)
No tak. Brakuje skrzynek pocztowych, parkingów, numeracji mieszkań oraz...3/4 reszty osiedla Aquasfera. A mieszkania "wydane" i zapłacone. Całe SEMEKO.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
sorry mały błąd mi się wdarł miało być 6 miesięcy :P
a p za tym w kwestii skrzynek to mają być do końca tygodnia niby kurjerem są już nadane niby w czwartek będą montować
dokładnie ^ miesięcy od oddania budynku nie wcześniej
A ktoś wie kiedy maja być akty notarialne? Z tego co pamietam z umowy przedwstepnej to chyba w sierpniu?
Mi portier powiedział, że ten murek to po prostu będzie podświetlone logo Semeko.
Reda Park tez tak ma :) Klatka A ma mieszkania od 1 do... i B tez od 1 do... i nikt sie jakos nie myli :) Teraz juz Wam raczej niczego nie pozmieniaja bo zbyt duzo spraw by to skomplikowalo. Nie wyszukujcie problemow tam gdzie ich nie ma.
A co do dowodow :) Tak jak Tomasz pisze, meldunek jak i dowod zalatwiac mozesz juz. Nie potrzeba do tego zadnego aktu notarialnego.
To co Wam buduja pod budynkiem to jak ktos slusznie podejrzewal na pewno murek w odleglych planach heh z nazwa osiedla i ulica i numerem budynku ale w pierwszej kolejnosci takie murki sluza estetyce osiedla i oswietleniu. Jezeli mamy na mysli to samo co u nas to sa one przed kazdym budynkiem :)
numer do Redpol-u 587780357
jaki nr tel jest do administratora redpol??
Przecież Semeko wydaje zaświadczenia do meldunku !! NO CO TY TERAZ ??? Wypisujesz dane ,jedziesz do nich a oni ci wbijają pieczątkę że jesteś właścicielem mieszkania i z tym do urzędu miasta . Miasto wydaje ci tymczasowe zaświadczenie o meldunku i wyrabiaż Dow. Osob. A akt notarialny jest nie potrzebny, bo mieszkanie kupujesz a nie sprzedajesz - dosyć jasne .
Całe Semeko na Osiedle przy Młynie ma numery podobne kl. A kl. B od nr . 1 i podobnie i nikt nie narzeka.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Tomasz jak zdazyles zrobic nowy dowod os skoro nie bylo jeszcze aktów notarialnych?
No tak ale w sumie dwa lokale o tym samym numerze w jednym bloku to pomylka!!! Wiecie do ilu to pomylek prowadzi to pozniej??? Powinny byc np. lokale A1-A50 i potem B50-B100 itp

Inne tematy z forum Inwestycje i deweloperzy

Deweloper w Pucku (6 odpowiedzi)

Dzień dobry, planuje zakup mieszkania w Pucku i mam pytanie do Was. Czy ktoś może kupił albo...

Dom nad morzem (3 odpowiedzi)

Hej! Szukam domu do zakupu nad morzem. Zależy mi tylko na nowych domach, w stanie developerskim...

Gdzie kupić mieszkanie?? (37 odpowiedzi)

Chciałabym kupić mieszkanie w Gdańsku.. Które dzielnice polecacie, a które odradzacie i...

do góry