Widok
Nie przesadzajcie z tymi numerkami by je zmieniać w klatce B , część z nas ma już zgłoszone do urzędów i innych instytucji stan obecny numeru. I tak w porę zmienili 26 bez litery A. Ja już czekam na dowód osobisty i nie zgadzam się na zmiany.
Puki co numery na drzwiach będą i to jednakowe ,i tradycyjnie trzeba poczekać, a tym sie zajmie jak zwykle opieszały Redpol . Cały czas twierdzą że skrzynki są zamówione i musimy też poczekać. Cierpliwości .
Puki co numery na drzwiach będą i to jednakowe ,i tradycyjnie trzeba poczekać, a tym sie zajmie jak zwykle opieszały Redpol . Cały czas twierdzą że skrzynki są zamówione i musimy też poczekać. Cierpliwości .
A może jednak napiszemy do developera by zmienił numery lokali. Chodzi mi o to ze w klatce A powinny być lokale od 1 do ileś tam, a w klatce B kolejne numery. Dziś jest tak ze w klatce A jest lokal nr 1 i w klatce B lokal nr 1. Są oczywiście dodatkowo literki A i B ale to i tak powodować będzie mnóstwo pomyłek. Literki oczywiście niech zostaną ale jak np przyjdzie list do lokalu nr 1 bez literki A czy B to będzie problem. Ja napisze prośbę do developera. Może kilku z Was tez?
Bartek415 - widzialem juz deski tarasowe. Rzeczywiscie wyszlo super. A Ty co planujesz na balkon? Bo moze tez bys sie zdecydowal - wtedy zabudowe mozna dalej pociagnac. Moge dac namiary na sklep i wykonawce. Koszt calosci (zabezpieczenie, legary, kompozyt) zblizony do lepszego gresu. Poza tym to kompozyt a wiec bez olejowania itp :-)
dla mnie może być u portiera, może być w skrzynce... ale sądzę, że ciężko byłoby zastosować taki wariant... komuś może nie odpowiadać, że portier będzie czytał życzenia świąteczne, czy pocztówki z urlopów... czy też poprostu widział kto skąd ma korespondencje... ale ja się w tym temacie dostosuje :)
Byłam dziś w Red-polu i tak jak trzy tygodnie temu mówili dziś że skrzynki na listy są zamówione i że czekają mi listy odsyłają z poczty do adresata masakra no i że trzeba 53 zł za skrzynki płacić mam pomysł czy nie fajnie by było jak mamy portiera żeby u niego listonosz zostawiał pocztę ochrona by miała by 88 przegródek po tyle jest lokali mieszkalnych reszta to lokale usługowe no to by wrzucali mu mojim zdaniem pomysł fajny co wy na to drodzy sąsiedzi ????????
Ochroniarz mi podrzucił taki pomysł ??????????????????????????????
a pytałam w red-polu to czynsze naliczą po 20 maja
Ochroniarz mi podrzucił taki pomysł ??????????????????????????????
a pytałam w red-polu to czynsze naliczą po 20 maja
No ale to pewnie wszyscy beda musieli skorygowac w umowach z ENERGA?
Poza tym jesli w bloku jest lokal A1 i B1 to juz widze pomylki w korespondencji. Niezbyt przemyslana ta numeracja jednak - powinno byc tak, ze literka przy lokalu jesli musi zostac to zostaje, ale lokal ma swoj numer, np. w klatce A lokale od A1 do A50, w klatce B - lokale od B51 do B100.
Poza tym jesli w bloku jest lokal A1 i B1 to juz widze pomylki w korespondencji. Niezbyt przemyslana ta numeracja jednak - powinno byc tak, ze literka przy lokalu jesli musi zostac to zostaje, ale lokal ma swoj numer, np. w klatce A lokale od A1 do A50, w klatce B - lokale od B51 do B100.
Obawiam się AAA że bedziesz musiał to skorygować w Energa, bo w urzędach każdy pierdołek jest ważny.
Semeko dzisiaj tez potwierdziło że Urząd Miasta Reda poinformował ich o zmianie z Nr 26 A na Nr 26.
To dobra wiadomość bo to męczarnia z tymi numerami by była za pare lat ,gdyby następny blok miałby nr. 26 B ,następny 26 C. bo to jedna działka.
Jeśli chodzi o nr. przy lokalu to zostają ,czyli np. 26 / A 1 , albo 26 / B 5 , bo w bloku są dwie klatki z numerami zaczynającymi się od nr. 1
Semeko dzisiaj tez potwierdziło że Urząd Miasta Reda poinformował ich o zmianie z Nr 26 A na Nr 26.
To dobra wiadomość bo to męczarnia z tymi numerami by była za pare lat ,gdyby następny blok miałby nr. 26 B ,następny 26 C. bo to jedna działka.
Jeśli chodzi o nr. przy lokalu to zostają ,czyli np. 26 / A 1 , albo 26 / B 5 , bo w bloku są dwie klatki z numerami zaczynającymi się od nr. 1
WAŻNA INFORMACJA DLA WSZYSTKICH MIESZKAŃCÓW !!!
Nastąpiła zmiana numeru naszego budynku. Nr. 26 A jak do tej pory podało nam Semeko , zmieniono teraz na Nr. 26 . ( bez litery A ).
Taką informację dla wszystkich przyklejono na drzwiach wejściowych obok ochroniarza. Decyzję podjął Urząd Miasta i Burmistrz Miasta Reda.
To dobra wiadomość dla tych którzy - JESZCZE - nie zmienili waznych dokumentów ,myślę że dla większości to w porę podjęta decyzja.
Nastąpiła zmiana numeru naszego budynku. Nr. 26 A jak do tej pory podało nam Semeko , zmieniono teraz na Nr. 26 . ( bez litery A ).
Taką informację dla wszystkich przyklejono na drzwiach wejściowych obok ochroniarza. Decyzję podjął Urząd Miasta i Burmistrz Miasta Reda.
To dobra wiadomość dla tych którzy - JESZCZE - nie zmienili waznych dokumentów ,myślę że dla większości to w porę podjęta decyzja.
nie przejmujcie się Zwierzakami i innymi trollami forumowymi. Jak się nie podoba to niech nie chodzą na spacery pod nasz budynek... przecież nikt im nie karze przychodzić pod nasz blok :)
Co do portiera, to byłoby troche śmieszne jak teraz byśmy z Niego zrezygnowali :) Przecież na tym właśnie m.in. polega inność tego budynku od innych... dlatego, za metr płaciliśmy drożej niż na osiedlach na przeciwko nas... Nie mamy Akwarium, które miało być... nie ma foteli w portierni... jak zabraliby jeszcze portiera... to nie wiem co będzie następnym pomysłem :) Zablokować windę, bo eksploatacja kosztuje :)
Poczekajmy najpierw na informacje odnośnie czynszu, a później pogadajmy, bo na pewno nie będzie to jakaś astronomiczna cena...
I naprawdę nie przejmujcie się jakimiś Zwierzakami, którzy nie mieszkają w tym budynku, ale mają najwięcej do powiedzenia o nas (naszych sąsiadach), ja nie spotkałem w tym budynku jeszcze nikogo kogo mógłbym źle nazwać wręcz przeciwnie wydaje mi się, ze sąsiedzi są (że Wy jesteście) bardzo sympatyczni
Co do portiera, to byłoby troche śmieszne jak teraz byśmy z Niego zrezygnowali :) Przecież na tym właśnie m.in. polega inność tego budynku od innych... dlatego, za metr płaciliśmy drożej niż na osiedlach na przeciwko nas... Nie mamy Akwarium, które miało być... nie ma foteli w portierni... jak zabraliby jeszcze portiera... to nie wiem co będzie następnym pomysłem :) Zablokować windę, bo eksploatacja kosztuje :)
Poczekajmy najpierw na informacje odnośnie czynszu, a później pogadajmy, bo na pewno nie będzie to jakaś astronomiczna cena...
I naprawdę nie przejmujcie się jakimiś Zwierzakami, którzy nie mieszkają w tym budynku, ale mają najwięcej do powiedzenia o nas (naszych sąsiadach), ja nie spotkałem w tym budynku jeszcze nikogo kogo mógłbym źle nazwać wręcz przeciwnie wydaje mi się, ze sąsiedzi są (że Wy jesteście) bardzo sympatyczni
Sluchajcie - mieszkam w innym miescie, w bloku ktory ma okolo 130 mieszkan. Tez na dole jest portiernia z funkcja ochrony. Miasto duze, wiec pewnie i ochrona drozsza niz w Redzie. Za mieszkanie o powierzchni 57m2 place miesiecznie okolo 410 PLN (w tym czynsz, fundusz remontowy, koszty wspolnoty, portiernia-ochrona, zaliczki na wode, koszt ciepla itp) - jesli to wogole mozna jakos porownac, to nawet zakladajac podobne stawki, nie wychodzi specjalnie drogo w AQ. Oczywisice tez jestem ciekaw ile to finalnie wyjdzie :-)