Widok
Ja widze ze forum podzielilo sie na trzy czesci. Jedna to nabywcy ktorzy kupili mieszkania i wszystko wg nich jest OK. Druga to Ci ktorzy nabyli i czasem cos im przeszkadza (za co sa czasem atakowani przez pierwszych i trzecich). Trzeci to Ci ktorzy nie kupili (nie dochodze z jakich powodow, pewnie sa rozne) a teraz sa szczesliwi jak cos idzie nie tak, natomiast najbardziej przebolec nie moga, ze budynek stoi, jest ladny, wyroznia sie i nie ma wiekszych klopotow. Taka Polska wlasnie :-)
"Podobnoż blok raczej nie ale chodzą słuchy że może plac zabaw albo parking. Chyba z parkingu najbardziej byśmy się wszyscy ucieszyli:)"
Marzenia ściętej głowy. Znając pazerność i nastawienie d*pą-do-klienta SEMEKO wsadzi tam kolejne blokowisko. Chodzą słuchy że ma się nazywać Kosmosfera i ma tam stanąć wyrzutnia promów kosmicznych. Pan z SEMEKO powiedział mi że na pewno do zimy to zbudują.
Marzenia ściętej głowy. Znając pazerność i nastawienie d*pą-do-klienta SEMEKO wsadzi tam kolejne blokowisko. Chodzą słuchy że ma się nazywać Kosmosfera i ma tam stanąć wyrzutnia promów kosmicznych. Pan z SEMEKO powiedział mi że na pewno do zimy to zbudują.
to byłoby zbyt piękne, żeby SEMEKO odkupiło (z pewnością za nie małe pieniądze) działkę z domem... by zbudować tam parking dla ludzi, którzy już wykupili u nich mieszkanie, tym bardziej, że SEMEKO będzie budować dwie wielkie hale garażowe, a to trochę obniży zainteresowanie garażami...ale faktycznie byłoby dobrze, żeby trochę więcej miejsc parkingowych tam zrobili ... w każdym razie mam nadzieje, ze nie postawią tam nic wysokiego :)
A przy okazji orientujecie się może co będzie w lokalu pomiędzy garmażem a Aliorem? Bo wygląda na jakaś cukiernie/kawiarnie
A przy okazji orientujecie się może co będzie w lokalu pomiędzy garmażem a Aliorem? Bo wygląda na jakaś cukiernie/kawiarnie
Dla rozluźnienia atmosfery plotę mam:) Dziś był u mnie Pan z Semeko (parę drobiazgów miałam do poprawienia jeszcze) i powiedział mi, że budynek obok (wulkanizacja) docelowo będzie wyburzona bo właściciel sprzedał działkę Semeko. Do końca jeszcze nie wiadomo co tam postawią. Podobnoż blok raczej nie ale chodzą słuchy że może plac zabaw albo parking.
Chyba z parkingu najbardziej byśmy się wszyscy ucieszyli:)
Chyba z parkingu najbardziej byśmy się wszyscy ucieszyli:)
Moj drogi kolego qwerty to Ciebie podziwiam za czas ktory poswiecasz na pisanie taki elaboratow na forum :) czy kazde wpisanie czegokolwiek na "nie" na tym forum wiąże sie z osmieszaniem? To tylko grzmot w to co sie nie podoba, niech ludzie wiedzą jak jest, a nie jest idealnie...nie wykręcilam afery nikomu, zreszta sprostowałam o co chodzi dokladnie, mozna napisać o zmianie adresu to i mozna informowac o innych rzeczach...
Skoro w cene twojego nowego mieszkania semeko wliczylo cene dzwonka, klamki do drzwi i innych pitol (mimo ze nie zapytalo czy bedziesz z nich korzystac) i jakos to brzebololas to teraz sobie wyobraz ze jednak semeko informuje cie przy zakupie mieszkania ze cene lokalu podnosi o 50zł gdyz instaluje skrzynki.......smieszne??? ....ale jaka ulga...od razu lepiej i dzis nie musisz placisz za skrzynke pocztowa :).... jest ona za darmo :).....
Tak czy inaczej rozwniez moim zdaniem to powinno byc inaczej zalatwione by juz na samym poczatku ludzi nie straszyc jakimis dziwnymi oplatami, ale jest jak jest....na wszystkich osiedlach semeko jest taki niezbyt fajny system platnosci za skrzynki....mimo ze mi sie tez nie podoba przez mysl mi nie przeszlo ze mialbym robic komus awanture ze nie chce skrzynki i nie zaplace - a listy niech listonosz zostawia "u pani Zosi spod czwórki"...
A co do tego ze dzwonek instalowalas sobie sama a poczta za darmo dala ci skrzynke...otoz :)...moja droga...w innych wspolnotach czy spoldzielniach juz tyle razy mialas niedoplate za ogrzewanie w zlodziejskim rozliczeniu ciepla że juz ze 100 razy zaplacilas za rzeczy ktore wydawalo ci sie do dzisiaj BYLY ZA DARMO :)))))
Podziwiam twoj zapał do boju ale sadze ze tracisz energie na malo istotne bzdety z ktorymi jeszcze wiele razy sie spotkasz.
Proponuje Ci poswiecic twoja energie i obywateslka postawe na pozniejszy termin tj. zebrania wspolnoty, egzekwowania tego za co bedziesz placila, nie daj boze akty wandalizmu gdzie bedziesz musiala rownie szybko zareagowac jak w "sprawie afery skrzynkowej "itp itd...A znajac zycie wtedy nie ma nikogo, nikt nic nie wie, nikt nic nie widzial, wszyscy byli w pracy :)))))))
Ps. Moja droga kolezanko PRYMAZA...temat uwazam za zamkniety, ludzie to czytaja wiec nie osmieszajmy sie dalej...:) Pozdrawiam przemilych sasiadow :)
Tak czy inaczej rozwniez moim zdaniem to powinno byc inaczej zalatwione by juz na samym poczatku ludzi nie straszyc jakimis dziwnymi oplatami, ale jest jak jest....na wszystkich osiedlach semeko jest taki niezbyt fajny system platnosci za skrzynki....mimo ze mi sie tez nie podoba przez mysl mi nie przeszlo ze mialbym robic komus awanture ze nie chce skrzynki i nie zaplace - a listy niech listonosz zostawia "u pani Zosi spod czwórki"...
A co do tego ze dzwonek instalowalas sobie sama a poczta za darmo dala ci skrzynke...otoz :)...moja droga...w innych wspolnotach czy spoldzielniach juz tyle razy mialas niedoplate za ogrzewanie w zlodziejskim rozliczeniu ciepla że juz ze 100 razy zaplacilas za rzeczy ktore wydawalo ci sie do dzisiaj BYLY ZA DARMO :)))))
Podziwiam twoj zapał do boju ale sadze ze tracisz energie na malo istotne bzdety z ktorymi jeszcze wiele razy sie spotkasz.
Proponuje Ci poswiecic twoja energie i obywateslka postawe na pozniejszy termin tj. zebrania wspolnoty, egzekwowania tego za co bedziesz placila, nie daj boze akty wandalizmu gdzie bedziesz musiala rownie szybko zareagowac jak w "sprawie afery skrzynkowej "itp itd...A znajac zycie wtedy nie ma nikogo, nikt nic nie wie, nikt nic nie widzial, wszyscy byli w pracy :)))))))
Ps. Moja droga kolezanko PRYMAZA...temat uwazam za zamkniety, ludzie to czytaja wiec nie osmieszajmy sie dalej...:) Pozdrawiam przemilych sasiadow :)
W moim starym mieszkaniu instalowala Poczta Polska i nikt nie kazał mi za nie płacic to raz, dzwonek kupilam sobie sama i sama zainstalowałam, to dwa, numer lokalu mojego, a ja nie chce by listonosz wrzucał tam moją prywatną korespondencję ktorej nie bede mogla wyciągnąć bo nie mam klucza to trzy, jestem kobietą to cztery...
??????? na powierzchni jest tylko numer lokalu a ze akurat to jest twoj lokal to raczej nikt sie nie pyta.....gdyby kazdego sie pytali czy chce skrzynke czy nie to bylaby szachownica, dla co trzeciego mieszkania skrzynka pocztowa. W twoim starym mieszkaniu tezx nikt sie nie pytal czy chcesz...po prostu ja miales i tyle jak w kazdym cywilizowanym kraju.....a czy z niej bedziesz korzystal to twoj wybor.....dzwonek do drzwi tez masz zainstalowany a pzreciez nikt sie nie pytal czy bedziesz z niego korzystal.....
Harry - jak widziałeś coś takiego i jesteś pewny które było to mieszkanie to po prostu podejdź, zapukaj i zwróć uwagę... Bo teraz np. wskazałeś na całe drugie piętro i w sumie wszyscy mężczyźni na swoich balkonach na 2 piętrze będą wyglądać jak potencjalne zło :)
Inna sprawa, że na wyrzucanie niedopałków na ulicę jest jakieś dziwne przyzwolenie społeczne. Jak się stoi na przystanku i ktoś rzuca "petem" na ziemie (czy jak ktoś wyrzuca peta przez okno samochodu) to ludzi to specjalnie nie dziwi i nie wzrusza... ale jak zrobi to samo z papierkiem po batonie to już tak... a przecież i to i to jest śmieć
Inna sprawa, że na wyrzucanie niedopałków na ulicę jest jakieś dziwne przyzwolenie społeczne. Jak się stoi na przystanku i ktoś rzuca "petem" na ziemie (czy jak ktoś wyrzuca peta przez okno samochodu) to ludzi to specjalnie nie dziwi i nie wzrusza... ale jak zrobi to samo z papierkiem po batonie to już tak... a przecież i to i to jest śmieć
Fakt wyrzucanie petów fatalny zwyczaj ale nie da się określić czy to robotnicy czy nie. Wciąż wiele mieszkań jest wykańczanych i przewijają się tłumy ludzi.
Tak czy inaczej chyba nie ma sensu pisać o tym na forum - ja dałam sobie spokój. Jak kogoś mama nie wychowała to już nic go nie zmieni niestety:(
Tak czy inaczej chyba nie ma sensu pisać o tym na forum - ja dałam sobie spokój. Jak kogoś mama nie wychowała to już nic go nie zmieni niestety:(