Widok

AZS - szukam mam borykających się z tym problemem

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
u Szymka zapadł wyrok - AZS, postać na razie łagodna - podobno
niestety im więcej czytam w necie tym bardziej wpadam w panikę, szukam mam borykających się z tym problemem w celu wymiany doświadczeń
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
u nas na szczęście okazało się, że problemy brzuszkowe wynikały ze słabo wykształconego układu pokarmowego, a to paskudztwo które miał na skórze to był liszaj niemowlęcy, którego pozbyliśmy się bezpowrotnie
alergolog stwierdził, że połączenie tych dwóch dolegliwości mogło zmylić dermatologa
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

a gdzie perzyjmuja tacy dobrzy lekarze???
Salambo, no właśnie o tym pisałam. Diagnozy o AZS stawia się lekką ręką i bez namysłu. Często po czasie okazuje się, że błędnie.
Salambo to masz problem z głowy :)
jeżeli dziecko jest malutkie to warto smarować parafiną jest tania i dobra.
u nas już po sprawie,
błędna diagnoza, synek jest zdrowy :)
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

Salambo idz z synkiem do alergologa. Bardzo dobra jest pani dr Danuta Moszyńska przyjmuje na NFZ i prywatnie . Ja do niej chodzę z sobą i córką obie mamy AZS. Pierwsze co zrobiła to zmieniła małej mleko.
U mojego synka nie stwierdzono AZS ale od urodzenia ma bardzo suchą skórę i skorą do podrażnień i praktycznie od początku uzywamy serii Emolium i sobie ja chwalimy. U nas oliatum nie sprawdziło się tak jak emolium właśnie, ale myślę, ze to indywidualna sprawa każdej skóry i tzreba szukac odpowiedniego środka metodą prób i błedów. Ze wzgledu na koszty warto poprosić o próbki w aptece i tak próbować. My dostalismy wiele róznych próbek u naszego dermatologa.
przeczytałam nagłówek i nasunęła mi się taka refleksja, że szukacćto dziś trzeba mam NIE borykających się z AZS, bo tych jak na lekarstwo. Nie wiem czy tez to zauważyłyście, ale dziś diagnoza AZS jest wydawana częściej niż katar ;)
Ja córkę smaruje emolium - u nas super sprawdza się ten trójaktywny
czego uzywacie do pielegnacji??emalium dobry jest??
co dzieci jedza??
elocom aktualny
mam do sprzedania płyn elocom caly
czsdziecka.pl - warto zajrzeć, sporo przydatnej wiedzy o atopii. Co do moich doświadczeń z azs: moja myszka na to choruje, ma 4 latka, półtorej roku temu dowiedzielismy się o tym półtorej roku temu. Z racji tego, że zaczynało się dosyć łagodnie, postanowiliśmy nie posłuchać lekarza i zacząć od jakiś emolientów zamiast zalecanych sterydów. Po co męczyć młodą skórkę sterydami, skoro łagodniejsze środki też mogą pomóc. Także zaczęłam od wielokrotnie zasłyszanej marki A-derma, która jest z nami do dziś :) Używam tylko olejku do kąpieli i mleczka do ciała i to nam absolutnie wystarcza - skóra jest już w bardzo dobrej kondycji. Cena jest wprawdzie spora, ale wg mnie wymierna do jakości i efektów także warto, jak dla mnie warto. Pozdrawiam
No własnie też to wyczytałam.... nie będę robić.
Robiłam i nie wyszło nic - a wiem ze ma alergie na nabiał. Robiłam w BRUSie za 150zł, moim zdaniem wyrucone w błoto pieniadze.
Dziewczny, mam pytanie.
Czy robiłyście panel pediatrczyny/pokarmowy/ oddechowy dzieciakom ??? To raczej do mam alergików.
Jeśli tak to w jakim laboratorium i ile płaciłyście.. ?
nie :)

zaraźliwe mogą być co najwyżej powikłania, czyli jeśli AZS ma zaawansowane stadium i dochodzi do nadkażeń grzybicznych. Wowczas tym grzybkiem można jak najbardziej się zarazić.
Dziewczyny , mam pyt. - czy AZS jest zarażliwe ?
moja już przechodziła ospę. Pomimo AZSu przeszla chorobę nienajgorzej, wyprysków miała sporo, ale nie drapała sie. Może właśnie dlatego, że jest przyzwyczajona do tego że ciągle ją coś swędzi
Dziewczyny a szczepicie swoje chore na AZS dzieci na ospe? Ja sie zastanawiam bo jak taka wysypka przyjdzie to mi sie chyba dzieccko na amen zadrapie! co Wy na to?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry