Widok
Schron Kultury
Jest sobie takie miejsce w Gdańsku o powierzchni ponad 1100 metrow kwadratowych, które zostało przejęte przez nowo powstałą organizację Gdański Klub Kultury "Schron". Jest to poniemiecki schron pod gmachem Solidarności na ulicy Wałowej. Do tej organizacji jak dotychczas weszły trzy bractwa rycerskie, klub miłośników Star Treka, grupa graczy RPG, grupa literacka "Kufel" ma powstać modelarnia oraz klub przyjaciół kultury dalekowschodniej. Lokal jest jeszcze daleki od idealnego i będzie wymagał wiele pracy ale nie cofniemy się przed żadną przeciwnością losu. Jeśli chcecie się dołączyć do którejś z grup lub stworzyć nową - napiszcie.
Dirty Dancing 2
Nefer, a oto moja wersja części drugiej.
Patryk i Julia wracają z wakacji, radość.
Nagle tracą kontrolę nad samochodem, skarpa.
Patryk budzi się w szpitalu, dowiaduje się że ona nie żyje (ewentualnie mogło by byc na odwrót, ale, że jestem facetem, to niech będzie tak).
W dodatku nie będzie mógł chodzić, a na pewno tańczyć.
Ogólna depresja, brak chęci życia, w jego mózgu rodzą się myśli samobujcze. Trafia do ośrodka rehabilitacyjnego, gdzie jest osobą zamkniętą w sobie, nikogo nie dopuszcza do siebie. Cały czas widzi obrazy wspólnego tańca z Julią, i wypadek.
Wręcz widzi Julię na jawie, tak mu się wydaje. Jednak jest to obraz rzeczywisty. W ośrodku jest dziewczyna, która jest studentką Awf'u. I kocha taniec, zna jego historię. Pomaga mu wyjść z dołka, chcieć to muc. I wszystko kończy się pozytywnie. On znów tańczy i postanawia żyć dalej. Zakłada klub imieniem Julii. Ale o tym juz w trzeciej części.
Filmowy Całus
Patryk i Julia wracają z wakacji, radość.
Nagle tracą kontrolę nad samochodem, skarpa.
Patryk budzi się w szpitalu, dowiaduje się że ona nie żyje (ewentualnie mogło by byc na odwrót, ale, że jestem facetem, to niech będzie tak).
W dodatku nie będzie mógł chodzić, a na pewno tańczyć.
Ogólna depresja, brak chęci życia, w jego mózgu rodzą się myśli samobujcze. Trafia do ośrodka rehabilitacyjnego, gdzie jest osobą zamkniętą w sobie, nikogo nie dopuszcza do siebie. Cały czas widzi obrazy wspólnego tańca z Julią, i wypadek.
Wręcz widzi Julię na jawie, tak mu się wydaje. Jednak jest to obraz rzeczywisty. W ośrodku jest dziewczyna, która jest studentką Awf'u. I kocha taniec, zna jego historię. Pomaga mu wyjść z dołka, chcieć to muc. I wszystko kończy się pozytywnie. On znów tańczy i postanawia żyć dalej. Zakłada klub imieniem Julii. Ale o tym juz w trzeciej części.
Filmowy Całus
Alchemik
jak mogles przeslac mi calego torta i nawet sie nie pokazac, tort byl przepyszny, dziekuje, chociaz wolalabym podziekowac ci osobiscie. Ja tez mam dla ciebie maly prezent, ale najgorsze jest to ze nie moge go przeslac, bo... sie zgniecie. I co teraz mam zrobic??? Prezent smuci sie gdy zbyt dlugo lezy u ofiarodawcy... Pozdrowienia- :-)))