Widok

Angina bez goraczki?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mam pytanie, moze ktoras z Was ma z tym jakies doswiadczenie. Od wczoraj boli mnie gardlo, jest troche czerwone, czuje sie rozbita, lekki bol glowy ale nie mam zadnej goraczki. Myslalam ze jakis wirus sie przypaletal, wiec lecze sie tabletkami na gardlo i domowymi sposobami. Dzisiaj zajrzalam sobie w gardlo i zauwazylam biale grudki-plamki na migdalkach. Czy to mozliwe zebym miala angine bez goraczki? Przechodzilam ja kiedys, wtedy umieralam przez wysoka goraczke i czulam sie okropnie a teraz da sie przezyc, tylko momentami gorze sie czue. Zastanawiam sie czy rejestrowac sie do lekarza, czy poczekac, mam male dziecko ktorego wolalabym nie ciagac do przychodni...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Może być angina bez wysokiej gorączki. Ja bym poszła - w końcu zaraz Święta, po co rozłożyć się razem z dzieckiem akurat w tym czasie?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja mc temu miałam podobnie. Okropny bol gardła, rozbicie, powiększone węzły chodze, brak gorączki. Nie była to angina, ale dostalam antybiotyk i po dniu od razu lepiej.
przy infekcji wirusowej takze moga wystepowac biale grudki na migdalkach. Angina bakteryjna raczej z goraczka. Najprawdopodobniej nie wymaga antybiotyku.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
należę do osób które zawsze mają anginę bez gorączki ;) zatem to jest możliwe :)
image image

popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
JA też nie mam przy anginie gorączki.

Generalnie nigdy jej nie mam...
image
Dziekuje za opinie, umowilam sie na jutro do lekarza.
Ja miałam taka. Leczylam się dwoma czy trzema antybiotykami. Po paru godzinach od wizyty pojawil się nawet ropny katar... Cale leczenie ciagnelo się dość długo. Ale choroba nie była zbyt uciazliwa. Jak bolało to plukalalm dentoseptem.
W końcu po tych antybiotykach kupiłam sobie propolis w aerozolu. To jest calkiem tanie, bez recepty i pomoglo mi definitywnie.
Od tamtej pory przy bolu gardla po prostu sobie psikam i nic więcej się nie rozwija :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja nie mam goraczki od 15 lat,nawet przy zapaleniu pluc,oskrzeli,to jeszcze gorsze bo jestem zawsze mocno oslabiona.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
jak mnie mocno boli gardło to biorę na raz 2-3 tabletki Strepsils ;) pomaga od razu :P i ból przechodzi jak ręką odjął ;)

a angina jak najbardziej może być bez gorączki
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
polecam wodę letnią z wodą utlenioną - płukać tym gardło kilka razy dziennie - po każdym płukaniu coraz lepiej :) w zależności od ilości czopów przechodzi max3dni :) u mnie z reguły na drugi dzień jest już czysto, ale ja od razu tym płuczę gardło jak tylko pierwsze czopy zauważę ;P
image image

No i niestety tak jak myslalam, mam angine i antybiotyk na 10 dni...
Czy jest to coś poważnego? Dzisiaj rano zauważyłam białe plamki na gardle ponieważ czułam jakby mi coś stanęło w gardle.Za dwa dni idę do lekarza . Nie mam gorączki nic mnie nie boli . Czy powinnam się bać ?

Ja mojemu dziecku 5 latkowi daję taką specjalną witaminą C w granulkach po prostu na łyżkę z wodą wysypuję z kapsułki sama też biorę i w ogóle teraz nie chorujemy. Na ulotce napisane jest że od 10 lat mozna ale to pewnie przez wielkość kapsułki do połknięcia. Ważne że działa naprawdę jak ktoś zainteresowany to nazywa się Witamina C Molecul trzeba poszukać jej w internecie na Allegro nie ma. W Polsce do nabycia cena 39zł za 90 kapsułek wydaje się dobra
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Wycieczka w przedszkolu (46 odpowiedzi)

Córka ma mieć w piątek wycieczkę w przedszkolu, jadą autokarem do Pucka i Rzucewa. No i tak się...

Rodzina zastępcza ??? (16 odpowiedzi)

Witam, Mam sprawę do osób prowadzących rodziny zastępcze. Nagle oszalałam! Znalazłam dla...

gdzie pojemniki na odzież używaną w gdańsku (18 odpowiedzi)

czy jeszcze są takie pojemniki? wiem, że to "mafia", ale lepiej tam wrzucić, niż do...

do góry