Widok

Antybiotyk a wychodzenie na dwór.

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Cześć dziewczyny. Powiedzcie mi czy jak wasze pociechy brały antybiotyk to wychodziłyście z nimi na dwór? Moja bierze, nie ma gorączki, ma tylko kaszel i lekki katar. Tak ładna pogoda dzisiaj, że poszłabym z nią, żeby trochę na świeżym powietrzu pospała.
image
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
tez mam ten problem, nie ma już gorączki, kaszle troszke jeszcze i nie wiem czy wyjść czy nie wyjść hehehhehe
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
w sumie na dworze tak jak w domu a może nawet cieplej :)))
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
z tego co wiem niektóre antybiotyki od słońca mogą powodować wysypkę,
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Jeśli nie ma gorączki to możecie wyjść ale nie możecie przebywać w pełnym słońcu i uważać by dziecko się nie spociło i go nie przewiało. No i najlepiej poczekajcie do godz 14 jak słońce jest słabsze...
A jak uważacie, czy posłać młodą jutro do żłobka? Mam problem bo nie mam jej z kim zostawić bo idziemy z mężem do pracy, ja nie mogę iść na zwolnienie bo dopiero niedawno wróciłam do pracy. W ostateczności mąż mógłby iść na urlop, ale się zastanawiamy.
image
image
wesolka jak macie taką możliwość, to po antybiotyku zróbcie małej co najmniej tydzień tzw. kwarantanny, czyli z daleka od żłobka, miejsc publicznych itp., bo przez jakiś czas jest osłabiona i może szybko nową infekcję załapać i tak będzie w kółko. Nasza pediatra po antybiotyku kazała zrobić dwa tyg. kwarantanny, ja akurat miałam taką możliwość, bo przywiozłam babcię :) Pozdrawiam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
A co do wychodzenia na dwór to nasza pediatra mówiła, że jeśli jest taka cudna pogoda jak dziś i dziecko nie gorączkuje, to można iść jak najbardziej, tylko siedzieć raczej w cieniu niż w pełnym słońcu, bo antybiotyk+słońce=plamy na ciele.
W cieniu pewnie,że wyjść na dwór.
image
Nasz pediatra uważa, że jeśli nie ma gorączki to można iść swobodnie na dwór.
A co do kwarantanny, to po antybiotyku odbudowanie flory bakteryjnej u dziecka trwa ok 3 tygodni.
Jeśli jutro byłby np. ostatni dzień antybiotyku to jeśli nie miałabym wyboru to bym puściła do żłobka
image
image
ja mam we wtorek ostatni dzień antybiotyku, nie mam z kim jej zostawić, oby dwie babcie pracują podobnie dziadkowie. W ostateczności mąż mógłby zadzwonić o urlop na żądanie ale upiera się, żeby ją dać jutro do żłobka. Sama nie wiem co robić.
image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
ja rowniez uwazam ze powinna byc kilka dni z dala od zlobka
image
Nie powinna iść do żłobka chociażby ze względu na to że zarazi inne dzieci, potem narzekanie że dziecko ze złobka przynosi choroby a sami sobie rodzice pod górkę robią
"Kiedys traktowałam ludzi dobrze, dzisiaj z wzajemnością..."
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
jak byl antybiotyk a nie bylo goraczki to wychodzilysmy, nawet jak bylo chlodniej , nawet przy lekkim kaszlu i katarze z goraczka juz nie
do złobka bym nie dawała chociaz pewnie juz nie zaraża

zarazliwosc podobno kończy sie po połenej dobie antybiotyku

moim zdaniem powinna zostac w domu chociaz do końca antybiotyku nie mówiac juz ze ja swojej nie puszczałabym do konca tygodnia
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
ja tez bym nie dawala malej do zlobka, mojej malej antybiotyk skonczylam podawac w piatek pozniej kontrola u lekarza i od pon do zlobka poszla, a w kolejna sobote okazalo sie ze jak wyleczona zostala z oskrzeli tak pozniej nabawila sie zapalenia płuc, mialam juz raz nauczke (szkoda ze czlowiek musi sie uczyc na wlasnych bledach...)
jak najbardziej moze wyjsc na spacer nawet wskazane pozdrawiam

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

szukam opinii o szkole podstawowej nr 85 gdańsk jasień (21 odpowiedzi)

hej, czy którejś z Was dziecko uczęszcza do tej szkoły?możecie coś powiedzieć na temat poziomu...

Co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci? (37 odpowiedzi)

Ciekawi mnie co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci, mój synuś je tylko to co mu smakuje i co zna,...

Przeprowadzka- jaka firma? (43 odpowiedzi)

Jak w temacie, macie sprawdzona i niezbyt droga firme do przeprowadzek?Moze jakis forumkowy maz...

do góry