Czy któraś z Mam podawała ten antybiotyk swoim dzieciom? Czy wszystko było ok. Mam obawy co do tego antybiotyku i nie wiem czy go podawać czy skonsultować się z innym lekarzem.
Hej, nie wiem czy to Ci pomoże, ale główny składnik to amoksycylina. Jak była dzieckiem to zażywała Duomox, który też zawiera amoksycylinę. Najważniejsze pytanie to czy dziecko nie jest uczulone na penicylinę, gdyż amoksycylina jest jej pochodną.
Nigdy nie podawałam żadnego antybiotyku mojemu dziecku. To jej pierwsza choroba, mała ma 10,5 miesiaca. Nie mam pojęcia czy jest uczulona na penicylinę, za to ma stwierdzone AZS.
moj maluch dostal go na zapalenie ucha. tak jak duomox czy augumentin, zawiera amoksycykline, wiec jest najbardziej bezpiecznym antybiotykiem-stosowanym rowniez w ciazy. podawaj jednoczesnie dicoflor 30 lub inny probiotyk, zeby chronic jelita.
amoksycylina jest standardowo podawana w szpitalach...niestety nie dla mnie- uczulenie na penicylinę...kończę w toalecie i z miską między nogami...tak samo po duomoxie.
antybiotyków nigdy w dzieciństwie nie brałam a po porodzie, zdrowie mi szwankuje i wyszło uczulenie na najlepszy lek :(