Widok

Antybiotyk amoksiklav.

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy któraś z Mam podawała ten antybiotyk swoim dzieciom? Czy wszystko było ok. Mam obawy co do tego antybiotyku i nie wiem czy go podawać czy skonsultować się z innym lekarzem.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
zawiera amoksycylinę, tzn że ma szerokie spektrum działania, jeśli dzieci nie miały uczulenia nie powinnaś mieć obaw
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Hej, nie wiem czy to Ci pomoże, ale główny składnik to amoksycylina. Jak była dzieckiem to zażywała Duomox, który też zawiera amoksycylinę. Najważniejsze pytanie to czy dziecko nie jest uczulone na penicylinę, gdyż amoksycylina jest jej pochodną.
Nigdy nie podawałam żadnego antybiotyku mojemu dziecku. To jej pierwsza choroba, mała ma 10,5 miesiaca. Nie mam pojęcia czy jest uczulona na penicylinę, za to ma stwierdzone AZS.
ja go podawalam mlodej i jest naprawde doby nie zapomnij tylko o lekach oslonowych
podawalam i bylo ok
Ślub cywilny
image

Slub Kościelny

image
moj maluch dostal go na zapalenie ucha. tak jak duomox czy augumentin, zawiera amoksycykline, wiec jest najbardziej bezpiecznym antybiotykiem-stosowanym rowniez w ciazy. podawaj jednoczesnie dicoflor 30 lub inny probiotyk, zeby chronic jelita.
image

image
U nas nie było działania ubocznego, ale nie było też spodziewanego efektu leczniczego.
image
image
amoksycylina jest standardowo podawana w szpitalach...niestety nie dla mnie- uczulenie na penicylinę...kończę w toalecie i z miską między nogami...tak samo po duomoxie.
antybiotyków nigdy w dzieciństwie nie brałam a po porodzie, zdrowie mi szwankuje i wyszło uczulenie na najlepszy lek :(

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Hanna Prajs czy przyjmuje prywatnie (12 odpowiedzi)

szukam w necie,ale nie znalazłam, wiecie może czy przyjmuje prywatnie i gdzie? z góry dzięki za...

OSZCZĘDZANIE W KAŻDYM CALU (80 odpowiedzi)

Czy któreś z was są bardzo oszczędne jeżeli tak to w jaki sposób i co zaoszczędzacie . -woda...

pomóżcie-pomysł na własny biznes (103 odpowiedzi)

podpowiedzcie,co mogłoby wypalić w małym mieście,myślę,by wreszcie wziąć sprawy w swoje...

do góry