Widok
Dokładnie jak napisala Asinek i Bunininka- to nie wymysł księży tylko występujący w kazdej religii szacunek do miejsc świętych. Dla przypomnienia, bo chyba nie dla wszystkich jest to oczywiste, jedna prosta zasada - w kościele katolickim wchodząc do Światynii MEZCZYZNI ściągają NAKRYCIA GŁOWY, a KOBIETY ZAKRYWAJA RAMIONA.
pozdrawiam
pozdrawiam
czad zdjecie :)
fakt, dlugo sie wahalam, ale w efekcie mam ten 2,5 - metrowy welon, piekny, uszyty tak jak chcialam, z pieknego jedwabnego tiulu. zapakowalam go, zeby bez przerwy go nie mietosic ;) suknie pierwszy raz przymierze 4 czerwca, wtedy sie okaze jak wszystko razem gra, ale mysle, ze bedzie git. eh, nie moge sie juz doczekac... :)
fakt, dlugo sie wahalam, ale w efekcie mam ten 2,5 - metrowy welon, piekny, uszyty tak jak chcialam, z pieknego jedwabnego tiulu. zapakowalam go, zeby bez przerwy go nie mietosic ;) suknie pierwszy raz przymierze 4 czerwca, wtedy sie okaze jak wszystko razem gra, ale mysle, ze bedzie git. eh, nie moge sie juz doczekac... :)
Według mnie ramiona powinny być koniecznie zakryte, chociażby szalem. Rozneglizowanie z kosciele to objaw braku szacunku i tak jak powiedziala buninka na calym swiecie by wejsc do kosciola trzeba miec zakryte ramiona. Wchodzi się do swiatyni bozej, a nie na dyskoteke.
Oburzaja mnie tez przezroczyste gorsety z samej koronki- przychodzi mloda para przyrzekać milosc przed Bogiem do kosciola, a ona w bieliznie. Niektorym sie myli sakrament malzenstwa z imprezą...
Oburzaja mnie tez przezroczyste gorsety z samej koronki- przychodzi mloda para przyrzekać milosc przed Bogiem do kosciola, a ona w bieliznie. Niektorym sie myli sakrament malzenstwa z imprezą...
moj ksiadz nie wposci mnie do kosciola z golymi ramionami :( nawet jak bede sie gotowac, to i tak musze miec bolerko.. sama bylam swiadkiem, jak na bierzmowaniu w czerwcu, gdzie bylo strasznie goraco, dziewczyny wymienialy sie jednym swetrem, bo ksiadz stal, i wylapywal czy ktos przypadkiem nie ma golych ramion.. tak wiec ja wole nie ryzykowac afery na wlasnym slubie, i zakladam bolerko na krotki rekawek :)