Widok
BUTY
butki biale
butki
moze cos dla siebie znajdziecie...
rozgladalam sie ostatnio po sklepach, niewielki wybor, a juz takich bardziej letnich w ogole jak na lekarstwo... :-( moze w salonach slubnych sa?
butki
moze cos dla siebie znajdziecie...
rozgladalam sie ostatnio po sklepach, niewielki wybor, a juz takich bardziej letnich w ogole jak na lekarstwo... :-( moze w salonach slubnych sa?
ja kupiłam w tamtym tygodniu- zamaiwałam bo nie było na polce buty rylko- jest nowa kolekcja za 195 zł i co najwazniejsze buty ryłko mają takie cieniutkie poduszeczki na podeszwie - dla mnie to przewazylko o wyborze no i są bardzo ladne klasyczne- moze ubiore jeszcze kiedyś do spodni albo letniej sukienki...
no to bylam dzisiaj chyba we wszystkich sklepach obuwniczych w Gdyni. Mierzylam Ryłko, ale jakies takie zbyt ciezko wygladaly, mialyscie racje.
Tylko jeden problem - jest zastraszajaco maly wybor :-(( a ja bym nie chciala zbyt szpczastych noskow, zreszta one wychodza w koncu z mody, obcas 7,5 cm, biale i najchetniej z odkryta pieta, ale o polaczeniu tego wszystkiego w jeden but nie ma co marzyc :-( jedynie na zdjeciach mozna poogladac :-((
Tylko jeden problem - jest zastraszajaco maly wybor :-(( a ja bym nie chciala zbyt szpczastych noskow, zreszta one wychodza w koncu z mody, obcas 7,5 cm, biale i najchetniej z odkryta pieta, ale o polaczeniu tego wszystkiego w jeden but nie ma co marzyc :-( jedynie na zdjeciach mozna poogladac :-((
a ja w sobote kupiłam sobie buciki ryłko :) pani spóścila mi cenę na 185 :) bo to ostatnia para :) i jeszcze powiedziała, że jeśli mam ochotę, to mogę je spokojnie wymienić jeśli spodobają mi się jakieś inne (oczywiście jeśli moje butki będą nie noszone), ale i tak nie mam zamiaru :) a te buciki są z koziej skórki i są bardzo wygodniutkie, wogóle nie czuje się obcasiku :)
pozdrowionka
pozdrowionka
jak dla mnie najlepsze te z https://pl.bohemaclothing.com/collections/buty :)) wygodne i dużym plusem jest to, że są 100% wegańskie
A ja nie wiem co na te moje szkity włożę. Jestem generalnie liliputosem, wiec powinnam się podwyższyc do poziomu 165 cm conajmniej, ale z drugiej strony mam kregoslup jak u babci, wiec szpilki typu 7,5 cm odpadaja, a nie chce miec ciżemek ortopedycznych ;)) Widziałyście coś ciekawego na średnim obcasiku ???
[url=http://www.TickerFactory.com/]
[/url]
[/url]
U mnie to jest taki problem, ze ja w ogole nie umiem chodzic na obcasach - zawsze nosze buty na płaskiej podeszwie albo na jakims malutkim klocku. Dlatego jak kupie sobie jakies ładne biale buciki na obcasiku (raczej musi to byc spory obcasik bo ja jestem niziutka a mój lubu bardzo wysoki) to najpierw bede musiala pocwiczyc chodzienie po domu, zeby pozniej sie nie skompromitowac :(
moje maja malutki i cienki obcasik (już wcześniej je wklejałam w innym wątku) i z tyłu zamiast pełnego zakrycia pięty maja taki cieńcszy paseczek, więc trochę mi w nich "noga lata" :) są względnie wygodne ale i tak od czasu do czasu próbuję je rozchodzić po domku. Zastanawiam się czy nie kupić sobie jakiś inszych bucików ..... na zmianę, jak już mi będą nogi odpadać :)
[img][url=http://www.TickerFactory.com/]
[/url]
[/img]
[/url]
[/img]
chyba nie chodzi mi o te same butki, o których mówisz pipi, zresztą zerknij, wkleiłam je :)
meg - buciki to koszt ok 150- 200 zł (max 300), ja sie przejdę na gildię i poszukam czegoś na przebranie w rozsądnej cenie. Sęk w tym, że nie lubie kupować butów, których normalnie nie będe nosić, a szczerze mówiąc bi białe buty na mnie to wyglądają jak kajaki :P :)
meg - buciki to koszt ok 150- 200 zł (max 300), ja sie przejdę na gildię i poszukam czegoś na przebranie w rozsądnej cenie. Sęk w tym, że nie lubie kupować butów, których normalnie nie będe nosić, a szczerze mówiąc bi białe buty na mnie to wyglądają jak kajaki :P :)
[/url]
[/img]
[/url]
[/img]
domyślam sie ze bedziemy stopki jak bysmy narty ubrały, ale co tam, jak trzeba to trzeba... ;))) a Wy znów o przebieraniu!!!! ja nie przebieram się, powtarzam po raz wtóry... poszukam takich butków, które bede mogła i na codzień nosic, ja uwielbiam buty, i taka mała mania na ich punkcie we mnie siedzi... w W-wie jest taki fajny salon Elizabeth, gdzie maja cudeńka a nie butki ;))) może tam cos znajde, tylko ten obcas... musi byc malutki...
pipi, ja mam takie nóżki "delikatne" więc nie bój się :) pozatym mam 40 tke i jestem kompletnie nieprzyzwyczajona do obcasów, z uwagi na mój koszykarski wzrost, , takich nawet malutkich
i wole się zabezpieczyć :) czyms bardziej papuciastym. Może nie będe zmuszona zmianiac butków... ale na wszelki wypadek :))))) ?!
i wole się zabezpieczyć :) czyms bardziej papuciastym. Może nie będe zmuszona zmianiac butków... ale na wszelki wypadek :))))) ?!
[/url]
[/img]
[/url]
[/img]
meg1 ja w sumie tez nie chcialam kupic butow na 1 okazje. widzialam w geant fajne biale szpileczki ze skorki z odkryta pieta.butki byly biale a szpileczka i podeszwa czarna. no i zgrzalam sie na te pantofelki bo po weselu moglabym w nich cale lato smigac, ale wszystkie kolezanki odradzaja mi takiego pomyslu i mowia ze to bedzie wiocha pelna. dlatego zaczelam poszukiwac tzw.butow jednorazowych, takich jak witch. sa piekne ale pozniej sie beda kurzyc w pudelku. a jak ty masz zamiar rozwiazac ten problem zeby isc do slubu w uniwersalnych butach. ratuj!!!
oczywiscie buty do slubu muszą miec zakryte palce... bo bedziesz miała je podeptane hihi... ja buty kupilam sobie u Ryłki ...całe skorzane takie jakie mi sie podobały...mozna je pozniej nosic...uważam ze tam sa bardzo fajne fasony... a przede wszystkim wygodne.. pozdrawiam i polecam sklep Ryłki w Gdansku...
butki ktore wam pokazalam oczywiscie sa do jednorazowego uzytku, bo raczej wiekszosc z nas na pewno by ich nie ubrala po slubie np do pracy, ale moim zdaniem jesli nie liczyc sie z kasa to na slub sa przepiekne. czy ktos moze pokazac mi butki slubne ,w ktorych, jest szansa, ze jeszcze kiedys bedzie okazja zeby je zalozyc. pomocy!!!! proszę o foto
myslisz ze mozna w nich gdzies jeszcze wyskoczyć? moze i tak, moze po prostu ja mam troszke inny styl i do mojej garderoby by takie buty nie pasowaly. nie znaczy to jednak ze moj styl to wyciagniete swetry itd. szpileczki jak najbardziej na jakies wyjscie, ale raczej takich jak na obrazku chyba bym nie potrafila wlozyc . mysle ze to kwestia gustu
bylam dzis na MANHATANIE : widzialam kilka fajnych bucikow niestety albo biale , albo srebrne cudenka niestety za wysokie ....... ale w Rylko widzialam specjalna kolekcje slubna ----- jak ktos nie byl to polecam moze cos mu wpadnie w oko , poza tym widzialam duzo fajnych dodatkow( sztuczna bizuteria , perelki itd) no i oczywiscie wpadlo mi w oko jeszcze wiele rzeczy ale to juz z mody wiosennej , ale sie nie skusilam , wyszlam z putymi lapkami :) ale jestem pelna optymizmu że coś ladnego znajde:)
sabra, to ryłko ma jakies nowe modele, czy standardowe, takie jak zwykle? no i czy może jest cała rozmiarówka, bo zwykle mojego malutkiego rozmiaru nie ma .... ??
(te płaskie laczki z ryłko jakoś nie przypadły mi mocno do gustu, ale można je wziąć na przebranie i jest szansa, że do czegos jeszcze kiedyś będa pasować)
(te płaskie laczki z ryłko jakoś nie przypadły mi mocno do gustu, ale można je wziąć na przebranie i jest szansa, że do czegos jeszcze kiedyś będa pasować)
[/url]
[/img]
[/url]
[/img]
witch ja tez mam 40 -stke , hej to nie sa kajaki !!!!!;) opowiem krotke smieszna historyjke , wybieralam sie na impreze z moimi kolezankami , w tym celu umowilysmy sie na spotkanie w domu jednej z nich , tam sie okazalo ze dolaczy do nas panna X i otoz ta panna ,zaczela nam opowiadac o tym jak sie teraz molodziez lansuje i w co sie nalezy ubierac no i ze ludzie to luster w domach nie maja i raz sie tak usmiala bo gdzies w klubie widziala dziewczyne o duzych stopach , ktrora wlozyla w dodatku buty z dlugimi szpiczastymi noskami i wygladala (ta stopa ) jakby konca nie miala I MÓWI TAK:
no wiecie ta dziewczyna miala chyba z 40 ,----- po czym my szybko spojrzalysmy na swe stopki (rasowe 40 , w butach z noskami hihihihihihi ;);)
streasznie to smiesznie wtedy wyszlo ,ta panna nawet nie powiedziala sorki czy cos w tym stylu , no a my bezguscia hiohihihihi nadal nosimy takie buty :):):)
no wiecie ta dziewczyna miala chyba z 40 ,----- po czym my szybko spojrzalysmy na swe stopki (rasowe 40 , w butach z noskami hihihihihihi ;);)
streasznie to smiesznie wtedy wyszlo ,ta panna nawet nie powiedziala sorki czy cos w tym stylu , no a my bezguscia hiohihihihi nadal nosimy takie buty :):):)
w mojej szafie jest po równo ;) nosków szpiczastych, troszkę ściętych, i bez nosków - takich lekko kwadratowych :) jedyne czego nie trawię to zaokrąglonych nosków a la lata 90 -te (mam nadzieję że nie mylę tego z innymi czasami) :) no oczywiście moje ślubne maja lekko szpiszcaste noski i moja 40-tka wcale nie kajak wygląda całkiem zgrabnie :) i o to chyba chodzi
nie stosuję "zbyt długich szpiczastych nosków" gdyż uniemożliwiają mi wspinanie się po schodach hi hi hi
nie stosuję "zbyt długich szpiczastych nosków" gdyż uniemożliwiają mi wspinanie się po schodach hi hi hi
[/url]
[/img]
[/url]
[/img]
ok poprzynudzam wam troszke jeszcze o butach ok/;) bylam dzis w Batorym i hmmm nic mi w oko nie wpadlo ..ale w klifie w sklepie Apia widzialam sliczne buty za duza sumke , kurcze w poniedzialek ide na 1.-przymiarke , dostane kawalek materialu mojejsukienusi i bede chodzic po sklepach i dopasowywac.... ;)
kurcze, zazdroszcze Ci, ze mozesz sobie polazic po sklepach, szukac, ogladac...
u mnie to zostaje opcja "sobota", bo w tygodniu zanim wroce do cywilizacji juz jest po 17, a jeszcze kursy tanca.
w efekcie nie mam butow, torebek, ozdob na szyje, obraczek, bielizny... nic :-( a Tomus nawet nie zaczal sie rozgladac za garniturem. skad na to wszystko znalezc czas??!!
u mnie to zostaje opcja "sobota", bo w tygodniu zanim wroce do cywilizacji juz jest po 17, a jeszcze kursy tanca.
w efekcie nie mam butow, torebek, ozdob na szyje, obraczek, bielizny... nic :-( a Tomus nawet nie zaczal sie rozgladac za garniturem. skad na to wszystko znalezc czas??!!
no ja mam wolny przyszly poniedzialek, tak niespodziewanie, wiec troche pochodze po sklepach, zawsze to troche spokojniej, jak wiekszosc ludzi jest w pracy lub w szkolach :-)
ale i tak trzeba bedzie kombinowac z jakims urlopem, zeby sprawy w USC pozalatwiac, bo nasze kochan urzedy dzialaja tylko do 16 i nie maja bynajmniej na uwadze, ze ludzie, ktorzy chca cos zalatwic prawdopodobnie pracuja do 16.00
usciski :-)
ale i tak trzeba bedzie kombinowac z jakims urlopem, zeby sprawy w USC pozalatwiac, bo nasze kochan urzedy dzialaja tylko do 16 i nie maja bynajmniej na uwadze, ze ludzie, ktorzy chca cos zalatwic prawdopodobnie pracuja do 16.00
usciski :-)
Ja tez juz kupiłam butki slubne Ryłko.Sliczne są.Chyba jednak ryłko ma najładniejsze i najwygodniesze buty slubne.Kupiłam je w Polbucie na rogu świetojańskiej i śtarowiejskiej w Gdyni.Byłam tez w salonach firmowych Ryłko ale tam nie było moich rozmiarów z tych butów które mi sie podobały.Ale one są cudowne ;-))
dokładnie :) na stronie nie znalazłam, ale w salonie nie ma problemu ze sprowadzenie - czeka się jakieś dwa tygodnie, a jak Ci nie pasują, to nie bierzesz i tyle :)
Ja kupiłam ostatnia parę w moim rozmiarze na Pańskiej w Gdańsku (to nie jest ich firmowy sklepik), znalazłam mały felerek (bardzo, bardzo, bardzo mały) i pani opuściła mi cenę i jeszcze powiedział, że jeśli pojawi sie nowa kolekcja, a ja nie będę używała bucików, to mogę je wymienić na coś c będzie mi się bardziej podobało :)
NIE WYMIENIĘ ZA ŻADNE SKARBY :)
Ja kupiłam ostatnia parę w moim rozmiarze na Pańskiej w Gdańsku (to nie jest ich firmowy sklepik), znalazłam mały felerek (bardzo, bardzo, bardzo mały) i pani opuściła mi cenę i jeszcze powiedział, że jeśli pojawi sie nowa kolekcja, a ja nie będę używała bucików, to mogę je wymienić na coś c będzie mi się bardziej podobało :)
NIE WYMIENIĘ ZA ŻADNE SKARBY :)
Ja byłam. Pani powiedziała mi, że po 20 marca wchodzi nowa kolekcja. Butki teraz ładne, ale jak dla mnie to kiepskie, bo mam doś szeroką stopę i nie bardzo wygodnie mi w butach z czubami, z teraz głównie takie są w tym sklepie, ale pani powiedziała, że w tej nowej kolekcji ma by trochę z zaokrąglonymi noskami, więc sama się tam wybieram za niedługi czas.
no to bylam dzisiaj chyba we wszystkich sklepach obuwniczych w Gdyni. Mierzylam Ryłko, ale jakies takie zbyt ciezko wygladaly, mialyscie racje.
tak dla jasności to faktycznie cena jest dużoi za duża ........ Ale wiesz co Czerwcowa z tym że są okropne to przesadzilas !!!!!!!!!!!!!!
Normalnie coż za wredota z ciebie , mogłaś napisać że ci się nie podobają ....ale mam to w nosie:):) bo mam już swoje buciki ,a swoją drogą to jestem ciekawa jakie ty bedziesz miala Czerwcowa......wrrrrrrrrrrrrr
Normalnie coż za wredota z ciebie , mogłaś napisać że ci się nie podobają ....ale mam to w nosie:):) bo mam już swoje buciki ,a swoją drogą to jestem ciekawa jakie ty bedziesz miala Czerwcowa......wrrrrrrrrrrrrr
Dzieczeta drogie, przyznaje - byl to maly sabotaż ;) po prostu strasznie lukrowato jest tu ostatnio....
Buciki powiem szczerze (teraz ;) są super ale nie do ślubu- ale to tylko moje zdanie, i nie podobają mi sie buty w ostry szpic!
Ja uwielbiam proste gemetryczne formy- kwiatki i takie tam tylko minimalnie
Przyznaje sie -jestem sabotażyską ale dzieki temu pokazałyscie chodz czesc swojej prawdziwej nie-wirtualnej natury!
Sabra jesli ci sie te butki podobają - to kup i nie zastanawiaj sie nawet, ja chciałam kupic swoje za 360 ale znalazłam lepsze za mniej, cena jest wysoka to fakt ale drugi fakt jest taki ze bedziesz miala bardzo oryginale buciki.
Pozdrawiam - nie taka zła jak wam sie wydaje
Czerwcowa
Buciki powiem szczerze (teraz ;) są super ale nie do ślubu- ale to tylko moje zdanie, i nie podobają mi sie buty w ostry szpic!
Ja uwielbiam proste gemetryczne formy- kwiatki i takie tam tylko minimalnie
Przyznaje sie -jestem sabotażyską ale dzieki temu pokazałyscie chodz czesc swojej prawdziwej nie-wirtualnej natury!
Sabra jesli ci sie te butki podobają - to kup i nie zastanawiaj sie nawet, ja chciałam kupic swoje za 360 ale znalazłam lepsze za mniej, cena jest wysoka to fakt ale drugi fakt jest taki ze bedziesz miala bardzo oryginale buciki.
Pozdrawiam - nie taka zła jak wam sie wydaje
Czerwcowa
Czerwcowa cokolwiek byś napisała o tych butach , to i tak nie wpłyneło by to na moje zamiary a swoje buty juz kupiłam a za ile tego napewno nie napisze bo nie oto chodzi za ile , mają sie poprostu podobać...........
no ale jak to miał być sabotaż to słabiutki.....;)
Co do lukrowania....hmmmm ..ja lubię sobie czasem tutaj polukrować..... a jak chcesz poznać nasze drugie ja (nie wirtualne)))) to trzeba było się z nami spotkać ....no może bedzie nasępne to wpadnij to się przekonasz;)
no ale jak to miał być sabotaż to słabiutki.....;)
Co do lukrowania....hmmmm ..ja lubię sobie czasem tutaj polukrować..... a jak chcesz poznać nasze drugie ja (nie wirtualne)))) to trzeba było się z nami spotkać ....no może bedzie nasępne to wpadnij to się przekonasz;)
Sabra ciesze sie ze moje zdanie nie wpłynęło na Twoją decyzje, nie chodziło mi o to.
A co do spotkania to nie jestem pewna czy mozna sie poznac przez 3 godziny ... i niestety z racji totalnego braku czasu (jak to było??? pierwsza do odstrzału?? :) nie dam rady sie spotkać - z resztą wolę zachować anonimowość ( z racji chociażby wykonywanego zawodu).
;) a jednak wzburzyła cie moja wypowiedz... ciekwe dlaczego? Nie mogą mi sie te buty nie podobać czy jak?
A co do spotkania to nie jestem pewna czy mozna sie poznac przez 3 godziny ... i niestety z racji totalnego braku czasu (jak to było??? pierwsza do odstrzału?? :) nie dam rady sie spotkać - z resztą wolę zachować anonimowość ( z racji chociażby wykonywanego zawodu).
;) a jednak wzburzyła cie moja wypowiedz... ciekwe dlaczego? Nie mogą mi sie te buty nie podobać czy jak?
no no ciekawe cóz to za osobistość ,hmmmm anonimowa to ja pozostałam w pewnym sensie , ponieważ nikt mnie nie rozpoznał a mam pewne sukcesy na swoim koncie ,ale to spotkanie było spontaniczne i ..bardzo udane..... ;)
co do odpowiedzi .....może nie zauważyłaś ale za dużo osób nie ma dziś na forum....wiec sobie nie schlebiaj...:)
hmmm a może chcesz troche lukierku :)
pozdrawiam
co do odpowiedzi .....może nie zauważyłaś ale za dużo osób nie ma dziś na forum....wiec sobie nie schlebiaj...:)
hmmm a może chcesz troche lukierku :)
pozdrawiam
Moim zdaniem, buty powinny być markowe, ponieważ są dobrej jakości i będą nam służyć nawet wiele lat. Dlatego buty polecam kupować w tym sklepie - https://ubierzsie.com/dla-niej/obuwie.html. Znajdziecie tam markowe buty w atrakcyjnych cenach. Oczywiście w asortymencie posiadają odzież, sukienki, spodnie, bluzki oraz wiele więcej.
ostatnio kupiłam buty dla męża od https://pl.bohemaclothing.com/collections/buty-meskie bardzo fajne i wygodne i wykonane z wegańskiej skóry przyjazne dla zwierząt i dla ludzi :)