Widok

Babydream- słoiczki dla niemowląt.

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy polecacie słoiczki z deserkami i obiadkami babydream? Różnią się mocno od np. Gerbera? Piewrszy raz wziełam na próbę. Wcześniej ich unikałam. Ale cena skusiła. Czy niska cena w jakiś sposób przekłada się na jakość tych dań? Bo. np. pieluchy tej firmy są dla mnie rewelacyjne, żadnej różnicy jeśli chodzi o pampersy. A przynajmniej nie płące za znaną markę. Proszę o opinie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
moja córcia najbardziej sobie upodobała włąsnie te obiadki i deserki, ale długo nie dawałam bo zaczełam sama gotować.
Madzia także bardzo lubiła je :) Jak idę z nią do Rossmanna to zawsze mówi ooo moje ulubione
imageimage
Mój synek też je je z apetytem. ;-)
moja córka jadła więc chyba smakowały :)
moj synek uwielbial ich szpinak ze smietaną, brokuły z ziemniczakami, truskawkowy deser od 4m-ca gdzie w gerberach i bobovitach były mało ciekawe dania do wyboru na ten okres :)

Teraz jemy głównie babydream i słoiczki humany

Ja jakoś mam do nich zaufanie, ich kosmetyki mają świetne składy, niskie ceny, myślę że z jedzeniem jest podobnie.
Ja też kupuję słoiczki Babydream są one produkowane w Niemczech wg. niemieckich standardów i można zauważyć, że tam mięsko wcześniej wprowadza się dziecią niż tutaj uczącz, bodajże w słoiczkach od 4 miesiąca już jest mięsko (np. Dynia z ryżem i kurczakiem po 4 miesiącu).
Zauważyłam, że obiadki nie są aż tak słodkie w smaku jak te Gerbera, (których mój maluch nie chce jeść - niewiedzieć dlaczego).

Ogólnie polecam i nie tylko obiadki ale dereski, kaszki, batoniki po 1roku życia. Przepyszne są też takie jogurty w czteropaku.
image
nie maialam jeszcze zadnej kaszki od nich, ale herbatnikowa mi chodzi po glowie, mam pytanie tylko czy nie robią się w niej kluchy podczas mieszania?
katezsp na poczatku jak robilam te kaszki to czasem robily mi sie kluchy. trzeba dosypywac porcjami i rozmieszac, znowu troche dosypac rozmieszac itd. i tym sposobem kaszka jest jednolita.

herbatnikowa i waniliowa jest pycha. bananowa nie jest zbyt dobra, jeszcze jest z kawałkami czekolady w sumie nienajgorsza.
image
Moja Corka tez jest fanka tych sloiczkow :)
KateZSP, podobno sie troche robia kluchy. Co do jogurtow to moje dziecko nie jest ich fanka, ale maja w czteropaku jeszcze jakis deserek z herbatnikami i moja wcina jak szalona :) Ona nie tknie jedzenia nawet jak jest w temperaturze pokojowej, bo musi byc cieplutkie, a to je mimo, ze cieple nie jest.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

nnt. Wymiana drzwi - jaką firmę z Gdańska polecacie? (20 odpowiedzi)

Zastanawiamy się nad wymianą drzwi do mieszkania. Czy możecie polecić jakąś firmę z...

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (9 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...

chce mi się wyć....matka szuka pracy...taaaa (64 odpowiedzi)

muszę się wygadać...może to poniekąd jakaś moja terapia ... mam dwoje dzieci...mlodsze dwa...

do góry