Widok

Badanie TSH I TPO a zażycie eutyrox rano

Zdrowie Temat dostępny też na forum:
Dziś byłam na kontrolnym badaniu tarczycy i zapomniałam i wzięłam tabletkę,bo mam to już w nawyku.Czy może to zmienić wynik,czy robi się bez tabletki czy można po?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Robi się bez tabletki.
kurczę i co teraz,jestem w ciąży,muszę znać wynik,nikt mi nic nie mówił o tabletce.Może wpłynąć na wynik?
Tak, wplywa na wynik, zrob jutro bez tabletki.
najlepiej Aniu, zrób jutro powtórne badanie, ale już bez tabletki :)

ja właśnie dzisiaj byłam u nowego endo i dostałam skierowanie na badania, ale tsh i ft4 - z nakazem nie brania leku przed pobraniem krwii, niestety, ale wtedy wyniki są nieprawidłowe, gdyż leki wpływają na wynik :/

ale dziwi mnie, że masz tpo znów... Dzisiaj lekarz mi powiedział (jak też poprosiłam o skierowanie na to badanie), że jeżeli raz już wykazało wynik taki duży to bez sensu kolejny raz robić, bo to już nic nie zmieni to się już nie zmniejszy a wręcz odwrotnie, więc po co się denerwować... No, ale oże dlatego, że jesteś w ciąży kazał powtórzyć Ci - nie wiem ;)
Dziewczyny ja musze zrobic badania TSH prolaktyna testosteron,FT4 anty TPO i TG gdzie najlepiej i jakie sa ceny ??
Tak naprawdę to zależy od przychodni... :) idź do swojej i się dowiedz... ja dla przykładu u siebie w przychodni płace 25 zł z ft4, ale dzisiaj od lekarza z Lux Medu dostałam skierowanie na tsh i ft4 (mam w lux medzie abonament z Męża pracy) i wyobraźcie sobie, że za ft4 liczą sobie, oczywiście z 10% rabatem dla posiadaczy abonamentu 42, 30 - chore...

więc najlepiej dowiedzieć się w swojej przychodni, a tsh możesz poprosić lekarza o skierowanie i masz już jedno badanie z głowy ;)
Olusia1986 a możesz polecić jakiegoś godnego endokrynologa?
Moje skarby:
Antonina 21.02.2011
Bartłomiej 24.04.2013
Ja chodzę do Dr Szafrana Piotra w Gdyni jest rewelacyjny dostałam do niego namiar rowniez od pacjentek ktore bardzo go chwala
ja dopiero zaczynam przygode z endo :/

pierwszy raz byłam u dr. Olszewskiej z Endomedu, ale jakoś nie do końca wzbudziła moje zaufanie (nie potrafiła z wyników wyczytać czy mam hashimoto, czy nie :/), dzisiaj pierwszy raz byłam u polecanego na forum dr. Tomasz Buss i przypadł mi do gustu - konkretny, rzeczowy facet :) wszystko mi wyjaśnił o wzystko pytał, jestem do Niego umówiona za miesiąc, powiem szczerze, że uważam iż jest dobrym lekarzem wysłuchał, zbadał, skierował na badania i zaprzeczył kilku rzeczom co kazała mi robić lub nie poprzednia endokrynolog :)

w przyszłym miesiącu idę też do dr. Skweresa też jest m. in. endokrynologiem :) ale myślę, że będę się tych dwóch lekarzy 3mać dr. Skweres bo staram się o ciąże a dr. Buss, bo po ewentualnej ciąży dalej trzeba będzie się leczyć :)
Pojawiły się pozytywne opinie o laboratorium UCK w Gdańsku. Ceny rewelacja. TSH - 12 zł, fT3, fT4 - po 15 zł itp.
Olesia, a gdzie przyjmuje teraz Buss i ile kosztuje wizyta ? dawniej do niego chodziłam i właśnie szukam znowu jakiegoś endo
Przyjmuje w lux medzie na ul. Zwycięstwa.
Pozdrawiam
Tak potwierdzam, że w UCK są bardzo tanie badania dzisiaj za tsh i ft4 zapłaciłam 27 zł ponad to ok. 13 miałam wyniki w internecie :)

domi25 - Buss przyjmuje w Lux Medzie i gdzieś na Oruni (nie wiem czy górnej czy dolnej) w Baltim :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Orunia Górna, przychodnia Baltimed.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry