Widok

Badanie na refluks-kontast

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
pytanie do mam dzieciaczków z refluksem. Czy robiłyscie badania, jesli tak to jakie ? Moja mała weszła w 8 miesiąc i borykamy sie z tym problemem. Przyjmuje debridat, pomaga, ale są dni, jakby preparat w ogóle nie działał... Może króraś z Was robiła badanie kontarstem w przychodni Szpitala Wojewódzkiego?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Gabryś też dostawał Debridat - ale wtedy jeszcze ze względu na kolki :) miałam podawać 10-15 miniut przed jedzeniem :) bardzo go lubił ;) taka słodka pomarańczka :)

Magda - tylko mi się wydaje, że w LuxMedzie musisz mieć "ich" skierowanie...
a w normalnych przychodniach NFZ - są dłuższe terminy oczekiwania na badanie :P
Ola, podaje Debridat z mleczkiem.Tz. Robie normalna porcje mleka i część odlewam, jakieś 30 ml, do tego debridat i najpierw to daje do jedzenia małej. Bo nie zawsze mała opróżnia butelke do końca. Samego preparatu nie chce, chyba jest dla niej za słodki ;)

Badanie ph metria mnie przeraziło, chyba na razie sobie odpuszczę i jeszcze poczekam.

Mocno ulewają Wasze dzieciaczki? U mojej małej jest tak :
czasem bardzo ulewa ( a raczej chluśnie), ale sa też dni , kiedy prawie wszystko zostaje w brzuszku. Bywa i tak, że po godzinie od posiłku zwróci 1/3 posiłku. Najgożej jak pije sok lub wodę na 90% odda tego połowę.
Nauczyłam sie dawać jej napoje na spacerze, wypija 80 ml soczku i zasypia na 2 godz. Żoładek strawi to tej pory :)

O usg pogadam z pediatrą. Tylko tak sie zastanawiam co ono da, czy tylko potwierdzenie refluksu czy też określi jej stopień ?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry