Widok

Badanie słuchu u małego dziecka

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy wiecie gdzie mogę zrobić badanie słuchu trzyletniemu dziecku?
Tak, żeby odbyło się w miarę bezstresowo i na spokojnie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie wiem o jakie dokładnie badanie Ci chodzi, ale ja byłam wczoraj z córką 4l w poradni audiologicznej w Gdańsku. Najpierw miała założone słuchawki i musiała wkładać klocki w otworki na desce jak usłyszy dźwięk, później jakąś taką podłużną końcówkę wkładali do każdego ucha na kilkanaście sekund i tam też były jakieś dźwięki. Potem lekarka jej oglądała uszy, nos, i puszczała "wiatr" do nosa - to było chyba udrażnianie przewodu słuchowego.
Ogólnie - bardzo miło i sympatycznie, dużo dzieciaków tam przychodzi i mają podejście.
imageimage
mam sprawdzic czy dziecko slyszy wszystkie dzwieki wiec to chyba takie badanie wlasnie. czy to bylo prywatnie, nfz, ze skierowaniem ? czy dlugo sie czeka? bede wdzieczna za namiary ;)
Ja chodziłam z moimi bliźniakiam, do poradni audiologicznej przy Akademi Medycznej w Gdańsku , było dobrze, miły personel, spokojne podejście do dzieci. Nie pamiiętam, czy miałam skierowanie, ale raczej tak od naszej pediatry.
Ja byłam na nfz, miałam skierowanie od laryngologa. Czekałam chyba 3 miesiące na wizytę. Byliśmy w Gdańsku na Głogowskiej.
imageimage
Asomed gdynia część badań za darmo
my też z córka byliśmy w poradni audiologicznej w AM teraz już w nowym budynku. Na wizytę czekałyśmy ok 3 m-cy na nfz ze skierowaniem. Super atmosfera, wszyscy bardzo mili. Badanie odbyło sie bezstresowo.
ja do tej poradni jadę z 4tygodniową córeczką i na nfz termin już za tydzień
dzieki za informacje :-)

Dla zainteresowanych zostawiam artykuł o badaniu ABR. Jest to najczęściej przeprowadzane badanie u dzieci :)
https://www.amilaut.pl/abc-na-temat-badania-bera-badanie-sluchu-abr/

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Oszczędzanie - jakie macie sposoby? (110 odpowiedzi)

Ponieważ niedługo rozpoczynam urlop wychowawczy, przyjdzie nam żyć przez pewien czas z jednej...

jaki odkurzacz polecacie ? (25 odpowiedzi)

muszę kupić i nie rozglądałam się jeszcze, pomożecie co wybrać ?

jak żyć po śmierci jedynego dziecka ? (23 odpowiedzi)

22 lipca 2016 straciłam mojego jedynego ukochanego Syna ...miał zaledwie 25 lat... Poszedł spać i...

do góry