Widok

Bardo - sala balowa / pytania

Wesele Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny, czytałam juz kilka wątków ale jednak chciałabym się dowiedzieć na świeżo.
We wrześniu 2010 planujemy zorganizować wesele na około 100 osób w sali balowej, dziś wstępnie ja zarezerwowaliśmy i jestemy bardzo zachwyceni tą sala jak i poki co obsługą, natomiast mam kilka atpliwości i pytań, mam nadzieje, ze pomożecie :)
Koleczkowo jest troche daleko, jak załatwiłyscie sprawy z dojazdem i powrotem dla gości ?
Czy jedzenia było wystarczająco? nasze menu kosztuje 193zł i ewentualnie co sie dzieje z tym jedzeniem które zostaje, czy można je zabrać czy oni pakują ?
i czy w tych 'napojach' sa soki woda herbata i kawa, czy napoje typu coca-cola też są ?
z góry dziękuje za odpowiedzi i za pomoc
image

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hej, ja bede miala tam wesele dopiero w pazdzeirniku tego roku ale na kilka Twoich pytan jestem w stanie odpowiedziec. Dojazd-bedziemy mieli autokar spod kosciola a pozniej kilka samochodow ktore beda rozwozic gosci-niestety nocleg jest tam bardzo drogi. jedzenie napewno mozna zabrac, my jedlismy tam obiad na probe byl bardzo smaczny, nie wiem jak z iloscia. Nasze menu kosztuje troche mniej bo wczesniej rezerowalismy i placimy 178zł/os. W napojach sa tylko soki, woda, kawa i herbata, napoje gazowane we własnym zakresie:)
Pozdrawiam
image
Hanka, aleś się przejęła tematem :]
image

lepiej wiedzieć za dużo niż za mało :)
image

Eee wiedza w nadmiarze też szkodzi :D
image

no tak, w tym też coś jest :)
image

Na 50% z Twoich pytań odpowiedz zna szef sali a nie forumki... bo co roku jest inaczej.
hmmm, a mi pan powiedział ze gazowane też są w cenie... chyba... teraz zgłupiałam :( na umowie jest pakiet napoi - no bez przesady, że jeszcze coś trzeba dokupywać - te 178 to i tak duża kasa :(
Z tego co nam powiedzieli to że napoje gazowane trzeba kupić samemu??Ale to było w zeszłym roku jak załatwialiśmy sobie sale teraz może się coś zmieniło??Bo cena za osobę też poszła do góry o 10%.
image[/url]

jeszcze jakieś podpowiedzi :) ?
image

my zgodnie z umową dopłciliśmy 28 zł/os. za napoje - nie wyobrażam sobie żeby e tej cenie nie było gazowanych napoi, na umowie jest napisane"pakiet napoi" - jak dla mnie to są one w cenie..mój narzeczoiny też tak twierdzi.
W tej cenie nie ma gazowanych napoi, załatwiałam tam wesele miesiac temu i rozmawialismy z Panem Szyszka i powiedzial ze napoje gazowane trzeba kupic samemu.
image
a my rozmawialiśmy z Panem Kamińskim i powiedział, że są w cenie...więc trochę małe nieporozumienie :/

a z drugiej strony to trochę przesada żeby płacić 28 zł/os. i nie było w cenie napoi gazowanych....

ale mamy trochę czasu więc nie będę sobie póki co zawracać głowy tym... a ile myślisz że wydasz w takim razie na napoje gazowane?
Dziewczyny, ja tez mam tam wesele i sa to napoje niegazowane, pakiet jak nam tlumaczono zawiera soki i wode mineralna.
Nas to nie zmartwilo, bo nie chcemy napoi gazowanych, ewent w takich malych szklanych butelkach, wielkie 2 l cole i fanty na stole zaslonia nam dekoracje ;)
image

nie myslałam jeszcze nad tym ile wydam, pamietam natomiast jak Pan Szyszka mowil nam ze oni owszem moga zapewnic napoje gazowane ale bedzie to dodatkowy koszt, duzo wyzszy niz jak kupimy we własnym zakresie i wlasnie radził zebysmy kupili sami. zadzwoncie i dopytajcie:) ja place jeszcze stara cene 178zł/os razem z napojami typu kawa i herbata, ale wiem ze teraz podniesli o 15zl, moze w tej cenie sa napoje gazowane, choc nie sadze.
image
słuchajcie, byłam dzis w Bardo, podpisalismy umowe, zapłacilismy zaliczke. napoje to kawa, herbata, woda, soki i 2 rodziaje napojów gazowanych ( bez ograniczeń) - tak mówił Pan Kamiński
Rodzice są pod wielkim wrażeniem tego cudownego miejsca, my również. Mamy tylko nadzieje, ze cena nie wzrośnie do 2010 roku...
image

no i są w cenie!!!

a nie mówiłam =]

...całe szczęście=]
no wlasnie ja nie wiem czy u mnie sa bo ja mam stara cene 178zł/os moze u mnie nie ma i tak wyjde taniej na tym niz jakbym miała płacic po 193/os.
image
masz starą cene, bo pewnie podpisywałaś umowe jakiś czas temu... a nie miałaś w umowie pkt. ze mogą podwyższyć Ci cene o kilka % ?
image

ja też mam po starej cenie i Pan Kamiński napewno mówił że gazowane są - j.w =]
My na umowie mamy też starą cenę ale również jest zaznaczone że mogą nam podnieś o 15 % .I nam powiedziano że w tej cenie niema napojów gazowanych.Ale jedziemy wy przyszłym tygodniu do pana Kamińskiego i się wszystkiego dowiem jak to naprawdę jest i wszystko napisze.
image[/url]

taki punkt o podwyższeniu ceny to wg mnie kazda umowa powinna mieć, z ich punktu widzenia patrzac oczywiście.

Czekam z niecierpliwoscią na info =]
Ja własnie nie wiem jak to jest z tym podnoszeniem ceny bo jak uzgadnialismy cene to byla jeszcze 178zł/os a jak przyjechalismy podpisywac umowe to poinformowano nas ze cena juz poszla w gore do tych 193/os, ale my dostalismy na umowie 178/os, Pan Szyszka powiedzial ze jako ze dogadywalismy sie jak byla stara cena, to taka bedziemy miec. Wiec nie wiem czy nam ta cene podniosa, raczej nie sadze.
image
no nam powiedział ( Pan Kamiński) ze na dzień dzisiejszy jest 193zł, i ze raczej cena do 2010 nie wzrośnie, bo podwyzszył ją kilka miesiecy temu, natomiast jeżeli bedą podwyżki żywności, prądu,wody itp to cena może wzrosnąć o 10%.
image

Byłam w wczoraj u pan Kamińskiego i rozmawiałam na temat cennika powiedział że na dzień dzisiejszy są dwie opcje :
1.to kwota 185zł
2.to kwota 193zł z napojami gazowanymi
My jak podpisywaliśmy w zeszłym roku umowę to mieliśmy cenę 170zł za osobę ale niestety wszystko idzie w górę :):)
image[/url]

ja mam umowę podpisaną na 178 zł i p. Kamiński mówił, że napoje gazowane są w cenie, ale w umowie dopiero teraz wyczytałam, że nie są ;o(((((
Dziewczyny czy to prawda ze w meni sa tylko 2 dania gorace na cala noc?
no jest obiad czyli zupa i danie głowne, i potem jak bedziesz chciała, czyli kolo 23 czy 1 jest drugi raz coś ciepłego...
image

byłam w Bardo, rozmawiałam z Kamińskim no i okazało się, że cena dla wszystkich, którzy podpisywali umowę w 2008 na 2009 została podniesiona z 178 zł na 193 zł - czyli z korkowym 203 zł ;o(((((( Trochę to nie fair, że nawet nikt nie zadzwonił taką informacją
rozumiem ze jesli ktos nie bierze napoi gazowanych to cena wynosi 185 plus korkowe ja licze od osób pełnoletnich u mnie to jest dość spora różnica
mi nie zaproponowano opcji za 185 zł ;o(
tak, korkowe tylko od pełnoletnich

w dodatku jest wesele w tej samej sali dzień przed nami czyli 7.08, przedtem umawialiśmy się że stroimy sami dzień przed - to była propozycja P.Kamińskiego, teraz powiedział coś w stylu, że mamy pecha i w sumie to nie jego problem kiedy ustroimy salę, zaprasza 8.08 rano, ale chyba nie wyobrażam sobie między fryzjerem a makijażem jechać do Koleczkowa z Gdańska stroić sale ;o((((
no to nie wiem jak się ze mną umówi ja miałam opcję 170zł bez napoi gazowanych przy pierwszej umowie, my wynajmujemy firmę strojącą ale i tak poprosiłam już kuzynkę żeby pojechała tam rano i wszystkiego dopilnowała bo podobno nie warto powierzac tej firmie rozstawiania winietek...
nie czytałam całego watku, ale powiem ze nigdy bym tam nie organizowała wesela!! nawet za darmo...
miałam okazje byc na 3 imprezach w tym miejscu. Totalna załamka, na pierwszym - odliczony ziemnak kotlet, ciepla wodka, malo jedzenia, w pokojach zimno, na drugiej - zimno, brak cieplej wody, jedzenie beznadziejne, woda znow ciepla. Nie chce Cie zniechecac, moze do wesel inaczej podchodza, ale wiem, ze do imprez firmowych sie totalnie nie przykladaja!! a kasuja jak za zboże. Miejsce jest piekne, ale nie ma to niestety przełozenia na jakosc !! ja nie znosze jak ktos mi podaje odliczonego kotleta na talerzu... ble...
no właśnie po ostatniej wizycie w Bardo i rozmowie z p. Kamińskim zaczęłam się o to wszystko obawiać ;o(
ja myśle że trzeba takie rzeczy panu Kamińskiemu mówić wprost, jeżeli wszystkie powiemy mu że jest taka i taka opinia o Rezydencji Bardo to bedzie chciał to zmienic bo zależy mu na renomie a jeśli my w rozmowie z nim tylko mu przytakujemy to oni beda w nieskonczoność podnosić ceny dawac mało jedzenia itd bo są przekonani ze jest ok
niestety odniosłam wrażenie że p. kamiński ma to gdzieś, gadał ze mna od niechcenia, a jak podpisywalismy umowe byl taki mily ;o(

napewno przed slubem powiem mu parę słów, jakie są opinie na spokojnie bo mam obawy
a kiedy masz tam wesele silen??
i taka mała sugestia z mojej strony - ustawcie stoły w tej sali na dole nie w rzedach tylko w kształt "U" lub ''T" i żadajcie w cennikach podania gramatury jedzenia. nie chodzi o to ze sie wymadrzam, ale sama mam wesele i pomagałam ogranizowac przyjecie bratu, wiec zadałam takich inofmacji, co pozwoli uniknac pozniej tego, ze goscie sa głodni ...
Chyba musze przestac czytac na temat Bardo bo 12 kwietnia mam tam wesele i coraz bardziej sie denerwuje. W pon jade rozmawiac z p. Kaminskim i mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze...
ooo to juz całkiem niedługo, napisz co myslisz po rozmowie i koniecznie spostrzezenia po slubie

zamawiasz jakies dodatkowe jedzenie - swinki, szynki itd czy tylko to co jest w menu??
Obiecuje, ze wszystko opisze:) Dodatkowo bede miala dzika, wiec mam nadzieje, ze goscie nie poumieraja mi z glodu:)
ja mam w sierpniu nie chce jednak pisać dokładnej daty, sanszajn a ile płacicie za dzika ? Jak ja w zeszłym roku pytałam o dzika p. Kamiński powiedział mi że oferują szynkę a jak chce dzika zamówic nie od nich to musze zapłacic im ale nie sprecyzował ile
Bede miala dzika za 800, poleconego przez hotel Pan Tadeusz. Jeszcze nie rozmawialam z panem Kaminskim o tym ale nie wyobrazam sobie zebym musiala za to u nich doplacac
a czy możesz podac namiary albo twojego maila bo jestem zainteresowana tym dzikiem a nie chce dopłacac 20 zł od osoby przy 150 osobach to 3 tys za szynke mam nadzieje że Ci się uda wynegocjowac brak dodatkowych opłat
Podaje mojego maila, mysle ze tak bedzie latwiej sie kontaktowac:)
anitabryl@tlen.pl
ja jeszcze z tym dzikiem zaczekam =] koniecznie napisz bo ja mam we wrześniu i też nie podoba mi się to co czytam :(

Kamiński był bardzo miły rozmawiałam z nim 2razy, um. podpisałam pod koniec 12/2008 ofertę na maila dostałam za 178 a jak przyjechałam podpisać um to sie okazało że są podwyżki ale kaminski powiedział ze skoro taka ofertę dostałam to będzie 178...
sanszajn - nic sie nie martw!!!!!!!!

Miałam wesele 21 czerwca w Bardo w sali balowej, i na pradwe wszytsko bylo dopiete na ostatni guzik, nie zamartwiaj sie, widzisz nie wszytskim dogodzisz - u nas niektorzy goscie mowili, ze jedzenie bylo pyszne, a inni mowili ze tragiczne, jesli chodzi o Pana Kamińskiego jest w 100% profesjonalista, a uwierz mi ze jestem BARDZO wymagajaca osoba!!!! Nawet jesli w umowie zastrzezesz gramature jedzenia, to co pozniej bedziesz go wazyc na weselu, czy z cm chodzic. Mi sie wydawalo, ze na weselu bede miala wszytsko pod kontrola, a tak na prawde wraz z mezem bawilismy sie z goscmi i zapomnielismy o calym swiecie, czyli podziekowaniach, torcie, i wtedy o odpowiedniej godz pojawilal sie PAn Tomek i mowil, Asia czas na tort. Uwierz wybralas bardzo fajne miejsce na wesele, nasi znajomi po naszym weselu tydzien pozniej zamowili Bardo, bo tak bardzo im sie podobalo, wiec chyba o czyms to swiadczy.

Jedyne moje zastrzezenia:
- winietki bylo zle ulozone, i to tak ze malzenstwa siedzilay na drugich koncach stolow, tutaj Pan Kaminski tego nie dopilnowal, a mial dokladne plan rozsadzenia gosci,
- prezenciki dla gosci w ktorych bylo symboliczne raffaelo, kazdy jeden byl zmiazdzony, to bylo skandaliczne!!!!!!!, i to nie byl przypadek, ale mialam zatarg z Panna Młodą, ktora wesele miala u gory, a jej siostra pracuje w bardo, wiec podejrzewam, ze tu jest pies pogrzevbany lub po aferze ktora zrobilam o 23 w pt na dzien przedslubem obsludze, za zle rozstawienie winietek......., choc nie chce nikogo oskarzac bezpodstawnie,a le nie ma mozliwosci, zeby same sie polamaly,
- strasznie duzo alcoholu nam zeszlo, mam znajomych w gastronomii ktorym mowilam ile zeszlo alcoholu, to mowili ze to nie jest mozliwe, choc nie mowie ze nie, bo moja rodzina ma mozliwosci...;-)

Na pradwe sie nie martwcie, wesela tam sa ekstra
Umchi, troche mnie uspokoilas, masz racje wszystkim i tak nie dogodzisz. Wiem ze bedzie dobrze bo tego dnia bede zona najwspanialszego mezczyzny na swiecie a reszta.... to tylko moze byc milym bonusem.
Dzieki za slowa otuchy!!
Umichi proszę powiedz ile alkoholu Wam zeszło i na ile osób?
Kurcze po prawie 9 miesiacach nie pamietam, ale na 130 osób było:

- 4 kraty piwa, i musiliśmy dokpuić beczke w trakcie wesela bo sie skonczylo, ale tu sie zgodze bo nasi znajomi to piwosze,

- z 70 butelek wina, zostało może z 10 lub 20

- wódki tez bylo ok. 70 ale 0,7 i tez moze zostalo z 10 flaszek mozez z 20

ale tak jak mowie sa to informacje niepewne, i reki sobie za nie nie dam odciac, ale wiem ze poszly kosmiczne ilosci
wiesz mi sie już nie podoba, ze umowę podpisaliśmy na 178 zł a teraz mamy zapłacić bez dyskusji 193 zł od osoby

a po drugie umawialiśmy się, ze ustroimy sobie salę w piątek przed weselem, bo moja mama ma takie zdolności artystyczne ze zrobiłaby to lepiej niz niejedna firma, a teraz przed nami w piątek jest wesele na naszej sali??!!!
i poiwedział ze mamy calą sobotę na ustrojenie (slub w kosciele na 16:30, rano fryzjer, make-up) i jakos sobie nie wyobrazam siebie jada cej z gdańska do koleczkowa rano stroic salę z mamą
hmmm jak to dopłacic bardo, ze bierzesz dzika z innego miejsca?????
tego to już wogóle nie rozumiem ;o(((

mi się to miejsce strasznei podobało i zawsze jadąc z narzeczonym mowilismy ze chcemy tam wesele i nie bylismy juz nigdzie indziej tylko zalatwialismy tam, a teraz sie obawiam, jak czytalam relacje umchi jakis czas temu to bylam spokojna, ale teraz......
Wlasnie wrocilam z Bardo i mam swieze relacje. Faktycznie cena podskoczyla do 193zl ale w tym sa 2 napoje gazowane, soki itp. Za swojego dzika nic nie trzeba doplacac. Jesli ktos robi poprawimy to za wynajecie sali 600zl procz za kazda kelnerke 200zl. W razie pytan sluze pomoca anitabryl@tlen.pl
no to super dzięki za informacje, o tych kelnerkach nic nie wiedziałam a ile kosztują poprawiny za osobę? Pozdrawiam
My płacimy za dzika 200zł .A o kelnerach nam nic nie powiedziano??
Poprawiany za osobę to 78zł.
image[/url]

A pytałyście może czy za parę młoda się płaci jak za gości czy nie???
Za jedzenie normalnie sie placi tylko nocleg jest za darmo.
Emka 23 skąd masz dzika? Pozdrawiam
Mój przyszły teściu załatwia a ja tego nie wiem z skąd.
image[/url]

a jak stroicie salę - macie juz jakieś pomysły?? stroicie też schody na zewnątrz? aha i jakie stoły okrągłe czy prostokątne?
ja będę miała w restauracyjnej i wydaje mi się że nie trzbea jej stroić, za dużo by tego było, tylko jakoś trzeba zaznaczyć gdzie siedzą Państwo mlodzi.
A jakieś kwiatki na sołach pewnie nie są w cenie ??...
niestety w cenie nie ma nic, oprócz bankietówek ;o(
My będziemy stroić schody a stoły będą ustawione podkowę :):)
image[/url]

Mam pytanie może któraś wie jak jest w Bardo z owcami na stół ???
Czy w tej cenie są wliczone czy trzeba samemu kupić ???
image[/url]

Trzeba kupić samemu
a propo strojenia sali... ma ktoś może jakieś zdjęcia? według mnie jest tam tak ładnie, ze wystarczą jakieś skromne dodatki....
image

Inne tematy z forum Koleczkowo

CHODNIK NA CHYLONSKIEJ (114 odpowiedzi)

W 2012r zostanle wykonany projekt chodnika przy ulicy Chylońskiej Tymczasem czekamy na zgodę...

Biuro Rachunkowe - gdzie w okolicy? (41 odpowiedzi)

Jest gdzieś w okolicy Koleczkowo, Bojano jakieś działające biuro rachunkowe? Verso z Bojana chyba...

Światłowód w gminie Szemud (3 odpowiedzi)

Czy gdzieś już kopią i kładą światłowód?

do góry