Widok

Bardzo boję się porodu

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
ten lęk jest tak silny, że praktycznie o niczym innym nie mogę myśleć. nie ma dnia żebym nie płakała ze strachu, mąż nie jest w stanie pomóc. mówi, że chyba zostaje mi tylko swissmed, ale dla mnie to kolosalna kwota, której nie mam. rozmawiałam z lekarzem na ten temat, ale tez nie jest w stanie mi pomóc bo nie pracuje w żadnym państwowym szpitalu tylko własnie w swissie. do Wejherowa miałabym najbliżej, ale strasznie się boję, że mnie tam źle potraktują. jestem mega wrażliwa na wszelakie badania ginekologiczne, nawet u mojego lekarza na fotelu wyję z bólu jak mnie bada aż cała poczekalnia słyszy. nie wiem co mam robić, za 1,5 miesiąca termin a ja mam takie schizy że wszystkiego się odechciewa. czy w takiej sytuacji zostaje mi tylko prywatny szpital? czy ciężarne z tokofobią nie mają prawa już do ludzkiego porodu? naprawdę to dla mnie ogromny problem, to jest tak przerażający lęk, że mam ochotę sobie coś zrobić byle tylko tego porodu naturalnego nie przechodzić. a cesarki dla ciężarnej z nerwicą lękową nie zrobią.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 20
też myślałąm, że nie urodzę, poród miałam straszny, chciałam mieć cesarkę byle tylko mieć to za sobą... ani usiąść ani leżeć.... ale jakoś wytrzymałam i teraz to samo szczęście patrzeć na wesołą 3-latkę :)
co do badań, to miałam tak samo nawet tampony mini mnie drażniły... pewien lekarz starszy mnie kiedyś zagadywał i odwracał uwagę i mówił że trzeba się rozluźnić.... od tego czasu rozluźniam się i nie jest tak źle... życzę powodzenia
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Z tego co mi wiadomo to chyba na klinicznej za 500 zł robią znieczulenie, wiem,że to marne pocieszenie, ale dobre cokolwiek. Szczerze Ci współczuję,ale powinnaś wyjść z założenia,że każda kobieta musi w końcu urodzić , taka jest kolej rzeczy. Być może teraz w tym końcowym etapie ciąży powinnaś być pod opieką psychologa,który pomoże Ci przygotować się psychicznie.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 10
Urodziłam dwoje dzieci przed pierwszym porodem się bałam,a już przed drugim przeżywałam koszmar bo wiedziałam co mnie czeka!Ale pocieszam każda kobieta rodzi i znosi ból inaczej.Powodzenia
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 4

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry