Widok

Bardzo boję się porodu

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
ten lęk jest tak silny, że praktycznie o niczym innym nie mogę myśleć. nie ma dnia żebym nie płakała ze strachu, mąż nie jest w stanie pomóc. mówi, że chyba zostaje mi tylko swissmed, ale dla mnie to kolosalna kwota, której nie mam. rozmawiałam z lekarzem na ten temat, ale tez nie jest w stanie mi pomóc bo nie pracuje w żadnym państwowym szpitalu tylko własnie w swissie. do Wejherowa miałabym najbliżej, ale strasznie się boję, że mnie tam źle potraktują. jestem mega wrażliwa na wszelakie badania ginekologiczne, nawet u mojego lekarza na fotelu wyję z bólu jak mnie bada aż cała poczekalnia słyszy. nie wiem co mam robić, za 1,5 miesiąca termin a ja mam takie schizy że wszystkiego się odechciewa. czy w takiej sytuacji zostaje mi tylko prywatny szpital? czy ciężarne z tokofobią nie mają prawa już do ludzkiego porodu? naprawdę to dla mnie ogromny problem, to jest tak przerażający lęk, że mam ochotę sobie coś zrobić byle tylko tego porodu naturalnego nie przechodzić. a cesarki dla ciężarnej z nerwicą lękową nie zrobią.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 20
znieczulenie na klinicznej jest xa darmo.ja tez sie balam ale chcialam miec juz to za sobą.zobaczysz ile drzemie w tobie sily i odwagi .ja sama sie zdziwilam bo jestem panikara.balam sie ze mi sie serce zatrzyma ze bede miala zawal i tp.a tu nic takiego nie bylo..kobiety sa silne jak diabli.sam pobyt w szpitalu jest juz gorszy od porodu.ale szybko mija i wrocisz do domu a potem bedziesz wspominac.
co do postu wyzej nie kazda kobieta musi miec dzieci ! ja juz wiecej miec nie chce .jedno mi wystarczy.i wciaz slysze teksty ze sie bedzie zle chowac.bzduraaaaaa!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Lepiej się zapożyczyć i rodzić w godnych warunkach niż wierzyć że będzie się miało fart i nie będzie się miało traumy na całe życie.

Ja miałam cc, 3 dni po śmigałam, dziecko od kiedy ma 2 m-ce sypia całe noce, po bliźnie prawie nie ma śladu.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
nie bachory tylko dzieci widocznie dziewczynko nie dorosłaś do bycia matką skoro tak mówisz!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dlaczego trudniej? Ja nie pamiętam by mnie coś bolało jak mnie mama rodziła, natomiast jak ona rodziła to pewnie potworny ból.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry