Widok

Bardzo ciekawy

A o so chodzi??? O so chodzi?
;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mixer

to tak myślisz czy tylko udajesz ?

Nowalijko niezbyt POLSKA

mniam mniam mniam :-)Dobry nowy powiew, obiektywny powiew.Dobry.Nie mogę ciebie zjeść, bo już nie będzie nowego -świżego powiewu i pozostanie sam papasmixer :-( A to byłoby straszne!!!!

Mixer

Gdyby nie górnicy i stoczniowcy żyłbyś w niewiedzy do końca życia.
A gdyby nie Lepper - słyszałbyś tylko to co by tobie wmawiano.

ciekawy

On tak myśli, papasmixer jest wielki myśliciel, on tak wielki, że już nie widzi nas maluczkich.Papasmixer jest Mahometem i górą.Sam sobie przychodzi do siebie.W zależności od okoliczności.Papasmixer jest giru.Przepraszam-GURU.

Ciekawy

W którym miejscu napisałem że mam "coś" do górników?
"Pokaż mi to palcem, bo chcę uwierzyć że śnię"

ciekawy,a teraz chodz ze mną na piwko i się poboimy papasmixera.

Ok?ja postawie.

Mixer

Pokazuje teraz paluchem !

Wtórny analfabetyzm zasiada do komputerów.
Górnicy podpalają policjantów.
Pięciu dresiarzy z merola oskarża pięćdziesięcioletniego dziadka

właśnie to są chore sytuacje dla ciebie !
(zgadzam się z tobą z tym dziadkiem)

Papasmixer tylko sie odzywa do tych co wydaje mu się

, że może zgnoić.papasmixer zapomniał uczucia zagubienia, bo tylu ma tu współplemienców.Papasmixer jest wielki wojownik.Szkoda, że w mrocznych bajkach plytkich snów.Papasmixer, ja sie ciebie boja, bo boja jest taka moja wielka.

ciekawy,ty sie nie przejmuj bo nawet jakbys pokazywał papasmixerowi nie tylko palcem

, to i tak by nie uwierzył.papasmixer jest nieomylny.Papasmixer to nasz guru.

anty ego złego

oki, niech już będzie ten Guinnes ;)

ciekawy zostaw tego papasmixera

, idzmy na te piwo, niech on sobie chodzi od gory do siebie i od Mahometa do siebie.Papasmixer jest wielki.Wszystko przetrzyma.Nie bój sie, papasmixer nie ma uczuć.Ona jest uczuciem.To taki synonim wrzodu na jego cele.
Idzmy na piwko.Bedzie spokojnie i śmiesznie.Pomówimy sobie o tych wielkich z tej strony.Na czele z papasmixerem.

Ciekawy

Przepraszam, nie rozumiem Twojego toku rozumownia.
Co zarzuciłem górnikom pisząc, że podpalają policjantów? Chyba tylko ich łatwowierność (a policjantom łatwopalność?)
Podałem kilka przykładów z brzegu.
Ile jest czytelników czytających bez zrozumienia tego co się do nich pisze.
Jak łatwo zmanipulować szeroką opinię publiczną. Jak łatwo nakłonić górników do ataku. Jak dziecinie prosto nakłonić media na zamianę atyakowanego w atakującego.

dziś może już nie ...

idę chrapu , chrapu , - Dobranoc WSZYSTKIM !
tobie także Bartku ! ;)

Wrócmy do tego

Później... OK?

a wiec idziemy,papasmixerbartek niech pozostanie,ogon podwija,lecz to mu nic nie da.

Guru papa.Ćpokne ciebie w pyszczek, abyś miał różowe sny.lubisz takie.papapa.

Piwko czeka.

anty ego złego

ROTFL :)))
Pisz więcej.

Mixer

jeszcze na zakończenie:
zarzuciłeś górnikom (porównując ich do nienormalnych zachowań przytaczając inne przykłady).
Piszesz teraz że zarzucasz im ŁATWOWIERNOŚĆ ??? ONI SĄ ŁATWOWIERNI ??
czytelnicy nie rozumieją ? Oni nawet nie muszą czytać aby zrozumieć. życie to co innego - prasa co innego (są wyjątki)
Mówisz że górników nakłoniono do ataku jak nierozumne bydło czy inne zwierze ? Kto ich do tego zmusił ??? no kto ?? Ich popchnęła do tego ta a nie inna sytuacja - to się nazywa desperacja - innej drogi z pewnością nie było ! i na pewno nikt innej by nie znalazł . Może i chciałeś dobrze napisać, może się przejęzyczyłeś - mogę to zrozumieć, ale ty znowu w odpowiedzi wspomniałeś o ich łatwowierności !
Nie wiem już co mam powiedzieć .....

Ciekawy

Tak, zostali nakłonieni przez część ze zbyt wielu Związków Zawodowych likiwidowanych kopalni. Nikt ich nie zmusił, ale zorganizowano im ten marsz na
Warszawę i obiecano gruszki na wierzbie. Przecież to nie była spontaniczna akcja. W Katowicach również. Czy w materiale emitowanym w publicznej TV było widać, kto podżegał do rzucania kamieniami i koktajlami mołotowa (pozostając w ukryciu)?? A górnicy jawnie rzucali, wybijali. Nie są naiwni? A teraz zasilą szeregi bezrobotnych lub poczekają na wezwania do sądu. Na miejscu oprócz kamer TVNu, Polsatu i TAI było trzech operatorów "niezależnych" - nie wspominając o nagraniach operacyjnych PP i ABW.
Stocznowcy to było dawno kiedy istniała żelazna kurtyna. Co teraz mieli by obalić? Zenona Zmyłera? Teczki ministerialne i tak zmieniają się szybciej niż jestem w stanie zapamiętać nazwiska ich właścicieli.

Jap. wiersz śmierci:

Tylko śmierć zna spokój.
Życie jest
jak rozpuszczający się śnieg.

Nandai (1786 - 1817)

Z pobudek niskich:

Dziś pensjonariuszy zakładu zbudzimy spokojnie. Wyjątkowo spokojnie.
Elisa Tovati - Et si tu n'existais pas

Inne tematy z forum Hydepark

Młody alkoholik - Dramat, z którego pragnę wyjść, a nie umiem. (156 odpowiedzi)

Witam wszystkich którzy odwiedzili mój temat. Wiem, że tekst jest dość obszerny, ale chciałbym w...

muza na dziś (787 odpowiedzi)

Wrzuć link do YouTube z muzą, która dziś Ci wyjątkowo dobrze się słuchała. A może jakaś nowa...

Grajdołki (239 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

do góry